Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Τράπεζα της Ελλάδος, τέλος


Όχι, δεν τέλειωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος, η ΤτΕ τέλειωσε όταν τέλειωσε η δραχμή. Και όπως κάτι παλιά εργοστάσια και αποθήκες στο Γκάζι και στα Καμίνια, έτσι και η κραταιά ΤτΕ κάνει χοροεσπερίδες και εκδηλώσεις.  Πήγα τους είδα, έχω και κόπιες από της ομιλίες τους. Να τις σκανάρω και να τις βάλω στο scribd;  Πείτε μου...  Αν τις βάλω, θα με κυνηγάνε για υβριστικές και συκοφαντικές αναρτήσεις. Τόσο προκλητικές ήταν οι αρλούμπες από μόνες τους, και πολύ πιο προκλητικές αν λάβει κανεί υπ' όψη τι πραγματικά προβλήματα έχουμε. Δηλαδή, χωρίς πια καλαμπούρι, έγραψα χτες ποιά νομίζω είναι τα προβλήματά μας. Και κανένα δεν έχει σχέση με την κλιματική αλλαγή, και τις σημερινές ανοησίες. Προκαλείτε που λέτε αρλούμπες σε καιρό αβεβαιότητας.

Το μόνο "πράσινο" που μας ενδιαφέρει σήμερα, είναι πώς στην ευχή θα γυρίσει ο κόσμος στα χωριά του να μην πιάσει καμιά πείνα στην Αθήνα... Αν θυμάται κανείς πώς να ζει από την γη... Να φέρουμε τον Πολ Ποτ να μας πει...

Πίσω στις ομιλίες. Αν μου τις ζητήσετε, να τις ανεβάσω. Βα-ρε-τές. Του δε Ζερεφού, και λίγο χαζή. Έχει εκεί λίγες δύσκολες λέξεις, άκουσα ότι οι σεκιουριτάδες εντυπωσιάστηκαν: "η δυτική ομβροπλευρά και η ανατολική ομβροσκιά".

Όλες οι ομιλίες είναι σε σύνοψη στο παρακάτω βίντεο.  Αφήστε την ομιλία του Προβόπουλου στην αρχή, πηγαίνετε κατ ευθείαν στο 0:35 και τα συμπεράσματα, μετά το 1:00, είναι πράγματι εξαιρετικά. 



Το έχω ξαναπεί αυτό. Από την παρουσίαση του Κάπρου στην Αίγλη το έχετε χάσει το τρένο. Υπερβολές Μυνγχάουζεν, και τα νούμερα τα έχει καταλάβει ο κόσμος.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά, εφημερίδες ΔΕΝ διαβάζουν? Τηλεόραση ΔΕΝ βλέπουν? Από το Σύνταγμα ΔΕΝ περνάνε? Μαστουρωμένα είναι?

Ανώνυμος είπε...

Με δύο τοις εκατό της συνολικής παραγωγής της ΕΕ ότι και να κάνουμε, αν υποθέσουμε ότι όντως υπάρχει κλιματικό πρόβλημα, δεν θα ήταν ούτε σταγόνα στον ωκεανό.

Οι άλλοι, αυτοί που κουμαντάρουν το 98 τοις εκατό της "ρυπαίνουσας με co2" βιομηχανίας σχεδιάζουν να κλείσουν το χρηματιστήριο πιστώσεων CO2. Αυτό δεν λέει τίποτε στους δικούς μας κλιματοφοβικούς. Αυτοί είναι αποφασισμένοι να μας φαληρίσουν για τα καλά και μόνιμα.

Αρχαιοπτέρυξ, δεν άκουσες κανέναν εκεί μέσα να λέει ότι το CO2 είναι βασικό συστατικό της φωτοσύνθεσης; Οτι χωρίς αυτό δεν έχει δάση και φυτά; Είναι δυνατό να είναι τόσο στόκοι οι άνθρωποι που τόσο θαυμάζει οι Δήμας, όπως δήλωσε στο ΟΙΚΟΝΙΟΥΣ απόψε και με φούντωσε!

Τόση μαλακία! Είναι δυνατόν!

Kaymakchalan

archaeopteryx είπε...

Μα αυτή είναι και η υποκρισία των Γερμανών. Δείχνουν ποσοστά και δεν δείχνουν νούμερα...

Θα έχεις δει το γράφημα στο
http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/04/blog-post_05.html
(μεγαλώνει με κλικ)

archaeopteryx είπε...

φωτοσύνθεση... η πιο αποτελεσματική και μαγική χρήση της ηλιακής ενέργειας... Φτιάχνει και φράουλες...

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε τι λέει ο καθηγητής Bob Carter του πανεπιστημίου της Αδελαϊδας:

http://australianconservative.com/2011/05/the-central-hypothesis-of-global-warming-fails-the-test-professor-bob-carter-says/

“The hypothesis of the day that the public is being encouraged to be alarmed about is that human-caused carbon dioxide emissions cause dangerous global warming.

“That’s a testable idea. And the test is: you look at a period of the temperature record and you look at a period of the carbon dioxide emissions. So, step back 10 years to 2001. Since then there’s been a five per cent increase in carbon dioxide in the atmosphere, and that’s 25 per cent, almost a quarter of all the carbon dioxide we’ve put in the atmosphere since 1751. And what’s happened to global temperature? It’s gone down slightly by a bit less than 0.05 deg. C. As a scientific hypothesis, that’s the test; and the hypothesis fails the test.”

Η υπόθεση περί υπερθέρμανσης δεν περνά το τεστ. Και καλείστε τώρα να διαλέξετε ποιος έχει δίκιο, ο Κάρτερ ή η Μπιρμπίλη; Επιλογή και αυτή, έτσι!

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Οι φράουλες μου πάνε μια χαρά, φτου τους μην τις ματιάξω. Δεν χαμπαριάζουν από κλιματική αλλαγή.

Ισως να είναι και το αυξημένο διοξείδιο που τις θρέφει.

Kaymakchalan

grsail είπε...

Φαντάζομαι ότι αυτό το δημοσίευμα:

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=404193&h1=true

αποτελεί τοξικό έκκριμα του μηχανισμού προπαγάνδας της ΤτΕ προς όφελος και υποστήριξη των λαμόγιων των ΑΠΕ. Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι και αδίστακτοι.
4,5 βαθμοί και 2 μέτρα (!)
Το ψέμα και η υστερία στην υπηρεσία του ανήθικου κέρδους.
.

Ανώνυμος είπε...

"The solar industry was celebrating last week after the EU confirmed late on Friday that it would exempt solar panels from new chemicals regulations that had threatened to effectively ban certain thin-film solar technologies.

The revised directive on hazardous substances in electrical and electronic equipment, which was ratified into law last week, imposes a general ban on six hazardous substances, including cadmium, which is commonly used in cadmium telluride thin-film solar technologies."

Οταν η βροχή παρασύρει το κάδμιο στ οέδαφος ποιος θα πληρώσει τη ζημιά, η Μπιρμπίλη, η WWF ή Greenpeace;

Το παραπάνω είναι από το site bishop-hill.net του συγγραφέα που ερεύνησε το σκάνδαλο Climategate.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Πάντως εγώ σήμερα το πρωί στο μετρό έβριζα διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο της CityPress:

http://tinyurl.com/5w49ly6
(οι 100.000 νέες θέσεις εργασίας είναι "ταρίφα" για ότι τους ... κατσικωθεί στην κούτρα!)

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

@ grsail:

[quote] ...
- Κάλυψη σχεδόν του 100% της παραγωγής ηλεκτρισμού από ΑΠΕ το 2050.
- Αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος των ΑΠΕ σε περίπου 40GW το 2020.
- Μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 60% μέχρι το 2050.
- Συγκράτηση της τελικής κατανάλωσης ενέργειας στα σημερινά επίπεδα μέσω μέτρων εξοικονόμησης.
- Αύξηση του μεταφορικού έργου από μέσα σταθερής τροχιάς.
- Ενεργειακή αναβάθμιση όλων των κτηρίων.
- Αύξηση χρήσης βιομάζας και βιοκαυσίμων.
- Βελτίωση και επέκταση των δικτύων.
- Αύξηση αποθηκευτήρων ενέργειας (κυρίως φραγμάτων) και ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.
...

[quote]

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?
(φωνάζω τώρα)
ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ

Ημερίδες τίγκα στην αντίφαση ...
Κι απ' την άλλη μεριά (μεταξύ άλλων) κλείνουν και το ΙΓΜΕ:

http://tinyurl.com/3bmghy8

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Εμείς και οι Αγγλοι έχουμε αποφασίσει να αυτοκτονήσουμε ενεργειακά. Αντίθετα η Γαλλία κτίζει έναν ακόμη πυρηνικό αντιδραστήρα στη Νορμανδία.

Είναι μυστήριο πως ένα άτομο όχι ιδιαίτερα ευφυές, με δεδηλωμένη ακτιβιστική στόχευση, παίρνει ένα τόσο καίριο πόστο και πως η επιχειρηματική τάξη της χώρας κάνει μόκο. Τελικά έχουν όλοι το χέρι στο βάζο με τις ΑΠΕ ή απλά δεν ενδιαφέρονται; Η αποβιομηχάνιση της χώρας είναι τόσο προχωρημένη που κανενός δεν καίγεται καρφί για το ενεργειακό κόστος.

Ζούμε όντως σε ενδιαφέρουσες εποχές όπως καταριόνται οι Κινέζοι.

Kaymakchalan