Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Πράσινες εργατικές πολυκατοικίες...


Για όσους ασχολούνται με τα πολιτικά, και για όσους περιμένουν την φυσική εξέλιξη της ανωμαλίας που ζούμε επί 1,5 χρόνο (ή κατ' άλλους από το 1981, ή το 1974, ή το 1965, ή το 1945, ή το 1824 κλπ), η 16η Ιουνίου ήταν τουλάχιστον ...φορτισμένη μέρα.

Δεν έχω προσωπικά με οποιαδήποτε κυρία Μπιρμπίλη, αλλά η αρλουμπολογία της μου έχει καθίσει στο στομάχι, και χτες ακουγόταν (και γράφτηκε) ότι φεύγει, ότι η Ενέργεια πάει πίσω στο "Ανάπτυξης", κλπ.  Άσε για το εάν φεύγουν ή δεν φεύγουν βουλευτές, ή ο ΓΑΠ, ή εάν πέφτει ή δεν πέφτει η Κυβέρνηση, ή εάν θα φαλιρίσουμε ελεγχόμενα ή ανεξέλεγκτα...

Στην γενική αυτή χαρά, να την, πάλι, η Μπιρμπίλη στον άρρωστο κόσμο της:  Έβγαλε Δελτίο Τύπου ότι θα κάνει κάτι εργατικές κατοικίες στην Αγία Βαρβάρα ...πράσινες, θα τις βάψει με μονωτικό, θα τους βάλει γλάστρες στην ταράτσα, θα τους βάλει κουφώματα, και άλλες καθ' όλα τεχνοκρατικές και επιδοτούμενες (και με εξάιρεση τα κουφώματα) Γερμανικές αρλούμπες.

Κυρία μου, το πρόβλημα δεν είναι το πρασίνισμα των εργατικών πολυκατοικιών.  Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που μένουν μέσα στις εργατικές πολυκατοικίες, δεν έχουν τι να κάνουν στην Αθήνα, και βάφοντας ο ένας την πολυκατοικία του άλλου, ή φυτεύοντας παρτέρια δεν θα λύσουν το πρόβλημα, ούτε προσωρινά, ούτε μόνιμα.

Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν στην Αθήνα μεταξύ 1960 και 1990, από την επαρχία, όπου ήταν περιτριγυρισμένοι από Πράσινο, φύτευαν, ζούσαν, ίσως φτωχά, αλλά ...αειφόρα.  Τώρα που η Αθήνα δεν έχει άλλο χώρο για πολυκατοικίες, και οι βιομηχανίες πήγαν στην Βουλγαρία που έχει φτηνό ρεύμα και χαμηλούς συντελεστές, τα παιδιά των οικοδόμων και των εργατών του 1970 δεν χωράνε όλα σε ΚΕΠ και σε delivery και σε δουλειές του ποδαριού και του ανύπαρκτου μεροκάματου.  Και κανείς σας δεν έχει το θάρρος να τους το πει.

"Πράσινη Ανάπτυξη" θα είχαμε εάν ο κόσμος είχε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις να υπάρξει στην επαρχία από όπου έφυγε...  Αλλά αυτό το τρένο χάθηκε με την επιδότηση και τον σοσιαλισμό α λα γκρεκ, και ένα σωρό άλλα περίεργα που δεν είναι του παρόντος...

Αν τελικά φύγει η Μπιρμπίλη, θα αντικατασταθεί από κάποια άλλη εκδοχή "Μπιρμπίλη", λιγότερο ή περισσότερο προσβλητική στην νοημοσύνη μας, αλλά πάντα 100% "Europäische".

Χιλιάααααδες θέσεις εργασίας... Μηδενικήηηη ενεργειακή κατανάλωση... Βρε άντε και καλό ταξείδι...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια ηλίθια είχαν ανάγκη οι άνθρωποι να τους δείξει πως θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής στην πολυκατοικία;

Αν είχαν πόρους θα τις έφτιαχναν οι ίδιοι.

Ευτυχώς Αρχαίε, απαλλάχτηκες από ένα άγχος.
Την φεύγουν.

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Το γλωσσόφαγες το κορίτσι

Ανώνυμος είπε...

Εμαθα οτι το ζωον εφυγε απο το υπουργειο χωρίς καν να χαιρετισει τους υπαλληλους....
Τοσο ζωον η προσωπικη επιλογη του ανικακνου ΓΑΠ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΕΚΑ:
1η περίοδος: ΑΠΕ
2η περίοδος: ΔΕΗ

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που πέρασε αυτό το φρούτο από το υπουργείο για να καταλάβει ο κόσμος τι εστί "ακτιβιστής" της οικολογίας.

Αρχαίε, σωστή παρατήρηση για την χαμένη ευκαιρία για την ανάπτυξη της επαρχίας. Αν είχαμε σωστές επικοινωνίες και μεταφορές ίσως κάτι να ήταν δυνατόν, αλλά όταν έπρεπε να περπατήσεις 1700 μέτρα για το πλησιέστερο τηλέφωνο για να καλέσεις ταξί, και να περιμένεις μια ώρα, διότι λεωφορείο δεν υπήρχε, τότε ανάπτυξη γιοκ. Και μιλάω για νησί 60 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Η ιδιωτικη κινητή τηλεφωνία έχει κάνει περισσότερα για την ανάπτυξη της επαρχίας από οποιαδήποτε επιδότηση ή "πολιτική". Αυτό το διαπιστώνει οποιοσδήποτε έχει ανοικτό μυαλό, δεν χρειάζεται καμία μελέτη, επιδοτούμενη ή μη, για να γίνει κατανοητή η επίδραση της επικοινωνίας στην βελτίωση της ζωής στην ύπαιθρο.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

FROM HEIL GAP

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ , ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ "ΜΟΝΟ" ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ.
HEIL GAP ( or mind the GAP)

Ανώνυμος είπε...

... no comments!

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

... αλλά τώρα που κατακάθισε ο κουρνιαχτός του ανασχηματισμού, δεν αντέχω να μην σχολιάσω - αναρωτηθώ:

- Ο πρώην (που)τσάρος του μνημονίου, θα δεχθεί τις ταρίφες για τα ΑΠΕ?

- Τη Δευτέρα το πρωί θα είναι η ΔΕΗ στη θέση της, ή θα μας περιμένει η μυστική λέσχη ΚΛΜ?
(όπως οι λέσχες φοιτητών των αμερικάνικων πανεπιστημίων ... και για το αρκτικόλεξο ο νοών νοείτω)

spiral architect