Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Το Δημοψήφισμα του ΓΑΠ για το Άγιο Δισκοπότηρο



Στοπ! Όποιος θέλει να περάσει την Γέφυρα του Θανάτου πρέπει να μου απαντήσει τις τρεις ερωτήσεις, αν θέλει να δει την άλλη όχθη.

Ποιο είναι το όνομά σου;
Τι αναζητείς;
Ποια είναι η ταχύτητα στον αέρα ενός χελιδονιού;

Άλλα πρέπει να ρωτήσει ο Πρωθυπουργός. Μην τσιμπάτε σε ερωτήματα μαϊμού. Αν δεν έχετε εμπεδώσει τους Monty Python, να το πράξετε. Είναι ότι πρέπει για σουρεαλιστικές καταστάσεις.

Μόνο για λίγους πλούσιους


http://www.independent.co.uk/environment/green-living/government-subsidy-cut-pulls-plug-on-solar-panels-2377407.html  και ελπίζω να μην θέλετε μετάφραση... "για λίγους πλούσιους" χαχαχάαα.

Ναι, το βλέπω στην πιάτσα, και στην επαρχία. Έχουν κινητικότητα τα φωτοβολταϊκά. Λεφτά για τον κοσμάκη. Έτσι ήταν και οι μετοχές και τα αμοιβαία το 2000. Φούσκα.

Αν βάλουν φωτοβολταϊκά 30.000 άτομα σε πληθυσμό 3.000.000 καταναλωτών ΔΕΗ, θα πληρώνουν οι πολλοί το κέρδος των λίγων (και του Γερμανού εξαγωγέα φωτοβολταϊκών, συν έξοδα εγκατάστασης, αμοιβή τραπέζης κλπ).  Για να βγάλουν από €7.000 κάθε ένας από τους 30.000 (σύνολο €210 εκατομμύρια), θα πληρώσουν από €70 ο καθένας όλοι οι υπόλοιποι (που δεν θα είναι 70, αλλά 140+, για το κέρδος του εξαγωγέα, του εμπόρου, της τράπεζας κλπ κλπ.  Και εάν αντί για 30.000 βάλουν τέτοια πράγματα 300.000, ο λογαριασμός για τους υπόλοιπους θα είναι στα €700...(ή στα €1.400).  Αυτό είναι όσο αναπτυξιακό όσο οι λοταρίες σε ζωοπανηγύρεις, το μπαρμπούτι, και ο παπάς. Και αυτά έχουν ...θέσεις εργασίας.

Η αλήθεια είναι ότι για 4-5 μήνες τον χρόνο, η μεσημεριάτικη ηλεκτροπαραγωγή από φ/β συμπίπτει με την ζήτηση αιχμής, αλλά και πάλι, τα νούμερα δεν βγαίνουν, και νομοτελειακά, θα κοπούν οι επιδοτήσεις, και όπως έχουμε εμπεδώσει στην Ελλάδα, δεν θα τους ενοχλήσει καθόλου να κοπούν και ...αναδρομικά.  Ελπίζω να μην έχετε δώσει και τίποτα προσημειώσεις στο ακίνητο... Και μην πείτε ότι δεν το λέω εδώ και καιρό...

Φυσικά, όλα τα χαζά μου επιχειρήματα θα πάνε περίπατο εάν γίνει το Project Helios. Ή εάν μπούνε τα αιολικά του χάρτη της φρίκης (ή πάνω δεξιά).  Εντελώς μπακάλικα, εάν ο τζίρος της ΔΕΗ είναι σήμερα €5 δις, θα γίνει ...€10 ή €15 δις. Διπλή ή τριπλή τιμή στο ρεύμα.  Αυτό μας κάνει €3.300-€5.000 ανά καταναλωτή.  Τον χρόνο, για 15 χρόνια -- μην ακούτε 25... Εεεε... σιγά την ζημιά...


Και, μια που είμαι στα φωτοβολταϊκά, θα είδατε την "διαφήμιση" στην "Ν" για τα φ/β της Apple. Η "Ν" το ψιλολέει ότι η Apple ...εκβιάστηκε από την Greenpeace! Πλασιέ η Greenpeace. Η φωτό του άρθρου βέβαια δεν δείχνει φ/β, αλλά καθρέφτες για ηλιοθερμικό -- άσχετο, αλλά ωραία μπλε χρώματα.  Δείτε εδώ, για μια ...αμερικάνικη εκδοχή του θέματος.  Όποτε σας λένε για το πόσους τόνους CO2 θα γλυτώνουν αυτά ή αντίστοιχα έργα, να ξέρετε ότι σας δουλεύουν. Θεωρητικοί είναι οι τόνοι  CO2, Γερμανική προπαγάνδα.  Στην Αμερική αυτές οι δουλειές γίνονται για φοροαπαλλαγές (επειδή η Αμερική, παράγει ακόμα φωτοβολταϊκά, και η Apple είναι, ακόμα, πλούσια).

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Το αόρατο χέρι της μαύρης σκιάς


Γιάννης Φαίλτωρ είπε:
30/10/2011 στις 9:43 am
Φάκτορ εύγε.

«Ας θυμηθούμε ιστορικά ότι μετά το τέλος του ελληνοϊταλικού πολέμου και την τελική κατάληψη της χώρας από τους Γερμανούς, η συνθηκολόγηση της τότε άρχουσα τάξη, είτε γιατί αυτή ήταν φιλικά διακείμενη προς τους Γερμανούς, είτε γιατί θεωρούσε μάταια κάθε μορφή αντίστασης, δημιούργησε ένα τεράστιο πολιτικό κενό το οποίο το αναπλήρωσαν οι κομμουνιστές, μια πολύ μικρή πολιτική δύναμη ως τότε. Αυτοί ανέλαβαν και οργάνωσαν τη μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση της χώρας και έγιναν κυρίαρχη πολιτική δύναμη, σημαδεύοντας πολιτικά τη μεταπολεμική Ελλάδα. Εξέφρασαν την κατάλληλη στιγμή το λαϊκό αίσθημα – άσχετα με τις δικές τους επιδιώξεις.»

Άρα όπως και η φύση, έτσι και η πολιτική απεχθάνεται τα κενά. Στο κάτω κάτω αυτή είναι η έννοια της πολιτικής. Να αφουγκράζεσαι το κοινωνικό αίσθημα και να το μετουσιώνεις πολιτικά σε πλειοψηφικό ρεύμα

Αναλύουμε, διαπιστώνουμε, γράφουμε, κλαίμε, θυμώνουμε. Η σημερινή άρχουσα τάξη, αυτή που φτιάχτηκε μεταξύ 1981 (ή το 1985) και 2004, είναι όχι απλά «φιλικά διακείμενη προς τους Γερμανούς», είναι made in Germany, αγοράζει από την Γερμανία, πουλάει στην Γερμανία, υπηρετεί, με ποσοστά, την Γερμανία. Οι πολιτικοί που έχουν αναδειχθεί από το 1981 και μετά, άλλοι λίγο, άλλοι πολύ είναι εκφραστές και υπάλληλοι αυτής της άρχουσας τάξης.

Όποιος τολμήσει να πει «άλλη άποψη», ή χάνεται σε κάποια σκοτεινή τρύπα, ή ποτέ δεν φτάνει στο μικρόφωνο ή την κάμερα της τηλεόρασης που αυτή όχι απλώς εκφράζει, αλλά ανήκει στην «άρχουσα τάξη». Φωνές που φωνάζουν, σαφώς και υπάρχουν, άλλες (πολλές) ψευδώνυμες, άλλες επώνυμες (να ένα τυχαίο link σε επώνυμο που μου ανέφερε ο ψευδώνυμος Εξάκτινος). Φωνές που χωρίς το «αόρατο χέρι της μάυρης σκιάς» που μας διοικεί από το 85 ή το 89 και μετά, είναι φωνές βοώντων στην έρημο, όσο κι αν συμφωνούμε μαζί τους, όσο κι αν συμφωνούμε ο ένας με τον άλλο.

Ο Σαμαράς έχει ένα παράδοξο, και μία (τελευταία, φοβάμαι) ευκαιρία: Το παράδοξο είναι ότι εξελέγη «περίεργα»: Χωρίς απόλυτο έλεγχο από το «αόρατο χέρι της μαύρης σκιάς». Η ευκαιρία είναι να πει «Παῖδες Ἑλλήνων ἴτε» σε όλες αυτές τις φωνές που φωνάζουν στην έρημο. Θα τον αφήσουν; Αμφίβολο... Η μαύρη σκιά είναι παντού. Θα μπορέσει; Η μαύρη σκιά ελέγχει (σχεδόν) τα πάντα. Αλλά δεν θα το μάθουμε εάν δεν δοκιμάσει, και η 29η Νοεμβρίου 2010 μπορεί να μείνει σαν η τελευταία απόπειρα της Ελληνικής Δημοκρατίας να υπάρξει (σε αυτήν, τουλάχιστον, την ζωή.

Την εικόνα την πήρα από εδώ. Ένα από τα έργα του «αόρατου χεριού της μαύρης σκιάς», κακό χρόνο να΄χει, ήταν και η επί πληρωμή καταστροφή καϊκιών.

Το Δ' Ράϊχ είναι εδώ



Josef Goebbels, 11 Σεπτεμβρίου του 1940 προς τους Τσέχους για τα οφέλη της κατάκτησης τους!

«… Μην σκεφτείτε ότι φέρνουμε μια ορισμένη τάξη στην Ευρώπη, το κάνουμε για να βλάψουμε τα άλλα έθνη. Η ελευθερία των επιμέρους χωρών πρέπει να ασκηθεί σε αρμονία με τους όρους του παρόντος και με απλα πρακτικά ζητήματα.

Ακριβώς όπως ένα μέλος μιας οικογένειας δεν έχει το δικαίωμα να διαταράξει την ειρήνη όλων των άλλων, ένα μεμονωμένο έθνος δεν έχει το δικαίωμα να αντισταθεί στην ευρύτερη τάξη πραγμάτων.

Δεν είχαμε πότε σκοπό να προωθήσουμε αυτό το αίτημα τάξης ή αναδιάταξης με την βία...»


Angela Merkel 26 Οκτωβρίου 2011, για τα οφέλη της κατάκτησης μας!

«Θα υπάρξει ένα ενισχυμένο καθεστώς παρακολούθησης σε σχέση με την εκπλήρωση των ελληνικών υποχρεώσεων.

Αυτό θα είναι δεσμευμένο με ένα μνημόνιο κατανόησης. Θα υπάρχει μόνιμη παρουσία εκεί. Θα είναι δυνατή η παρακολούθηση των μέτρων που έλαβε η Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό είναι καλύτερο από ό, τι όταν κάθε τρεις μήνες μια «τρόικα» ταξιδεύει πήγαινε-έλα, ένα μόνιμο σύστημα εποπτείας.»


Όσο σιωπούν στο θέμα αυτό οι πολιτικοί μας, τόσο, όπως και το 1941, είμαστε μόνοι μας.

Τα παλικάργια μας, όλα πεινούν, δόστε των Μάρκων των κε προσκηνούν (ή «η Ευρώπη και εμείς»)


Ο/Η Εξάκτινος είπε...
Αρχαίε πριν από κάτι μέρες είχες σε μια ανάρτηση ένα γράφημα προερχόμενο από το blog της Ζάχαρης. Το γράφημα απεικόνιζε το άνοιγμα του ελλείμματος μεταξύ βορρά και νότου μετά την εισαγωγή του Ευρώ.
Πιστεύεις εσύ ότι αυτό θα το ανεχτούν οι νότιοι για πολύ καιρό;
Πιστεύεις εσύ ότι οι νότιοι θα επιτρέψουν στους Γερμανούς να τους εκβιάζουν με τη ρευστότητα;
Τι θα ήταν σήμερα η Γερμανία χωρίς ΕΕ κι Ευρώ δηλ. χωρίς εξαγωγές; Θα ήταν μια χώρα που δε θα ήξερε τι να κάνει τη βιομηχανική σαβούρα που παράγει διότι με τους δασμούς δε θα ήταν καν ανταγωνιστική.
Όσο πιο πολύ τσιτώνουν τα πράγματα οι Γερμανοί τόσο πιο πολύ μεγαλώνει ο κίνδυνος να βρεθούν εκτός ΕΕ. Δηλ. θα έχουμε μια ένωση με όλους τους άλλους και τους Γερμανούς απέξω. Αυτό θα σημάνει ύφεση για πολλά χρόνια και 50% ανεργία. Βέβαια άνεργοι θα μείνουν κυρίως οι μετανάστες πολιτογραφημένοι και μη αλλά και ο απλός Γερμανός δε θα τη βγάλει καθαρή. Κι ενώ ο μετανάστης θα γυρίσει πίσω στη χώρα του και θα καλλιεργήσει τον κήπο του ή το χωράφι του και θα έχει τα στοιχειώδη τρόφιμα, ο Γερμανός δε θα έχει ούτε αυτά.

28 Οκτωβρίου 2011 11:49 μ.μ

Ο/Η archaeopteryx είπε...
ελέγχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους πολιτικούς μας (και εκβιάζουν με την ρευστότητα -- και εμάς και τον Μπερλουσκόνι) (και, προσθέτω, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, έχει "κάπως χρηματοδοτηθεί" και η διακοπή στην αναχρηματοδότηση είναι η σημερινή κρίση)
29 Οκτωβρίου 2011 12:01 π.μ.

Ο/Η Εξάκτινος είπε...
Είδες σήμερα ότι ο έλεγχος των πολιτικών είναι μικρής αξίας. (Συμφωνώ με το σχόλιό σου στο antinews με το οποίο λες ότι δεν συμφωνείς)
Ακόμη όμως κι αν οι δικοί μας πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι κάπου θα σπάσει το σκοινί. Ή στη Γαλλία ή στην Ιταλία ή στην Ισπανία. Έτσι θα πάρει η μπάλα κι εμάς. Όταν οι Γάλλοι θα κάψουν το Παρίσι να δω τι θα κάνουν οι Γερμανοί.
Δεν έχει μέλλον το πράγμα. Απλά θα υποφέρουμε λίγο αλλά στο τέλος θα καθαρίσουμε.
29 Οκτωβρίου 2011 12:38 π.μ.

Ο/Η archaeopteryx είπε...
Εξάκτινε, εξ ορισμού θα "καθαρίσουμε", κάποτε όλα καθαρίσουν, το θέμα είναι τι έλεγχο έχουμε εμείς επ αυτού τώρα ή στα επόμενα 5 χρόνια, και τι αφαίμαξη ή ζημιά θα έχει γίνει μέχρι τότε.
Η ζημιά από απομύζηση, ή εκμαυλισμό,(ή από ...αιολικά σε όλα τα βουνά) μπορεί να μην είναι τόσο δραματική όπως η ζημιά στα Καλάβρυτα ή την Κάντανο, ή την πείνα της Κατοχής, αλλά παρ όλα αυτά, ζημιά θα είναι.
29 Οκτωβρίου 2011 8:58 π.μ.

Ο/Η Εξάκτινος είπε...
Αν δε μπορείς να το δεις όλο τότε τα πρώτα πέντε λεπτά είναι ενδιαφέροντα
29 Οκτωβρίου 2011 9:02 μ.μ.

Ο/Η archaeopteryx είπε...
το άκουσα, και έχω ένα θέμα: εάν είναι οικονομική ή πολιτική η κρίση, και ο άνθρωπος λέει ότι είναι "πολιτική", και συμφωνώ, αλλά η (οικονομική) λεηλασία που έκαναν ή επέφεραν οι πολιτικοί μας, δεν προέκυψε από παρθενογένεση,αλλά από μηχανισμό "φυσικής επιλογής" που επέλεγε χρηματοδοτούμενα κόμματα , που έγιναν χρηματιζόμενα κόμματα, και μπόρεσε να αναδείξει κυρίως λαδωνόμενους πολιτικούς.
Πάντα στο μοτίβο της undercapitalized Ελλάδας η "ευτυχία" της οποίας ήταν ρευστότητα μέσω κάποιου δανείου.
Πάντως, από το 85 (νομίζω) και μετά, η ντόπια "λεηλασία" ήταν ή καθοδηγούμενη, ή συμπορευόμενη με ξένη λεληλασία (πχ στο τρίγωνο Πασόκ-Ιντρακόμ-Α.Γερμανία, που έγινε Πασόκ-Διαπλοκή-Γερμανία).
Το κατά πόσον το πολιτικό σύστημα που προέκυψε μεταξύ 81 και 85 ήταν αυθόρμητο, ή καθοδηγούμενο, ή συγκυρία ανοιχτών πορτών, είναι, νομίζω η λύση στις ...απορίες μου που προσπάθησα να "λύσω" με τις Πέντε ερωτήσεις με τα Χρόνια Πολλά στις 31/12/2010, στο αντινιουζ. Οι απαντήσεις είναι ενδιαφέρουσες...
30 Οκτωβρίου 2011 4:14 π.μ.

Η undercapitalized Ελλάς (κλικ για μεγέθυνση) από τον Μποστ (μέσω Σαραντάκου), ή μην υποτιμάμε ποτέ την δύναμη του όλπου που λέγεται "ρευστότητα":


Ο (πιθανός;) (πρόσκαιρος;) (αμφιλεγόμενος;  -- δείτε και τα σχόλια)  θρίαμβος της Μέρκελ:


Οι τρύπες στο "πακέτο διάσωσης" στον Άλκιμο από τον Economist:


Πάντως, εάν δεν γίνουμε Δανία του Νότου, μπορούμε να φέρουμε Δανέζες στον Νότο (βρε μπας και αυτό ήταν το πλάνο;):

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Το τέλος του Ανθρωπογενούς Φαινομένου του Θερμοκηπίου


Τώρα που οι εγκέφαλοι της «Ευρώπης» έχουν τον αντιπερισπασμό της …διάλυσής τους, να μου το θυμηθείτε, θα καταλαγιάσει και το άγχος για το Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου, τουλάχιστον στον Ελεύθερο κόσμο. Αυτό φάνηκε από το καλοκαίρι που η Ελλάδα προσπάθησε να πουλήσει δικαιώματα άνθρακα (τα European Union Allowances) και δεν υπήρχε αγοραστής (δείτε εδώ), και από την έλλειψη ενδιαφέροντος για το Πρωτόκολλο του Κυότο, από το βέτο της Πολωνίας. Όταν αποκαλώ «γιουσουφάκια» τους πολιτικούς μου που σε καιρό χρεωκοπίας δεν έχουν τα ούμπαλα να πουν στην ΕΕ «δεν πληρώνουμε φόρο άνθρακα», δεν είμαι σοφός, ή αυθάδης, απλά διαβάζω …ξένες εφημερίδες (και έμαθα πώς δουλεύει το …Google). Αλλά τι να περιμένω … Από την ταγάρω με τον Νόμο Εθνικής Προτεραιότητας, στον κύριο Παπακ.

Ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι η ατζέντα της Λέσχης «Β» άλλαξε: «Financial reform, security, cyber technology, energy, Pakistan, Afghanistan, world food problem, global cooling, social networking, medical science, EU-US relations». Δεν με καλούν στην Λέσχη, και έτσι δεν ξέρω εάν εννοούν ότι ο Πλανήτης κρυώνει, ή θα βάλουν λευκαντικό στα σύννεφα για να τον δροσίσουν. Έχω ακούσει ότι ο Bill Gates έχει κάτι τέτοιες ιδεοληψίες με τα σύννεφα -- και τον ζορίζει που ο κόσμος …αναπαράγεται (δηλαδή μπορεί και να αλλάξω λειτουργικό σύστημα στο μηχάνημα). Ωστόσο, χωρίς πλάκα, πολύ περισσότερος κόσμος θα πεθάνει της πείνας, ή από κρύο, εάν ο πλανήτης πράγματι κρυώνει.

Ξεκίνησα να γράφω τον Απρίλιο του 2010. Τον Ιούλιο του 2010 πήρα χαμπάρι ότι η αγορά αερίων θερμοκηπίου είχε πεθάνει στο Chicago (CCX) από το καλοκαίρι του 2009 (πριν την Κοπεγχάγη – και μου λέτε εμένα γιατί προσκυνώ τους …κερδοσκόπους). Το Seeking Alpha το είχε γράψει τον Αύγουστο του 2009. Περιμένω να μηδενιστεί και στην «Ευρωπαϊκή» αγορά , αλλά μου τα χάλασε η καρακάξα από την Ουαλία που έγινε πρωθυπουργός στην Αυστραλία και τους έβαλε φόρο άνθρακα (και δεν ξέρει και πώς κάνουν τεμενάδες):


Όπως αναρωτήθηκε και ο αρθογράφος της Telegraph, αναρωτιέμαι και εγώ, εάν θα υπάρξει ποτέ Νυρεμβέργη για το Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου (και τις σαδιστικές εφαρμογές του).

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Για ποιο ακριβώς πράγμα θα είναι οι επόμενες Εκλογές;


Λέμε, λέμε, λέμε, αλλά έχω αρχίσει να φοβάμαι ότι είναι αργά. Όχι για το πώς μας κούρεψαν ή τι θα γίνει με την Ευρωζώνη – έχω καταλήξει ότι όλα αυτά είναι θέατρα, και εμείς θεατές, σε κακή θέση, που ούτε βλέπουμε, ούτε ακούμε, ούτε ενδιαφέρει κανέναν η γνώμη μας. Είναι φοβάμαι αργά για ψευδαισθήσεις περί πολιτικών επιλογών για εμάς τους Έλληνες. Άπαξ και δεν βγούμε την Ευρωζώνη “χτες”, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, και κακώς πανηγυρίζετε. Θα φροντίσουν να αργήσουμε να καταλάβουμε τα ψιλά γράμματα.

Αυτό που βλέπουμε, σε slow motion, στην «Ευρώπη», είναι η ανάληψη του ελέγχου από την Γερμανία της υπόλοιπης «Ευρώπης». Δεν υπάρχει Ευρωζώνη. Υπάρχει ο πλούσιος Βορράς, ο φτωχός Νότος και η Γαλλία – 50-50 όπως και στον Β’ ΠΠ. Αναλύστε το όπως θέλετε, αλλά τα αρνητικά ισοζύγια των Νότιων, είναι τα θετικά των Βόρειων. Τα χρέη των Νοτίων είναι στο ΑΕΠ των Βορείων. Και για την ανισορροπία αυτή, δεν έφτασε μόνο το καλό marketing, ούτε το εύκολο δανειακό χρήμα σε σκληρό νόμισμα. Υπήρξε και «έλεγχος» πολιτικών.

Ποῦ λέω «ὄχι»


Δεν λέω «όχι» στην μείωση του βιοτικού μου επιπέδου εξ αιτίας της Ελληνικής ή της ξένη ύφεσης

Δεν λέω «όχι» στην εσκεμμένη και μελετημένη απορρόφηση ρευστότητας από την Γερμανία και την ύφεση που επιβάλει στον Νότο μέσω κομπλεξικής μονεταριστικής πολιτικής για την διαχείριση των δικών της ή των πανευρωπαϊκών δημοσιονομικών της κριτηρίων

Δεν λέω καν «όχι» στο ότι μεγάλο κομμάτι του χρέους μας και των αρνητικών ισοζυγίων συναλλαγών μας ωφέλησε τους Γερμανούς και άλλους Δυτικοευρωπαίους .

Δεν λέω «όχι» (δηλαδή λέω, αλλά δεν είναι αυτό που κυρίως με ενοχλεί) στο να μου βάλουν φόρο υποτέλειας οι Γερμανοί στο ρεύμα, ή στο αλάτι, επειδή αυτοί είναι ωραίοι και εγώ δεν είμαι.

Λέω ΟΧΙ στο να μου καταστρέφουν την πατρίδα μου, που θέλετε δεν θέλετε, είν' οι κάμποι, είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά, είναι κάθε της ρηχό ακρογιάλι, κάθε χώρα της με τα χωριά, κάθε της θάλασσα, κάθε στεριά. Ο χάρτης της φρίκης λέει για το μέγεθος της καταστροφής. Διαδώστε τον.

Λέω ΟΧΙ στην πλύση εγκεφάλου που κάνουν οι αλήτες στα παιδάκια και στα σχολεία και τα παραμυθιασμένα ζόμπυς που δήθεν προστατεύουν τις αρκούδες καίγοντας την Πάρνηθα για να βάλουν αιολικά.

Λέω ΟΧΙ στην δουλοπρέπεια, την ανελευθερία, την αγραμματοσύνη και την ιδιοτέλεια βουλευτών, πολιτικών, δημοσίων «λειτουργών», και όλων αυτών που εγκρίνουν φαύλες συναλλαγές και αγορασμένους νόμους, είτε τους κατάλαβαν είτε όχι.

Λέω ΟΧΙ στην ανοχή και την ενθάρρυνση της ανικανότητας και της διαφθοράς σε κάθε επίπεδο της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής ζωής, σαν (α) άλλοθι ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» και (β) σαν επιτακτική δικαιολογία για να φέρουμε τον Γερμανό «φίλο» και «σωτήρα» να διαχειριστεί την Πέμπτη φάλαγγα των ΜΚΟ, των οικολόγων των ΜΜΕ, και των επιχειρηματιών-πλασιέ-εισπρακτόρων που ο ίδιος φτιάχνει στην χώρα μου από το 1985, τουλάχιστον, επειδή «εμείς δεν ξέρουμε».

Λέω ΟΧΙ στις ορδές των «επιστημόνων» που προσκύνησαν το ψέμα και την απάτη και από υπηρέτες της τσέπης τους, έγιναν πρώτα υπηρέτες νταβατζήδων, και οσονούπω δωσίλογοι. Και φυσικά ΟΧΙ στους νταβατζήδες που για τον εύκολο και κρατικοδίαιτο πλουτισμό τους, κατέστρεψαν πρώτα το όποιο ιδιωτικό κεφάλαιο τους έμπαινε στα πόδια, και τώρα ευχαρίστως ξεπουλάνε τις επόμενες γενιές για μερικά εξάμηνα ακόμα εισπράξεων.

Λέω ΟΧΙ στο τσαλαπάτημα της κοινής λογικής, της απλής αριθμητικής και του ..Δεύτερου Νόμου, γιατί υποκρύπτουν ψέμα, απάτη, κοροϊδία, και καταπίεση.

Αυτά, στα οποία λέω ΟΧΙ, είναι αυτά που μας έχουν φέρει στην σημερινή και την αυριανή μας ανελευθερία.

Αν αυτές είναι οι θέσεις της Γερμανίας, εμείς, τι ακριβώς κάνουμε;


Ανέβασα αυτό το σημείωμα του Stratfor, με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου στο Scribd, καθώς και ένα με ημερομηνία 27 Οκτωβρίου (που περιλαμβάνει και τα του δικού μας κουρέματος)

Σε περίληψη, λέει ότι η Γερμανία ωφελείται από το ευρώ και την ευρωζώνη (η ΕΕ έφτιαξε μέχρι και θεσμικό πλαίσιο ου ευνοεί την Γερμανική βιομηχανία), αλλά δεν είναι, πλέον, διατεθειμένη να χρηματοδοτεί την "Ευρώπη" (δικά μου τα εισαγωγικά).

Η Γερμανική Βουλή έβαλε πλαφόν €211 δις εγγυήσεις στο EFSF. Επιβεβαίωσε την αντίθεση της Γερμανίας σε περαιτέρω αγορές προβληματικών ομολόγων από την ΕΚΤ.

Η περίληψη της περίληψης είναι ότι η Γερμανία κοιτάει τα δικά της συμφέροντα και όχι αυτά της "Ευρώπης" (πάλι δικά μου τα εισαγωγικά).

Το ερώτημα που έχω εγώ, μέρα που είναι, εάν η Γερμανία έχει αποφασίσει τόσο ξεκάθαρα ότι δεν την νοιάζει αυτή η εκδοχή της "Ευρώπης",  εμείς τι κάνουμε και υποδουλωνόμαστε; Με την Ενωμένη "Ευρώπη" θα επαναδιαπραγματευτούμε; Ή με την Μεγάλη Γερμανία;  Και τι ακριβώς θα επαναδιαπραγματευτούμε; Τους όρους της τετελεσμένης Κατοχής; Και όλα αυτά για ψευδαίσθηση άλλων 3 ή 6 μηνών μισθών και συντάξεων;  Με αντάλλαγμα την ...Ελλάδα;  Και μετά τους 6 μήνες;  Βρε είμαστε εντελώς ασόβαροι; Ή εγώ τα βλέπω όλα ανάποδα;

(στάση πληρωμών ΤΩΡΑ και έξοδος από την ευρωζώνη, αλλά ποιος θα το πει σε ποιόν; Μας τέλειωσε και ο Μεταξάς...)

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Να τες οι δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας


Μεθοδεύουν να βγάλουν από τον διαγωνισμό για την προμήθεια καλωδίων διασύνδεσης Ελληνικές εταιρίες, Και περιμένε να σας δώσουν δουλειές στα ...αιολικά. Βρε αν μπορούσαν θα έφερναν το μπετόν από την Γερμανία. Ή θα επιτάξουν καμιά ντόπια τσιμεντοβιομηχανία (να γλυτώσουν τα μεταφορικά)...

Μου έστειλε η ThW το link στην Ολυμπία...

ΓΙΑΤΙ νομίζετε φωνάζω τόσο καιρό;  Γιατί υπενθυμίζω ότι ο Γερμανικός στρατός δεν είχε επιμελητεία;  Νομίζει κανείς ότι άλλαξαν;  Αυτοί νομίζουν ότι εμείς τους χρωστάμε αποζημιώσεις.  Οι φίλοι μας οι Γερμανοί θα μάς φροντίσουν τώρα όσο φρόντισαν για την υγιεινή μας διατροφή το 1941-1945. Θα στέλνουν φουντούκια για να έχουμε επάρκεια βιταμίνης Ε, και θα βάλουν τα καραγκιοζάκια της ΕΛΕΤΑΕΝ να κάνουν την διανομή.

Και να με εμένα, να γκρινιάζω που δεν θα βάλουν Έλληνες το καλώδιο που θα πηδήξει τα νησιά... Βρε όλα τα σκέφτονται...

Η φωτό είναι από εδώ.

“Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά .. Δεν δίνουμε κουπόνι, Τα βρήκαμε πολύ στενά, Και μας βάζουνε αιολικά και φωτοβολταϊκά”


Και τώρα που εμπεδώσαμε ότι έχουμε ξένη επικυριαρχία (και απορώ, μα απορώ, πως δεν κινείται φύλλο), να ξέρετε ότι ούτε η λογική, ούτε η αριθμητική, ούτε η φυσική θα έχουν νόημα, για πολύ καιρό. Και επειδή αυτά επικαλούμαι στις 600-τόσες αναρτήσεις που έχω ανεβάσει, από εδώ και πέρα μάλλον θα περιορίζομαι στο να επισημαίνω παραλογισμούς, αριθμητικά λάθη και ψευδοεπιστήμη στην καθημερινότητά μας.

Οι επικυρίαρχοι βέβαια, έχουν την τάση να είναι ειλικρινείς στην κυνικότητά τους. Για παράδειγμα, το Project Helios που διαφημίστηκε (ψευδώς και παραπλανητικά) σαν ενεργειακό ή επενδυτικό έργο, τώρα λέγεται ξεκάθαρα ότι είναι "αποπληρωμή δανείου". Όχι με την έννοια ότι παράγουμε κάτι χρήσιμο που θα πάρουν οι πιστωτές μας, έναντι των χρεών μας, αλλά κάτι σαν τον φόρο αλατιού, ή τον φόρο σπίρτων ή άλλων περίεργων φόρων στην πτώχευση του 1897.  Ενώ τους συμβατικούς φόρους, και τους συμβατικούς τόκους μπορεί να αναγνωρίσουν ότι δεν μπορούν να τους εισπράξουν (και αγενείς τύποι σαν και μένα φωνάζουν για στάση πληρωμών στο εξωτερικό χρέος), ορισμένα πράγματα είναι ανελαστικά, δεν ζούμε εύκολα χωρίς αυτά, και ο εισπράκτορας μπορεί να τα επιβάλει, να εισπράξει και να εκβιάσει.  Το ρεύμα είναι ένα από αυτά.

Η άσχημη διαφορά με το Project Helios και τα αιολικά του link στο εικονίδιο δεξιά, πάνω, είναι ότι εκτός από εισπρακτικοί μηχανισμοί (με ντόπιο σύμμαχο-εισπράκτορα κάθε έναν από εμάς που πουλάμε φωτοβολταϊκά ή παριστάνουμε τον αιολικό επιχειρηματία), δεσμεύουν, αλλοιώνουν και καταστρέφουν ελληνική γη, αγροτική γη, τουριστική γη. βουνά, νησιά, θάλασσες κλπ. Σχεδόν για πάντα. Μέχρι να έρθει ο επόμενος να τα πάει στην ανακύκλωση σε 10-20 χρόνια, εάν υπάρχει ανακύκλωση. Κρίμα.

Και θα σας λένε ότι κάνει και καλό στον ...Πλανήτη. Και μερικοί από εσάς θα το πιστεύετε (πες-πες κάτι μένει). ΟΛΕΣ οι ΑΠΕ είναι ένα επαχθές και αναγκαστικό δάνειο:  Βάζουμε την γη, αγοράζουμε τα αιολικά ή τα φωτοβολταϊκά, φουσκώνουμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ  (50% στα €5,8 δις της ΔΕΗ, είναι €2,9 δις τον χρόνο), να τα λεφτά για τον θυσιαζόμενο Γερμανό φρολογούμενο, να η απασχόληση στην Γερμανία, την Δανία και την Ισπανία.  Περιστέρης, Κοπελούζος, Μυτιληναίος κλπ, εισπράκτορες με ποσοστά.  Σκάϊ, ΕΛΕΤΑΕΝ, πουλημένα καθηγητάκια, αμειβόμενοι παπαγάλοι. Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες και λοιποί σκουπιδιάρηδες, πρόθυμοι ζήτουλες. 100άδες χιλιάδες πράσινες θέσεις εργασίας.

Ο τίτλος είναι κλεμμένος και παραποιημένος από εδώ.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Scripta Manent


Αυτή είναι μία προσπάθεια συλλογής περιληπτικών αναρτήσεων, ανά θέμα. Το blog αυτό ξεκίνησε σαν συλλογή στοιχείων που τεκμηριώνουν, ότι η Πράσινη Ενέργεια (αιολικά και φ/β) είναι κάτι μεταξύ οφθαλμπάτης και σκέτης απάτης, ότι η Πράσινη Ανάπτυξη είναι σχήμα οξύμωρον, newspeak, και ότι "Ευρωπαϊκές" και άλλες δυνάμεις βασικά την προωθούν για εμπορικούς και ...φεουδαρχικούς λόγους. Αναπόφευκτα, το blog έχει πιάσει και άλλα θέματα. Εδώ παρουσιάζω την σύνοψη των συνόψεων που σχετίζονται με την οφθαλμαπάτη, ή απάτη, της Πράσινης Ενέργειας.

Αν κάποιος, που δεν έχει παρακολουθήσει από την αρχή τι γράφω, προσπαθήσει να βγάλει άκρη τι στην ευχή λέω, σίγουρα θα χαθεί. Συγγνώμη, blog είναι αυτό και όχι εγκυκλοπαίδεια. Ωστόσο, κάτω δεξιά, υπάρχουν "ετικέτες".   Αλλά και αυτές μπερδεύουν. Να λοιπόν ένας μπούσουλας:

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ (που έγραψα Πάσχα του 2011)

1. Εισαγωγή
2. Ενέργεια και ηλεκτρική ενέργεια
3. Περιβάλλον και Κλιματολογία
4. Το αιολικό λόμπυ και εμείς
5.  Εάν
6. Ανακεφαλαίωση (που είχα γράψει τον Ιούνιο του 2010)

ΜΑΘΗΜΑ ΑΙΟΛΙΚΩΝ

1. Μάθημα αιολικών (1) (από την Ε.ΟΝ)
2. Μάθημα αιολικών (2)
3. Θα έχετε ρεύμα όταν φυσάει
4. Η αιολική ενέργεια με μια ματιά (1)
5. Η αιολική ενέργεια με μια ματιά (2)
6. Πώς λένε ψέματα οι αιολικοί
7. Όνειρο ή οφθαλμαπάτη;
8. Γιατί έχουμε ενεργειακό πρόβλημα αφού βάλαμε 1.626 αιολικά μεγαβάτ;

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Αυτό είναι ολόκληρη ενότητα και όχι πολύ σαφής, γιατί υπάρχει κόστος, χοντρική τιμή και λιανική τιμή, χώρια οι προσαυξήσεις. Θα πρότεινα:

Πόσο κοστίζει η αιολική κιλοβατώρα (2)
Η Οριακή Τιμή Συστήματος
Ελλάδα - Τουρκία 2-0

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Μια προσπάθεια να πω τι πιστεύω
Τι προτείνω; (απάντηση σε ερώτημα)

Η ΑΞΙΑ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Αξία και Τιμή (1)
Αξία και Τιμή (2)
Αξία και Τιμή (3)

ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ

Τα κρυφά μου αισθήματα
Οι ευσεβείς μου πόθοι

Από εκεί και πέρα, καλή διασκέδαση με τις "ετικέτες".  Το Γερμανικό Πράσινο Πλάνο, η Πράσινη Πυραμίδα και το τι κάνουν άλλες χώρες, μπορεί να είναι χρήσιμα.  Πολλά, που φαίνονται ακαταλαβίστικα στον Κόσμο, εξηγούνται με το Μεγάλο Παιχνίδι. Μου έχουν πει να ...γράψω βιβλίο, αλλά βαριέμαι, και δεν θα το τελείωνα ποτέ. Ό,τι είχα να πω, στην ουσία το έχω ήδη πει. Και θα νευριάζω να γράφω "μα σας τα ΄λεγα"!  Αλλά θα το κάνω, και εάν "εξαφανιστώ" εγώ, ο "άλλος" θα φροντίσει να σας θυμίζει ποιοι μας πηδάνε στα ενεργειακά. Τα γραπτά μένουν.

Τα ...Χριστούγεννα, πρέπει να καθαρίσω τα links και τα tags...

Τι λένε οι ξένοι και τι κάνουν οι δικοί μας


Ο Γερμανός («Ευρωπαίος») το λέει: «το υψηλό κόστος ενέργειας οδηγεί σε αποβιομηχάνιση, εκδίωξη της παραγωγής, και απειλεί την κοινωνική όταν οι άνθρωποι δεν έχουν να πληρώσουν το ηλεκτρικό τους»


Ο Άγγλος το λέει: « Καλή οι οικολογία, αλλά να μπορούμε και να ανάβουμε τα φώτα. Η Πράσινη ιδεοληψία ανεβάζει τα βιομηχανικά κόστη, καταστρέφει θέσεις εργασίας και βλάπτει την οικονομία. Χώρες που επένδυσαν σε αιολικά, όπως η Γερμανία και η Ισπανία εν όψει της ζοφερής πραγματικότητας κόστους και αποτελεσματικότητας το ξανασκέφτονται. Οι ανεμογεννήτριες γυρίζουν χάρη στις επιδοτήσεις των φορολογουμένων και είναι μία ακριβή και αναποτελεσματική πηγή ενέργειας».


O δικός μας αρμόδιος για την «ρύθμιση» της ηλεκτρικής ενέργειας, όσα του λείπουν, τόσα ζητάει, και δεν σκέφτεται ότι κάποτε θα του πούνε, «μα καλά βρε άνθρωπε, δεν ήξερες ότι πετώντας λεφτά θα σου λείπουν λεφτά»; Αλλά δεν θα τον νοιάζει, άλλος ένας περαστικός κομματικός που εξυπηρετεί όποιον τύχει να έχει συμφέροντα εκείνη την περίοδο (σε βάρος της τσέπης των υπόλοιπων) – αλλά έτσι θέλει και ο Πρωθυπουργός, άρα, καλά είμαστε.


Ο δικος μας αρμόδιος για την …Κλιματική Αλλαγή, έχει ζητήσει από τους εκλεκτούς Τοπικούς Φυλάρχους Αυτοδιοίκησης να του βρούνε Δημόσιες εκτάσεις (η ΚΕΔ τι ξέρει για αυτό;) για να παρκάρει τις απούλητες σαβούρες χτεσινής τεχνολογίας, που θα μας πουλήσουν, ώστε ο κύριος της προηγούμενης φωτό, να ζητάει περισσότερα για να σωθεί, και να βελτιωθεί το εμπορικό ισοζύγιο του Γερμανού της πρώτης φωτογραφίας.

Και αναρωτιέστε γιατί είμαστε μια χρεωκοπημένη και εξευτελισμένη χώρα. Μπροστά σας είναι η απάντηση.

Greenspan: Γιατί η Ευρώπη είναι καταδικασμένη να αποτύχει



(Το βίντεο ξεκινάει με διαφήμιση)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καταδικασμένη να αποτύχει λόγω μεγάλου χάσματος μεταξύ Βορείων και Νοτίων κρατών, και ο Greenspan προβλέπει ότι όσο η δημοσιονομική κρίση του Νότου χειροτερεύει, θα σταματήσει η ροή αγαθών από τον Βορρά, και το βιοτικό επίπεδο του Νότου θα μειωθεί. Ο Greenspan λέει και άλλα, για το τι κοιτάει στην οθόνη του το πρωί (την αγορά Ευρωπαϊκών ομολόγων, τα spreads), την Γαλλία, τις συνέπειες της Ευρώπης στις ΗΠΑ, την αγορά ομολόγων, το συστημικό ρίσκο,  και τέτοια, που ...δεν μας αφορούν.

Κατά την ίδρυση του ευρώ το 1999, όλοι περίμεναν ότι οι Νότιες οικονομίες της Ευρωζώνης θα συμπεριφερόταν όπως οι Βόρειες. Ότι οι Ιταλοί θα συμπεριφερόταν σαν Γερμανοί, Δεν το έκαναν. Αντ' αυτού, η Βόρεια Ευρώπη κατέληξε να επιδοτεί την υπερκατανάλωση της Νότιας Ευρώπης, δηλαδή το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της.

Η επιρροή διαφορών στις κουλτούρες της Ευρωζώνης έχει χονδροειδώς υποτιμηθεί. Ο μόνος τρόπος να ενοποιήσεις πολλά νομίσματα διαφορετικών κρατών είναι εάν οι κουλτούρες τους είναι συναφείς, όπως της Γερμανίας της Αυστρίας και της Ολλανδίας.  Εάν δεν είναι, απλά δεν μπορεί να δουλέψει.

Αυτά λέει ο Greenspan.  Θεωρεί τον Παπανδρέου ...ήρωα, νομίζω ότι καταλαβαίνω γιατί το λέει.  Δεν θα είμαι σοβαρός να προσθέσω τις υποψίες μου ότι αυτό ήταν το σχέδιο της "Ευρώπης" από την αρχή, αλλά αυτοί οι χάρτες του 1940... αυτό υπαινίσσονται:  Συμμαχικά δορυφορικά κράτη. Περίοικοι.

Δείτε και αυτά:
http://money.msn.com/investing/time-to-give-up-on-greece-jubak.aspx
http://www.weeklystandard.com/articles/losing-economic-battle_598447.html?
Και ενώ ο Greenspan λέει αυτά, ο κύριος Υφυπουργός Μανιάτης (αυτόν που είχα για σοβαρό, και που τα άκουσε από τον ΣΕΚΑ γιατί ήθελε να επιβάλει Γερμανικά κουφώματα, τώρα βάζει τους ΟΤΑ να ψάχνουν για Δημόσια γη για να βάλει Γερμανικά φωτοβολταϊκά. Και λέει ο Greenspan για Μεσογειακή κουλτούρα... Και που να δει την Γιουσουφακική κουλτούρα.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ένας μικρός άσχετος περίπατος με τον (την) Roland Berger


Έχει πλάκα η Google και το Blogger της.  Εκτός ότι μου επιτρέπει να σκαλίζω τις πιο περίεργες λεπτομέρειες (που μπήκε κάποιος στον μπελά να αναρτήσει -- δεν θα βρείτε πολύ πρωτογενές υλικό, π.χ., πλουσίων ευγενών Ευρωπαϊκών οικογενειών, και τους ρουχάδες του Zug, τους "βρήκα" από ...ομιλίες που έκαναν υπάλληλοί τους στις ΗΠΑ!), μου επιτρέπει να βλέπω και τι έψαχναν αυτοί που επισκέφτηκαν το blog μου.

Είναι 1-2 μέρες που μου έρχονται επισκέπτες που ψάχνουν να μάθουν ποιοι είναι πίσω από την Roland Berger.  Οι τύποι αυτοί ασχολούνται με την ...σωτήρια μας, και εγώ τους ανέφερα επειδή γνώρισα έναν Πορτογάλο blogger που τους θεωρεί ...ψεύτες.

Αν γράψετε "Roland Berger" στο Google, θα σας βγει αυτή η σελίδα. Και, αφού δείτε τι κάνει στην Ελλάδα, με λίγη υπομονή θα μπορείτε να πείτε τα εξής:

Είναι μία Γερμανική εταιρία συμβούλων, που ιδρύθηκε από έναν ...φιλάνθρωπο, κοντινό σύμβουλο του Σοσιαλιστή Gerhard Fritz Kurt Schröder (SPD) αλλά και του πολιτικού του αντιπάλου Edmund Rüdiger Stoiber (CSU/CDU). Ο φιλάνθρωπος είναι ...υπερκομματικός. Ο φιλάνθρωπος έχει και στενές διοικητικές σχέσεις με την Blackstone (αυτή που έχει σχέση με τον Πετρόπουλο/Peterson) αλλά δεν έχει σχέση με την BlackRock τον μεγαλύτερο διαχειριστή κεφαλαίων (ουφ, παρά λίγο να τα μπλέξω και εγώ...).

Ο κύριος Berger δούλεψε για την Boston Consulting Group την δεκαετία του '60 (δεν μας νοιάζει) και το consulting, τότε, ήταν καινούργιο, σαν δουλειά, και στην Γερμανία εστιαζόταν στην ...μείωση του κόστους (μας ενδιαφέρει -- εάν δείτε Γερμανό consultant σε μη Γερμανική εταιρία, να συμβουλεύει σε θέματα μείωσης κόστους, θα σας πέσουν τα αυτιά!  Οι άνθρωποι είναι κορυφαίοι).

Ο κύριος Roland Berger έφτιαξε την συμβουλευτική εταιρία Roland Berger το 1967. Για να επεκταθεί διεθνώς ζήτησε ...συμπαράσταση από την Deutsche Bank, που βρέθηκε να κατέχει το 75,1% (!) των μετοχών της Roland Berger το 1988, αλλά κόλλησε, γιατί το "κακό" Fed δεν επέτρεπε Τράπεζες να έχουν θυγατρικές που να παρέχουν ...συμβουλευτικές υπηρεσίες (συγκρίνετέ το με την Ελλάδα και τν Ευρώπη χαχαχαάααα). Αυτό μας νοιάζει, γιατί συχνά κολλάω στην "σύγκρουση συμφερόντων" σαν θεσμικό παράγοντα διαφθοράς και απάτης. Είμαι από τους ...οπαδούς του "κακού" Fed.

Να σας πω τώρα για τις εταιρίες consulting. Είναι οι ...φτωχοί συγγενείς των πραγματικών επενδυτικών τραπεζών (των ελάχιστων που έχουν απομείνει).  Οι επενδυτικές τράπεζες βγάζουν λεφτά με τα μυαλά τους (και με ότι κεφάλαια βρουν) οι consultants βγάζουν λεφτά από συμβουλές που πουλάνε σε πελάτες τους.  Και οι μεν, και οι ...δεν, έχουν επιλεγμένα στελέχη και αξιοκρατικά έξυπνους και ικανούς στις κορυφές. Οι μεν ξυπνάνε με το άγχος τι θα κάνει η αγορά σήμερα, οι δε δεν κοιμούνται προσπαθώντας να διατυπώσουν συνοπτικά κάτι που κατάφεραν την περασμένη νύχτα να αναλύσουν.

Μία εταιρία consulting που συνεργάζεται με (ή ανήκει σε) μια Deutsche Bank που κάνει δουλειές για την Siemens με την στήριξη του διακομματικού Γερμανικού βαθέως κράτους, μπορεί να κάνει πολλά, για τον πελάτη της (αλλά εάν ανήκει ή "ανήκει" στην Deutsche Bank, μπορεί και να δουλεύει για τον μέτοχό της και όχι τον πελάτη της). Μία Goldman Sachs θα βάλει το φεγγάρι στο Χρηματιστήριο, εάν της το ζητήσετε, εάν είναι νόμιμο και εάν η Αγορά το σηκώνει.  Η πονηριές των κάθε Goldman Sachs γίνονται όταν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ εργασιών που κάνουν για πελάτες, και της διαχείρισης δικών τους ή ξένων κεφαλαίων.

Όλα αυτά, φαινομενικά δεν έχουν σχέση με εμάς, αλλά ...έχουν.  Την φωτό την έκλεψα από εδώ.

Η Άνδρος για πέταμα


Όπου πάνε αιολικά είναι σαν να πετάς την γη (και την θάλασσα). Όχι μόνο στο ένα στρέμμα που πιάνει κάθε φτερωτή, αλλά σε κάθε γειτονικό χωράφι, στα απέναντι βουνά, στα γύρω χωριά.

Ο κόσμος επισκέπτεται τα νησιά για να δει "Αιγαίο", να δει την φτωχή αλλά πλούσια βλάστηση, να παραμυθιαστεί ότι θα πάει κυνήγι, να ξεκουραστεί, να πάει περίπατο.  Ο εξωτερικός ΚΑΙ ο εσωτερικός τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία των Κυκλάδων.  Αυτό συντηρεί τις Κυκλάδες.

Αυτοί που μένουν στις Κυκλάδες, δεν το κάνουν για τα καλά θέατρα ή τα μεγάλα βιβλιοπωλεία, ή τις ανέσεις, το κάνουν για την γαλήνη, και το βουητό του αέρα. Δεν το κάνουν για να βλέπουν φτερωτές να γυρίζουν ή να βουίζουν.

Τα αιολικά, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ εάν δεν είχαν βαρβάτη επιδότηση. Αλλά η επιδότηση δεν είναι από κάποιο πλούσιο ταμείο, είναι από ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ. Εκεί θα πληρώνετε εσεις, εμείς, όλοι, τον εισπράκτορα Κοπελούζο και Μυτιληναίο και άλλους αφανείς ντόπιους μεσάζοντες, για λογαριασμό κάποιου Γερμανού ή Δανού εξαγωγέα και προς όφελος κάποιου ξένου εργαζόμενου.  Όπου πάνε αυτά τα εκτρώματα, (και υπάρχει πια ΠΟΛΛΗ εμπειρία από Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία και Αγγλία), διώχνουν τον κόσμο, διώχνουν τον τουρισμό, αυξάνουν την ανεργία, βαθαίνουν την ύφεση, μεγαλώνουν τον πληρωρισμό.


Ζητήστε από τα Δημοτικά Συμβούλια (κάθε ένα έχει από 2-3 "πιασμένους" πλασιέ) και από τον Περιφερειάρχη, να σας δώσουν ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ μελέτη ανάλυσης κόστους-οφελών. Όχι τις μαλακίες που λένε οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του "επιχειρηματία" περί δήθεν σεβασμού και πράσινα άλογα. Μελέτες με υπογραφή Περιάρχη και Δημάρχου, και όταν σε τρία χρόνια θα έχω αποδειχθεί σωστός (που με συγχωρείτε, είμαι), κρεμάστε τους ανάποδα, γιατί η ζημιά θα είναι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.  Κανείς δεν θα ασχοληθεί να βγάλει τις σαβούρες όταν θα έχουν χαλάσει, όπως κανείς δεν έχει ασχοληθεί για το θέμα στην Εύβοια και την Κρήτη.

Και νομίζετε θα παράγουν ρεύμα;  Τρίχες. Τα αιολικά παράγουν ρεύμα ΜΟΝΟ όταν φυσάει, και συχνά, όταν φυσάει, το δίκτυο ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ το ρεύμα. Αυτό λέγεται "ΧΑΜΗΛΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ".  Δεν το λέω εγώ, το λέει η πολυετής Ευρωπαϊκή εμπειρία.  15-17% στην Γερμανία, 25-28% στην Σκωτία, 18-22% στην Ελλάδα. Και τον υπόλοιπο χρόνο;  Κάρβουνο ή αέριο. Που θα καίει ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ, αφού κανένα νοσοκομείο δεν παίρνει το ρίσκο να σταματήσει ο αέρας όταν θα έχει χειρουργείο αύριο το μεσημέρι. Διπλά λεφτά, διπλά καλώδια, διπλό καπέλο στο ρεύμα.

Και νομίζετε ότι είναι"τσάμπα" το ρεύμα;  Παπάρες!  Ο αέρας είναι τσάμπα αλλά το αιολικό ρεύμα κοστίζει 3 και βάλε φορές όσο το συμβατικό.  Που θα πληρώνουν τα παιδιά σας, που θα έχουν εκδιωχθεί από το νησί τους.

Και νομίζετε ότι κάνει καλό στο περιβάλλον;  Ούουουου...! Διώχνει ή αλέθει τα πουλιά, διώχνει τους μελισσοκόμους, διώχνει τα φρύγανα, όλα πολύ καλά γα την ...αειφορία.

Όσοι τα προωθούν στις τοπικές κοινωνίες είναι χαζά παπαγαλάκια ή απλά λαμόγια.  Όχι απλά πρέπει να πείτε ΟΧΙ, πρέπει να το φωνάξετε, και να ξεκαθαρίσετε ότι μπορεί να είμαστε φτωχοί, αλλά δεν είμαστε μαλάκες.    Οι Κοπελουζομυτιληναίοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Περιφερειάρχες και η αλητεία που το παίζει οικολόγοι-πράσινοι,  να βάλουν από 1-2 αιολικά στο σπίτι τους αφού τα θέλουν, να δούνε τσάμπα ρεύμα.

Για τους "επενδυτικούς συμβούλους", που "ξέρουν" και από χρυσές ευκαιρίες,  Πουσσαίο και Μαχαιρίδη, εδώ.

Ποιος «στοχοποιεί» την Ιταλία;


Η Ιταλία έχει τις αδυναμίες της αλλά δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Δεν είναι καν στις χώρες που χρωστάμε (Γαλλία, Γερμανία Πορτογαλία κλπ). Το χρέος της είναι στα 100% του ΑΕΠ αλλά είναι έτσι χρόνια. Με εξαίρεση το 2009, δεν έχει ελλείμματα, το Κράτος εισπράττει περισσότερα από όσα ξοδεύει, δεν έχουν τις δικές μας παροχές (σε σχέση με το πόσο μεγάλοι είναι), έχουν περάσει πολιτική αστάθεια, έχουν Μαύρη οικονομία, Ducati, γενικά είναι η Ιταλία που ξέρουμε.

Η Ιταλία ήταν στα PIIGS, αλλά δεν ήταν πρόβλημα. Ούτε είναι στην λίστα των χωρών που θα πάθει κάτι το σύστημά τους εάν εμείς φαλίρουμε. Αυτές είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Γαλλία.

Και όμως με τα συνήθη μισόλογα και υπαινιγμούς και «δεν αποδόθηκε σωστά στην μετάφραση» ψέματα, και "να ρωτήσω το FDP", και είπα-ξείπα, άρχισαν οι Γερμανικές δηλώσεις ότι η Ιταλία χρειάζεται λιτότητα, όταν οι Ιταλοί πιστεύουν ότι θέλουν ανάπυξη. «Όχι ανάπτυξη, λιτότητα!» -- είναι η απάντηση. Και ξαφνικά η Ιταλία που ξέρουμε απέκτησε ξανά πολιτικό πρόβλημα, και άναψαν οι προβολείς των πάντων πάνω τους.

Και με τους προβολείς αναμμένους, έγιναν και τα αστειάκια δημόσιου χλευασμού στην από κοινού συνέντευξη της Μέρκελ με τον Σαρκοζύ, και ο Σαρκοζύ απεδείχθη ένας κοινός χαζός.

Πείτε μου τώρα εσείς: Ποιος στοχοποιεί την Ιταλία; Οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης; Δεν νομίζω.



Ποιός διαλύει την Ευρωζώνη; Εγώ; Οι αγορές;  Ή οι Ευρωπαϊκές "ελίτ"; Δείτε και την μετάφραση ενός καίριου άρθρου του Krugman στους ΝΥΤ.

Στα παπάρια του έγραψε ο Σίλβιο τα καρφιά Σαρκοζί-Μέρκελ!

Ο κύριος Πουσσαίος και η καταστροφή των Κυκλάδων


Κύριε Πουσσαίε,

Είναι κρίμα να καταστρέψετε τις Κυκλάδες για μία απάτη, και εάν θεωρείτε τις προτάσεις των αιολικών "επενδύσεις", (σελ. 9) είστε ...ανενημέρωτος, ή ...προκατειλημμένος. (Υπομονή στο άνοιγμα του link... βγαίνει σε άγνωστη γλώσσα, αλλά γυρνάει σε ελληνικά)

Τα αιολικά που προωθείτε θα καταστρέψουν μόνιμα κάθε νησί στο οποίο θα μπουν.  Δεν θα είναι άχρηστα "έργα" κάποιου Δημάρχου, ούτε πονηριές κάποιας πολεοδομίας.  Τα αιολικά είναι βιομηχανικές εγκαταστάσεις, δυστυχώς άχρηστες, εκσκαφές, μπετά, διανοίξεις δρόμων σε μοναδικά οικοσυστήματα, καταστροφή τοπίων, κατάργηση κυνηγότοπων, εκδίωξη μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων, απομοίωση αξίας ιδιοκτησιών, και, δεν ντρέπομαι να πω και καταστροφή θέας. Μια ματιά στην Νότια Εύβοια θα σας πείσει.

Την Ίο, από όπου περάσατε, την έχει πηδήξει η ΡΑΕ, και τυχαίνει να ξέρω την Ίο και όταν ήταν ένα ρομαντικό νησί που άκουγες μουσική πάνω από το λιμάνι στο ηλιοβασίλεμα, και, αργότερα, όταν ήμουν ο μόνος Έλληνας, περιτριγυρισμένος από μεθυσμένους Ιρλανδούς. Τώρα η Ίος θα γίνει σκουπιδότοπος. Και κάθε νησί όπου πάνε αυτά τα αίσχη θα γίνει σκουπιδότοπος.

Και το κάνετε γιατί;  Για να δουλέψουν δύο ταβέρνες και ο μπετατζής;  Ή για την μίζα κάποιου ντόπιου μπητσικόμη;  Μία φορά θα γίνει αυτό. Μετά;  Η εγκατάσταση θα γίνει από ξένους, η συντήρηση θα γίνεται με τηλεκοντρόλ, άντε κανένα φύλακας και κανένας χαφιές να μην τρώνε πολλά μονόβολα οι φτερωτές. Τα αιολικά είναι μία απάτη.  Παράγουν ρεύμα όταν φυσάει, αλλά το ρεύμα αυτό είναι βασικά άχρηστο. Δεν μπορεί να υπάκταστήσει συμβατικό ρεύμα, δεν εξοικονομεί λεφτά, δεν κάνει τίποτα. Κάνει πλούσιους αυτούς που πουλάνε ανεμογεννήτριες, τους διαπλεκόμενους "επιχειρηματίες της αρπαχτής" και τους κατά τόπους "διευκολυντές" τους.  Και η ερώτηση στα νησιά είναι "μα ποιος από την Τοπικούς τα έχει πιάσει", και μαντέψτε τι λένε οι Τοπικοί:  "Τα σπρώχνει η Περιφέρεια".

Έσοδα;  Κάντε λογαριασμό έσοδα από τουρισμό, από εξοχικές κατοικίες, από κυνήγι, από παραμυθιασμένους που βλέπουν εικόνες των Κυκλάδων και από πιτσιρίκια που ονειρεύονται. Θα τα χάσετε αυτά. Όπου μπήκαν στην Ισπανία ο τουρισμός έπεσε 40%, και η Ισπανία έχει αχανείς εκτάσεις σε σχέση με τα νησιά. Δημιουργούν ανεργία. Εχετε δει κανέναν να φωτογραφίζει την Σύρο με τις 4-5 μεταλλικές της οδοντογλυφίδες; Έχετε δει επισκέπτη στην Νότια Εύβοια;

Ξεχάστε τις Πράσινες Αυνανίες της Γκρηνπης και της Μπιρμπίλη. Και ο Παπανδρέου που τα τσαμπούναγε, τελειώνει. Έρχεται φτώχεια, και οι δήθεν "επενδύσεις" που προωθείτε υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή επιδοτούνται από ρεύμα που κοστίζει 3 φορές (300%) πιο ακριβά από το συμβατικό. Εσείς θα είστε υπεύθυνος, γιατί εσείς, λένε, πιέζετε τους Δημάρχους (έτσι λένε αυτοί, χαχαχαάα).

Οι καιροί είναι χαλεποί. Προωθείτε μία οικονομική, περιβαλλοντική και τεχνική απάτη, ο κόσμος θα δει το κόστος στον λογαριασμό της ΔΕΗ και την καταστροφή του τουρισμού και θα αναρωτιέται, "μα ποιος αλήτης τα έκανε όλα αυτά". Και οι κοινωνίες αυτές είναι μικρές... Μιλάνε. Κάθε νησάκι, ξέρει τον τοπικό "Γερμανό" του, ξέρει ότι δεν είστε μόνο εσείς. Μαζέψτε το, πείτε "δεν θέλω να καταστρέψω τα νησιά".

Η χρυσή ευκαιρία είναι για λίγες, ελάχιστες τσέπες. Όχι για τα νησιά. Και επειδή φαίνεστε "ανενημέρωτος"και εσείς και ο Μαχαιρίδης να ενημερωθείτε. Έχετε κάνει δηλαδή και επενδυτική ανάλυση στην περιφέρεια; Ανάλυση κόστους και οφελών; Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Αν έχετε, να την δημοσιεύσετε, με την υπογραφή σας! Να την δούμε!  Και δείτε και το http://www.rae.gr/geo/, να πάρετε και μια ιδέα που τις βάζουν...

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ενεργειακή φτώχεια (και ΑΠΕ)


Η "Ενεργειακή φτώχεια" είναι αγγλικός, βασικά, όρος που αναφέρεται σε καταστάσεις όπου πάνω από 10% του διαθέσιμου εισοδήματος πηγαίνει για θέρμανση, κλιματισμό, φωτισμό και ηλεκτρικές συσκευές. Μπορεί τα Πράσινα Σούργελα και οι ξανθιές του Σκάϊ να μιλάνε για την Θέρμανση του Πλανήτη, αλλά τον χειμώνα ο κόσμος υποφέρει ή πεθαίνει από το κρύο, και, έως το 2100 (που λέει ο κάθε Ζερεφός ότι θα κάνει ζέστη), θα είναι αργά για πολλούς. Η επιλογές για δυσάρεστα πολλούς θα είναι: "Φαγητό ή θέρμανση"; "Θέρμανση ή ηλεκτρικές συσκευές";  "Θέρμανση ή έξοδα για τα παιδιά";  Και όταν η λέξη "ή" αντικαθίσταται από την λέξη "και" τα πράγματα ζορίζουν.  Αν διαβάζετε αυτές τις γραμμές, οι πιθανότητες είναι ότι δεν έχετε αυτό το δίλημμα -- ακόμα, και μόνο οι παλαιότεροι, αυτοί που δεν γνώρισαν την ευημερία από δανεικά ή κλεμμένα καταλαβαίνουν τι λέω.


Την μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος σαν αποτέλεσμα της κατάστασης, νομίζω την έχουμε εμπεδώσει (και που 'σαι ακόμα). Τα φούμαρα περί "peak oil" και τιμών πετρελαίου μπορεί να ακούγονται που και που, αλλά το πετρέλαιο θέρμανσης (στο €1 περίπου) δεν ανεβαίνει λόγω "τιμών πετρελαίου", αλλά λόγω φόρων, και το 2012 υποτίθεται ότι το θέρμανσης θα είναι ίσο με το κίνησης, προς λύπη και των καταναλωτών και των λαθρεμπόρων.

Οι Άγγλοι, παραδόξως, εμφανίζονται να έχουν πρόβλημα που αποδίδουν στο αυξανόμενο κόστος του φυσικού αερίου και στις ΑΠΕ. Όπως και σε εμάς, ο αντίστοιχος ΔΕΣΜΗΕ τους υποχρεώνεται να αγοράζει το ρεύμα από ΑΠΕ. Το ρεύμα από ΑΠΕ είναι πανάκριβο (και κατά την ταπεινή μου άποψη το αέριο είναι για πολυτελείς πλούσιους που θέλουν την καθαρότητά του και τις βιομηχανικές εφαρμογές του).  H Αγγλία έχει "φιλόδοξους" πράσινους στόχους και  η ...Deutsche Bank εκτιμά ότι το 25% των Αγγλικών νοικοκυριών θα είναι σε ενεργειακή φτώχεια μέχρι το 2015, και "according to Deutsche Bank, the most effective policy to bring down energy costs would be to abandon the “renewables obligation” and the carbon floor price". Σε περίπτωση που οι υπάλληλοι του ΥΠΕΚΑ ή της ΡΑΕ, η του Πασόκ, ή της ΝΔ, δεν καταλαβαίνουν Αγγλικά, να το μεταφράσω:  Κατά την Deutsche Bank, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μειώσεις το ενεργειακό κόστος είναι είναι να εγκαταλείψεις τις υποχρεώσεις σε ΑΠΕ και την ελάχιστη τιμή άνθρακα. Το ότι αυτό το λέει η Deustche Bank που τα τελευταία 10-15 χρόνια μας έχει πρήξει τα ούμπαλα με το CO2, είναι άλλο θέμα. Ή βλέπουν οι Γερμανοί τα υποζύγια να ψοφάνε, ή κάποια άλλη δουλειά κυνηγάει η Siemens στην Αγγλία (shale gas?).
  • Η Ισπανία ανακοίνωσε 40% μείωση στις αιολικές ταρίφες
  • Συστάσεις ΔΝΤ προς Πορτογάλους: Κόψτε ταρίφες
  • Η Ε.Ε. αναρωτιέται για τις πολιτικές της για την  ...Πλανητική Υπερθέρμανση
  • Η Αγγλία παράτησε σχέδια να ...τρομπάρει CO2 στην θάλασσα
  • Η Ιαπωνία θα παρατήσει σχέδια να μειώσει CO2 κατά 25% στα επόμενα 8 χρόνια
  • Τα δικαιώματα άνθρακα είναι είναι στο ...νεκροτομείο.
Η ΡΑΕ και οι Μυτιληναιοκοπελούζοι, πότε θα τα πάρουν χαμπάρι αυτά;

Απολάυστε: Reuters, Forbes, τιμές πετρελαίου, τιμές πετρελαίου θέρμανσης, συστάσεις ΔΝΤ προς Πορτογάλους, fuel poverty, institute for energy research, θάψιμο των αιολικών, και το ...νεκροτομείο. Αφιερωμένα στην ΡΑΕ και τις αδειοδοτήσεις της, σε όσους ψήφισαν τον Νόμο Μπιρμπίλη, και σε όλα τα πράσινα παπαγαλάκια, που μία από αυτές τις μέρες θα ξαναχωθούν στην τρύπα από την οποία ξεπρόβαλαν.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Σε ποιούς "αμφισβητίες" αναφέρεστε συντρόφια;


Κίτρινη αντιγραφή, από σοβαρή εφημερίδα , πράσινου άρθρου, άλλης σοβαρής εφημερίδας με περίληψη: Σας λέγαμε τόσο καιρό ότι ο ουρανός είναι μπλε, ο ουρανός βρέθηκε να είναι μπλε άρα είχαμε δίκιο και είχατε άδικο. Και συγγνώμη αγαπητή "Ν" που κράζω εσένα, αλλά στην WSJ πρέπει να αφήσω σχόλια στα αγγλικά και ζορίζομαι (αλλά έφαγαν φτύσιμο, το ευχαριστήθηκαν, όπως φτύσιμο έφαγε κάθε εφημερίδα που το αναδημοσίευσε...  Άσε σχολιασμό  ανοιχτό σε τέτοιες "ειδήσεις" να γελάμε).

Για "τεχνική" και λεπτομερή κριτική στην αρλούμπα, στο wattsupithat, βαριέμαι να μεταφράζω, σε περίληψη πρόκειται για παλιά στοιχεία αναμασημένα, όλα γνωστά. Το ξέρουμε ότι με το τέλος του μίνι παγετού του 15ου -18ου αιώνα, η θερμοκρασία ανέβηκε, και σε αυτήν οφείλεται η ..ευημερία, και αποτέλεσμα (μάλλον) αυτής της ανόδου -- και όχι συνέπεια --  είναι και άνοδος στο CO2.


Δεν χρειάζεται πολλή επιστήμη για να καταλάβουμε ότι η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβοκατεβαίνει (και τα παραπάνω γραφήματα είναι πρόσφατα, μετά την τελευταία εποχή των παγετώνων). Και φυσικά δεν ήταν ...ανθρωπογενή τα αίτια το 5.000 π.Χ.  (Γιατί περί του ανθρωπογενούς είναι οι διαφωνίες, και όχι για το εάν ανέβηκε η θερμοκρασία από το 1800 μέχρι σήμερα).  Και μην ξεχάσετε, εσείς στην "Ν", να διαβάσετε τι έλεγαν οι συνάδελφοί σας στην Εστία του 1900(!) για το θέμα.
Τα τελευταία 200 χρόνια οι μόνες αυξήσεις σε καταστροφές (πλην πολέμων) είναι από την μεγάλη αύξηση του πληθυσμού και την εγκατάστασή του σε οριακές περιοχές.

Πλημμύρες από τυφώνες πάντα υπήρχαν, απλά δεν είχε τηλεόραση να τις μεταδίδει.

Οι επτά πληγές του Φαράω ήταν επί Φαραώ, ο Μαύρος Θάνατος του Μεσαίωνα, τον Μεσαίωνα, και η Ισπανική γρίπη περί τον Α' ΠΠ.

Μούφα η αρχική "επιστημονική" δημοσίευση, αρλουμποπαπαγαλίες οι αναδημοσιεύσεις. Συγγνώμη που ενώ καράβια χάνονται εγώ θερμομετρώ την ...γη.

Στα βούρλα του Σκάϊ εκονιούζ, τι να πω... Βούρλα, αλλά αρέσετε στους Τρεμόπουλους.

Από την «Πράσινη Ανάπτυξη» στον …Ευρωσκεπτικισμό


Οι Γαλλογερμανοί σκίζονται να αποφύγουν τον …Δ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εμείς θα παραμείνουμε στο κουρείο, και εγώ, Κυριακή πρωί, αμπελοφιλοσοφώ.

Η πρώτη μου αντίδραση στον Νόμο Μπιρμπίλη για τις ΑΠΕ (που προφανώς ήταν έτοιμος πριν από τις εκλογές του 2009 – από ποιόν δεν το ξέρω) ήταν: «Tι αρλούμπες είναι αυτές; εθνική προτεραιότητα να σώσουμε τον …Πλανήτη; Και θα σώσουμε τον Πλανήτη γεμίζοντας την Ελλάδα με αιολικά; Και θα πληρώνουμε και 3 ή 10 φορές πάνω το ρεύμα τους; Τρέλα! Απάτη!»

Και τεκμηριώνοντας το παράδοξο και απατηλό του Νόμου για τις ΑΠΕ (και όλων των αρλουμπολόγων που τον στηρίζουν) κατέληξα στα εξής:

Είναι, μάλλον, made in Germany, το παραδέχονται οι ίδιοι.

Υπάρχει με περίτεχνο «Ευρωπαϊκό» περιτύλιγμα τόσο στο «νομικό» όσο και στο προπαγανδιστικό επίπεδο.

Έχει «επιστημονικό» υπόβαθρο, επίσης, μάλλον, made in Germany

Έχει εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες του Δυτικού και αγγλόφωνου κόσμου, όχι πάντα με ευρεία αποδοχή, αλλά πάντα με πίεση από ΜΚΟ και τύπους Greenpeace, WWF, και φαινομενικά άσχετους οργανισμούς υπεράνω υποψίας όπως το …Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή (!) κλπ. Κατά σύμπτωση, κάθε ΜΚΟ, WWF, και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που έψαξα έχει κάποιο δάχτυλο Γερμανικής χρηματοδότησης, ή βράβευσης, ή αναγνώρισης ή «ενθάρρυνσης» με χορηγίες και ερευνητικά προγράμματα.

Μοιάζει να στηρίζεται από πλέγμα εξαγωγικών Γερμανικών εταιριών και κατά τόπους συμμάχους, είτε αντιπροσώπους, είτε εμπόρους …δικαιωμάτων άνθρακα. Τα δικαιώματα άνθρακα και ο φόρος άνθρακα με ξαναπήγε στην διάσκεψη του Ρίο, και της Κοπεγχάγης και ποιοι πραγματικά κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα που δεν πετυχαίνει η άσκηση (συγγνώμη, η Ζήμενς, και τα πράσινα ζόμπυς της).

Και τα κοιτάω όλα αυτά και λέω «πάει, του την έδωσε του Αρχαιοπτέρυγα, και βλέπει συνωμοσίες», πλην όμως, ενώ είμαι …αναλυτικός και κυνικός του κερατά και εξ επαγγέλματος, εγώ είμαι εγώ, και δεν είμαι, νομίζω, συνωμοσιολόγος, αλλά να που αμφιβάλλω. (Μωρέ δεν αμφιβάλλω, αλλά το «συνωμοσιολόγος» είναι δόκιμος όρος στην άσκηση αυτή, καλλιεργημένος από τους ευρωλάγνους -- ή τα αφεντικά τους).

Έτσι, από Πρασινοσκεπτικιστής, έγινα Πρασινομάχος, και Ευρωσκεπτικιστής, ακραίος. Εεεε… δεν θέλει πολύ.

Αλλά δεν σας κάνει εντύπωση; Δεν υπάρχει Κόμμα Ευρωσκεπτικιστών, ούτε Κόμμα Πρασινομάχων. Και για την αναμφίβολη δύναμη 10 χρόνων Πράσινης προπαγάνδας του Σκάϊ και όλων των κατουρλήδων πράσινων ζόμπυς, ούτε λόγος. Για το κίνητρο να βγάλεις κανένα φράγκο κλέβοντας τον γείτονα με φωτοβολταϊκά στην ταράτσα, επίσης. Το ότι οι αιολικοί έχουν λαδώσει κάθε Δήμαρχο στην επαρχία, επίσης.

Και δεν σας κάνει εντύπωση ότι οι Ευρωσκεπτικιστές δεν έχουν «πολιτική έκφραση» και εύκολα τους βάζεις ταμπέλα «ακροδεξιοί», ή «εθνικόφρονες», ή «κομμουνιστές» ή «αναρχικοί»; Παράδοξα πράγματα… Δεν είμαι ούτε ακροδεξιός, ούτε «κομμουνιστής» (για τα άλλα δύο δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά) και βασικά πιστεύω στο «1 + 1 = 2» και το «μήλο πέφτει κάτω από την μηλιά» και, ναι, είμαι φιλελεύθερος, δηλαδή προτιμώ «ελεύθερες» αποφάσεις», δεν γουστάρω Κεντρικούς Σχεδιασμούς από κονκλάβια τύπων που δεν ξέρω, και θεωρώ ότι οι επιδοτήσεις βλάπτουν εκτός εάν είναι για παιδεία ή κάποιου είδους πρωτογενή παραγωγή.

Πώς λοιπόν έγινα «Ευρωσκεπτικιστής»; Πώς έγινα «αντι-Γερμανός»; (αυτό είναι εύκολο… Με την ανάρτησή μου «οι Ορδές των Ηλιθίων» που όμως έγραψα από …Γερμανική πηγή! Και τα πιο προφανή αντι-Πράσινα επιχειρήματα τα βρίσκω (να ‘ναι καλά και η ThW) σε …Γερμανικές πηγές. Και πώς τα κατάφερε η Γερμανία να έχει πολεμοχαρείς Πράσινους, και αντεργατικούς Κόκκινους, και «περίεργους» Υπουργούς Εξωτερικών ή Υπουργούς Οικονομίας; Θέατρο;

Και πώς, ενώ δεν είμαι ο μόνος που έχει τέτοιες σκέψεις, και έντονες σκέψεις, δεν υπάρχει «κόμμα» που να τα λέει "χύμα"; Και μήπως αυτός είναι ένας λόγος που τα κόμματα δεν έχουν αποδοχή, και πασχίζουν με χίλια ζόρια να συσπειρώνουν;  Δεν τολμάμε ούτε να το σκεφτούμε το ...αδιανόητο;

Την επισήμανση για τους πολεμοχαρείς Πράσινους κλπ, την βρήκα και εδώ (και αλλού, αλλά δεν το θυμάμαι που...). Την κληματαριά από εδώ. Αν θέλετε μια ...Ευρωπαϊκή άποψη για την αντιμετώπιση των ...Ευρωσκεπτικιστών, εδώ. Εξηγεί στα ψιλά γράμματα γιατί όοολα μας τα κόμματα έχουν Ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Part of the Plan, και το ...κεφάλαιο κίνησης, το ραβδί και το καρότο. Καλημέρα.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

寧為太平犬,不做亂世人 (Καλύτερα να είσαι σκύλος σε ειρηνικούς καιρούς, παρά άνθρωπος σε περίοδο χάους)


Θυμάστε την αθωότητα των λανθανίδων σπανίων γαιών;

Η Κίνα, με 30% των παγκοσμίων αποθεμάτων, αλλά με έλεγχο του 97% της παγκόσμιας παραγωγής, αποφάσισε να κόψει τις εξαγωγές σε Αμερική, Ευρώπη και Ιαπωνία. Θα επηρεάσει τιμές ηλεκτρονικών, ανεμογεννητριών. Και ο δράκος έχει τα προβληματάκια του (που αφορούν τους αρχαιοπτέρυγες γιατί η Κίνα έχει μπει στο Μεγάλο Παιχνίδι).

Πατώντας τα στοιχεία με ατομικό αριθμό από 57 έως 71 στον περιοδικό πίνακα, θα θυμηθείτε ό,τι έχετε ξεχάσει για τις λανθανίδες σπάνιες γαίες. Με λίγη τύχη θα κλείσουν όλες οι Ευρωπαϊκές εταιρίες που φτιάχνουν φουρφούρια, και θα πάψω και εγώ να σας ζαλίζω με επουσιώδη.

Την είδηση την είδα εδώ. Και, σοβαρά, πιστέυετε ότι η ...Μόργκαν Στάνλεϋ ελέγχει τον κόσμο... Όσο για τους Κινέζους, είναι λίγο σαν τους Κρητικούς: Έχουν από μία μαντινάδα για κάθε περίσταση.

Οι Πράσινοι (και οι Γερμανοί) θέλουν τις ιδιωτικές περιουσίες

Από το Energypress:


Βλέπω να ψάχνει ο κόσμος για γκράδες και δίκαννα.. Το βίντεο αυτό,  (από το 5:38, συνιστώ) είναι ο κόσμος κατά ...Τρεμόπουλο; Ή κατά Βαρουφάκη; Αν ναι, να διαβάσουν για τον ρόλο του Алекса́ндр Льво́вич Па́рвус στην Σοβιετική Επανάσταση.  Ο πράκτορας επαναστάτης σήμερα είναι πράσινος. Από τον λαό θα τα κλέψει με ΑΠΕ, και από τους πλούσιους, με τον παραδοσιακό τρόπο:  Τα δικά σου δικά μου.  Δεν μου αρέσουν οι βαρύγδουπες προφητείες, αλλά μυρίζει μπαρούτι.

Εγώ πάντως έχω άλλη πρόταση: Να δημευτούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία όσων ψήφισαν Κίνημα, ή είναι μέλη του Κινήματος, ή είναι εργολάβοι, δικηγόροι, σύμβουλοι, ΜΚΟ, και τέτοια. Το χρέος εκτινάχτηκε από το 1981.   Γιατί να ψάχνετε στην Ελβετία;  Μπροστά σας είναι. Πιο φτηνά.

Ευχαριστώ, Νίκο

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η Ελευθερία της Ζάχαρης, και η Ζάχαρη της Ελευθερίας


Τελικά, η Ζάχαρη με εμπνέει (αυτή με το blog...)

Μας αρέσει η ζάχαρη και είμαστε ελεύθεροι να την τρώμε, μου αρέσει το κανταΐφι και το κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι  και είμαι ελεύθερος να τρώω όσο θέλω μόνο που μου κοστίζει πολύ σε ρούχα γιατί όλο ...μικραίνουν. Η ελευθερία να τρως γλυκά δεν είναι Ελευθερία, είναι κοντόφθαλμη απόφαση που σε οδηγεί στον ...διαβήτη.

Και μετά έχουμε την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης που φτιάχτηκε για να καταναλώνουμε ζαχαρότευτλα και να μην εισάγουμε ζάχαρη.  Και μετά από χρόνια Κρατικών διοικήσεων, υποψιάζομαι ότι θα έχει κάνει ένα σωρό ανοησίες, που βαριέμαι να τις ψάξω, αλλά σχεδόν σίγουρα έχει κάνει προσλήψεις που δεν χρειαζόταν (τεχνοκρατικά) και επενδύσεις με κίνητρα "άλλα" από την μεγιστοποίηση της αξίας της για λογαριασμό των μετόχων (που το βιβλίο μου λέει είναι ο μόνος σκοπός της Διοίκησης.
Και πέρασαν τα χρόνια και η εισαγόμενη ζάχαρη μπορεί να έγινε και πιο φτηνή από την δική μας και οι δήθεν φιλελεύθεροι είπαν "ελευθερία αγοράς, κλείστε την Ζάχαρη" ή ιδιωτικοποίησετε την Ζάχαρη, μόνο ποιος Έλληνας τολμάει να διώξει κόσμο και να διοικήσει με το κριτήριο που σας ανέφερα;  Κανείς.  Και οι ξένοι του κλάδου, δεν ενδιαφέρονται για χρηστή διαχείριση της Ζάχαρης, αλλά για την μεγιστοποίηση της αξίας της δικής ΤΟΥΣ εταιρίας γα τους δικούς ΤΟΥΣ μετόχους, δηλαδή για εξαγωγές στην Ελλάδα. Μόνο που αν δεν έχουν δουλειά ούτε οι 10 υπάλληλοι που χρειάζονται στην Ζάχαρη, αντί για τους 100 που έχωσαν οι ...παράγοντες, άσε τους γεωργούς των ζαχαροτεύτλων, ούτε εισαγόμενη ζάχαρη θα μπορούν να αγοράσουν και θα ξαναπάμε στις μέρες που ψάχναμε για θείο στο χωριό να μας δώσει λίγο μέλι για το παιδί.

Είμαι υπέρ της Ελευθερίας της Αγοράς. Με ορίζοντα λίγο μεγαλύτερο από όσο χρειάζεται για να φας ένα εκμέκ κανταΐφι, και με γνώμονα τα συμφέροντα των μετόχων της εταιρίας (αλλά και την επιβίωση της χώρας όπου είναι η εταιρία. Δηλαδή, κοινή λογική).

Από εκεί και πέρα, όπως είπε και ο Π-Π (με τον χαρακτηριστικό τονισμό του): "Το να αποδεχεσαι οτι εισαι μαλακας και ανικανος ειναι προβλημα σου. Το να στο επιβαλλουν ομως ειναι ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ".  Και αυτή είναι η απάντησή μου στον Σκάϊ .

Κάθε ομοιότητα με εταιρίες, πρόσωπα και ΜΜΕ είναι απλή σύμπτωση.
Για την σχέση του κανταϊφιού με τα δημοσιονομικά μας δεν ξέρω τίποτα. 

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Τα δέντρα, το δάσος και το ερώτημα ταμπού.


Εγώ, ως γνωστόν δεν έχω πρόβλημα να είμαι αιρετικός, αλλά, όσο ξεκαθαρίζει το τοπίο, απορώ πως δεν βλέπουμε το δάσος, και δεν συζητιέται η απαγορευμένη ερώτηση

Μπορούμε να γκρινιάζουμε όσο θέλουμε με τα σημερινά και τα αυριανά μέτρα, αλλά γκρινιάζουμε (ή και σκοτωνόμαστε) αποσπασματικά. Αυτό που με προσβάλει το περισσότερο δεν είναι η φοροεπιδρομή, ή η αντιστροφή "κεκτημένων" και τέτοια. Πολλά από αυτά είναι η ρίζα του προβλήματος εξ άλλου. Αυτό που με προσβάλει είναι η πασιφανής απώλεια κυριαρχίας. Και δεν το εννοώ αυτό με την «συναισθηματική» έννοια (οι αρχαιοπτέρυγες είναι κυνικοί) αλλά με την πρακτική. Δεν αντέχω να κάνω αυτό που ξέρω ότι πρέπει να κάνω, όχι επειδή, θέλω, αλλά επειδή μου το λένε. Έχω επίσης σοβαρή αλλεργία στο να με ταλαιπωρούν δήθεν για το καλό μου αλλά στην ουσία για πάρτη τους. Εκεί επαναστατώ. Αλλά η επανάσταση πάει χαμένη, αφού πάντα αυτή η συλλογή ανθρώπων που ονομάζεται "Βουλή" σφραγίζει ό,τι της πάνε.

Το θέμα μας έχει περίπου κλείσει (όσον αφορά τους Γερμανούς). Τώρα ασχολούνται με τους Γάλλους και το EFSF και τι είδους EFSF και την διάσωση του Ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και τέτοια. Οι Γερμανοί έχουν ξεκαθαρίσει πριν από μήνες την θέση τους όσον αφορά εμάς. Θα μας «σώσουν» ή «τους ανήκουμε» αλλά αυτό δεν ισχύει για τους υπόλοιπους. Μπορεί να τα καταφέρουν, μπορεί και να μην τα καταφέρουν με την «Ευρώπη» ή το «Ευρωπαϊκό» τραπεζικό σύστημα, αλλά αυτό γίνεται αδιάφορο, νομίζω, για εμάς.

Οι τράπεζες μας θα μείνουν «ανοικτές» μέσω κάποιου «Ευρωπαϊκού» μηχανισμού, ο πανικός «απαγορεύεται», απλά, ό,τι λεφτά υπάρχουν θα φορολογούνται. Ότι εισόδημα υπάρχει θα φορολογείται. Το νόμισμα θα είναι το ευρώ, και, όσοι συμμορφώνονται, θα έχουν λίγα, με την προϋπόθεση ότι τα χρησιμοποιούν για να ψωνίζουν Γερμανικά προϊόντα. Τα ΕΣΠΑ, ΞΕΣΠΑ κλπ, θα πάνε κατά 5-10% για τοπική κατανάλωση και τα υπόλοιπα για αγορά Γερμανικών προϊόντων, που θα αποφασίζουν αυτοί ποιά και πώς. Οι βιομηχανίες μας που παράγουν κάτι χρήσιμο για την Γερμανία, θα εξακολουθούν, αλλά εάν δεν τα καταφέρνουν ή θα κλείνουν ή θα αποκτούν ...επίτροπο.  Σε χώρες σαν την δική μας, οι Γερμανοί δεν κάνουν «εξαγορές», απλά παίρνουν αυτό που θέλουν και θα μας διοικούν μέσω ελέγχου της ρευστότητας. Μέσω ελέγχου ρευστότητας θα αποφασίζουν εάν, πότε και τι μάρκα αυτοκίνητο θα παίρνετε, και, εάν τους συμφέρει, να το πάρετε με δανεικά με επιτόκιο που θα καθορίζουν αυτοί.

Θα είναι συμφερότερο στους δικούς μας άνεργους να πάνε στην «Ευρώπη» από το να ανταγωνίζονται εδώ με τους αλλοδαπούς. Ο αλλοδαπός θα παίρνει ευχαρίστως €20 και €30 μεροκάματο, αφού στην χώρα του το € είναι πολύτιμο και το μεροκάματο στα €5-€10. Και φυσικά, θα στέλνει έξω. Θα είναι συμφερότερο να μην παράγουμε τα στοιχειώδη από το να παράγουμε, και τις τιμές στα σουπερμάρκετ θα τα καθορίζει το Γαλλικό και το Ολλανδικό προϊόν και όχι ο Έλληνας παραγωγός. Και μπορεί και τη θέση στα ράφια να την καθορίζει ο συνήθως ξένος ιδιοκτήτης του σουπερμάρκετ. Θα νομίζουμε ότι έχουμε "Πράσινο" ρεύμα, στην πράξη όμως θα πληρώνουμε νέο και ακριβότερο δάνειο από αυτά που θα κουρέψουν (και όσοι το αμφισβητούν, είμαι στην διάθεσή σας).

Είτε μείνουμε στο ευρώ, είτε όχι θα είναι εξ ίσου επώδυνο, βραχυπρόθεσμα. Χάλια θα είναι. Το τονίζω. Αλλά εκτιμώ ότι παραμένοντας στο ευρώ θα συνεχίσει μία άνευ προηγουμένου απομύζηση που σαν πρόσθετο σκοπό θα έχει και τον παραδειγματισμό ώστε να μην σκέφτονται ρυθμίσεις και σωτηρίες οι Ιταλοί ή οι Ισπανοί. Εκτιμώ ότι η απομύζηση, τελικά θα έχει αντεθνικές συνέπειες. Με άλλα λόγια, και εικάζοντας ότι το θέμα είναι ταμπού, ξαναρωτώ: Θέλουμε ευρωζώνη; Ή προτιμούμε το άγνωστο σκοτεινό κόσμο που είχαμε πριν το 2000;

Η "Εθνική Κυριαρχία" δεν ενδιαφέρει πια; Μήπως είμαι σε ξένη χώρα;

Πώς θα αποφύγει η Γερμανία την κατάρρευση του Ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος

Είδα πρωί πρωί τον "οδηγό" στην Ζάχαρη, και είπα να σας δείξω (σε εσάς και στο Stratfor) πώς θα αποφύγει η Γερμανία την κατάρρευση του Ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Εάν δεν διαβάζονται τα σχεδιαγράμματα, μεγαλώνουν με κλικ.



Με παραδειγματικό στύψιμο.  Θα είναι μια πιο ευγενική και σύγχρονη εκδοχή άλλων παραδειγματισμών, και συγγνώμη, εάν λαϊκίζω, αλλά δεν το κάνουν από ...κακία, αλλά για να μην ζητάνε τα ίδια οι Ιταλοί και οι Ισπανοί. Εξ άλλου το έχουν πει εδώ και μήνες:  Άλλο η Ελλάδα, άλλα τα PIIGS (PIIS)

Τους ενοχλεί ο αγγελιοφόρος!


Τι λέγαμε;  Τους ενοχλεί ο αγγελιοφόρος. Θα ακούμε BBC, Voice of America, RT και Deutsche Welle. Άκυρον, όχι Deutsche Welle.

Πρώτον, τέτοια απαγόρευση την σήμερον ημέρα σημαίνει ότι κάθε "Ευρωπαϊκό" ομόλογο θα φάει φούντο να το ευχαριστηθεί (χώσε, Μάκη, χώσε). Δεύτερον, μα γιατί παιδεύεστε; Φτιάξτε έναν "Ευρωπαϊκό οίκο αξιολόγησης", θα ξεκινάει τα ανακοινωθέντα με "Achtung, achtung".

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2076440 
"Ευρώπη", το αντίδοτο της Δημοκρατίας

Δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα...

Λίγα λόγια (για την Πράσινη ενέργεια)


Καμιά φορά, λέμε πολλά λόγια...

Η "Πράσινη" ενέργεια (ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά) θα διπλασιάσει τον λογαριασμό του ρεύματος.  Η Μπιρμπίλη και ο Ζερβός είχαν πει για 60% το φθινόπωρο του 2009. Εγώ σας λέω 120% και βάλε, με τα μυαλά που κουβαλάμε, και όχι σε 30 χρόνια, αλλά σε 2-3.   Το κόστος αυτό θα επιβαρρύνει όσους καταναλωτές είναι ήδη στο όριο, και θα μετακυλιστεί στην βιομηχανία, το εμπόριο, την ύφεση ΚΑΙ τον πληθωρισμό.

H "Πράσινη" ενέργεια μόνο "πράσινη" δεν είναι. Εκτός εάν "πράσινο" είναι ό,τι εισάγεται από την Γερμανία ή την Δανία και διαφημίζεται από την Greenpeace (και τον Σκάϊ).

Η "Πράσινη" ενέργεια θα καταστρέψει την Πίνδο, την Κρήτη, τα νησιά (Ιόνια, Κυκλάδες, Ανατολικό Αιγαίο), την Θράκη.  Εκτός κι αν όλα αυτά τα μέρη είναι άχρηστα.