Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

"...που είχε δημιουργηθεί..."


"Προσπαθήσαμε να κόψουμε έναν τεράστιο γόρδιο δεσμό που είχε δημιουργηθεί..."

Τι εννοείς Υπουργέ μου "είχε δημιουργηθεί"; Εν γνώσει σας πουλήσατε τα Ναυπηγεία, με διαδικασία ολίγον μαϊμού, στην HDW. Εν γνώσει σας ότι η HDW ήταν έτοιμη να χρεοκοπήσει (ήταν δημόσια πληροφορία τω καιρώ εκείνω). Εν γνώσει σας ότι το φιλέτο δεν ήταν το τίμημα εξαγοράς, αλλά το υπερδεκαπλάσιο ύψος των συμβάσεων των υποβρυχίων. Εν γνώσει σας ότι η προσφορά των Ναυπηγείων Ελευσίνος ήταν οριακά καλύτερη. Υπουργός ήσουν και τότε, Πασόκ είχαμε, ο κ. Χριστοδουλάκης το χειρίστηκε, άντε ρώτα τον. Ή, καλύτερα, απ' ευθείας τον Σημίτη.

Και τότε "Υπουργοί" άλλης χώρας, και τώρα "Υπουργοί" άλλης χώρας. Για να μην ρωτάμε συνέχεια "ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο".

Εσείς τον δημιουργήσατε τον τεράστιο γόρδιο δεσμό, και με ενδιαφέρον διαβάζω ότι "προσπαθήσατε" να τον λύσετε. "Προσπαθήσατε"... Μάλλον αναβάλατε το πρόβλημα... Ή κάνω λάθος;

Και να δεις αν δεν είχε η Εθνικάρα την διαφήμιση ότι αυτή είναι νούμερο 1 στην χρηματοδότηση της κοροϊδίας, δεν θα το πρόσεχα. Νούμερο 1 σε δάνεια που θα αποπληρωθούν από διπλασιασμό του κόστους του ρεύματος. Μπράβο παιδιά, και σ' ανώτερα.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1868402

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Ποιος θα πρωτοκατασκευάσει αιολικά πάρκα στη χώρα μας και πόσα μεγαβάτ θα κατασκευάσει ο καθένας;»

αναρωτιούνται οι σοβαροί έλληνες και ξένοι επενδυτές αιολικών πάρκων.

Με την πρόσφατη απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη τίθεται όριο για τα αιολικά στη χώρα μας τα 7.500 μεγαβάτ επί συνόλου 15.000 μεγαβάτ από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ως το 2020. Στην Ελλάδα σήμερα λειτουργούν αιολικά ισχύος περίπου 900 μεγαβάτ και βρίσκονται στο τελικό στάδιο κατασκευής και λειτουργίας περίπου 300 μεγαβάτ. Συνεπώς θα πρέπει τα επόμενα δύο χρόνια να δοθούν άδειες για αιολικά συνολικής ισχύος 6.200 μεγαβάτ.

Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αφορούν 11.000 μεγαβάτ στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά και 5.500 μεγαβάτ θαλάσσιων αιολικών πάρκων

Υπάρχουν και ΣΟΒΑΡΟΙ αιολικοί επενδυτές;;;

Ανώνυμος είπε...

Είπε η Τι-Βι: Κερδισμένοι οι Γερμανοί (σώωωπα), Κερδισμένοι οι Άραβες, χαμένο το Δημόσιο και ο φορολογούμενος, αμφίβολο το μέλλον των 1300, πρέπει να φτιάξουμε και άλλα υποβρύχια. Καλά, ο Νιάρχος χαζός ήταν που το ξεφορτώθηκε??