Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Πράσινες θέσεις ανεργίας


"Ο Ισπανός καθηγητής Gabriel Caldaza, αναρωτιέται γιατί θέλει ο Obama να μιμηθεί την Ισπανία με τις "πράσινες" θέσεις εργασίας. Η Ισπανία [Ιούνιος 2009] έχει 18,1% ανεργία, εν μέρει επειδή χαλάει λεφτά για τέτοιες δουλειές. Η Ισπανία έσπρωξε εντατικά την "πράσινη ανάπτυξη". Η μελέτη του Caldaza απέδειξε ότι οι θέσεις εργασίας ήταν προσωρινές, και κάθε αιολική΄"θέση εργασίας" κόστισε €1,1 εκατομμύριο(!) και κόστισε την απώλεια 2,2 άλλων θέσεων εργασίας. Εκτός από την εκτεταμένη οικο-διαφθορά, από τις ΑΠΕ, η Ισπανία έχασε 110.000 θέσεις εργασίας".

Η μελέτη του Gabriel Calzada (στα αγγλικά) εδώ


Το άρθρο του George Will, εδώ

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξυπνάδα για να καταλάβει κανείς ότι το ακριβό ρεύμα κάνει ζημιά στην οικονομία. Αλλά η κυρία ΥΠΕΚΑ, ο προϊστάμενός της και οι όχι αφανείς εργοδότες τους δεν ενδιαφέρονται για την Εθνική Οικονομία. Ενδιαφέρονται για τις επιδοτήσεις που θα ροκανίσουν από τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η φίλη του Πρωθυπουργού και του Ισπανού συναδέλφου του, η Iberdrola, εισέπραξε €420 εκατομμύρια σε επιδοτήσεις μόνο από την Ισπανία.


Η Iberdrola κυκλοφορεί στην Ελλάδα και με το όνομα "Ρόκας". Η ιστοσελίδα της Iberdrola-Ρόκας, εκτός από αιολικά σε σκαμένα βουνά (ανόητοι διαφημιστές, έπρεπε να βάλετε πράσινο με photoshop στις βάσεις...), έχει και αυτή ...παιδάκια, όλα σε πράσινο και μπλέ φόντο. Η Iberdrola θεωρεί την Ελλάδα "στρατηγική αγορά", όπως έλεγε και το in.gr, στις 21 Ιουλίου του 2006. Όπως και με την ΟΑ, έτσι και με την ΔΕΗ: Δεν χρειάζεται να πουληθεί... Θα δοθεί, δεξιά και αριστερά, και όταν έχει μικρύνει στο μέγεθος που την θέλει ο πελάτης, τότε θα πουληθεί. Trust me, I know.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠίστευτο.
Και να σκεφτεις οτι στην Ισπανια εουν και βιομηχανια ΑΠΕ και κατασκευαζουν αιολικα και φωτοβολταικα.

Ανώνυμος είπε...

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_1370.html


Τους πήραν χαμπαρι, αλλα ουδεις το προσεξε

Ανώνυμος είπε...

Η Siemens xορηγός σε ΜΚΟ του Αντρίκου!

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=16/05/2010&id=162651
ΠΡΟΣΟΧΗ> Το ρεπορτάζ που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" στις 16 Μαίου 2010 και αφορά το 3ο Συνέδριο για το περιβάλλον και την ενέργεια, που διοργάνωσε η ΜΚΟ του Αντρίκου, «Ι4cense» (Institute for Climate and Energy Security).
Συνδιοργανωτής είναι ο Κυρ. Γριβέας και η εταιρεία του C&C International Group of Companies. Πρόκειται για επιχειρηματία φίλα προσκείμενο στη Ν.Δ., με διασυνδέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση και στον δήμο Αθηναίων του Ν. Κακλαμάνη. Η είδηση βρίσκεται στο τέλος του κειμένου και αφορά τους χορηγούς-ανάμεσά τους η Siemens!

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=2088

Ποιός αμφιβάλει ότι η οικογένεια Παπανδρέου εισπράτει από όλα αυτά. Και πάλι η Ζήμενς

Ανώνυμος είπε...

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ ανάμεσα στα ονόματα των υπόλοιπων βασικών ομιλητών διακρίνεται αυτό του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, του πρώην επιτρόπου για το Περιβάλλον, Στ. Δήμα, του υφυπουργού Εξωτερικών Σπ. Κουβέλη, του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Πλ. Σακελάρη, του βουλευτή της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη και των επιχειρηματιών Ευ. Μυτιληναίου και Α. Καλλιτσάντζη. Τελευταία, προστέθηκε και το όνομα του προέδρου της Ν.Δ., Αντ. Σαμαρά

Και ο ΣΑΜΑΡΑΣ στο κόλπο.

Ανώνυμος είπε...

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_1370.html

Ερευνώντας λοιπόν στη ΡΑΕ, διαπιστώσαμε πως ο μόνος επενδυτής που ωφελείται από αυτή τη φωτογραφική ρύθμιση και παίρνει δώρο επιπλέον αύξηση 25%, είναι η Ισπανική Iberdrola που … γνώριζε τη ρύθμιση από πριν, αφού την παρουσίαζε σε τραπεζίτες!!!

Ανώνυμος είπε...

H iberdrola εχει εξαγορασει 100% τη Ροκας από το χρηματιστηριο. Κραταει το όνομα, σαν καλή πολυεθνική, για να μην προκαλεί...

ΤΟ ΠΙΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΙΝΠΕΡΝΤΡΟΛΑ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ:
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΧΙΟ, ΛΕΣΒΟ, ΛΗΜΝΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΖΗΤΟΥΝ ΟΜΩΣ....ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!!!!!

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Μαμά, παιδάκι, μπλε ουρανό, πράσινο γκαζόν. Το μάθαμε.

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΕΕΕΕΜ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ; ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ , ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΕΛΕΤΕ "ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ". ΠΑΣΟΚ -ΝΔ -ΛΑΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΣ ΛΕΝΕ. "ΞΕΝΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΑΝΥΒΛΑΚΕΣ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝΕΤΕ ΚΩΛΟ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΝΟ ΟΝΟΜΑ. ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ "ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ" ΔΕΝ ΙΣΥΕΙ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ. ΕΙΤΕ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ , ΕΙΤΕ ΞΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΩΡΟΧΩΡΑ ΣΑΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΚΑΘΕ ΞΕΝΟΣ ΑΡΠΑΓΑΣ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.

ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Σωστος ο 10 36. Με Ελληνικά λεφτά θα γίνουν οι "ξενες επενδύσεις". Ελληνικά δανεικά ξεπληρωμένα από τους δικούς μας λογαριασμους ΔΕΗ

Ανώνυμος είπε...

Ρε παλιοαδελφή ανθέλληνα και εδώ είσαι? Παλιοτεμπέλη που όλη μέρα γραφεις στα μπλογκς, τραβα να δουλεψεις το κομμωτηριο, γιατί πάλι με ωτοστοπ θα πας στη Μύκονο

nikos είπε...

ΣΑΫΛΟΚ Θέλω να δείξω αυτή την καλωσύνη εγώ.

Έλα μαζί μου σ' ένα συμβολαιογράφο,

υπόγραψέ μου εκεί τ' ομόλογό σου σκέτο,

και, για παιχνίδι αστείο, αν δε με πληρώσεις

την τάδε ημέρα και στο τάδε μέρος το ποσό

ή τα ποσά που γράφει η συμφωνία, ας οριστεί

το πρόστιμο ακριβώς μια λίτρα απ' την ωραία σου

σάρκα, εγώ να κόψω να την πάρω απ' όποιο

μέρος μ' αρέσει απ' το κορμί σου.



................................................................................................



ΣΑΛΑΡΙΝΟΣ Μα τι, είμαι σίγουρος, αν πέσει έξω δε θα του πάρεις

το κρέας του, τι θα το κάνεις;

ΣΑΫΛΟΚ Δόλωμα να ψαρέψω μ' αυτό: αν δε θρέψει τίποτ'

άλλο, θα θρέψει την εκδίκησή μου.



.................................................................................................



ΣΑΛΑΡΙΝΟΣ Είναι το πιο ασυγκίνητο κοπρόσκυλο

που έζησε ποτέ μ' ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιε, η συμφωνια Μοτορ-Οιλ /Ιμπερντρολα που έχεις σε link δεν ολοκληρωθηκε ποτέ. Πέταξαν έξω τους Ισπανους και μπήκε ο Μυτιληναιος.
Το οτι η Μοτορ Οιλ και ο Μυτιληναίος δεν μπλεκονται με τις ΑΠΕ , δείχνει πόσο σοβαροι επιχειρηματίες είναι.
Οι ΑΠΕ είναι για λαμόγια, εργολάβους δρομων, αεριτζηδες, κολοτουμπηδες ψευτοοικολογιζοντες, παπαρολόγους και όχι για σοβαρές βιομηχανιες που δημιουργούν θεσεις εργασίας.

nikos είπε...

http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2010/06/blog-post_3112.html

Ανώνυμος είπε...

nikos τι ασχετες αρλουμπες βαζεις στα σχολια?

nikos είπε...

ανώνυμε υπάρχει σε αυτήν την χώρα κομπίνα δίχως συμμετοχή των άγιων οικογενειών * Το οργανωμένο έγκλημα έχει διαφορετικά ονόματα από χώρα σε χώρα. Στην Αμερική ονομάζεται ΜAΦΙΑ, στην Ιταλία ΚΑΜΟΡΑ και στην Ελλάδα ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΕΡΝΑ στην Ευβοια πριν στησει τις ανεμογεννητριες, έταζε σε Αλμυροπόταμο, Μεσοχώρια, Πρασινο, Κόσκινα κλπ οτι θα προσλαβει νέα παιδιά από τα χωριά για τεχνίτες στα τρια αιολικά πάρκα.
Τελικά δεν πήρε κανέναν και φέρνει από Αθήνα.

Έταζε και στους βοσκούς της περιοχής οτι θα τους πάρει για φύλακες. Τελικά δεν πήρε κανέναν και έχει βάλει εταιρεία security .

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

nikos είπε...

o Obama επέβαλε πρόστιμο 69 εκ.δολ στην BP για την διαρροή πετρελαίου και θα τα εισπράξει http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7971710,Obama_wsciekly__BP_musi_zaplacic_69_mln_dolarow_za.html ..εδώ ο Σουφλιας επέβαλε 1 εκ.στην Ευρώ στη ΔΕΗ το 2007 ...ρωτήστε τον ...το εισέπραξε η ...κορόιδεψε την Ε.Ε.

nikos είπε...

Σε ότι αφορά την αποκρατικοποίηση βλέπε τζάμπα ξεπούλημα της ΔΕΗ που δεν περπάτησε προχθές... έχουμε να πούμε ότι τελικά είναι πολύ μεγάλη για να γίνει μια μπουκιά .Ας προσέχουν οι καλοπροαίρετοι φαγάδες φαταούλες μην τους σταθεί στο λαιμό …

archaeopteryx είπε...

11.26, έχεις απόλυτο δίκιο και για αυτό δεν έγραψα περί Motor Oil. Έχεις δίκο ότι κανένας σοβαρός επιχειρηματίας δεν βάζει καν το όνομά του στο εγχείρημα, αν μη τι άλλο, γιατί ζουνε εδώ και ξέρουν και πως πάρθηκαν οι άδειες και πόσο και πως μεταπωλούνται, και τι σημαίνει για τον καταναλωτή όλο το εγχείρημα, κυρίως το αιολικό.

Δεν είμαστε από τον Αρη, οι έλληνες, ό,τι αντιδράσεις είχαν έξω θα έχουν και εδώ, και τα νούμερα θα είναι αμείλικτα και καθημερινά (μηνιαία για την ακρίβεια)

archaeopteryx είπε...

ο Νίκος και εγώ πάμε πολύ πίσω, έχει πάντα ελευθέρας!

Ανώνυμος είπε...

20 σχολια σε ένα νέο και ειδικευμένο μπλογκ!
Μπραβο, αρχαιοπτερυξ, έχεις οπαδούς με το καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Αντί τα νησιά του Ειρηνικού να βυθίζονται, όπως εύχονται οι κλιματολόγοι και το ΥΠΕΚΑ τα νησιά μεγαλώνουν.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=141819&cid=17

και στην Αρκτική
http://www.physicsforums.com/archive/index.php/t-124264.html

και αλλού
http://www.skepticalscience.com/sea-level-rise.htm

Ανώνυμος είπε...

Οσο και να φωναζετε , η πρωοθηση των αιολικων παρκων ειναι διακομματική.
Επομένως άντε γειααααα

Ανώνυμος είπε...

έχει και αριστερούς ο μπαχτσές βρε όρνιο και χωρίς λεφτά από τράπεζες, το μόνο αιολικό που θα δεις εσύ είναι η θύελλα μετά από φασολάδα. Αντε γλύψε κανένα πιάτο

Ανώνυμος είπε...

εχουν έρθει τόσο πεινασμένοι για χρήμα που δε βλέπουν τίποτα
μπροστά τους τα λαμόγια

αυτό που κάνουν λέγεται lobbying κοινώς είναι ατζέντηδες μεγάλων εταιρειών

δεν έχουν ιερό και όσιο
@αλλενάκι

nikos είπε...

τώρα και... οι εφημερίδες της κυβέρνησής μας επιβεβαιώνουν ...πάντα όμως "πολιτισμένα" χιχιχι
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_06/06/2010_403471http
//www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=169089

Ανώνυμος είπε...

Me tin GreenTina os axyrantrhopo i agia oikogeneia saronei.....