Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος


Ααα... Όλες οι φρουτοσαλάτες γιορτάζουν Παγκόσμιες Μέρες Ανέμου και Παγκόσμιες Μέρες Περιβάλλοντος.  Ναι, βεβαίως, θέλω καθαρό περιβάλλον, νεότητα, ομορφιά, επί Γης ειρήνη, καθαρά αγγούρια, ελεύθερες φάλαινες και αλανιάρες τσιπούρες (για κοτόπουλα ούτε λόγος).

Πριν από πολλά χρόνια, πέθανε η μισή Ευρώπη από κάποιο μικρόβιο που ήρθε από κάπου αλλού. Οι περισσότεροι Ινδιάνοι στην Αμερική πέθαναν από ευλογιά στην οποία δεν είχαν ανοσία. Οι Ευρωπαίοι δεν αντέχουν στην Αφρική λόγω ελονοσίας, και οι Αφρικανοί πεθαίνουν από ελονοσία από τότε που άρχισαν αν ζούνε σε αστικά κέντρα, σαν Ευρωπαίοι.

Δεν παριστάνω τον μικροβιολόγο Νοστράδαμο, αλλά παρακαλώ όλους τους οικολογούντες και τα πράσινα ζόμπυς, είτε πετάνε χαρταετούς για την ΤΕΡΝΑ, τον Κοπελούζο και την Ιμπερντρόλα, είτε χαριεντίζονται σε πράσινες βαλχάλες της Siemens, να σκεφτούν (εάν τους έχουν μείνει εγκεφαλικά κύταρα), από τι πεθαίνει ο άνθρωπος. Κυρίως απο αρρώστιες, πολέμους και δικτατορίες. Και, φυσικά, από ...παγετώνες, και e.coli.

Δεν έχω ιδέα τι είδους e.coli (κοινώς κολο- ή κωλο-βακτηρίδια) έχουν πειράξει τους ...Ευρωπαίους, ούτε πιστεύω ότι ξεκίνησαν τα βακτηρίδια της Αποκάλυψης. Ούτε τρομάζω που ξαφνικά ακούω για έξαρση σε ...μαγουλάδες, ή βουβωνική πανώλη στην Λιβύη.  Απλά, καλοί μου άνθρωποι, ας έχουμε προοπτική για το ποια είναι τα πραγματικά "περιβαλλοντικά" προβλήματα της ανθρωπότητας, για να μην μας πιάνουν κώτσους τα λαμόγια με τις πλαστές, πλαστικές, καθοδηγούμενες και μαρκετινίστικες  εκδηλώσεις για το ...περιβάλλον. Η γρίπη δεν θεραπεύεται με ...αιολικά.

Η ανθρωπότητα έχει περάσει ένα σωρό δυσκολίες και όπως τώρα σας παραζαλίζουν με Πράσινες Παπάρες και ενοχικά σύνδρομα, να ξέρετε μόνο ότι και στο παρελθόν έχουμε περάσει ψυχοκαταναγκασμούς και άλλες ανωμαλίες όταν βρίσκουμε δύσκολα, είτε ήταν αυτομαστιγώσεις είτε κάψιμο Εβραίων, είτε συγχωροχάρτια.  Ανοιχτά μυαλά, και Φως (και πλύσιμο χεριών και βράσιμο λαχανικών, χαχαχάαα)

Ψάχνοντας, με το Google, το θέμα βρήκα αυτές τις σελίδες, ξεράθηκα στα γέλια, και σας τις αναφέρω για να οξύνω τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες σας.  Αν θέλετε να πάρετε την Παγκόσμια μέρα του περιβάλλοντος πιο σοβαρά, εδώ. Οι παραπάνω εικόνες είναι από ...βιολογικά μικρόβια, και οι παρακάτω εικόνες είναι από Παγκόσμιες Ημέρες Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση μικροβίων του παρελθόντος.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χε, χε, εμένα μ' άρεσε το άρθρο-video "Μπορούμε να συγκρίνουμε τα Linux με ένα κωλοβακτηρίδιο;" καθότι είμαι Linux-ας!
(και είναι το Linux και οχι τα Linux)

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

http://www.econews.gr/2011/05/24/eletaen-ekdiloseis/

Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου 2011: το πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΕΛΕΤΑΕΝ


Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Οι εκδηλώσεις της ΕΛΕΤΑΕΝ για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου (15 Ιουνίου 2011) ξεκινάνε σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου 2011, με τους πρώτους αγώνες του 2ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5×5.

Σήμερα αγωνίζονται 12 ομάδες σε 9 συνολικά αγώνες διεκδικώντας την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι αγώνες ξεκινούν στις 19:00 στα γήπεδα του Βασίλη Λάκη – Ιωάννη Ζιάμπα (3η Πάροδος Φραγκοκλησιάς Μαρούσι) www.campeon.gr.

Η πρώτη φάση του 2ου Τουρνουά 5×5 θα ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο εβδομάδων (Τρίτη 24 – Πέμπτη 26 – Τρίτη 31 Μαΐου και Πέμπτη 2 Ιουνίου) από όπου θα ξεχωρίσουν οι 12 από τις 24 ομάδες που λαμβάνουν μέρος.Για την παρακολούθηση του Tουρνουά έχει δημιουργηθεί microsite στον διαδικτυακό τόπο της ΕΛΕΤΑΕΝ, όπου έχει αναρτηθεί το πρόγραμμα των αγώνων και η παρουσίαση των 24 ομάδων.

Στον διαδικτυακό τόπο http://www.eletaen.gr/windcup/ θα αναρτώνται, τις επόμενες ημέρες, τα αποτελέσματα των αγώνων, οι παίκτες που σκόραραν και φωτογραφικό υλικό.

Μετά την ολοκλήρωση του Τουρνουά θα αναρτηθεί μαγνητοσκοπημένο υλικό από την δεύτερη και την τελική φάση των αγώνων που θα λάβουν μέρος το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαΐου 2011.Οι εκδηλώσεις της ΕΛΕΤΑΕΝ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου στην Ελλάδα τελούν φέτος υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ και του Δήμου Αθηναίων.Ακολουθεί το συνοπτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

—ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 24/5 – Πέμπτη 2/6/2011: 2ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5×5

Σάββατο 4/6 – Κυριακή 5/6/2011: Οι τελικοί του 2ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5×5 στα γήπεδα του Βασίλη Λάκη (3η Πάροδος Φραγκοκλησιάς Μαρούσι http://www.campeon.gr/)

Δευτέρα 6/6/2011: Τρίγλωσση θεατρική παράσταση «Μην αγγίζεις τη γη μου», Ώρα 19.30, Αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, (Σίνα 31).

Τετάρτη 8/6/2011: Συνέντευξη Τύπου της ΕΛΕΤΑΕΝ, Ώρα 12.30, Αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ΤΕΕ, (Νίκης 4, Σύνταγμα, 1ος όροφος).

Σάββατο 11/6 – Τετάρτη 15/6/2011: Εκθέσεις και Διαγωνισμοί φωτογραφίας και παιδικής ζωγραφικής, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, Αθήνα), Σάββατο 11/6, Τρίτη 14/6 και Τετάρτη 15/6: ώρες 10.00 – 14.00 και 17.00 – 20.00, Κυριακή 12/6: ώρες 10.00 – 14.00, Δευτέρα 13/6: Κλειστά

Σάββατο 11/6 – Τετάρτη 15/6/2011: Έκθεση γραμματοσήμων από όλο τον κόσμο, με θέμα: «Η αιολική ενέργεια στα γραμματόσημα: Από τους ανεμόμυλους στις σύγχρονες ανεμογεννήτριες», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, Αθήνα). Το ωράριο της έκθεσης είναι το ίδιο με αυτό των εκθέσεων ζωγραφικής και φωτογραφίας που αναφέρεται ανωτέρω.

Τρίτη 14/6 – Πέμπτη 16/6/2011: Στήνουμε μια ανεμογεννήτρια VESTAS στο Ζάππειο. Μια πραγματική άτρακτο ανεμογεννήτριας V90 ισχύος 3 MW στο χώρο μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο.

Τετάρτη 15/6/2011: Είμαστε στο κέντρο της Αθήνας. Την Ημέρα του Ανέμου, η ΕΛΕΤΑΕΝ θα είναι στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στο Ζάππειο για να ενημερώσει για την Αιολική Ενέργεια, με παιδικά θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια χειροτεχνίας για τους μικρούς μας φίλους και ενημερωτικό υλικό.

econews, ΕΛΕΤΑΕΝ

Ανώνυμος είπε...

Προβλέψεις από την πρώτη Ημέρα Περιβάλλοντος το 1970:


Δημοσιογράφος Peter Collier: "Ενα με δύο εκατομμύρια θα πεθάνουν από λιμό στα επόμενα 10 χρόνια"

Βιολόγος Paul Ehrlich: "αναμένεται ο μεγαλύτερος καταλυσμός που έχει γνωρισει η ανθρωπότητα"

Βιολόγος του Harvard, George Wall: "αν δεν δράσουμε τώρα ο πολιτισμός μας θα τελειώσει σε 15 με 30 χρόνια"

Οικολόγος Kenneth Watt: "Σε 15 χρόνια η ατμιοσφαιρική ρύπανση θα μειώσει το ηλιακό φως που φτάνει στη γη κατά ένα τρίτο"

Και ο ανεκδιήγηος Holdren, επιστημονικός σύμβουλος του Ομπάμα σήμερα, τότε, στην δεκαετία του 1970 ήταν υπέρμαχος της νέας εποχής παγετώνων.

Καραγκιόζηδες ήταν τότε, καραγκιόζηδες και απατεώνες είναι και τώρα. Οπου "οικολόγος" και βρωμιά.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Τι γκαντεμια και αυτη στην Αγγλια!!
Μολις βαλανε τα αιολικα , σταματησε ο ανεμος!!!
http://www.telegraph.co.uk/earth/energy/windpower/8545306/Wind-farms-Britain-is-running-out-of-wind.html
ThW

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που καιροκαίριασε θα αρχίσουμε να λέμε για το θερμοκήπιο. Πω πω ζέστη μαμά.

Ανώνυμος είπε...

http://eleytheroi-ellines.blogspot.com/2011/06/from-heil-gap.html

ως «Εμβιομηχανική και ένας θανάσιμος υπερ-ιος