Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Η χρεοκοπία, η διαφθορά και η ΔΕΗ


Σε πρόσφατο σχόλιό του στο Antinews, ο ΝΤΑΝΤΟΝ ανέφερε και σχολίασε τις δηλώσεις του Άκερμαν της Deutsche Bank σε σχέση με το μόνο, τεχνοκρατικά εφικτό, τρόπο εύθρυθμης εξόδου από την κατάσταση που ξέρουμε ότι βρισκόμαστε, παρα τα παραμύθια του Παπανδρέου του Γ' και της παρέας του. Δηλαδή την μερική διαγραφή χρεών που θα περιείχε μία ρύθμιση. Άσχετο με το ότι οι φωστήρες που μας κυβερνούν είναι πολύ χαμένοι στα επικοινωνιακάκόλπα τους, για να εξυπηρετήσουν τα Ελληνικά εθνικά συμφέροντα, ο ΝΤΑΝΤΟΝ θέτει μια πικρή πραγματικότητα για την ΔΕΗ.

...Υ.Γ. 1: Αυτό που δεν αποκάλυψε βέβαια ο κ. Άκερμαν , και ούτε σχολιάζεται από τις "Αριστερό-Δεξιές" πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας, είναι το γεγονός ότι στο νέο μετά το 1824 ( ; ) "Ψήφισμα της Υποτέλειας", το λεγόμενο "Μνημόνιο" για την παροχή της νέας οικονομικής "βοήθειας" , υπάρχει η "πρόνοια" – ότι δεσμεύονται σαν "εγγύηση" όλα τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου, για την περίπτωση "αδυναμίας αποπληρωμής" (!), όπως και στην περίπτωση των όρων του "Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου" του 1897.

Υ.Γ.2: Σε πρόσφατη παρέμβαση μου είχα διατυπώσει την άποψη πως η Γερμανία δεν σκοπεύει μόνο σε "Real-Estate" με την εκμετάλλευση των ακινήτων του δημοσίου και των "άγονων νησιών" του Αιγαίου, αλλά και στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ και άλλων μορφών Α.Π.Ε., στα πλαίσια ενός τεράστιου "Project" που μελετούν, ενός δικτύου τροφοδότησης με ηλεκτρική ενέργεια που θα ξεκινά από την έρημο της Βόρειας Αφρικής, το οποίο προφανώς θα περνά από την "πλήρη με ηλιοφάνεια και ανέμους Ελλάδα" , και θα καταλήγει στην Κεντρική Ευρώπη. Στα πλαίσια αυτά είναι απόλυτα "λογικό" να θέλουν να εξαγοράσουν και το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ ! Το 2008 απέτυχε η εξαγορά της από την R.W.E. (προσωρινή αναβολή , επειδή η περίπτωση βρώμαγε πολύ με την ταυτόχρονη [απόκτηση ελέγχου με] εξαγορά [του 20%] του ΟΤΕ [μέσω MIG, μάλλον κατά παράβαση του Νόμου περι Αποκρατικοποίησεων, και κανόνων Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για υποχρεωτική προσφορά εξαγοράς και λοιπών μετόχων]… ) [τα σε αγκύλες, δικά μου].

Τώρα , όπως με πληροφορούν, "πέφτουν διάφορα τηλέφωνα" σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά από την Αυστριακή ¨VERBUND” (η Αυστρία είναι κατά 70 % οικονομική αποικία της Γερμανίας) η οποία δηλώνει πως έχει αναλάβει την "λογιστική εξυπηρέτηση" της ΔΕΗ , και εάν οι υποψήφιοι πελάτες – καταναλωτές δεχτούν να τους στέλνει η "VERBUND" τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τότε θα έχουν έκπτωση από 10% (τα νοικοκυριά) έως 20% (οι επιχειρήσεις) στον λογαριασμό τους !

Σε ερώτηση ενός φίλο μου σ΄ ένα ηλίθιο , "Έλληνα", μανατζαράκι της Verbund πως είναι δυνατόν να προσφέρει η εταιρεία του μια τόση μεγάλη έκπτωση, και γιατί την δουλειά αυτή (κοινοποίηση λογαριασμών) με την ίδια προσφορά δεν μπορεί να την κάνει η ΔΕΗ (;), η απάντηση του γραικύλου ήταν πως : "μα η ΔΕΗ έχει 24.000 υπαλλήλους, ενώ εμείς της "Verbund" που θα διεκπεραιώνουμε αυτή τη δουλειά είμαστε 150 άτομα " (!) .

Συμπέρασμα : "Πωλείται και η ΔΕΗ", απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι και αναλαμβάνουν Γερμανό-Αυστριακές "Verbund" με ολιγομελή επιτελεία σκλάβων (ελαστικά ωράρια, χωρίς 13ους-14ους μισθούς, μειωμένες άδειες και καλοκαιρινές διακοπές , ατομικές -προσωποποιημένες – και όχι συλλογικές συμβάσεις εργασίας), με την βοήθεια της "νέας τεχνολογίας" η οποία επιτρέπει την μείωση εργατικού προσωπικού ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , όπως θα έπρεπε να αναμένει κανείς από την "εξέλιξη της επιστήμης" υπέρ της ανθρωπότητας…

Το σχόλιο του NTANTON είναι εδώ, και το αρχικό άρθρο του Spiegel, στα Γερμανικά, εδώ.

Σε διορθώνω Νταντόν, σε διορθώνω, γιατί μπήκες στα χωράφια μου... Δεν πωλείται η ΔΕΗ, απλά, απαξιώθηκε, παρακάμπτεται και χαρίζεται, όπως έγινε, διαχρονικά, και με τον ΟΤΕ και με την Ολυμπιακή.

Το πράγμα είναι προχωρημένο. Αναφέρει η Εξπρές ότι η χρεοκοπία μας και ο μηχανισμός στήριξης οδηγούν σε πλήρη "απελευθέρωση" αγοράς ενέργειας. Φιλελεύθερος είμαι και ΔΕΝ πανηγυρίζω. "Απελευθέρωση" στην νεοπασοκική newspeak είναι τα φιλέτα που βγάζουν λεφτά, σε ιδιώτες, και τα δύσκολα και ακριβά στο Κράτος και τον φορολογούμενο.

"...Οι νέες συνθήκες ωστόσο φαίνεται ότι εκ των πραγμάτων θα οδηγήσουν και σε ιδιοκτησιακό διαχωρισμό των τριών εταιριών, με το κράτος να διατηρεί τον έλεγχο των δύο εταιριών που θα λειτουργούν τα δίκτυα, καθώς πρόκειται για δραστηριότητα ιδιαιτέρως κοστοβόρα, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι δύσκολο να προσελκύσει επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Σε ό,τι αφορά όμως τη μητρική ΔΕΗ και τις ανταγωνιστικές της δραστηριότητες, δηλαδή την παραγωγή και την εμπορία ηλεκτρισμού, η ιδιωτικοποίηση είναι ένα από τα πλέον πιθανά σενάρια..." (εφημερίδα Εξπρές)


Και, για τους φίλους του Πρωθυπουργού, τραβάμε και μια αύξηση στα τιμολόγια 100% -- που το εχουν αναγγείλει, για μετά το ...2011 (ή θα είναι το 2015;), και για τιμές που θα πληρώνει ο ΔΕΣΜΗΕ (δηλαδή εγώ) στα λαμόγια των ΑΠΕ, εδώ και μερικές εβδομάδες: Μέχρι ...€250/Mwhr! Η φυσιολογική τιμή είναι 35, 40... τέτοια.

Σε λίγο καιρό, οι άνθρωποι της ΔΕΗ θα φωνάζουν στον δρόμο. Την Ελλάδα την πρόδωσαν οι πολιτικοί μας, για λογαριασμό αρχικά των δικών μας τσιφλικάδων, αργότερα σε ξένους. Την ΔΕΗ την πρόδωσαν οι διορισμένες διοικήσεις που εκτελούσαν (και εκτελούν) φαύλες και ηλίθιες εντολές. Τους εργαζόμενους τους πούλησαν, λυπάμαι να πω, μερικοί συνδικαλιστές, (όσοι μπλόκαραν με διάφορα προσχήματα τα χτίσιμο καινούργιων σταθμών). Όσο για διαφθορά... Έχει και μέρα που την γιορτάζουν...

Ωστόσο, αν οι άνθρωποι της ΔΕΗ πάρουν χαμπάρι τι γίνεται και κατεβάσουν τους διακόπτες για 6 ή 16 μήνες, εγώ, αυτή τη φορά, θα δείξω απόλυτη κατανόηση.

6 σχόλια:

Ζάχαρη είπε...

Μα τωρα ειναι παπουτσι αυτο της Μπιρμπιλη;Και σπορ περιπατου και λαμε για το βραδυ.Το υπουργικο συμβουλιο δεν ξερω που εμπιπτει στο βραδυ ή στον περιπατο...
Τουτι φρουτι παπουτσια για τουτι φρουτι πολιτικες.

nikos είπε...

Η διαφθορά ,απαξιώσει είναι λέξεις άγνωστες …εκεί όλοι εργάζονται μέρα νύχτα με προσήλωση και περηφάνια …να δες τους εκπρόσωπους τον εργαζομένων στο Δ.Σ. ΔΕΗ ..και θα καταλάβεις ..ένας ένας… με κορυφαίο τον Γιαννάκη Τ. παράδειγμα επιστήμονα ,εργατικότητας ,αξιοκρατικής ανάδειξης ολο προσόντα το παιδί είναι …τώρα αν κάποτε υπόγραψε και κατήγγειλε με ένα πόρισμα 8 σελ .το 1996 για την διαφθορά στα Ορυχεία ύψους 16 δις δρχ. ε εντάξει τυχαίο ήταν ..απο βιασύνη το έκανε το παιδί (ο Αντρέας και εγώ το είχαμε συντάξει και ο Χρυσόστομος με τον Μητσιο το υπέγραψαν αμέσως ) .

nikos είπε...

Α.. και μην αστοισω… τον κορυφαίο στο είδος Πανετα τον λένε …που δεν έχει μάθει ακόμα την διάφορα Ν και γρ .. όμως περιζήτητος και αναντικατάστατος και στον ιδιωτικό τομέα . με μια λέξη Παιδί ΘΑΥΜΑ …Τύφλα να έχει η Μπηλπιλιο

Ανώνυμος είπε...

http://www.antinews.gr/?p=45529&cpage=1#comment-448578

Ανώνυμος είπε...

Απεργεί η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ [DEHr.AT] την Πέμπτη, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο Ασφαλιστικό, ενώ σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά από την Τρίτη 25 Μαΐου.

Σε σχετική ανακοίνωση, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ακυρώνει και τις τελευταίες προεκλογικές δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό, σε σχέση με τα όρια ηλικίας και το ύψος των συντάξεων, και ότι επιχειρεί να υλοποιήσει «αυτό που δεν κατάφερε η ανεύθυνη κυβέρνηση της ΝΔ με το Ν.3655 (Πετραλιά), δηλαδή να διαλύσει το ασφαλιστικό μας».

Η ΓΕΝΟΠ καλεί την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για την κατάλυση της αυτονομίας μας και ακύρωση της περιουσίας μας, και να πάρει πίσω κάθε αρνητική διάταξη», ενώ δηλώνει αντίθετη και με «όσους σκέπτονται, σχεδιάζουν ή έχουν συμφωνήσει με την τρόικα, περαιτέρω μετοχοποίηση της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού ή τοποθέτηση Στρατηγικού Επενδυτή ή πώληση κομματιών της ή ενοικίαση δραστηριοτήτων της».

nikos είπε...

Κυκλοφόρησε σήμερα είδηση ότι στο σφυρί πάει ο ΑΗΣ –Αγ. Δημήτριου …για να δούμε τελικά ποιο απ όλα …θα εφαρμόσουν