Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Τι απαντούν οι Ανδριώτες στην επιστολή της αιολικής εταιρίας ΈΛΙΚΑ


Η επιστολή που έστειλε η ΕΛΙΚΑ σε μερικές χιλιάδες Ανδριώτες, Τηνιακούς, Παριανούς και Ναξιώτες, μάλλον είχε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που νόμιζε η Εταιρία...


Άρχισαν και στο νησί μας να έρχονται τα πρώτα "ερωτικά ραβασάκια" που τα συνέταξε μάλλον μεθυσμένος υπάλληλος της εταιρίας. Μιας και είμαστε μαθημένοι να μη μασάμε κουτόχορτο, εξ άλλου το αποδείξαμε στις ενημερωτικές ημερίδες μας και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, ας πάρουμε ένα ένα τα σημεία της μέθης...


1. Ο όμιλος τηρεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες λέει, κι έχει πάρει τις απαιτούμενες άδειες . Ποιες είναι όμως οι νόμιμες διαδικασίες; Είναι όλοι οι νόμοι που εφαρμόστηκαν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, δηλαδή νόμοι παράνομοι και αντισυνταγματικοί.

2. Πρόκειται για ένα έργο καθαρό και φιλικό προς το περιβάλλον; Μόνο τα εκσκαφικά με διανοίξεις δρόμων, οι χιλιάδες τόνοι τσιμέντου και οι εναποθέσεις των μπαζών, αρκούν για να μεταβάλλουν ανεπανόρθωτα τα οικοσυστήματα των περιοχών που θα πληγούν.

3. Μας λένε ότι θα μειωθεί δραματικά ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος; Από που προκύπτει αυτό όταν το σύνολο του λογαριασμού αυξάνει για κάθε ανεμογεννήτρια που στήνεται ανά την Ελλάδα; . Κι αυτό δεν είναι κάτι που δεν φαίνεται, είναι μέσα στο λογαριασμό.

4. Μας λένε ότι το 3% των εισπράξεων από τη πώληση ρεύματος θα κατευθύνεται σε μας και στο δήμο, αλλά δεν μας λένε σε ποιους θα το πουλάνε! Εμείς θα το αγοράζουμε πανάκριβα και αφού θα αφαιρούν το μηδαμινό ποσοστό από τα κέρδη, θα το αφαιρούν και θα πετάμε από τη χαρά μας.


5.  Ποτέ δεν είχαμε διακοπή ρεύματος το καλοκαίρι. Αυτά αναφέρουν οι σοβαρές μελέτες για το νησί μας; Οι διακοπές γίνονται με τα πρωτοβρόχια επειδή πιάνουν σκόνη οι μονωτήρες.

6. Μας λένε ότι θα εργάζονται 50 μόνιμοι υπάλληλοι.Στο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο του κόσμου εργάζονται μόνο 3! Εδώ 50; Ποιος θα πληρώνει τόσο προσωπικό; Μήπως θα έχουμε κι άλλες αυξήσεις στο λογαριασμό;

7.  Μας λένε ότι θα διασυνδεθεί η Άνδρος με την Ηπειρωτική Ελλάδα μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου καταβάλλοντας ο Όμιλος τη συνολική δαπάνη, κι έτσι θα είμαστε αυτόνομοι!Να το ξαναδιαβάσουμε; Έχει λογική αυτή φράση; Μα είμαστε ήδη συνδεδεμένοι με το Αλιβέρι. Δεν είναι ηπειρωτική Ελλάδα εκεί;

[με συγχωρείτε, δεν άντεξα, έβαλα ξανά το αστειάκι του κυρίου Κ. ότι αυτοί θα πληρώσουν για το καλώδιο... Μα γελάω, γελάω,  lol, lol...]8.  Μας λένε ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα περηφανευόμαστε και θα γεμίσουμε τουρίστες.  Ξέρετε πολλούς ξένους να έρχονται στα νησιά μας για άλλο λόγο εκτός από τη θάλασσα; Μη μας συγκρίνετε με Γερμανία και Αμερική, εκεί δεν έχουν ούτε παραλίες, ούτε κάπαρη, ούτε φρουτάλιες. Δεν συγκρίνεται το πορτοκάλι με το αχλάδι.

9.  Όσο για τον θόρυβο δεν μας απασχολεί το ζήτημα διότι μάλλον δεν βλέπω να προχωρήσουν τα έργα, όσες καλές προθέσεις κι αν έχετε κύριε Κωνσταντινίδη.

10.  Ο διάλογος μαζί σας νομιμοποιεί τους σκοπούς σας, οπότε ούτε αυτό είναι εφικτό. Ευχαρίστως να σας δεχθούμε ως επισκέπτες, να σας κεράσουμε από τα τοπικά μας εδέσματα και να πάτε στο καλό.

Η ΑΝΔΡΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΚΛΑΔΟΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

Και μην ξεχνάτε την τεχνική πλευρά του θέματος:

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://antiparios.blogspot.gr/2009/02/blog-post_12.html

Ανώνυμος είπε...

http://parosnews.gr/2014/01/22/%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BF/

Ανώνυμος είπε...

http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/aperanta-kerdi-me-kratiki-epixorigisi

Ανώνυμος είπε...

http://andros-polites-foreis.blogspot.gr/2014/07/blog-post_15.html

Ανώνυμος είπε...

http://fileleutheros.net/main/2014/7/6/--1

Ανώνυμος είπε...

http://parosnews.gr/2015/02/13/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B5/

ΓΙΑΝΙΣ ΤΖΙΚΑΣ είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΥΘΗΝΩΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ...ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝΟ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ !!!!!