Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Ανησυχεί η Γερμανική αιολική βιομηχανία λόγω αντιδράσεων του κόσμου και περικοπής των εγγυημένων επιδοτήσεων


https://www.reuters.com/article/us-germany-wind-onshore/german-onshore-wind-industry-warns-of-sharp-drop-in-new-turbines-idUSKCN1PN1J1

https://www.cleanenergywire.org/news/german-wind-industry-worries-about-public-resistance-installations-slump

Ανησυχεί η Γερμανική αιολική βιομηχανία λόγω ραγδαίας πτώσης στις πωλήσεις αιολικών. Λόγω αυξανόμενων αντιδράσεων του κόσμου και (κυρίως) λόγω κατάργησης των εγγυημένων επιδοτήσεων.

Ο πολύς κόσμος δεν θέλει τα αιολικά λόγω ενόχλησης. Αλλά:

Όλο και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει ότι πρόκειται και για ενεργειακή απάτη: Τα αιολικά απαιτούν συμβατικές εφεδρείες που καίνε πραγματικά καύσιμα. Ό,τι κερδίζουν από την "έγχυση" τυχαίου αιολικού ρεύματος το χάνουν από την μείωση της αποδοτικότητας και αύξηση της κατανάλωσης των συμβατικών μονάδων. Κάθε αιολικό μεβαγάτ απαιτεί πάνω από ένα μεγαβάτ από αέριο.

Όλοι έχουν καταλάβει ότι τα αιολικά ακριβαίνουν το ρεύμα, επειδή το προϊόν τους "προστίθεται, χωρίς να υποκαθιστά"

Και οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν αιολικά χωρίς εγγυημένες επιδοτήσεις. Κανείς δεν θέλει κουτουρού ρεύμα και με κομμένες τις επιδοτήσεις δεν περισσεύουν λεφτά για να ταΐζουν τους παπαγάλους τους.

Και οι μεν Γερμανοί κατασκευαστές, ανησυχούν για τις εξαγωγές τους. Εμείς;

Εμείς έχουμε μια Κυβέρνηση που εγγυάται επιδοτήσεις και ένα Συμβούλιο Επικρατείας που έχει εξελιχθεί σε πλασιέ Γερμανικών εισαγωγών και απετεώνων. Αυτό είναι το τίμημα του να είμαστε αγράμματοι και Έλληνες.

1 σχόλιο:

nikos είπε...

ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΤΣΙ Ακριβός ήταν με τα Ορυχεία(λιγνίτης ραουλα ιμαντες κλπ) έτσι είναι και στις Σκουριές (χαλκός ουράνιο αποθήκες πυρηνικών αποβλήτων )