Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Η μεγάλη κλοπή με τις ΑΠΕ: διπλασιασμός του κόστους του ρεύματος χωρίς καμία μείωση σε ρύπους (δηλαδή χωρίς εξοικονόμηση καυσίμων)


Ναι, υπήρξαν και υπάρχουν ηλίθιοι που πίστεψαν και πιστεύουν ότι η αυτομαστίγωση συμβάλλει στην σωτηρία της πτυχής. Ή ότι η αγορά συγχωροχαρτιών πετυχαίνει το ίδιο πράγμα. Αυτή είναι η ίδια νοοτροπία που λέει "βάλε ΑΠΕ για να σώσεις τον Πλανήτη".


Ναι, η Πράσινη Απάτη (που στην Γερμανία ονομάστηκε "Energiewende") διπλασίασε το κόστος του ρεύματος:  http://www.science-skeptical.de/klimawandel/deutschland-strompreis-spitzenreiter-hinter-daenemark-in-der-eu-seit-einfuehrung-des-eeg-im-jahre-2000-hat-sich-der-strompreis-mehr-als-verdoppelt/0013133/   σε αγγλική μετάφραση:  http://notrickszone.com/2014/12/07/germanys-electricity-price-more-than-doubles-electrocuting-consumers-and-markets/:  Η Γερμανία και η Δανία, χάρη στις ΑΠΕ, και επειδή πληρώνουν για να απορρίπτουν το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα από ΑΠΕ σε γείτονες, έχουν το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Ακριβότερο και αυτό της Κύπρου (που είναι 100% με πετρέλαιο!).  Και δεν είναι αυτό το μόνο πρόβλημα... Ένα πρόβλημα είναι ότι οι συμβατικές μονάδες δεν είναι φτιαγμένες να λειτουργούν σαν εφεδρεία και να αναβοσβήνουν, ανάλογα με το τι καιρό κάνει. Χάρη στις ΑΠΕ, όλη η ηλεκτροπαραγωγή γίνεται αναποτελεσματική (δηλαδή καίει περισσότερα καύσιμα για λιγότερο ρεύμα) και ζημιογόνα.  Ένα δεύτερο πρόβλημα είναι η επιβάρυνση και η ανάγκη για πρόσθετες επενδύσεις σε δίκτυα (που όμως δεν δικαιολογούνται για τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα). Τρίτον, τα δικαιώματα άνθρακα. Ας έχουν πέσει από 30 ευρώ στα 5 ευρώ, δεν παύουν να είναι φόρος σε βάρος του καταναλωτή.  Η περίληψη είναι ότι το ρεύμα γίνεται ακριβό είδος πολυτελείας.  Οι πλασιέ των ΑΠΕ επικαλούνται το κοινωνικό κόστος των ορυκτών καυσίμων.  Το ότι καταλαμβάνονται και καταστρέφονται εκτάσεις από ΑΠΕ και το ότι ο κόσμος πληρώνει για να μην έχει ρεύμα από ΑΠΕ, για το τίποτα, δεν το μετράνε.


Και δεν μείωσε κανέναν "ρύπο" αφού παρά τις χιλιάδες αιολικά και φωτοβολταϊκά μεγαβάτ, με το που έκλεισαν πυρηνικά, υποκαταστάθηκε με κάρβουνο (αφού το αέριο δεν συμφέρει ούτε τους Γερμανούς -- που 1) το έχουν πιο φθηνά από εμάς και 2) λόγω ΑΠΕ έγινε ακόμα ακριβότερο, ζημιογόνο και ασύμφορο):  http://notrickszone.com/2014/12/09/energiewende-takes-a-massive-blow-top-green-energy-proponent-concedes-blunder-with-ugly-consequences-huge-blow-to/: “Germany will not even come close to reaching its climate target despite the massive investment in wind and solar energies -- παρά τις πολύ μεγάλες επενδύσεις σε αιολικά και φωτοβολταϊκά, η Γερμανία ούτε καν θα πλησιάσει τους στόχους της για το ...κλίμα (μα πώς θα μπορούσε;  οι ΑΠΕ δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή και μάλλον αυξάνουν την χρήση καυσίμων -- λόγω επιβολής αναποτελεσματικότητας). Και μία απρόβλεπτη συνέπεια είναι ότι οι ΑΠΕ εκτόπισαν -- οικονομικά -- το αέριο και επέβαλλαν την αύξηση της χρήσης κάρβουνου. " It’s a blunder with ugly consequences. The Energiewende, as it is now set up, is not making the air cleaner, but dirtier -- μία γκάφα με άσχημες συνέπειες. Η Ενεργειακή Μεταστροφή σε ΑΠΕ δεν καθαρίζει τον αέρα, αλλά τον ρυπαίνει (επειδή με μειωμένη αποτελεσματικότητα η συμβατικές μονάδες ρυπαίνουν περισσότερο, εκτοπίζεται το "καθαρό" αέριο και αυξάνει, αναγκαστικά, η χρήση κάρβουνου ή, εάν προτιμάτε, τα πυρηνικά που έκλεισαν, απλούστατα υποκαταστάθηκαν με κάρβουνο -- κάτι που είναι κατά κόρον στις ειδήσεις.

Και για τις ΗΠΑ:
http://blog.heartland.org/2014/12/the-great-renewable-energy-rip-off/Η μεγάλη κλοπή με τις ΑΠΕ

At the start of the project “we shared the attitude of many stalward environmentalists. We felt that with steady improvements to today’s renewable energy technologies, our society could stave off catastrophic climate change. We now know that to be a false hope, but that doesn’t mean the planet is doomed.” (είπαν οι μηχανικοί της Google).

Οι λεγόμενοι "οικολόγοι" (καθ' υποβολήν ή επι πληρωμή) ξεκινάνε με την αμφιλεγόμενη θεωρία ότι υπάρχει κάποιο ανθρωπογενές και καταστροφικό θερμοκήπιο που οφείλεται στο CO2 της ηλεκτροπαραγωγής. Για το εάν υφίσταται ή όχι το θερμοκήπιο και εάν είναι ανθρωπογενές ή μη, να μου επιτρέψετε να πω ότι οι γνώμες μάλλον ...διίστανται, και τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κλιματολάγνοι είναι μάλλον σε διατεταγμένη υπηρεσία, και μάλλον ο Ήλιος, οι τεκτονικές δραστηριότητες, η τροχιά της Γης, και τέτοια ...ανθρωπογενή επηρεάζουν το κλίμα. Τα στοιχεία επίσης δείχνουν ότι οι θερμές περίοδοι των τελευταίων 11.000 ετών ήταν περίοδοι ανθρώπινης ευημερίας, και οι ψυχρές περίοδοι, ήταν περίοδοι μιζέριας. Τα στοιχεία επίσης δείχνουν ότι το αυξημένο CO2 κάνει καλό στην βλάστηση της Γης.

Οι ίδιοι "οικολόγοι" κάπως ανησυχούν ότι θα τελειώσουν τα ορυκτά καύσιμα και επομένως πρέπει να ...βάλουμε αιολικά και φ/β.  Καμία αντίρρηση δεν θα είχα εάν τα αιολικά και τα φ/β μπορούν να εξοικονομήσουν καύσιμα, ή να συμβάλλουν στην ηλεκτροδότηση. Δεν συμβάλλουν στην ηλεκτροδότηση.  Συμβάλλουν μόνο στους τζίρους της Ένερκον, τις εισπράξεις της ΕDF και της ENEL και στην άνετη διαβίωση των Περιστεροκοπελουζομπομπολαίων που παίρνουν ποσοστά.

Όλος ο ξένος Τύπος είναι γεμάτος από αποδείξεις ότι η προσπάθεια με τις ΑΠΕ είναι ατελέσφορη για οποιαδήποτε εκδοχή της κλιματικής ανησυχίας, και ότι ενεργειακά είναι ...τζίφος, και, οικονομικά, μία αφαίμαξη άνευ προηγουμένου...

Τι ακριβώς πετύχαμε με τα 1.800 αιολικά μεγαβάτ που έχουμε πληρώσει 2,7 δις και με δεν ξέρω πόσα φ/β και πόσα δις έχουμε σκάσει για αυτά;  Τι σώσαμε;