Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Οι αλλοδαποί στα φανάρια δεν θέλουν την δραχμή


Έχουμε χρεωκοπήσει. Από το 2010. Επισήμως και από προχτές.   Κατά πάσα πιθανότητα θα βγούμε και από το ευρώ. Όχι επειδή δεν μ' αρέσει το ευρώ -- ξέρω πάρα πολύ καλά πόσο δυσάρεστο θα είναι.  Θα βγούμε από το ευρώ επειδή θα μειώνεται κι άλλο το ΑΕΠ. Επειδή θα βραχυκυκλώσουμε από την έλλειψη ρευστότητας.  Από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Από τον φαύλο κύκλο στον οποίο είμαστε από το 2010, και να θυμίσω ότι τότε μόνο ο Σύριζα αντέδρασε, ίσως για λάθος λόγους, δεν έχει σημασία.  (δεν θυμάμαι εάν υπήρχε Χρυσή Αυγή, ή τι ψήφισε). Το ΚΚΕ δεν μετράει. Είναι αλεξικέραυνο να μειώνει τους "αριστερούς" κατά το ποσοστό του.

Το ευρώ το θέλουν 100, 1.000 άντε 10.000 οικογένειες που είναι οι ενδιάμεσοι, με τον ένα ή άλλο τρόπο, ανάμεσα τους Γερμανούς εξαγωγείς και σε όλους τους υπόλοιπους.   Το ευρώ το θέλει και ο ιδιοκτήτης του Ποταμιού. Οι τεχνικές του εταιρίες χρωστάνε, σε ευρώ, σε ξένες τράπεζες, με πολύπλοκα σχήματα εγγυήσεων, και δεν θα χρειαστούν κανονιοφόρους για να του πάρουν τα πάντα Όλη η πρεμούρα του Μέγκα και του Ποταμιού είναι για αυτό και μόνο.  Ο Σκάει μπορεί απλά να πληρώνεται για υπηρεσίες, όπως με το Εκονιούζ.  Απ ευθείας από Γερμανούς εξαγωγείς, ή τους αντιπροσώπους τους.

Την δραχμή την θέλουν οι εξαγωγείς (και οι έχοντες σχέση με τουρισμό).  Την δραχμή νομίζουν ότι την θέλουν αυτή που έχουν πολλά σε δολάρια αν και αυτό είναι λάθος. Στην κατάσταση που έρχεται, ασχέτως ευρώ ή δραχμής, οι σόφρωνες μάλλον θα φύγουν διακριτικά.  Την δραχμή κανονικά θα την ήθελαν οι αγρότες, αλλά δεν ξέρω εάν έχουμε αγρότες. Την δραχμή δεν την θέλουν οι αλλοδαποί στα φανάρια και οι ΑΠΕτζήδες.  Με δραχμή θα έχει λεφτά όπως παράγει και όποιος εξάγει. Οι άλλοι θα ψάχνουν να γίνουν χρήσιμοι (και θα καταλάβουν τι έκαναν οι Αλβανοί και οι Φιλιππινέζες από το 1991).

Με ευρώ θα είμαστε μια Γερμανική αποικία, μούλτι κούλτι, αν προτιμούν Έλληνες για υπηρετικό προσωπικό, καλώς, ειδεμή η Ανατολική Ευρώπη και η Ασία έχουν πολύ κόσμο. Υδραυλικούς, γιατρούς, νοσοκόμες, τεχνίτες χρειάζονται στην Μητρόπολη.

Με δραχμή θα ταλαιπωρηθούμε απίθανα για ένα χρόνο. Μετά θα είμαστε εμείς στην χώρα μας.

Μην μου πείτε για συντάξεις, εκτός εάν πιστεύετε ότι θα σας τις δίνει ο Σόϊμπλε...

Λογικά ο Σύριζα, εάν δεν πέσει, ή εάν δεν παραιτηθεί τώρα, θα το κάνει αργότερα, ειδικά εάν ακολουθήσει γραμμή Ποταμιού.

Αν ήμουν Τσίπρας, ή Σύριζα, και δεν είχα τα κότσια να διαχειριστώ το αναπόφευκτο,  θα ...έπεφτα. Θα παρέδιδα την πατάτα σε όλους αυτούς τους που έχουν άποψη για το πως θα διαπραγματευτεί ο Σύριζα. Οι ίδιοι νάνοι που κυβερνούν την Ελλάδα επί 25-30-40 χρόνια. Πάρτε την παιδιά, την πατάτα, ενημερώστε μας τι θα κάνετε.  Σιγά μην το δεχτούν... 
Οι λεγόμενοι "δεξιοί" ή "ευρωπαϊστές"  θέλουν αριστερή κυβέρνηση εσωτερικού για να περάσει τα μέτρα, για να είναι πιο ήσυχος ο φτωχός, αλλά την εξωτερική κυβέρνηση την θέλουν οι ίδιοι μην της ξεφύγει της Μακρή ή του Λαφαζάνη τίποτα...

Το πλάνο του Ράϊχ είναι στον χάρτη.  Θέλετε? Θέλετε να το διαχειριστείτε?  Σας θέλουν για διαχειριστές?  Δεν σας θέλουν. Θέλουν αυτούς που εκπροσωπούν 10, 100, το πολύ 1.000 οικογένειες. Και τους υπαλλήλους τους. Εσάς,  σας θέλουν για να μην διαμαρτύρεται ο λαός (αυτός που κατά το Ποτάμι δεν ξέρει να ψηφίζει). Θα παραμυθιάζετε αυτούς που δεν ξέρουν να ψηφίζουν.

Ή θα πέσετε, ή θα πείτε ΟΧΙ.   Και θα βγούμε από το ευρώ, ούτως ή άλλως, ασχέτως τι θα κάνετε.  Μα δεν στέκει, δεν το βλέπετε? Μην ακούτε το Μέγκα, ρωτήστε κάποιον στην πραγματική οικονομία.   Εκεί καταλήγω εγώ στην ενστικτώδη μου ανάλυση.  Συνήθως δεν μου βγαίνουν αμέσως οι αναλύσεις μου, καθυστερούν 2-3 τέρμινα.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω τί λέτε...Είμαστε μια οικογένεια η οποία ξεκίνησε με χωράφια και ένα μικρό μπακάλικο (πατέρας, αδέρφια του πατέρα κλπ). Παράγαμε. Με κόπο, ξενύχτι και δουλειά καταφέραμε να μεγαλώνουμε σιγά σιγά το μπακάλικο ώστε να το κάνουμε σούπερ μαρκετ. Ήταν η εποχή του Ανδρέα που φορολογήθηκαν τόσο πολύ οι αγρότες καί όχι μόνο (γενικά οι παραγωγοί) που αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε μερικά χωραφάκια για να επικεντρωθούμε στο εμπόριο. 70 χρόνια επιδειξαμε ότι είμαστε άξιοι. Δεν κλέξαμε. Δεν λουφάξαμε. Και από το 90 και μετά αναγκαστήκαμε να μπούμε σε πολυεθνική. Το μαγαζί και πριν την είσοδο σε αυτήν, βούλιαζε από τον κόσμο γιατί μας αγαπούσε, γιατί ήμασταν άξιοι, εργατικοί. Πάντα βούλιαζε το μαγαζί από τον κόσμο. Και όμως δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Πάντα ταπεινοί, πάντα προσεκτικοί, δεν χτίσαμε πολυκατοικίες. Ο πατέρας μου μόνο ένα δωματιάκι μπροστά στην θάλασσα έχτισε μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας. Και είναι 75 χρονών. Τί φάγαμε μαζί; Οι νομοθέτες δεν μας έλεγαν τί να κάνουμε και μετά μας τιμωρούσαν; Γιατί μας τιμωρούν; Γιατί; Με παρακαλούσαν να γίνω δημόσιος υπάλληλος στα 18 μου και είπα ΟΧΙ. ΑΠό 10 χρονών δουλεύω και πλέον χρωστάμε. Γιατί να χρωστάμε όταν το Κράτος μας ανάγκασε να δανειστούμε; Γιατί πρέπει να γίνουμε όλοι υπάλληλοι των τοκογλύφων; Εμείς δεν έχουμε μυαλό που να στροφάρει; Πώς είναι δυνατόν να μην μπορεί να ανταπεξέλθει μια οικογένεια (αδέρφια και γονείς) σε μια επιχείρηση που βουλιάζει από τον κόσμο παρόλο που έχει δίπλα του τόσες άλλες επιχειρήσεις που καυχιούνται ότι είναι "ελληνικές"; Ποιός τα έφαγε; Εμείς; Γιατί πάντα οι Έλληνες ιδιώτες ήταν οι κακοί αλλά οι ξένοι ήταν οι καλοί; Γιατί;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή πολλοί ξεκινήσαμε από μαγαζί, ότι κάναμε το κάναμε από τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Όχι αποδείξεις άρα μη απόδοση ΦΠΑ, εργατικά χέρια ανασφάλιστων παιδιών και γυναικών και έτσι βγήκε κανά διαμερισματάκι παραπάνω γιατί που αλλού να βάλεις τις οικονομίες σου επί Ανδρέα. Ο μαγαζάτορας γενικά το έχει κλεψιά ό,τι μπει στο ταμείο να το μοιράζεται με το κράτος. Αυτός είναι ο κόπος του, ο ιδρώτας του, δεν τον παραχωρεί.

Ακόμα και τώρα ο φούρνος της γειτονιάς δεν κόβει αποδείξεις, αλλά τα παιδιά είναι συμμαθητές, να τον καταγγείλουμε? Μόνο λέει ο γιος μου, ο τάδε πήγε στη Ντίσνεϋλαντ, μετά πήγε στο Ντουμπάϊ, μετά αλλού. Ο φούρναρης φταίει? Όχι. Σε κάθε χώρα όποιος μπορεί κλέβει το κράτος. Το κράτος φταίει που το επιτρέπει. Και μετά το κράτος εδώ λέει στον πολίτη να κάνει το χωροφύλακα. Καθένας που πουλούσε ακόμη και καρφίτσες κυκλοφορούσε με BMW. Kαι σου λέει κλείνουν επιχειρήσεις και δείχνουν τα μαγαζιά. Τα μαγαζιά δεν είναι επιχειρήσεις, είναι αποτέλεσμα ότι δεν έχουμε παραγωγή, εκεί είναι το πρόβλημα. Από πού θα πάρεις τα προϊόντα, μικρή σημασία έχει. Πού παράγονται τα προϊόντα είναι το θέμα.

Και όλο το ΕΣΠΑ δόθηκε σε ΑΠΕ, να βάζει ο μεγαλοπτηνοτρόφος φωτοβολταϊκά στο κοτέτσι που έχει μεγάλη στέγη αντί να επενδύει στην παραγωγή του. Όπως λένε στο χωριό μου Σια δω κρέν'ς;

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ξεκίνησα να γράψω. Φαντάζομαι τα παρακολουθείς. Αναστολή εργασιών για τα μεγάλο αιολικό πάρκο στην Ευρυτανία μέχρι την απόφαση του ΣΤΕ το Γενάρη.
http://www.karpenissi.eu/kerdisame-tin-1i-mahi-epetai-syneheia

Τώρα πώς γίνεται να διαρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν τα θέλουν δήμαρχοι, περιφερειάρχες, βουλευτές και αυτό να προχωράει δεν το γνωρίζω. Ζεσταίναν τις μπουλντόζες πριν αποφασίσει ο Λαφαζάνης. Και τώρα τον βλέπω να φεύγει. Ούτε ψύλλος στον κόρφο μας.

Bomber Man είπε...

Μπας και έχεις κανά μετόχι με κότες και λάδι, ή έχεις κανα ξενοδοχείο και σταρχίδια σου όσοι δεν έχουν;

archaeopteryx είπε...

όχι 7:20, δεν έχω τέτοια πράγματα, αλλά έτσι ήταν η Ελλάδα μέχρι περίπου το 1970-1980. Μια χαρά είναι το ευρώ, αλλά σε συνδυασμό με τους ευρωκανόνες, τους πολιτικούς μας και τα μυαλά μας έχει πετύχει τα εξής:

1. ΑΕΠ που είναι περίπου όλο εισαγωγές με δανεικά
2. Αρνητικά εμπορικά ισοζύγια (δλδ εισαγωγές και όχι εξαγωγές)
3. Η διαφορά, με δανεικά
4. Παροχές (αντί για εργασία -- και εννοώ δουλειά να ναι κι ότι να ναι)
5. και οι παροχές με δανεικά
6. Φορολογικό σύστημα που ενθαρρύνει φοροδιαφυγή
7. Πολιτικό σύστημα που στέλνει τα λεφτά έξω
8. Συνέπεια: Μόνιμη ανεπάρκεια ντόπιου κεφαλαίου
9. Προσφυγή σε ξεπούλημα για ρευστότητα, και όχι για κεφάλαιο

αν σκεφτείς τα παραπάνω και καταλήξεις ότι το ευρώ σε συμφέρει, εγώ μεν δεν έχω κοτέτσι και τέτοια, αλλά εσύ μάλλον είσαι εισαγωγέας. Και καλά κάνεις. Αλλά με τι θα πληρώνεις αυτά που εισάγεις όταν δεν έχεις πελάτες? Έχουμε άνεργους, χέρσα αγροτική γη, και εισάγουμε φρέσκα κρεμμυδάκια Γερμανίας. Με δανεικά! Κάτι είναι πάρα πολύ σοβαρά προβληματικό.

archaeopteryx είπε...

10.25, ΄με την παρούσα κατάσταση πρέπει να είναι πολύ αισιόδοξος κάποιος να θέλει να βάλει αιολικά. Εκτός αν τα βάλει και φύγει... Αλλα τι να πω κιόλας...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 10.17, δεν κλάφτηκα.
Ούτε ψευδόμουν. Εάν εσύ το έκανες και ψήφιζες ΠΑΣΟΚ γιατί σου είπε ο ΑΝδρέας ότι μπορούμε όλοι να κλέψουμε, τότε μαλάκα, προφανώς δικαιολογείς τον εαυτό σου. Εγώ την αλήθεια λέω.
Για 70 χρόνια επιχείρηση μέσα σε κλειστή κοινωνία και ΜΕΓΑΛΗ με ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΛΕΨΙΕΣ ούτε κατά του ΚΡΑΤΟΥΣ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ, ΜΑΛΑΚΑ, ΑΠΑΤΕΩΝΑ.
Εάν εσύ το έκλεισες, ΧΕΣΤΗΚΑ. Εμείς ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ. ΟΥΤΕ ΣΕ ΝΤΙΣΝΕΥΛΑΝΤΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΝ ΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΑΜΑΞΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ, ΟΥΤΕ ΒΙΛΛΕΣ ΧΤΙΣΑΜΕ ΜΑΛΑΚΑ. ΑΠΛΩΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΟΡΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΆ ΑΞΙΟΥΣ ΓΟΝΙΟΥΣ. ΜΑΛΑΚΑ. ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΑΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΜΕΤΑ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ. ΜΑΛΑΚΑ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΛΑΚΑ. ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΩΝ, ΕΙΜΑΙ 43, ΠΗΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΑ 35 ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΞΥΝΑ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΛΑΚΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΤΑ ΣΚΟΡΠΟΥΣΕΣ, ΕΓΩ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΛΑΚΑ. ΚΑΙ ΝΑΙ, ΑΠΟ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΟΥ, ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΝΑΜΕ (ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΜΑΛΑΚΑ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Τ΄ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΛΕΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΜΑΛΑΚΑ). ΑΕΙ ΣΙΧΤΗΡ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΑΚΑ ΤΕΜΠΕΛΗ, ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑ, ΕΑΝ ΗΣΟΥΝ ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙ ΕΣΠΑ, ΦΠΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ, ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ. ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ ΤΗΝ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΑΠΛΩΣ ΠΟΥ ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ.
ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΤΟΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΤΑΪΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ" ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.
ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΜΑΛΑΚΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΩΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥ ΤΩΝ ΠΑΠΑΡΑΤΖΗΔΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ. ΠΟΙΟΙ; ΟΙ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥ. ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΞΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΝΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ 80ΑΡΗΔΕΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΑΤΜ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΡΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ. ΜΑΛΑΚΑ.ΜΑΛΑΚΑ. ΜΑΛΑΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΑΚΑ, ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΣΟΥΤΗ Ή ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΨΩΝΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.
ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΝΩ Ο ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΣΤΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΣΥ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΡΕΧΕΣ ΣΑΝ ΤΡΕΛΛΟΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΖΑΜΠΟΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΤΡΕΝΤΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.
ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ (ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΣΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟ 90 ΣΟΥ ΑΡΕΖΕ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ -ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΣΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΜΕΓΑΛΟΣ- ΣΕ ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΝΑ ΧΤΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΙΖΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ). ΒΛΑΚΑΣ ΗΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΗΘΕΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΙΔΙΩΤΗ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΑΦΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΓΑΜΩΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΣΕ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΕΧΤΙΖΑΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΒΛΑΚΑΣ ΗΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΑΜΩΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ, ΕΚΑΙΓΕ ΤΑ ΚΑΪΚΙΑ, ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ. ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΙΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΒΑ. ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ, ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ, ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ, ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ. ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΤΡΩΣ ΓΚΟΥΝΤΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΦΘΗΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΦΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΡΕ ΜΑΓΚΑ, ΠΟΣΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΑΛΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΪΖΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΓΚΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑ; ΜΗΠΩΣ ΤΡΩΣ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ; ΑΝΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ ΜΕ ΤΑ ΦΘΗΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΑ. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΔΟΤΑ. ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ είπε...

Καλημέρα σας! Φίλτατε αρχαιοπτέρυγα, το ευρώ δεν το θέλουν μόνον οι εξαγωγείς! Κάθε συνειδητοποιημένος Έλληνας και δη Εθνικιστής ΑΠΑΙΤΕΙ Εθνικό νόμισμα! Αδιάφορο εάν (θα) είναι η δραχμή, η μνα, ή ο φοίνιξ! (Δεν συμπεριλαμβάνονται στο επιχείρημά μου οι δήθεν ή οι αυτοπροσδιοριζόμενοι εθνικιστές του κώματος της χρυσής αυγής....) Χωρίς Εθνικό νόμισμα ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ Εθνική παραγωγή και χωρίς Εθνική παραγωγή δεν νοείται ανεξάρτητη Εθνική οικονομική και ακολούθως κοινωνική πολιτική! Σαφές και νομοτελειακό! Από την άλλη μην είσαι τόσο σίγουρος ότι θα βρεθεί πολιτικός με γεννετήσιους αδένες ικανούς για να βγάλει την Χώρα από το εβρώ, ούτε βεβαίως είναι τόσο ηλίθιοι οι διεθνείς τοκογλύφοι να αφήσουν την Ελλάδα εκτός εβρω-ζώνης εάν δεν υπογραφούν οι αποικιοκρατικές συμβάσεις για τον ορυκτό και υποθαλάσσιο πλούτο μας....
Επί του παρόντος αυτά τα ολίγα. Συγχαρητήρια για την εμπεριστατωμένη σας αρθρογραφία όσον αφορά στην απάτη των Α.Π.Ε. και στους αεριτζήδες που πλουτίζουν από τους ιθαγενείς της φαιδράς πορτοκαλέας!!
Έρρωσθε!