Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Κάποια στιγμή πρέπει να ειπωθούν αλήθειες, είπε ο ΑΣΠΗ Ελλάς

 
http://www.bloomberg.com/news/articles/2010-04-29/spain-pricks-solar-bubble-and-loses-investors-to-avoid-greek-style-crisis  Στις 29 Απριλίου του 2010, ο Ισπανός Υπουργός άρχισε να κόβει επιδοτήσεις σε ΑΠΕ για να μην γίνει η Ισπανία σαν την Ελλάδα (του ΓΑΠ από το Καστελόριζο).

Την 1η Απριλίου 2014, ο ΑΣΠΗ Ελλάς («ΑΣΠΗ Ελλάς» είναι το όνομα του νέου συνδέσμου για τις εταιρίες ΑΠΕ, του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Παραγωγών Ηλεκτρισμού Ελλάδας. Στο νέο σύνδεσμο μετέχουν ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς ομίλους του χώρου, όπως οι όμιλοι Κοπελούζου, Σαμαρά, η Enel Green Power, κ.α. -- από το energypress) έβγαλε ένα δελτίο τύπου που θεώρησε αστείο ότι οι αυξήσεις της ΔΕΗ οφείλονται στις ΑΠΕ.

Περίεργο... Έχω περί τα 10 Γερμανικά, 2-3 Αγγλικά, 2-3 Αμερικανικά και Καναδικά δημοσιεύματα που λένε ακριβώς το αντίθετο. Ότι δηλαδή οι ΑΠΕ ακριβαίνουν το ρεύμα (υπερδιπλασιάζουν στην Γερμανία, που εξάγει και ΑΠΕ).  Έχω επίσης και μία δημοσίευση της ΡΑΕ μαζί με μία συνοδευτική ανάλυση του 2012 που λένε ότι τα αιολικά και οι ΑΠΕ,  δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, αλλά δεσμεύουν κεφάλαια σε καιρό που δεν υπάρχουν κεφάλαια.   Κάτι που δεσμεύει κεφάλαια χωρίς να υποκαθιστά άλλα κεφάλαια, μάλλον ...ακριβαίνει το ρεύμα, εκτός εάν τα 2.000 αιολικά μεγαβάτ που έχουμε βάλει έναντι 3 δις ευρώ εξοικονομούν καύσιμα αξίας 450 εκατομ ευρώ τον χρόνο.  Το ότι δεν μετράνε στην επάρκεια ισχύος, που διατείνεται ο ΑΔΜΗΕ (σελ. 40, 50 και 51) είναι σίγουρα γκομμουνιστική προπαγάνδα...

4 χρόνια πριν το παράπονο του 2014 του ΑΣΠΗΕ ότι "πρέπει κάποια στιγμή να ειπωθούν αλήθειες", στις 29/4/2010, λίγες ώρες μετά το Καστελόριζο, ο Ισπανός Υπουργός αποφάσισε ότι πρέπει να σκάσει η φούσκα των ΑΠΕ για να γλυτώσει η Ισπανία την μοίρα της Ελλάδας. Οι Ισπανοί, τον Απρίλιο του 2010, ήξεραν ότι χρεοκοπούμε και από τότε κόβουν τις ΑΠΕ (που εξάγουν κιόλας).   Η Μπιρμπίλη, οι Βουλευτές, και σίγουρα οι "Όμιλοι" δεν το είχαν πάρει χαμπάρι, και φούσκωσαν την φούσκα για να σώσουμε το Κλίμα.   Και έχω περί τα 5-6 επίσημα ειδησεογραφικά άρθρα που λένε πώς η Ισπανική Κυβέρνηση θα έκοβε τα αιολικά μπας και σώσει την Ισπανική οικονομία.   Κάποια στιγμή πρέπει να ειπωθούν αλήθειες.

Στις 27 Μαΐου του 2010, έγραψε το energypress ότι λύθηκαν "τελευταία στιγμή", κάτι ατέλειες του κάποιου κακού Νόμου που απαγόρευε αιολικά (π.χ. στις Κυκλάδες).   Πρέπει να ειπωθούν αλήθειες... Οι ατέλειες διορθώθηκαν από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου? Ή υπαγορεύθηκαν από Ομίλους?   Για να σωθεί το Κλίμα, 27 Μαΐου 2010, λίγο μετά την ανακοινωμένη χρεοκοπία της Ελλάδας, και ένα μήνα μετά τα μέτρα των Ισπανών να αποφύγουν και αυτοί την χρεοκοπία της Ελλάδας.

Ψάχνω λοιπόν να βρω το πρωταπριλιάτικο αστείο.  Το ότι τα αιολικά είναι φθηνή, καθαρή και ανεξάντλητη ενέργεια; Ή ότι εξοικονομούν €450 εκατομμύρια σε καύσιμα τον χρόνο. Συμφωνώ με τον ΑΣΠΗ Ελλάς. Πρέπει κάποια στιγμή να ειπωθούν αλήθειες.

4 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

http://greeklignite.blogspot.gr/2014/01/blog-post_3193.html

archaeopteryx είπε...

http://www.archaeopteryxgr.blogspot.gr/2012/01/blog-post_8715.html

archaeopteryx είπε...

http://www.archaeopteryxgr.blogspot.gr/2011/02/blog-post_7972.html

archaeopteryx είπε...

http://www.archaeopteryxgr.blogspot.gr/2010/10/blog-post_27.html