Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ανρθωπογενής Κλιματική Αλλαγή? Η Γερουσία είπε "Όχι".


http://bangordailynews.com/2015/01/22/politics/senate-not-ready-to-tie-climate-change-to-mankind/

Σε συζήτηση στην Γερουσία των ΗΠΑ για τον αγωγό Keystone (πετρέλαιο από αμμόλιθους του Καναδά προς τις ΗΠΑ), ένας Δημοκρατικός έθεσε για ψήφιση πρόταση  ότι η Κλιματική Αλλαγή είναι αληθινή και κυρίως ανθρωπογενής.  Εάν η πρόταση έπαιρνε 60 ψήφους, θα περνούσε. Η πρόταση έχασε, 50 Γερουσιαστές είπαν "δεν είναι" και 49 είπαν "είναι".  Γουστάρω... Ο εικονιζόμενος Γερουσιαστής Inhofe είναι επίτιμος ...archaeopteryx.

Οι ΗΠΑ είναι μια ...διαφορετική χώρα.  Έχει κάθε καρυδιάς καρύδι, πολλοί είναι ...Γερμανικής καταγωγής, αλλά έχει και Κινέζους,  Κορεάτες, Έλληνες, Ιταλούς, Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, Αφρικάνους, Αλβανούς, Πακιστανούς, Μεξικάνους και ...Ινδιάνους.  Αλλά κάπως είναι ...Αμερικάνοι.  Το βασικό χαρακτηριστικό της Αμερικής είναι ότι δεν έχει κάποιο χαρακτηριστικό, αν και όλοι κάπως κοιτάνε την δουλειά τους, είναι πιο φιλικοί από ότι νομίζουμε επαέ, δεν αλλάζουν εκλογικό νόμο κάθε τρεις και δέκα, και τείνουν να γίνουν ...φορολογικός παράδεισος σε σχέση με την Ελλάδα.  Ένα άλλο περίεργο των ΗΠΑ είναι ότι δεν απαγορεύεται η διαπλοκή, αλλά έχει πολλούς παίκτες και μηχανισμούς και κανόνες ...αυτοελέγχου.  Έχουν (τώρα) ευρωσοσιαλιστή Πρόεδρο, αλλά Ρεπουμπλικάνους Νομοθέτες.   Η Γερουσία των ΗΠΑ έχει Ρεπουμπλικάνικη πλειοψηφία.  Στις ΗΠΑ, οι πιο μορφωμένοι και οι Ρεπουμπλικάνοι κάπου δεν αποδέχονται το κλιματολαγνικό παραμύθι.  Αν μου έδιναν Αμερικάνικο διαβατήριο θα πήγαινα τρέχοντας και θα γινόμουν και ...Ρεπουμπλικάνος. Ναι, είναι συντηρητικοί, αλλά είναι και αναρχοαυτόνομοι αυτοί. Το φαγητό είναι καλό, έχει ταβέρνες, και γιαπωνέζικα, και κινέζικα, και ψαράδικα... 

Τρεις καμήλες από την Doha του Κατάρ...  Αν η καταστροφική και ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή δεν ήταν τόσο καταπιεστική αρλούμπα, θα με ψυχαγωγούσε. Το Κλίμα αλλάζει, εδώ και 4,5 δις χρόνια, και θα αλλάζει, πρώτα ο Θεός για άλλα τόσα, και, ναι, το επηρεάζουν και οι άνθρωποι, αλλά μάλλον λιγότερο από τα κυανοβακτήρια ή άλλους παράγοντες... Και σε κάθε περίπτωση, τα αιολικά δεν κάνουν τίποτα άλλο από να τρώνε λεφτά υπέρ αλλοδαπών και των πλασιέ τους. Τίποτα για την κλιματική αλλαγή. Δεν μειώνουν ρύπους, δεν εξοικονομούν καύσιμα δεν ηλεκτροδοτούν. Αλλά ανοίγουν δασικούς δρόμους, αν αυτό βοηθάει...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αμερικάνικη γερουσία είναι επιστημονική επιτροπή αξιότιμε κύριε μπλόγκερ ή εκφράζει πολιτικές σκοπιμότητες και λόμπυ επιρροής; Οτι νάναι αρκεί να είναι κατά της κλιματικής αλλαγής, ακόμα κι αν είναι απ τον βορειοκορεάτη Γιογκ-Ουν....

archaeopteryx είπε...

Φυσικά και όχι, και αν ξέρεις αγγλικά και διαβάσεις το άρθρο, θα δεις ακριβώς τι έγινε. Κάποιο ψώνιο πήγε να περάσει μια ακτιβιστική δήλωση και τον τάπωσαν. Το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια, πολλοί οι παράγοντες, διόλου απίθανο και τα κυανοβακτήρια και ο άνθρωπος, αλλά 1) ότι έχει περάσει σαν δόγμα είναι "δόγμα", δηλαδή αρλούμπα, και όσο μαθαίνουμε τόσο το καλύτερο. Αυτό που έχουμε μάθει από το 1975 ή το 1992 αν προτιμάς, είναι ότι οι ΑΠΕ ενεργειακά είναι τζίφος. Μερκαντιλιστικά είναι κούκλες, και πρειβαλλοντικά είναι θέατρο. Αυτά τα ξέρουμε. Μετρήθηκαν και επιβεβαιώθηκε και επιβεβαιώνεται η θεωρία, ή η φυσικά. Άλλη απορία? Μου αρέσουν οι απορίες.

Ακης είπε...

Καλά που είσαι και σύ ρε αρχαιοπτέρυγα και μας ανοίγεις τα μάτια...Προχώρα γιατί στην Ελλάδα έχει πέσει δυστυχώς πολύ ψεκασμός.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είσαι ο μόνος που ξέρει αγγλικά κε μπλόγκερ και το ερώτημα παραμένει. Γιατί τρέχεις να αντιγράψεις στο μπλογκ σου κάτι που δεν έχει καμιά επιστημονική βάση για τις ΑΠΕ και την χρησιμότητα τους; Λες "ψώνιο" έναν εισηγητή. Κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει "ψώνια" αυτούς που καταψήφισαν με κριτήρια ιδεολογικού φανατισμού.

archaeopteryx είπε...

11.17. Έχουμε δώσει και αποπληρώνουμε 9 δις για 5 γιγαβατ ΑΠΕ, κόστους στον καταναλωτή 1,3 δις ετησίως. Διακοσμητικές ΑΠΕ. Ό,τι ρεύμα δεν παράγουμε από λιγνίτη ή Υ/Η (που η φάρα σας δεν θέλει να είναι ΑΠΕ -- αποκλειστικό Ελλάδας) το ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ. Οι ΑΠΕ διακοσμητικές,και αυτή ακόμα η τυχαία παραγωγή τους, βάσει της οποίας πληρώνονται, "εξάγεται", πετιέται, ειδικά των αιολικών. Και στην Ελλάδα, και στην Γερμανία, κι αν ξέρεις να διαβάζεις αγγλικά (που δεν ξέρεις) και στην Δανία. Το ότι οι ΑΠΕ δεν ηλεκτροδοτούν (αλλά τρώνε ανύπαρκτα κεφάλαια το έχει πει η ίδια η ΡΑΕ το 2012 (αλλά στηρίζοντας τους αεριάδες) και ο ΑΔΜΗΕ πολύ πιο αυστηρά το 2013 (όπου ανέφερε, αν ξέρεις να διαβάζεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ, στόκε, και τους λόγους). Η ΕΟΝ το έχει πει από το 2005. Πρέπει όχι μόνο να ξέρεις τα αγγλικα γράμματα, πρέπει να καταλαβαίνεις και τι λένε.