Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Θέλετε σωστή χωροθέτηση των αιολικών και άλλων λεγόμενων ΑΠΕ?


1. Δείτε τον χάρτη της ΡΑΕ στην παραπάνω εικόνα (το πρωτότυπο εδώ) και θα καταλάβετε ότι δεν υπάρχει σωστή χωροθέτηση. Όλη η Ελλάδα είναι ...χωροθετημένη για "ΑΠΕ".  Δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για άλλες ή για πιο σωστή χωροθέτηση. Και τις βραχονησίδες τις έχουν καπαρώσει, και στην θάλασσα, όπου υπάρχει χώρος και καλώδια, έχουν σκοπό να βάζουν.   Μην παραμυθιάζεστε με την σωστή χωροθέτηση, αλλά αν αντέχετε, σας έδωσα τον χάρτη,  χωροθετήστε εσείς. Θα λέτε Όχι στην Μάνη, στην Εύβοια. Όχι στα βουνά, στα νησιά, όχι στα νησιά, στα βουνά, και πάει λέγοντας


2.   Το μόνο που θα τους σταματήσει είναι όταν δεν θα υπάρχει πλέον κάτοικος να πληρώνει. Αλλά και τότε θα φέρουν κατοίκους να πληρώνουν ...εκείνοι. Αυτό είναι η "εκκαθάριση εν λειτουργία" για την οποία διαμαρτυρήθηκα από την αρχή της ύπαρξής μου.  Αν αναρωτιέστε από που ξεφύτρωσα, ξεφύτρωσα εκεί και μετά μεταφέρθηκα εδώ. Σε εκκαθάριση εν λειτουργία, για να το πω χυδαία, δεν σταματάνε όταν πονέσει ο αποτέτοιος σου, σταματάνε όταν πονέσει ο απαυτός τους.

3, Εσείς, εν τω μεταξύ, διχάζεστε. Σε αριστερούς και δεξιούς (τρομάρα σας, αυτό τέλειωσε, το 1989, τώρα είμαστε πριν το 1900). Σε μικρούς και μεγάλους. Σε οικολόγους και οικωλόγους. Σε αφελείς τεχνοκράτες (βάζω τον εαυτό μου στην κατηγορία) και σε κλαψιάρηδες ποιητές

4. Οι Μανιάτες νόμισαν ότι η Μάνη είναι ειδική (είναι, δεν έχει τεκμήριο Δημοσίου), οι Αγραφιώτες πίστεψαν ότι τα Άγραφα είναι απάτητα (είναι, αλλά οι Γερμανοί θυμούνται ότι τους ενοχλούσαν), οι Καρυστινοί πίστεψαν ότι τα πουλιά και το περιβάλλον θα τους σώσουν (και βγήκε το ΣτΕ και με μία αισχρή απόφαση το ανέτρεψε, αλλά υπάρχουν πιο αφελείς από μένα που ελπίζουν στο περιβάλλον), οι Κρητικοί χάθηκαν στην πορεία (μεταξύ μικρών λαϊκών και μεγάλων καπιταλιστικών ΑΠΕ), στην Ήπειρο φοβούνται τις εξορύξεις πιο πολύ από τις ΑΠΕ, στην Ευρυτανία τα υδροηλεκτρικά και στην Πίνδο τα μικρά υδροηλεκτρικά (οι πιο σοφιστικέ κατάλαβαν ότι τα υδροηλεκτρικά βοηθάνε την αιολική ταρίφα €100 των αιολικών να γίνει €400 (και να γεμίσουν και αιολικά), οι Κυκλάδες κρύβονται πίσω από ιδιοκτησίες που τους έχει ήδη βουτήξει η Δασική τους και δεν το ξέρουν, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουν αναλαμπές αλλά δεν θα πάρουν χαμπάρι μέχρι να μπουν τα καλώδια και ο χάρτης της ΡΑΕ έχει πλάκα επειδή δείχνει ζώνες αποκλεισμού. Πχ την βραχονησίδα Καλόγεροι, το Πιπέρι και κάτι τέτοια.

5. Μερικοί είδαν την αντιαιολική προσπάθεια σαν προεκλογικό αγώνα είτε αντικαπιταλιστικά, είτε δεν ξέρω τι. Φυσικά, δεν τους ψήφισε ούτε η μαμά τους (ζητώ συγγνώμη από τις εξαιρέσεις). Μερικοί είναι σταθερά αντιαιολικοί μέχρι να γίνουν Κυβέρνηση και να τους βάλει δάχτυλο το αφεντικό, αυτό της εκκαθάρισης, που δεν σταματάει...

Και ΚΑΝΕΙΣ δεν βλέπει ότι οι ΑΠΕ είναι η απώλεια της χώρας μας, με την απώλεια της όποιας Εθνικής Στρατηγικής για την Ενέργεια, της Οικονομίας και με την φυσική απώλεια εδάφους. Τα εδάφη στον χάρτη της ΡΑΕ ανήκουν ήδη στους Γερμανούς, Ιταλούς και Γάλλους που έχουν τις άδειες. Και τα συνοδά έργα για τις άδειες.

Συγκινείται κανείς; Κανένας συνταξιούχος της ΔΕΗ (δεν θα υπήρχατε παλικάρια και κοπέλες, χωρίς την ΔΕΗ, θα είχατε γεννηθεί μετανάστες κάπου αλλού), κανένας με παιδεία προ Πασοκ, κανένας του ΕΠΑΜ (μόνο εκεί είδα άτομα να έχουν πιάσει το νόημα, κανένας παλιός αριστερός,  αλλά δεν περιμένω κάτι, από κανέναν...).

Το μέλλον; Θα γεμίσουμε την χώρα σκουπίδια, θα μείνουν αμανάτι για τις επόμενες γενιές, θα έχουμε δανειστεί, εξωλογιστικά, κανένα 150άρι δις ευρώ για να αγοράσουμε τα σκουπίδια, θα έχουμε γεμίσει την χώρα τρύπες για να βγάλει σύνταξη ο Περιστέρης, και το ρεύμα θα πάει στα 200 ή 300 την μεγαβατώρα (25 ήταν επί ΚΚ του Β') που σημαίνει ηλεκτροδότηση επιπέδου 1955.  Δεν θα έχουν όλοι ρεύμα. Θα έχει ηλίθιους με ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα περιμένουν να βγει ο ήλιος ή να φυσήξει. Το 1955, δεν υπήρχαν αυτοκίνητα (η παραλιακή ήταν ...άδεια). Βιομηχανία; Όση και το 1955 (που αναλόγως ήταν και καλή χρονιά λόγω Μάρσαλ και Τρούμαν).

Εγώ? Εγώ θα σας δείχνω το μέγεθος της απάτης, με ειδήσεις, και γραφήματα. Δηλαδή θα λέω, I told you so.

Άντε τώρα, δείτε τον χάρτη, και πείτε που θέλετε να χωροθετηθούν για να είναι σωστή η χωροθέτηση. 

Και γράψτε μου που καταλήξατε, να το δημοσιεύσω. 

Μέχρι τότε, την ξέρω εγώ την σωστή χωροθέτηση, αλλά δεν ξέρω τίνος είναι ο απαυτός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: