Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Μαρκόνης Ι., Κουτσογιάννης Δ., Surveys in Geophysics, March 2013



http://dx.doi.org/10.1007/s10712-012-9208-9
http://itia.ntua.gr/en/docinfo/1297/

http://wattsupwiththat.com/2013/02/23/crowdsourcing-the-wuwt-paleoclimate-reference-page/#comment-1231411

Σε μία εξαιρετική ανασκόπηση των πιο συμπαθητικών γραφημάτων για το κλίμα της Γης τα τελευταία ...εκατομμύρια χρόνια, 1-2 σχολιαστές υπενθύμισαν στους υπόλοιπους ότι δημοσιεύθηκε η μελέτη των Μαρκόνη και Κουτσογιάννη του ΕΜΠ. Οι κύκλοι Milankovitch επηρεάζουν σημαντικά το κλίμα της Γης για μεγάλες περιόδους της γεωλογικής ιστορίας, αν και η μεταβλητότητα του κλίματος δείχνει μια ευρύτερη εικόνα αλλαγών και αβεβαιότητας. Είχα προσπαθήσει να αναφερθώ στο θέμα και εδώ. Τα σχόλια, εδώ, πρώτον με παρηγορούν που δεν είμαι ο μόνος που παιδεύεται να καταλάβει, και δεύτερον είναι εξαιρετικά κολακευτικά για την μελέτη.

Όσο για τα συμπαθητικά γραφήματα, (η πεζή πραγματικότητα -- δεν έχει σχέση με την μελέτη των Μαρκόνη και Κουτσογιάννη, αλλά μ' αρέσουν. Η μελέτη τους μάλλον λέει ότι όλα αυτά έχουν σχέση με τν τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο και τον εαυτό της ), αρχίζουν από την καταστροφική άνοδο της θερμοκρασίας του Πλανήτη που μετρήθηκε και σε πυρήνες πάγων της Ανταρκτικής:



Κι όμως, μετά 20 χρόνια πλύσης εγκεφάλου, υπάρχει πολύς κόσμος ακόμα που την βρίσκει να τρομάζει με Νοστραδάμεια... Τι στην ευχή;  Μαζοχισμός;

Δεν υπάρχουν σχόλια: