Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις στην σύγγχρονη Γερμανία



[συμπληρωμένο με συνδέσμους και σχόλια]

Ομολογώ ότι δίσταζα πριν ένα χρόνο,  τον περασμένο Φεβρουάριο, να αποκαλέσω την σκευωρία της Πράσινης Ανάπτυξης "Γερμανικό πλάνο", αν και όλο μαζί έδενε (και εξακολουθεί και φαίνεται τόσο καλά δεμένο που δεν έχω πια αμφιβολίες).

e-φίλος στον Καναδά παρουσιάζει το βιβλίο του καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της North Carolina Greensboro, William T. Markham με τίτλο Περιβαλλοντικές Οργανώσεις στην Σύγχρονη Γερμανία.

Σε περίληψη, το βιβλίο λέει ότι:

Η Γερμανία οδηγεί την εκστρατεία για την κλιματική αλλαγή.

Οι διεθνείς οικολογικές οργανώσεις (WWF, Birdlife International κλπ) ελέγχονται από τα Γερμανικά παραρτήματά τους.

Ενώ οι Γερμανικές οικολογικές οργανώσεις παριστάνουν ότι είναι λαϊκά κινήματα, στην πραγματικότητα είναι καθοδηγούμενες γραφειοκρατίες κυνικών και καλοπληρωμένων επαγγελματιών που συνεργάζονται με κρατικές και εταιρικές ελίτ.

Η Γερμανική Greenpeace  έχει μισό εκατομμύριο μέλη, αλλά το Διοικητικό της Συμβούλιο εκλέγεται από μόνο 40 άτομα. Η WWF Γερμανίας έχει ένα αυτοεκλεγόμενο ΔΣ και μηδενική εσωτερική "δημοκρατία".

Οι Ενώσεις για την Πατρίδα και το Περιβάλλον και την Προστασία της Φύσης ήταν αντιδραστική πριν το Γ' Ράϊχ, και μέλη των Ναζί κατά την διάρκεια του Γ' Ράϊχ. Περιλαμβάνουν πάνω από 4.000 τοπικούς Ομίλους και είναι πανταχού παρούσες οικολογικές οργανώσεις.

Για τον καθηγ. Markham ήταν έκπληξη ότι κάτω από την επιφάνεια 9.000 οικολογικών οργανώσεων είναι βασικά το Νεοναζιστικό κίνημα, που κατά τον Markham είναι σε θέση να ελέγξει όλο το οικολογικό κίνημα.

Ο προϋπολογισμός του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι μόνο €1,5-2 δις, αλλά συντονίζει συνολικά €12 δις (και δεν περιλαμβάνει τους προϋπολογισμούς των Lander. Η επιρροή και η προπαγάνδα σε Γερμανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν έχει καν καταμετρηθεί.  Τα αμιγώς Γερμανικά κονδύλια έχουν υπερπολλαπλασιασθεί σε επίπεδο ΕΕ. Και τα τελευταία 5 χρόνια κάπως εξαφανίζεται και το τελευταίο οχυρό της Ελεύθερης Αγοράς, το FDP.

Επισκόπηση του βιβλίου στα Google books.

Δείτε και την Telegraph για παρεμφερές θέμα.

Το πῶς ή Ζήμενς και οι θυγατρικές της, η Deutsche Bank, οι εταιρείες ΑΠΕ, και μέλη του Ελληνογερμανικού επιμελητηρίου έχουν διαβρώσει Ιδρύματα, Μουσεία, ελληνικές οικολογικές οργανώσεις, και δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, ΑΕΙ και ΤΕΙ, έχω πάρει μία πρόχειρη γεύση. Το τι έχουν κάνει στην Ελληνική Πολιτική, όλοι μας, νομίζω, το έχουμε εμπεδώσει.  Η οποιαδήποτε ιδεολογία, ενδιαφέρουσα ή όχι, με αφήνει αδιάφορο. Η επίκληση όμως ιδεολογιών για οικονομική, και όχι μόνο, καταπίεση με ζορίζει (και δεν ζορίζει μόνο εμένα).

Και να εξηγηθώ σε ένα πράγμα: Το ότι το Πράσινο Πλάνο είναι "Γερμανικό", δεν σημαίνει ότι επιφανείς Γερμανοί πολιτικοί (π.χ. οι Helmut Kohl και Helmut Schmidtκαι επιστήμονες δεν έχουν διαμαρτυρηθεί ή χλευάσει την Πράσινη Ανάπτυξη, τις ΑΠΕ σαν σοβαρή ενεργειακή επιλογή, και το ανθρωπογενές της όποιας κλιματικής αλλαγής...

Προσέθεσα (για να μην ψάχνω να τα βρώ αργότερα) τα εξής:

Οι προωθητές της Μεγάλης Μετάλλαξης: Institute for Advanced Study in the Humanities in Essen (KWI), Stiftung Mercator, The Potsdam Institute for Climate Impact Research, Wuppertal Institute for Climate, Environment and Energy.


Για τις "περίεργες" απόψεις του Hans Schellnhuber, του Potsdam, Institute έγραψε και ο P. Gosselin στο NoTricksZone.  Την υπενθύμιση ότι μερικές πτυχές της επανάστασης των Μπολσεβίκων τις αγόρασαν οι άνθρωποι του Κάϊζερ, την έβαλα εγώ.  Οι Κάϊζερ του κόσμου είναι περαστικοί. Οι συντονιστές και οι χρηματοδότες όλων αυτών των μεταλλάξεων, ΔΕΝ έχουν αλλάξει.

Για την μετα-ψυχροπολεμική και νεο-δικτατορική προσέγγιση της "Δύσης" (ποιάς Δύσης;) μέσω ΜΚΟ, στο "Dictatorships of virtue? States, NGOs, and the imposition of democratic values".

Στα σχόλια αυτής της ανάρτησης, ο Kaymakchalan (και άλλοι) επιβεβαίωσε τις δημοκρατικές" και προπαγανδιστικές πρακτικές των οικολογικών ΜΚΟ στην Ελλάδα, και τα emails που παίρνω για τα έργα και ημέρες της "αθώας" WWF στην Ελλάδα θέλουν ολόκληρη μέρα για να τα επεξεργαστώ (αλλά θα το κάνω). Την εικόνα της WWF την πήρα από εδώ.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Undue Influence, είναι ο τίτλος του βιβλίου του Arnold που περιγράφει πως όλες οι οικολογικές οργανώσεις στις ΗΠΑ αποφεύγουν την εσωτερική δημοκρατία (συνελεύσεις, εκλογές κλπ) και είναι στην ουσία ολιγαρχκά σχήματα που επιβάλλουν τις δικές τους επιλογές και δράσεις από τα πάνω προς τα κάτω.

Στην Ελλάδα το ΕΚΚΕ κατέγραψε τις ελληνικές οικολογικές οργανώσεις με σύντομες περιγραφές της δομής και αριθμούς μελών με δικαίωμα ψήφου. Αρκεί να πούμε ότι ΜΟΝΟ ΜΙΑ οργάνωση, η Εταιρεία Προστασίας της Φϋσης, εφάρμοζε το σύστημα ένα μέλος μια ψήφος. Οσο πιο πρωτοκλασάτες είναι οι οργανώσεις τόσο λιγότερα μέλη έχουν δικαίωμα ψήφου. Προσωπικά ακόμα περιμένων να ακούσω για ετήσια γενική συνέλευση της Greenpeace, WWF και άλλων. Τα καταστατικά τους δεν είναι καταχωρημένα στο πρωτοδικείο και η εφορία δεν ελέγχει τα οικονομικά τους.

Το 2005 οι μεγάλες ΜΚΟ συνέταξαν τον οδηγό δεοντολογίας INGO περί συμμετοχής στην διαδικασία λήψης αποφάσεων αυτών που επηρεάζονται από τις δράσεις των ΜΚΟ. Τελικά οι ΜΚΟ γράφουν την ίδια την δεοντολογία τους κανονικότατα και συνεχίζουν να κάνουν ότι έκαναν πάντα, να κατευθύνουν και να επιβάλλουν με ολιγαρχικά σχήματα.

Η έννοια δημοκρατία είναι άγνωστη στους οικολογικούς κύκλους. Αν ψάξετε παλιά τεύχη της Νέας Οικολογίας θα βρείτε γραπτά επιφανών οικολόγων που δηλώνουν παερίφραστα ότι η δημοκρατία δεν είναι το καλύτερο σύστημα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε ημερίδα για τις ΜΚΟ και τα ΜΜΕ άκουσα κατάπληκτος οικολογικούς συντάκτες όπως ο Καμπύλης να επιμένουν ότι η καλύτερη πηγή πληροφοριών για έναν οικολογικό συντάκτη είναι οι Οικολογικές οργανώσεις. Μα τότε δημιουργείς ένα κλειστό κύκλωμα πληροφόρησης που παραβιάζει την αρχή της δημοσιογραφίας περί διασταύρωσης από δύο ανεξάρτητες μεταξύ τους πηγές. "Ε και" ήταν η απάντηση.

Τα λέω χρόνια αυτά. Είναι όμως εκπληκτικό να βλέπεις ανθρώπους που υποτίθεται ότι διαθέτουν αναλυτική σκέψη και δημοκρατική ευαισθησία, όπως ο Βέλτσος και ο Πλωρίτης, να εθελοτυφλούν μπροστά στην εξώφθαλμη φασιστική νοοτροπία των ΟΟ. Ισως τελικά η άποψη ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα να σαγηνεύει ακόμη και αυτού του διαμετρήματος στοχαστές.

Kaymakchalan

archaeopteryx είπε...

εάν δεν έχεις αντίρρηση, θα το κάνω ανάρτηση το σχόλιό σου... H WWF ήταν και σε συμβούλιο του ΣΕΒ! ΔΣηλαδή, απο που κι ως που...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το σημείο από την κριτική του βιβλίου του Μάρκαμ το βρήκα εκπληκτικό:

The vast majority of Germany’s several million landowners own only their homes, often with a mortgage. At the other end of the land-owning continuum one finds: Prince Thurn and Taxis (500 sq km), Prince Hohenzollern (480 sq km), the Hohenloe family (250 sq km), and the Bismarcks (225 sq km). A few thousand inter-related old aristocratic families own most of the revenue-generating real estate. Rent flowing to the “German landed interest” is around $500 billion a year.

Maintaining high rent means restricting land supply. This is the function of conservationism. German land magnates own 50,000 sq km of “nature”. Enviro-organizations own 20,000 sq km (governments own 36,000 sq km). In comparison, the Landers of Berlin, Hamburg, and Bremen collectively cover 2,000 sq km yet house seven million citizens, mostly tenants. What would be the market value of NABU’s 5,000 nature reserves if re-zoned residential? Somehow Markham wrote a treatise on German environmentalism without mentioning rent.

Και αυτο εξηγεί το ενδιαφέρον για την Ελλάδα, όπου η πυκνότητα του πληθυσμού είναι ίσως η πιο χαμηλή στην Ευρώπη και το "οικόπεδο" έχει αξία. Ακούγεται κάπως εξωπραγματικό, αλλά ενδέχεται να έχουμε μια πίεση για απόκτηση Lebensarum με όπλο τις διαδικασίες πτώχευσης που επιβάλλονται από δήθεν αντικειμενικούς φορείς όπως την ΕΚΤ όπου όλως τυχαίως κυριαρχούν αυτοί που θα μας εξαγοράσουν.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Καμία αντίρρηση

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπτέρυγα, ο e-φίλος σου από τον Καναδά, είναι η πιο δυνατή πηγή πληροφόρησης που έχω δει για το υπόβαθρο και τις δραστηριότητες των πολυεθνικών NGO. Χρήσιμες και οι πληροφορίες για το Birdlife International και την Greenpeace, όμως ειδικά το WWF έχει κερδίσει το ενδιαφέρον εδώ και χρόνια! Σε κάθε οικολογικό θέμα που διαβάζω στα ΜΜΕ, πίσω από τις λακωνικές παρουσιάσεις που προβάλλονται πανομοιότυπες παράλληλα, μπορεί να δει ότι ουσιαστικά γίνονται κυρίως επειδή αυτό επιβάλλεται από προγράμματα επιχορηγούμενα που τα υλοποιεί είτε η ίδια οργάνωση, είτε στελέχη της (ως ανεξάρτητοι επιστήμονες) είτε «αδερφές οργανώσεις» της που είναι επίσης αρκετές στον Ελλαδικό χώρο.
Εντυπωσιακό βρήκα επίσης που το κείμενο στην Telegraph έχει συγκεντρώσει 1511 σχόλια!
Όσο για το εδώ WWF, συμφωνώ με τη γνώμη του Kaymakchalan ότι, τόσο οι διαδικασίες ίδρυσης του Ελληνικού παραρτήματος, όσο και η επί χρόνια διοίκησή του διακρίνεται από κάποιες «παράξενες» ιδιαιτερότητες. Παράλληλα, παρατηρείται και η αδικαιολόγητη – για εμένα - έντονη εμπλοκή της οργάνωσης σε πολλά και διάφορα ζητήματα, όπως αποκλειστικής διαχείρισης εκτάσεων ή θεματικών ενοτήτων, νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, δήθεν ανεξάρτητων καταγγελιών στην Ε.Ε., κλπ. Και όλα αυτά με έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα επειδή γίνονται και με την αδικαιολόγητη ανοχή της πολιτείας και της επιστημονικής κοινότητας!

evros είπε...

Θελω να μου εξηγήσεις τις σχέσεις WWF ,greenpeace με τον σκαι. Ποιά μπίσνα είναι απο πίσω.

archaeopteryx είπε...

evros, μου είναι ανεξήγητο. Η πιο απλοϊκή εκδοχή είναι η συνεργασία τους με την Ντόϋτσε Βέλλε. Και καράβια, στην ΕΕ... Αλλά ΔΕΝ Ξέρω. Είναι πιο "γερμανικό" , "μνημονιακό", κανάλι από οποιοδήποτε στην Ελλάδα.

Ανώνυμε 5:17, συμφωνώ (και θα του το ...μεταφέρω). Την Γρηνπής την "έκαψαν" και τώρα έφεραν την WWF. Το βιογραφικό του προϊσταμένου της WWF (παγκόσμια) είναι ενδιαφέρον:

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/02/wwf-made-in-germany.html

Και λογοπάιγνια με Nobel... Και τα Νόμπελ στην υπηρεσία του Γερμανικού Κράτους. (Δηλαδή τον Ομπάμα που τον σκέφτηκαν με το που ανέλαβε;)

katalytikos είπε...

Και ο κος Ιωάννης Μπουτάρης είναι ιδρυτικό μέλος της WWF -Ελλάς?
(Στις 18/1/1994 στο ΦΕΚ 22 Β δημοσιεύθηκε το σχετικό καταστατικό όπου στο άρθρο 5 αναγράφεται: ¨Το ίδρυμα διοικείται κατά την έγκριση του από εξαμελές διοικητικό συμβούλιο που αποτελείται από τους:…… Ιωάννη Μπουτάρη…..¨)

Ανώνυμος είπε...

Και το κομμάτι του για την Κλιματολογία είναι εξαιρετικό

evro είπε...

Το econews δεν το κανει τζάμπα. Οι δράσεις αυτών των οργανώσεων πάντοτε γίνονται με το σκαι. Προβάλλονται προϊόντα χωρίς να αναφέρεται ο κατασκευαστής. Τα παραδείγματα που δίνουν σαν οικολογική ζωή, δομηση, καλιέργειες κλπ είναι αστείες. Ένας απλός άνθρωπος που ζεί σε χωριό μπορεί να τος απαντήσει. Αυτοι όμως δείχνουν ότι ανακάλυψαν τον τροχό. Δεν παρουσιάζουν γενικά την οικολογία, αλλα την "οικολογία" by skai.

Ανώνυμος είπε...

Τυχαία βρήκα το «βιογραφικό» της Greenpeace.
http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=147393&categoryid=8

Όμως πιστεύω ότι η ιστορία, οι πρωτοβουλίες, η δικτύωση αλλά και η επιρροή που ασκεί το WWF σε όλο τον κόσμο το καθιστούν πολλές βαθμίδες ισχυρότερο από τις υπόλοιπες. Γιατί αν ληφθεί υπόψη ότι αποτελεί και παράρτημα του οργανισμού που εκδίδει τα Κόκκινα Βιβλία σπανιότητας ειδών, ότι συνεργάζεται αποκλειστικά σχεδόν με την επιτροπή Cites (δηλαδή, ασχολείται και με θέματα βιοποικιλότητας, εκτάσεων, προστατευόμενων περιοχών, ότι έμμεσα εμπλέκεται και με τους υγρότοπους Ramsar ότι σε κάποιους τομείς συνεργάζεται άμεσα με το Birdlife International κλπ) ενώ παράλληλα έχουμε δει όμως να ασχολείται έμμεσα ή άμεσα και με πετρέλαια, ΑΟΖ, με Αμαζόνιο ή φοινικέλαια, στην Ελλάδα με τις ΑΠΕ, τις μετρήσεις άνθρακα, και δεν ξέρω τι άλλο…βγάλτε συμπέρασμα.

Πάντως και οι δύο οργανώσεις έχουν δημιουργήσει βάσεις δεδομένων με έκδοση πιστοποιητικών οικολογικής ή περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας (για διάφορους τομείς, από ηλεκτρικές συσκευές έως οικολογική δόμηση).
Ο Σκάι «προωθεί» κυρίως οικολογία και περιβάλλον και έλκει διαφημίσεις κυρίως από εταιρείες που προωθούν «πράσινα προϊόντα». Φαντάζομαι, ότι εξαιτίας των θεατών που έχει διαμορφώσει –οικολογικά ευαίσθητοι πολίτες – του είναι εύκολο και απλό να προωθεί ή διαφημίζει και τους υποστηρικτές και της Eco-λογίας.

Ανώνυμος είπε...

8-10/6/09 τα δύο μεγαλα κλιμ/κα ινστιτουτα της γερμανιας εκαναν ενα συνεδριο όπου τεθηκε το ερωτημα πως μπορει η δημοκρατια να αντιμετωπισει το klima-stress, Ετσι κατεληξαν οτι τα δημοκρατικα καθεστώτα δεν ειναι καταλληλα προετοιμασμενα για το επιπεδο συμμετοχής που απαιτείται:
Can free democratic societies cope with the effects of grave changes in the global climate, or might authoritarien regimes possibly be better placed to enforce the necessary measures?
Δωσανε στον πολίτη ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ μια νεα ιδεολογία με παραγωγη φοβου. Ειναι γερμανικό προιον. Η διαχείρηση στη Γερμανια ειναι στα χερια (οχι των ΟΟ) αλλα των κυβερνήσεων, σε ομοσπονδιακο , επαρχιακο και δημοτικο επιπεδο. Η κλιματικη καταστροφή μαζι με το αδελφάκι της την τραπεζική καταστροφη ειναι μεσο για την ελεγχομενη παγκοσμια οικονομία.
Ετσι (κατεληξαν)το καταλληλοτερο καθεστως ειναι η δικτατορια.
Παντως πολλοι ειναι οι γερμανοι που λενε πως ποτε μην λες ποτε. Και αναφερονται στο ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!! και το ποσο καιρο κρατάει αυτο το ΠΟΤΕ, το γνωριζουμε εκ των υστέρων. Ετσι μετα απο 60 χρόνια αναβιώνει η φρικη της δικτατοριας.
Οι βασικοι ενοχοι για την διαδοση της καταστροφολογιας ειναι η Καγκελαριος, N.Roettger, και ο H.J.Schellnhuber(η γεννητρια μηχανη του φοβου) Αυτος κατασκευάζει τα στοιχεια, απο κει θεσπίζονται οι νομοι συλλεγονται φοροι -τελη... Οτι πει ο Schellnhuber (ιδια νυφιτσα)
ΤhW

nikos είπε...

Κόμμα Οικολόγων Πρασίνων : «Σε αναζήτηση επικεφαλής»

http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2012/01/blog-post_05.html

nikos είπε...

Έχετε ακούσει για Peak Oil (Πηκ Όιλ); Έχετε ποτέ σκεφθεί πως όλα τα πράγματα γύρω σας χρειάζονται πετρέλαιο,Φ.Α. και άνθρακα ,σε μας λιγνίτη, για να γίνουν ή να φτάσουν σ’ εσάς; Από εδώ και πέρα μας περιμένει μια ενεργειακή κατηφοριά.
Οι υπολογισμοί και η επιβεβαίωση των ειδικών δείχνουν πως... από το 2005 ο λιγνίτης στην Ελλάδα (55 εκ.Τον μόνο στο ΛΚΔΜ +15 ΛΚΜ πικ λιγνίτη ) ,δλδ ...πριν έξι χρόνια αρχίζει να υποχωρεί(σας τόπε κανείς ????) , παρά τη ραγδαία αύξηση της ζήτησης και την καλπάζουσα άνοδο της τιμής του. Τα πρώτα συμπτώματα της ενεργειακής κρίσης (ενεργειακής εσωτερικής πείνας ναι ναι(!!!!!) )έχουν φτάσει ήδη: Ιλιγγιώδη σκαμπανεβάσματα των τιμών του πετρελαίου ,Φ.Α., λιγνίτη και , οικονομική κρίση,αρα.... πόλεμοι για το πετρέλαιο και τους άλλους πόρους, οξύτατη κοινωνική και πολιτική κρίση…
Και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας; Προβληματικές, εξαρτημένες από το πετρέλαιο και ανεπαρκείς για να καλύψουν τις ανάγκες ενός αδηφάγου πολιτισμού που μανιακά απαιτεί ολοένα και μεγαλύτερη κατανάλωση και σπατάλη ενέργειας.


για την ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ προσεχώς

archaeopteryx είπε...

Νίκο, έχω γράψει 3-4 κομμάτια για το peak oil. Το πετρέλαιο τελειώνει σε 30 χρόνια για τα τελευταία 50 χρόνια. Η σημερινή δυστοκία οφείλεται, όπως και το 1979, στην διαμάχη με το ...Ιράν

Και ο λιγνίτης θα τελειώσει, και το κάρβουνο, και ο ήλιος.

Αυτό που ξέρω είναι ότι το κάρβουνο αργεί να τελειώσει, και τα πυρηνικά τα φοβόμαστε.

Δεν φοβάμαι τα πυρηνικά. Ούτε τον λιθανθρακα, και λιγνίτη έχει (όχι ίσως όσο έυκολο είχε μέχρι τώρα) και πολλοί διαπλεκόμενοι τον λιμπίζονται.

Θα πεθάνουμε από χαζομάρα, όχι από έλλειψη πηγών ενέργειας.

Όσο για τις εκλογές στους Οικολόγους Πράσινους, άφησα ένα σχόλιο....

nikos είπε...

δεν είπα πουθενά ότι θα πεθάνουμε .. απλά η ενεργειακή λιγνιτική βύθιση πείνα για την οποία δεν μας λέει κανείς τίποτα ... έφερε την βαθιά οικονομική ύφεση ....( για της λαϊκιστικές μαλακίες ΓΑΠ Παπακωνσταντινου Ζερβου Αδαμιδη Περιστερη για την 5 μονάδα καλύτερα να μην εκφραστώ )

Ανώνυμος είπε...

@niko
και ΄γω άλλα διαβάζω (και πιστεύω)
εκτος απο βραζιλια, αρκτική. Ρωσία:
TNK-BP finally delivered Verkhnechonsk's first oil into the ESPO pipeline in October 2008, a landmark event. Production is expected to increase to a peak of 160,000 barrels a day by 2014, from roughly 100,000 barrels a day now. - But that pales in significance compared with the monster fields of Western Siberia. Samotlor reached peak production of more than three million barrels a day in 1980. Even now, 46 years after it opened, it is producing five times more than Verkhnechonsk
- All of Eastern Siberia contains five billion barrels of proven oil reserves, according to the International Energy Agency, compared with Western Siberia's 48 billion barrels.
ΤhW

nikos είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Qc8ZbVcdHpg&feature=youtu.be

archaeopteryx είπε...

Χμμμ.... αν ήξερα που να ψάχνω δεν θα αργούσα τόσο πολύ να ανακαλύψω τους πονηρούς

Το βαθύ (Γερμανικό) πράσινο κράτος

και ένας οπαδός τους


Ευχαριστώ ThW

xrhxa είπε...

Καλησπέρα...
Θέλω να μεταφέρω μια προσωπική μου εμπειρία από την "δράση" της wwf (του προέδρου της ) σε αγροτικό συνέδριο κάποτε...
Ο εν λόγω κύριος ζήτησε και πήρε όλα τα έξοδα (εισητήρια , ξονοδοχεία κτλ) ΣΥΝ 50000 δρχ ΑΜΟΙΒΗ για να εκθέσει τις απόψεις της οργάνωσής του...
Δεν διαφωνήσαμε με τις απαιτήσεις του γιατί τον βάλαμε δίπλα με τον πρόεδρο της εν Ελλάδι monsando και επιδίωξή μας ( των διοργανωτών) ήταν να γίνει μια ενδιαφέρουσα "κόντρα" για να διαφημιστεί και το συνέδριό μας , γιατί οι δημοσιογράφοι ψάχνουν τέτοια κουτσομπολίστικα ...το τερπνόν μετά του ωφελίμου...
Αλλά...απογοήτευση...ο εν λόγω πρόεδρος διάβασε ένα άψυχο κείμενο είκοσι γραμμών , σηκώθηκε και έφυγε χωρίς δεύτερη κουβέντα,αφήνοντας πίσω έναν πρόεδρο των μεταλλαγμένων , κυριλεκτικά να αλωνίζει, κάνοντας και διαφήμιση στους αγρότες για τα "προϊόντα της εταιρίας του"...

Δέκα χρόνια μετά ακόμα θυμόμαστε αμήχανα την ψυχρολουσία και το άδειασμα που μας έκανε....

Ανώνυμος είπε...

@ xrha, αν γνωρίζεις, μπορείς να διευκρινήσεις κάτι;
H αμοιβή αυτή (50.000 δρχ) είχε προσυμφωνηθεί; Δηλαδή το είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να παραβρεθεί ο εκπρόσωπος; Ήταν ο Πρόεδρος ή ο διορισμένος Διευθυντής; Η καταβολή χρημάτων έγινε στο όνομά του ή στην οργάνωση;
Και το ρωτώ για τον εξής λόγο. Αν εσείς μετά την εκδήλωση θελήσατε να ενισχύσετε την οργάνωση για τις δράσεις της (συμβολική χορηγία) νομίζω ότι είναι διαφορετικό από το να είχε εκ των προτέρων θέσει ζήτημα αμοιβής για συμμετοχή του (ως εκπρόσωπος του WWF) σε κάποια εκδήλωση, συνέδριο ή συζήτηση.
Όσο για το σχόλιο « …το τερπνόν μετά του ωφελίμου...», δικαιολογεί μεν τη δική σας ανάγκη (των αγροτών), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο δικαιολογεί και την στάση άλλων που συμμετείχαν στο πάνελ των ομιλητών.

nikos είπε...

η χρονιά 2011 στο ΛΚΔΜ 36 εκ.τον αρά 1986-7 ... ποιανού μαμά γα@@@τε παπατζη ????

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα αμοιβής των ΟΟ και ειδικά του WWF είναι κάτι που στην Ελλάδα παίρνει περίεργες διαστάσεις. Ενώ αλλού θεωρείται αυτονόητο ότι μελέτες που χρηματοδοτεί το δημόσιο ανήκουν στο δημόσιο, εδώ οι ΟΟ και ιδιαίτερα η συγκεκριμένη επιβάλλουν δικούς τους όρους. Διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα και το αποτέλεσμα της μελέτης έχει περιορισμένη χρήση ανάλογα με τους όρους που επιβάλλει ο μελετητής.

Επιπλέον, σε αντίθεση με την πάγια τακτική όπου το δημόσιο συντάσσει το συμβόλαιο για μελέτες, στην περίπτωση των ΟΟ, αυτές συντάσσουν το συμβόλαιο και το υπογράφει το δημόσιο.

Η φράση κράτος εν κράτει ισχύει ακέραιη.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Schellnhuber, ένα άτομο με ενδιαφέρουσα δράση στην Αγγλία, όπου κατάφερε να γίνει μέλος της επιτροπής που κατέστησε το πανεπιστήμιο East Anglia κλιματολογικό κέντρo και εν συνεχεία έγινε καθηγητής εκεί, και βρήκε και μια θεσούλα για την σύζυγο του. Τελικά τα ακαδημαϊκά κόλπα δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα.

Το άτομο παρουσιάζει πολλαπλό ενδιαφέρον, αξίζει να τον ψάξετε.Είναι ο Νο 1 σύμβουλος της Μέρκελ, με την οποία λέει τα βρίσκουν διότι είναι και οι δύο Φυσικοί.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

ΦΡΕΣΚΟ!
http://www.telegraph.co.uk/earth/earthnews/9000760/Wind-power-is-expensive-and-ineffective-at-cutting-CO2-say-Civitas.html
@katalytikos

archaeopteryx είπε...

καταλυτικέ, το είδα, ευχαριστώ, θα το ανεβάσω

έργον είπε...

http://plateiaradio.posterous.com/wwf
Αγαπητέ archaeopteryx, περσινά ξινά σταφύλια θα μου πεις.
Όμως τώρα είδα την ανάρτηση και για να βοηθήσω τις σκέψεις όλων,σας μεταφέρω τον σύνδεσμο από μιά εκπομπή αφιερωμένη στην WWF που δείχνει την σχέση Ναζί και της εν λόγω οργάνωσης.
Σας εύχομαι καλημέρα και καλή συνέχεια.

archaeopteryx είπε...

μια χαρά είναι, πάντα επίκαιρο, γιατί αυτοί οι ΞΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ εξακολουθούν και είναι εδώ!