Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Σήμερα ο Μαντέλης... Αύριο;


Έλεγα να κρατήσω τις αναρτήσεις εστιασμένες στο θέμα της ενέργειας και μόνο μέσα από στοιχεία, να εκθέσω την απάτη των ΑΠΕ. Αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο απάτες, και η αλήθεια είναι η γραφική εξαίρεση. Και είμαι θυμωμένος. Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ. Η κυρία Μπιρμπίλη είπε όλα της τα παιδικά επιχειρήματα, σαν απ' ευθείας από τις μπροσούρες των συμβούλων της. Είπε ότι προς το παρόν, δεν θα πουληθεί η ΔΕΗ ή οι μονάδες της (θα περιμένει για καλύτερο timing). Ξέχασε να πει ότι θα γίνει μια πρωτοφανής επιδρομή σε βάρος των καταναλωτών, θυμήθηκε να πει ότι από τα λάφυρα, θα δώσει κάτι πίσω στους ιθαγενείς. "Θα το πληρώνετε, ιθαγενείς, 100% πάνω το ρεύμα, αλλά θα σας κάνω 10% έκπτωση αν δεν φωνάζετε".

Να τι είπε σχολιαστής στην Ναυτεμπορική για το θέμα:

"Την Γερμανία συμφέρει αυτή η τεχνολογία, διότι έχει δημιουργήσει στην ΕΡΕΥΝΑ και στην παραγωγή εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Παρενέργεια -πολύ δυνατή και οδυνηρή - η συνεχής αύξηση ρεύματος γιά τους καταναλωτές (η απορρόφηση αυτού του ρεύματος σε τιμή ανάλογα με κατηγορία παραγωγής σε περίπου 0,40 E/kwh είναι βάσει νόμου αναγκαστική). Εδώ έχουν γεμίσει τις σκεπές με φοτοβολτάικ, τους λόφους και την θάλασσα με αερόμυλους.

Δυστυχώς, έμπλεξε ΕΕ και την Ελλάδα σε αυτό το κύκλωμα.

Η βιομηχανία της Γερμανίας θα χαρεί και οι μίζες στους Ελληνες πολιτικούς και ΔΥ θα πάει σύννεφο !!! (Η siemens είναι η μεγαλύτερη παραγωγός αερόμυλων).

Να δείτε που θα φθάσουν οι τιμές ρεύματος !!!

Χαιρετώ από Γερμανία"


Κυρία Υπουργέ Κλιματικής Αλλαγής, το όνομα και μόνο του Υπουργείου σας λέει ότι πρόκειται για απάτη, και το ότι αρέσει στον Πρωθυπουργό, δεν το αλλάζει αυτό, απάτη είναι. Εάν κάποιος, το 1999, έλεγε ότι "ο Μαντέλης τα πιάνει", ο Μαντέλης θα του έκανε μήνυση, θα την κέρδιζε, και ο Σημίτης θα έλεγε κάτι βαρυσήμαντο (κι ας έκρυβε σαν πρωθυπουργός της λαδιές της περιόδου που ήταν στο Ανάπτυξης). Και δείτε τώρα τι γίνεται: Ιφιγένεια ο Μαντέλης, αλλά θα κερδίσετε λίγο χρόνο οι υπόλοιποι, για να προλάβετε να κάνετε τα ιερά πράσινα έργα σας.

Ξεπληρώνετε ίσως και δικά σας γραμμάτια προς ξένους και οι ίδιοι ξένοι που σταυρώνουν τον Μαντέλη τώρα, θα σταυρώσουν εσάς μεθαύριο. Αν προλάβουν. Μπορεί να προφτάσουν οι καταναλωτές, που σε καιρό ύφεσης και πτώχευσης, θα τους ακριβύνετε το ρεύμα για να σώσετε τις αρκούδες της Ανταρκτικής. Σήμερα ο Μαντέλης... αύριο ποιός θα έχει σειρά;

Πέρασα ωστόσο και από το καφενείο, και είδα δύο φωτογραφίες που αξίζουν όσο όλα μου τα μαθήματα στοιχειώδους φυσικής και αριθμητικής:



Όπως λέει και ο καφετζής, η Greenpeace είναι το μόνιμο κανισάκι της κυρίας ΥΠΕΚΑ. Στην πρώτη φωτό, τα πορτοκαλιά στρουμφάκια σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Στην δεύτερη φωτό, από δεξιά προς τα αριστερά, ο Χαραλαμπίδης, Πρόεδρος της Greenpeace, ο Δ. Λάλας υποψήφιος του Πασόκ, ο Γ. Μιχόπουλος Γ. Διευθυντής της αιολικής Vestas, η Α. Ποδηματά, ευρωβουλευτής του Πασόκ, και ο Αρθούρος, Πρόεδρος της ΔΕΗ. Δεν ξέρω αν στο δείπνο είχε και χορηγία, αλλά όλοι κοιτάνε τον άνθρωπο με τα ορυκτέλαια -- συγγνώμη, λεφτά -- εκτός από τον Χαραλαμπίδη που σεμνότυφα, κοιτάει χαμηλά και σκέφτεται. Αχ καημένη ΔΕΗ...

Στα παιδιά της φωτογραφίας, θα αφιερώσω ανάρτηση, άλλη φορά.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΝΔ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΠΕ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΓΛΥΦΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!
ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΛΕΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΧΩΣΕΙ Η ΙΜΠΕΡΝΤΡΟΛΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΙΟΛΗ

archaeopteryx είπε...

Όπως είπα και σε μέρος που διαβάζει η ΝΔ, "αξιολογότεροι άνθρωποι από αυτούς, έχουν κάνει σοβαρότερα λάθη". Και με τέτοια μυαλά, μέρες που έρχονται, θα ξεχαστούν και αυτοί με τα ψιλά γράμματα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΗ, ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΝΔ-ΑΝΤΙΝΙΟΥΖ.

ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΠΑΩ , ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟ.

ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΙΑ ΘΑΛΛΑΣΑ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΚΟΡΦΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΚΙΑΧΤΡΑ ΠΟΥ ΧΑΛΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ . Ο ΘΟΡΥΒΟΣ (ΕΙΧΕ ΜΕΛΤΕΜΙ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ.
ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΑΣΩ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ.

archaeopteryx είπε...

δεν νομίζω ότι είμαι κανενός, εάν αυτό ενδιαφέρει, και τα γραπτα μένουν αν θες να πας πίσω να διαβάζεις (αλλά είναι βαρετά...)

Είμαι ότι γράφω σε αυτό το ιστολόγιο...

ΛΥΠΑΜΑΙ ειλικρινά που έχει παραπληροφορηθεί με χυδαία προπαγάνδα η νεολαία, αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή θα υποστεί τις απίθανες ανοησίες που κάνουμε σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ Να αλλάξουν σύνθημα. Πρώτα οι χορηγίες!

Ανώνυμος είπε...

Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν την διαφθορά της greenpeace . Κριμα στους αφελής που τους πληρώνουν και συνδρομή.

Ανώνυμος είπε...

Κριμα στη Μπιρπιλη που παριστανει την οικολόγα και την ειχα συμπαθησει.
Δεν σέβεται ουτε τις ομορφες παραλίες, ούτε τα ακρωτηρια, ούτε τα νησιά, ουτε τις περιουσίες του κοσμάκη.
Ολα με τσιμέντα και σίδερα από ανεμογενητριες και υψηλή τάση θέλει να τα γεμίσει. Δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα δυστυχώς και την κάνουν ότι θέλουν οι εργολάβοι-δολοφονοι του περιβάλοντος.

nikos είπε...

ποιο Κριμα στη Μπιρμπιλιο ..κρίμα στα παιδιά μας και εγγονάκια που είναι ανασφάλιστα λόγο τέτοιων νταβατζήδων που απεικονίζονται στην φωτογραφία

Ανώνυμος είπε...

Το πιο επικίνδυνο είναι αυτό του 28 Μαιου 12:37. Ο κόσμος ΔΕΝ ξέρει, ΔΕΝ καταλαβάινει παρά μόνο ότι του λένε εδώ και 5-10 χρόνια. Ειδικά οι νέοι. Δεν κάνουν φυσική στα γυμνάσια ή στα ΤΕΙ και ελάχιστοι τελιώνουν φυσικοί η ΕΜΠ και αυτοί καταλαβάινουν καμιά πολυκατοικία αντιπαροχή. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ και οι επιστήμονες είναι τα λαμόγια της φωτό

Ανώνυμος είπε...

1. Η γκρινπις είναι ένα όργανο συμφερόντων, που παραπλανά και αποπροσανατολίζει τον κόσμο. Πόσο ΚΟΠΑΝΟΣ μπορεί να ειναι κάποιος ωστε να ασχολείται με τους τσιγγανους που καίνε καλώδια?

2. Οσοι γραφουν τις μ....ς υπερ των αιολικών παρκων (που θα μπουν στην επαρχία και οχι στην Αττική) είναι αδαείς Αθηναίοι, αποχαυνωμένοι από το μποτιλιάρισμα, το θόρυβο, τα μεσημεριανάδικα, τη Τζουλια, το Χρηματιστηριο (παλι σας εφαγαν τα λεφτα), τη δουλοπρέπεια για ένα μισθουλάκο και για οτιδήποτε ξενικό, την κλειδαρότρυπα του λαιφσταιλ, την οικολογία του καναπέ, τη Μανωλίδου, το Θέμο, την άχρηστη δενδροφυτευση της Πεντέλης (όλα έχουν ήδη ξεραθεί, αφού δεν τα πότισε κανείς), την εναλλακτική Τίνα που εξυπηρετεί αδίστακτους εργολάβους, την πλύση εγκεφάλου για τις κλιματικές αλλαγές και τη ρύπανση (ενώ η ελλάδα έχει τις καθαρότερες παραλίες της Ευρώπης), την πλύση εγκεφάλου να πληρωνετε πανάκριβο ρευμα για ανανεωσιμες πολυεθνικές και όλα τα κακά της ελληνικής πολιτικής που σας χρεωκόπησαν και σας τρώνε κι από πάνω ότι σας απέμεινε.

Η αληθινή ζωή είναι στην ελληνική επαρχία, οπου όλοι εσείς που κοπτεστε για τις ανεμογεννητριες, πετάτε τα σκουπίδια σας κάθε Κυριακή απόγευμα, πριν γυρίσετε στα κλουβιά σας στην Αθήνα, αφού φάτε κι ένα extra μποτιλιάρισμα.

Βάλτε πρώτα στον γυμνό Υμηττό και στα βουνά της Αττικής ανεμογεννητριες και μετά κάνετε copy paste προτάσεις για την Ευβοια και την Ανδρο!

Ανώνυμος είπε...

Aρχαιοπτέρυξ ποιος είναι ο νόμος που λέει ότι έχουν δικαίωμα να απαλλοτριώνουν ιδιωτικές εκτάσεις για να τοποθετουν Α/Γ?

Πρέπει να φτιάξουμε ένα σηματάκι στα ιστολόγια.
@αλλενάκι

nikos είπε...

εδώ στην περιοχή ...δημιουργίας του Αριστοτέλη τα παιδιά του λυκείου δεν ξέρουν τίποτα για αυτών τον άνθρωπο

Ανώνυμος είπε...

@5.49

einai h paragrafos 11, sto arthro 12 tou NOMOY BIRBILI gia APE.

ANTISYNTAGMATIKO alla ekanan tin papia sth Vouli ola ta kommata

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_1389.html

Ζάχαρη είπε...

@ ανωνυμε 3:09
στην επαρχια η ζημια ηδη εχει γινει με τα νιτρικα και τα φυτοφαρμακα.Αρρωστειες,τερατογεννησεις και σωρο αλλα.
Οι ανεμοτετοιες μας μαρανανε.

Ανώνυμος είπε...

Προς 5.49 και 6.25.

6.25 κάνεις ένα λάθος.
Αυτό που έβαλε η μπιρμπίλη είναι άσχετο με το ερωτημα. Η ρυθμιση της μπιρμπιλη αφορά την κατεπείγουσα αδειοδότηση αιολικών παρκων, ακόμα και πάνω σε εκτάσεις που διεκδικούνται νομίμως από ιδιοκτήτες τους.

Το καθεστώς απαλλοτριώσεων στα αιολικά (δηλαδή να έρχεται η κάθε ΤΕΡΝΑ και να σου απαλλοτριώνει το χωράφι για να βαλει ανεμογεννητριες) έγινε με το άρθρο 19 του Νόμου 3377/2005 επί ΝΔ. Μάλιστα είναι τόσο αισχρή ρύθμιση που καθορίζει και τίμημα απαλλοτρίωσης όσο πληρώνεται το δημόσιο (ψίχουλα). Από οτι ξέρω οι εταιρείες δεν έχουν χρησιμοιήσει απλλοτρίωση ακόμη, γιατί ξέρουν οτι θα γίνουν επισοδεια και με τα ΜΑΤ έργα δεν κάνουν.

Ευθύνη για αυτό το άρθρο 19 δεν έχει ο Μπασιάκος κατά τη γνώμη μου (σφάλει το Καφενείο). Ευθύνη έχει ο τότε Υφυπουργός Σαλαγκούδης (μέγα λαμόγιο) με το Σύμβουλό του Π. Παπασταματίου (Αντιπρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ, κολλητός της Μπιρμπίλη, και επίσης λαμόγιο που θέλει να χωσει 300 ανεμογεννητριες στην όμορφη Σκύρο, παρά τις αντιδράσεις)

dart είπε...

Ειναι χρησιμα τα φωτοβολταικα και οτι αλλα "πρασινα" οταν χρησιμοποιουνται σε μικρη κλιμακα και απο μεμονωμενους παραγωγους-καταναλωτες ή και αυτο ειναι μια ουτοπια αρχαιοπτερυγα?

archaeopteryx είπε...

Ελένη, χρησιμότατα, αλλά πανάκριβα σαν μόνη παροχή ρεύματος. Ρώτα κάποιον που έχει αυθαίρετο, χωρίς σύνδεση ΔΕΗ, πάνω από 4-5 χρόνια (και έχει αλλάξει μπαταρίες 1-2 φορές και ίσως έχει κάψει και τον ανορθωτή του)

Τα φ/β, με διπλή χρήση, σκίασης, κάλυψης πέργκολας κλπ, εάν είναι ενσωματωμένα στην αρχική αρχιτεκτονική, κάπως τρώγονται (αλλά πάντα ακριβά). Τα φ/β έχουν το καλό ότι έχουν μέγιστη απόδοση το μεσημέρι του καλοκαιριού που χρειάζεσαι το ρεύμα π.χ. να τσοντάρεις για το κλιματιστικό. Μελέτες στην Καλιφόρνια έδειξαν ωστόσο ότι είναι φτηνότερο και αποδοτικότερο να βάλεις έξτρα μόνωση.

Κατι που δεν λένε, είναι ότι τα φ/β ξεκινάνε με απόδοση 10-14%, χάνουν 2-4% σε 5 χρόνια και μετά τα 20 χρόνια είναι μάλλον off.

Όταν έχεις ιδιοπαραγωγή (εκτός πόλεως), έχεις άλλο όφελος, ωστόσο: προσαρμόζεις την ζωή σου στο πότε έχεις ρεύμα. Π.χ., εάν μία κοινότητα είχε μία Α/Γ, θα προσάρμοζε τις συνήθειές της για όταν φυσάει... Αλλά αυτά είναι για εκτός πόλεως ουτοπίες. Εκτός πόλεως, ζω μια χαρά χωρίς ρεύμα.