Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Θα φάνε τα λεφτά της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας;


Τον κύριο Αρναουτάκη τον διάβασα στο energypress.  Ο κύριος Αρναουτάκης είναι ο κλασσικός Πράσινος.   Γεμάτος λέξεις που έχουν μάθει στα επιδοτούμενα σεμινάρια όλοι οι "φορείς" της Τοπικής Αυτοδιοίκηση:  Πράσινη Ανάπτυξη, πνοή, ολοκληρωμένες δράσεις, βιώσιμη ανάπτυξη, πολυκεντρική ανάπτυξη, πόλοι δυναμικής οικονομικής ολοκλήρωσης... (σιγά, θα ...πάθουμε από την πολλή Ανάπτυξη)

Ερμηνεύστε αυτό:   "Πολυλειτουργικότητα της γεωργίας. Σύμφωνα με τον όρο της πολυλειτουργικότητας οι αγρότες δεν θα πρέπει να «αποζημιώνονται» μόνο για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων αλλά και για την προσφορά δημόσιων αγαθών όπως το περιβάλλον και η πολιτιστική κληρονομιά. Μεριμνώντας παράλληλα για τον μετασχηματισμό των εν λόγω δημόσιων αγαθών σε οικονομική δραστηριότητα - στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης – και θέσεων απασχόλησης"

Τα μαργαριτάρια τα βρήκα εδώ.

Ίσως οι ψηφοφόροι του να καταλαβαίνουν τι εννοεί, και να τον ρωτήσουν να τους εξηγήσει γιατί μετά την πρώτη αύξηση στο ρεύμα κατά 10%, θα πάει πάνω άλλα 240% (κατά την McKinsey).

Και ο κύριος Λεμπιδάκης;  Ιδιοκτήτης αιολικού "πάρκου" στην Ανατολική Κρήτη. Μέρος της αύξησης του 10% της ΔΕΗ και των σωρευμένων ζημιών στον ΔΕΣΜΗΕ πήγε στην τσέπη του κυρίου Λεμπιδάκη.

Και θα βάλει η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα λεφτά και για άλλα αιολικά;  Να το δούνε αυτό οι μέτοχοι και οι αποταμιευτές... Τα δάνεια για ΑΠΕ είναι μελλοντικές ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΕΣ.   Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή επιδοτούνται και επειδή είναι υποχρεωτική η αγορά του τυχαίου ρεύματος που παράγουν σε φουσκωμένες τιμές.  Σε όλες τις χώρες του κόσμου, οι επιδοτήσεις μέσω ταριφών ή φοροαπαλλαγών κόπηκαν και κόβονται. Κάν'τε τα κουμάντα σας στα δάνεια που θα δώσετε για μαϊμουνιές.

Όλα τα αιολικά και όλα τα φωτοβολταϊκά της Κρήτης και της Ελλάδας και της Μεσογείου, δεν φτάνουν ούτε για ένα χειρουργείο στο Βενιζέλειο. Όλα τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά της Κρήτης δεν θα υποκαταστήσουν ούτε μία θερμική μονάδα.  Να δείτε κοπέλια το παράδειγμα από τα νησιά Falklands, αν σας λένε οι Παπαγάλοι ότι θα μειώσετε κατανάλωση πετρελαίου.   Και ας ρωτήσει ο κύριος Λεμπιδάκης (που τόσο κόσμο ξέρει) 2-3 βιομηχανίες στο Ηράκλειο, εάν θέλουν να αγοράζουν αυτές το αιολικό και το φωτοβολταϊκό ρεύμα.

Την είδηση, την είδα εδώ.

12 σχόλια:

Καστρινός είπε...

Αν είναι τόσο καλή δουλειά γιατί δεν βάζουν τα λεφτά οι Γαλλικές και οι Γερμανικές Τράπεζες? Ή βρήκαν τα κορόϊδα?

Ανώνυμος είπε...

Τα λέει ωραία για τις ΑΠΕ ο Patric Moore, συνιδρυτής της ρημάδας της Greenpeace εδώ:

http://climaterealists.com/index.php?id=8925

Λέει ότι περίπου λέμε ολοι σε αυτό τον ιστοχώρο, αλλά όταν τα λέει ο Patric Moore, λόγω ιδιότητας, αξίζει να τα διαβάζουμε. Οταν ο ιδρυτής της Greenpeace σου λέει ότι οι ΑΠΕ είναι φούσκα, ότι αναμένεται οσωνούπω να σκάσει η φουσκα των αιολικών, ότι στην Ισπανία έχουν οδηγήσει σε ανε΄ργία 30 τοις εκατό στους νέους, τι άλλο θέλεις να ακούσεις!!!

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Τόσα χρόνια στην πιάτσα θα έπρεπε να ξέρεις ότι τα λεφτά των μαζών τα τρώνε. Είτε με δομημένα ομόλογα, είτε με θαλασσοδάνεια στους δικούς τους, είτε με ανεμογεννήτριες είτε, είτε. Τα τρώνε. Αλίμονο στα κορόιδα που δε μπορούν να τα αξιοποιήσουν οι ίδιοι και τους τα δίνουν

Πάρε κι αυτό

Ανώνυμος είπε...

Όταν πριν αρκετά χρόνια οι Τράπεζες (ιδιαίτερα η Εθνική) για να χορηγήσει ένα δάνειο με υψηλότατους τόκους αποπληρωμής (κάποιοι θα θυμούνται τα επιτόκια που ίσχυαν τότε και τα απανοτόκια!!!) και με τα μεγάλα στεγανά (για να πάρεις δάνειο τότε έπρεπε οι εγγυήσεις σου να ήταν τουλάχιστον 3πασιες του δανείου, και αν δεν είχες έπρεπε οπωσδήποτε να βρεις ανάλογο εγγυητή που να της εξασφαλίζει), κάποιοι είχαν την πολύ καλή ιδέα να δημιουργηθεί η Παγκρήτια Τράπεζα ως δανειοδοτικός φορέας πιο ευέλικτος και πιο προσιτός στους μικρούς, μεσαίους ή ντόπιους επιχειρηματίες.
Έγινε άνοιγμα – πρόσκληση στην τοπική κοινωνία και πολλοί, καταθέτοντας κάποια χρήματα (κόστος μερίδας, μερίσματος ή κάπως έτσι) συνέβαλαν στη δημιουργία του αρχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας. Βοήθησε την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας αυτή η τράπεζα. Και με τον ίδιο τρόπο έχουν συμβάλλει θετικά και άλλες συνεταιριστικές τράπεζες – που αν και λίγες – υπάρχουν πανελλαδικά.
Η Παγκρήτια αναπτύχθηκε με τα χρόνια, επένδυσε συνετά τα κεφάλαιά της, έδωσε και κάποια μερίσματα στα μέλη της, αλλά πάνω από όλα παρείχε τη σιγουριά ότι θα είναι εκεί, αν όχι κερδοφόρα (να δίνει κάποια χρήματα πίσω στους «μετόχους») ότι τουλάχιστον δεν θα σκόρπαγε άδικα τα αποθεματικά της.
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=130529

Για το θέμα που αναφέρεις αρχαιοπτέρυγα, ελπίζω η Διοίκηση ή η Γενική Συνέλευση της Παγκρήτιας να σταθμίσει σωστά τις εξασφαλίσεις των νέων επενδυτικών σχεδίων προς τις ΑΠΕ. Γιατί οι περιφερειακές τράπεζες μπορεί και να είναι οι τελευταίες μας εφεδρείες στους δύσκολους χρηματοπιστωτικούς καιρούς που διανύουμε.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/01/2012_420916

nikos είπε...

αν δεν σπάσει μέσα στο λαό ο φόβος της «πτώχευσης» με πρωτοβουλία του δανειζόμενου και της εξόδου από το ευρώ, δεν πρόκειται να αναπτυχθεί το απαραίτητο εκείνο γιγάντιο ενωτικό κίνημα που θα γκρεμίσει τρόικα και μνημόνια με όρους θετικής προοδευτικής προοπτικής.
Τυφλά και άγρια ξεσπάσματα και κινηματικές φωτοβολίδες μπορεί να υπάρξουν, οργανωμένο κίνημα νίκης και προοπτικής όχι!
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ!
ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!
ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ! ΘΕΛΟΥΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

Στην Κύπρο, επί αγγλοκρατίας, ένας δάσκαλος και ένας μικρός επιχειρηματίας κατάφεραν να στήσουν την Συνεργατική και να σπάσουν τον φαύλο κύκλο της τοκογλυφίας. Αυτά το 1930. Σήμερα η Συνεργατική στην Κύπρο είναι τραπεζική δύναμη, στυλοβάτης της αγροτικής οικονομίας και κύριος παροχέας στεγαστικών δανείων.

Εδώ ακόμη ψαχνόμαστε διαλύοντας αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Ανώνυμος είπε...

Στη σύλληψη ενός 56χρονου ημεδαπού, εργολάβου φωτοβολταϊκών, για φοροδιαφυγή (μη απόδοση Φ.Π.Α.), προχώρησαν την Τρίτη 3 Ιανουαρίου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Εις βάρος του εργολάβου εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 82.366,40 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, με την κατηγορία της παράβασης των διατάξεων του άρθρου 18 παρ. 1Γ και 2 του Ν. 2523/97.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=DGInGBkoXMw

Καποιοι λενε την αληθεια εκει εξω.
Ληδα

nikos είπε...

Ο βαψομαλλιάς Παπακωνσταντίνου πρότεινε, ο μάγειρας των πλαστών οικονομικών στοιχείων, καλός Σαμαρείτης Παπαδήμος , ενέκρινε: 15% η αύξηση στα τιμολόγιο της ΔΕΗ!!! 15 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ, ΚΑΘΙΚΙΑ…

Ανώνυμος είπε...

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. Γιάννης Λεμπιδάκης απηύθυναν πρόταση στη ΔΕΗ για τη δημιουργία εταιρείας μετοχικής βάσης, η οποία θα δραστηριοποιηθεί στις επενδύσεις ΑΠΕ στην περιοχή της Κρήτης.
Πιο αναλυτικά, στην επιστολή περιλαμβάνεται η πρόταση συνεργασίας της κρητικής ΑΕ με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ σε κοινό σχήμα και με μετοχικό σχήμα κρητική ΑΕ 51% – ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ 49%. Η τελευταία θα έχει τη δυνατότητα να εκχωρήσει κάποιο ποσοστό σε τρίτους.....

http://www.energyonline.gr/?p=9707

Ανώνυμος είπε...

νταβατζήδες και λαμόγια έχει και η Κρήτη

Ανώνυμος είπε...

10 Ιανουαρίου 2012 4:14 μ.μ.

Αν ξέρεις τίποτε παραπάνω και εννοώ σχετικά με την "Παγκρήτια", πες μας το να το μάθουμε κι εμείς. Μέχρι στιγμής, κι ενώ αλλού (Αχαία, Λαμία, Αιγαίο) οι συνεταιριστικές τράπεζες κλείνουν, η "Παγκρήτια" τα πάει πολύ καλά.