Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Η χαρά για τους Πράσινους φόρους


Οι φυσιολογικοί άνθρωποι, δεν χαίρονται όταν τους φορολογούν. «Αχ, Κύριε, βάλτε μου έναν φόρο». Οι Πράσινοι άνθρωποι, αντιθέτως, ηδονίζονται με φόρους. Και ο λόγος είναι απλός: Οι Πράσινοι είναι οι Ορουελιανοί Νεοσοσιαλιστές, που ζούνε από τους φόρους, και σπεύδουν να πούνε «για το καλό σας είναι, θα σας αρέσουν». Και πίσω από ποιόν κρύβονται οι Μπιρμπιλάνθρωποι και οι Νεοσοσιαληστές; Από το …Μνημόνιο! Πάρε λίγο καταναγκασμό, είναι σαν «αντιπαροχή», κάνει καλό...

Όποτε θέλετε να δείτε Ορουελιανή Πράσινη προπαγάνδα, και Newspeak όλες οι ιστοσελίδες με πράσινο λαδί-λαχανί-φλουό ντεκόρ και μπλέ ουρανούς είναι για σας. Ένα καλό παράδειγμα για εξάσκηση, πλην του κλασσικού της ΕΛΕΤΑΕΝ, είναι ό,τι έχει την λέξη eco, π.χ, econews. Έχει γεμίσει ο τόπος από πρόθυμους εισπράκτορες των φόρων σας. Διαβάστε την γλώσσα και τα επιχειρήματα, και θα μάθετε να τους αναγνωρίζετε από την ομιλία και την γραφή. Όοοολοι για το δικό σας καλό σας φορολογούν.


Και κάθε παράγραφος έχει και από ένα ορουελιανό ψέμα: «Ενέργεια: οι ΑΠΕ εκτοπίζουν τα ορυκτά καύσιμα». Η λέξη «εκτοπίζει» σε εισαγωγικά. Φυσικά και δεν εκτοπίζει. Παγκοσμίως, μόνο το 2% της ενέργειας είναι από ΑΠΕ και η μόνη ενέργεια από ΑΠΕ (που φαίνεται στον ενεργειακό χάρτη) είναι τα υδροηλεκτρικά. Άλλη η σημασία της λέξης «εκτοπίζω» και άλλη της λέξης ««εκτοπίζω»».

Και προσέξτε, παρακαλώ, το έντεχνο ψέμα της πράσινης διαφήμισης: «Το 60% της νέας εγκατεστημένης ισχύος». Βρε πράσινα παπαγαλάκια, ο δυτικός κόσμος είναι σε ύφεση, ΔΕΝ βάζει νέα ισχύ, μία πορδή, με το συμπάθειο, εάν συλλέξετε, μετράει στα ποσοστά. Σε πραγματικούς αριθμούς, ούτε που φαίνεται, άσχετο εάν …όζει.


Και επειδή θέλουν να σας δώσουν δάνειο για να αγοράσετε τα φωτοβολταϊκά τους, θερμά παρακαλώ, μην βάζετε προσημειώσεις στο ακίνητό σας. Το γράφημα (κλικ για μεγέθυνση) με την παγκόσμια ενεργειακή χρήση είναι από εδώ. Η βιομάζα που βλέπετε είναι οι φτωχοί του κόσμου που ζεσταίνονται και μαγειρεύουν με ξύλα. Το 2% από τα υδροηλεκτρικά, καλό είναι, αλλά ούτε που φαίνεται. Ποιός εκτοπίζει τί;

Δεν έχω την δύναμη των ΜΜΕ... διαδώστε παρακαλώ στους φίλους να προσέχουν την λέξη eco... Έχει νέα υπονοούμενα.

Και, ω της φρίκης: " Στις 4 μ.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και ο ΚΤΕ Ενέργειας, σε κοινή συνεδρίαση με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από την υπουργό, Τίνα Μπιρμπίλη, τον αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Σηφουνάκη, και τους υφυπουργούς, Γιάννη Μανιάτη και Θάνο Μωραΐτη, για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής". Μαντέψτε τι θα βγάλουν: Πράσινους φόρους.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και να θέλει η Μπιρμπίλη ή η επόμενη Μπιρμπίλη (ΝΑΙ, θα κάποτε θα πάει σπίτι της) να αλλάξει,όλα τα πρασινα τρωκτικά θα τσιρίζουν μαζί "η Ευρώπη, η Ευρώπη". ΕΞΩ από την Ευρώπη τώρα! Λύνει και άλλα προβλήματα

το σχολιο είπε...

Και τι καταλαβαινεις βρε δεινοσαυρε ? δεν βρισκεις καμια δουλια οικολογικη-πρασινη να κανουμε ? :)

Ποιες χηρες και ορφανα ?

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος του SPD θεωρεί ότι ένα εμφανές δείγμα για την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη θα ήταν το ευρωομόλογο, «όχι για όλα χρέη, αλλά για εκείνα, τα οποία κινούνται στο πλαίσιο των κριτηρίων σταθερότητας».

Υποστηρίζει, τέλος, ότι η κ. Μέρκελ είτε «δεν έχει αντιληφθεί την ιστορική αποστολή της για μία νέα ώθηση στην ευρωπαϊκή ιδέα», είτε «φοβάται πολύ το κόμμα της και την κοινή γνώμη».

Προσέξτε τι λέει ο Σοσιαληστής: Φοβάται την ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ.

Ποιός είναι ο φασίστας?

Ανώνυμος είπε...

Οι ΑΠΕ "εκτοπίζουν" τα λεφτά από τις τσέπες μας στις τσέπες αυτών που τα διαφημίζουν τα δανείζουν και τα πουλάνε.

Ανώνυμος είπε...

Ποιές κοινοτικές οδηγίες? Ποιός από μας ψήφισε για κοινοτικές οδηγίες? Ποιός εκχώρησε τέτοια δικαιώματα σε μη εκλεγμένους?

Αυτή είναι η Χούντα. Λέγεται Κοινοτική Οδηγία.

porta porta είπε...

23.597 εκκ τονοι CO2 !!
οποιος καταφερνει να μετρησει τις παγκοσμιες εκπομπες ρυπων.. εεε δε θα καταφερει ΠΟΛΥ πιο ΕΥΚΟΛΑ να μας φορολογησει πανω σ αυτες??
Φοροι απο ΑΕΡΑ = ΑΕΡΑΣ και ειναι και υποχρεωτικος. Κρατικος φορος/Προστιμο.
Συναμα σε κανουν να αισθανεσαι και ενοχος οταν ναβεις καλοριφερ...χαχαχα η τζακι !!

Οταν σε κυβερνουν εξωκοινοβουλευτικοι ( αντινεα ).. τι να περιμενεις? θα στο κανουν μπουρδελο και θα γυρισουν στο γυμναστηριο!

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

Ετσι και αλλιώς χρήμα με την πραγματική μορφή δεν υπάρχει..λογιστικό είναι..αέρας..αλλά έχει αξία! Ποιά;
Τήν όποια παραγωγική δυνατότητα, τής κάθε ανθρώπινης οντότητας και συνόλου κατα προέκταση.
Ο πραγματικός υπαρκτός αέρας(και τό CO2) όμως υπάρχε,και μέχρι τώρα διεφευγε τού υπολογισμού,τής καταμέτρησης,τού λογιστικού προσδιορισμού του, ρε παιδί...
Τώρα λοιπόν εντάσσεται επίσημα στό σύστημα με την νομιμοποίησή του ώς αξία,που είναι ή ...φορολόγηση!
Πολύ φυσιολογικό για ένα μεταλασσόμενο σύστημα καθορισμού αξιών(Αν και πολλοί τό λένε Νέα τάξη Πραγμάτων).

@ de la crème glacée

Ανώνυμος είπε...

Στο πρόσφατο παρελθόν πλήρωνες για την "αμαρτία" και έπαιρνες πιστοποιητικό καθαρότητας και απαλλαγής από ρύπους (της ψυχής χαχαχαχαχα) μέσω του αββά της γειτονιάς σου.
Τώρα Πρωθιέρια του εξαγνισμού από την μόλυνση είναι η Μπιρμπίλω.

archaeopteryx είπε...

Χαχαχα Ορέστιε... Οι σύνοδοι για το ...περιβάλλον έχουν μερικά κοινά με συνόδους όπως της Νικαίας. Και τα συγχωροχάρτια εξαιρετική μπίζνα ήταν... Ίδιος ο μηχανισμός.

Παγωτατζή, πρέπει να χρεώνεις 1 ευρώ τουλάχιστον κάθε φορά που επικαλούμαι την ρήση σου! :-)

Ανώνυμος είπε...

H γνώση και ή παιδεία είναι υποχρέωση ,ώς των Ελλήνων παιδεία, να διανέμεται αφιλοκερδώς, πρός ώφελος τού κοινωνικού συνόλου.
Αποτελεί εξάλλου ώς αξία τό αντίπαλον δέος ,τό μοναδικό, απέναντι στήν ύβριν τού χρήματος.
Οσο περισσότερο σκαλίζεις τόσο ποιό δύνατός θα νοιώθεις, αλλά καί ποιό αηδιασμένος.
Αλλά ποτέ δεν θα νοιώσεις μόνος.
Εγώ σε ευχαριστώ.

@ παγωτατζής

nikos είπε...

το κοίτασμα Ορυχείο Κομνηνών ..το θυμίζω .. αυτοί το αστοισαν παντελώς

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε στην Νέα προσευχή θα λένε:
"αλλα ρυσαι ημας απο του πονηρου αρχαιοπτέρυγος"
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Και δώσε οικολογικά λιβάνια (έτσι θα λένε την νταμίρα) και προσευχές από τους οπαδούς της Νέας Θρησκείας.