Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Απορίες για το Πράσινο Θαύμα


Η θεωρία ότι η πολλή αιολική ενέργεια, θα μειώσει τους ρύπους και το βλαβερό(;) CO2 από ρυπογόνες μονάδες κάρβουνου έχει αρχίσει να ξεφτίζει. Οι λόγοι είναι ότι (1) όταν δεν φυσάει πρέπει να αυξηθεί η συμβατική παραγωγή (2) όταν φυσάει πρέπει να μειωθεί η συμβατική, (3) ο αέρας δεν φυσάει ανάλογα με τις ανάγκες του δικτύου, (4) ούτε το ρεύμα, ούτε ο αέρας αποθηκεύονται εύκολα και (5) οι αυξομειώσεις στην συμβατική παραγωγή μειώνουν την αποτελεσματικότητά της, χωρίς ποτέ οποιοσδήποτε αριθμός αιολικών να έχει υποκαταστήσει μία θερμική μονάδα.

Και απορώ, πραγματικά, αφού η λογική λέει ότι δεν συμφέρει, τα νούμερα λένε ότι δεν συμφέρει, γιατί, μα γιατί η πρεμούρα. Σχεδόν δεν φτάνει το αιολικό λόμπυ για την τόση πρεμούρα.

Ας ξαναδούμε τα νούμερα. Μια Α/Γ, "1" ΜW, με 30% διαθεσιμότητα σε ένα χρόνο, παράγει 2.628 MWhr. "Πολύ" ρεύμα θα σας πει ένας αιολικός. Εγώ θα σας πω "πολύς μπελάς" για το δίκτυο που πρέπει να αυξομειώνει συμβατική παραγωγή για να ακολουθεί, αντίστροφα, τον αέρα. Και κόστος; Αν το συμβατικό ρεύμα κάνει €40 την μεγαβατώρα, και το αιολικό κάνει από €100/MWhr έως €250/MWhr, η διαφορά, (πρόστιμο, φόρος, πράσινο τέλος, καπέλο) είναι από €60 έως €210/MWhr. Πέρα και πάνω από τα €40/MWhr. Που σημαίνει ότι για το προνόμιο να σκάψουμε ένα βουνό και να πάρουμε 2.628 MWhr,σε 1 χρόνο από μία Α/Γ πληρώνουμε, έξτρα, επι πλέον, καπέλο, από €158.000 έως €552.000 τον χρόνο. Για "1 μεγαβάτ"! Για 10 χρόνια ή μέχρι να βαρεθούν.

Το καπέλο αυτό, το παίρνει ο ιδιοκτήτης της Α/Γ, από τον ΔΕΣΜΗΕ. Με αφήνει αδιάφορο πόσα βγάζει κέρδος, αλλά, ειλικρινά, δεν το πιάνει ο νους μου ότι υπάρχει πολιτικός που το επιτρέπει, πόσο μάλλον το προωθεί. Και δεν μιλάνε για "1" ΜW, μιλάνε για ...χιλιάδες. Πολλά λεφτά, και σε καιρό φτώχειας.

Και ποιά είναι η δικαιολογία; Απεξάρτηση; Μεθοδευμένο ψέμα. Περιβάλλον; Παραμύθι. Πράσινη Ανάπτυξη; Απάτη! (τουλάχιστον για μας... για τους Δανούς, μπορεί). Είναι στο κόλπο με την εμπορία ρύπων; Μεγάλη δουλειά για την Wall Street, αλλά μπήκαν στο κόλπο οι δικοί μας; Το βλέπουν σαν μελλοντικό έσοδο του κράτους; Όταν κάθε μία Α/Γ επιβαρύνει τον καταναλωτή €200 ή 500 χιλιάρικα τον χρόνο; Ή ντρέπονται να τα βάλουν φόρο και περιμένουν να τα εισπράξουν σε αντισταθμιστικά (του Αγίου Τάδε ανήμερα); Ειλικρινά απορώ. Ούτε για αφελείς τους έχω, και δεν μπορώ να πιστέψω ιδιοτέλεια τέτοιας ξεδιάντροπης κλίμακας. Άρα, απλά, απορώ. Εκτός πια και αν είναι διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά αυτές, τουλάχιστον οι παλιές, είχαν μίζες... Λες;...

Όλοι τις ίδιες απορίες έχουν, ο συγκεκριμένος πιστεύει ότι ξεκινάει από την Wall Street.

Πάντως, η Υπουργός "πιστεύει":

"Την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί το σχέδιο δράσης για την επίτευξη των εθνικών στόχων του 20-20-20, δηλαδή, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση των εκπομπών που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τη διείσδυση των ΑΠΕ., όπως τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, σε ομιλία της σε ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών".

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=173826


Ή εγώ (και οι παραπομπές μου) σας λέμε ψέματα, ή η Υπουργός. Και δεν έχει βρεθεί ένας στην Βουλή να την ρωτήσει "πόσο πάει κυρία ΥΠΕΚΑ η μεγαβατώρα;" έτσι, για πλάκα.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://roides.wordpress.com/2009/10/23/23oct09b/

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. ΟΥΤΕ Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ.

nikos είπε...

Λέτε να υπάρχει ακόμα κανένας άνθρωπος να την παίρνει στα σοβαρά http://pontokomicom.blogspot.com/2010/06/blog-post_983.html

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ είπε...

Στις 4 Νοεμβρίου είχα γράψει τα εξής:

Η πράσινη ανάπτυξη είναι η επένδυση κεφαλαίων
-Πως θα αξιοποιηθούν τα λεφτά (όσα δεν επενδύθηκαν στην ναυτηλία και τα Μ.Μ.Ε.) από τις κομπίνες των χρηματιστηρίων.
-Πως θα αξιοποιηθούν τα λεφτά των φτιαχτών ομολόγων-φούσκες (ακίνητα επίτηδες υπερτιμημένα στις Η.Π.Α.
-και μετατροπή του χρέους των αγοραστών σε παλιόχαρτα προς παγκόσμια πώληση με ''μεγάλα κέρδη'').
-Πως θα αξιοποιηθούν τα λεφτά από την κοπή ''φρέσκου'' χρήματος.
-Πως θα αξιοποιηθούν τα λεφτά των αυξημένων επιτοκίων χρεών κρατών και καταναλωτών.
-Πως θα αξιοποιηθούν τα λεφτά της ''μαύρης οικονομίας'' π.χ. όπλα, ναρκωτικά, πορνεία.
-Πως θα αξιοποιηθούν τα λεφτά του ''παιχνιδιού'' με το προαγορασμένο πετρέλαιο και το ανεβοκατέβασμα της τιμής του.

σε υποδομές, μεταφορικά μέσα και σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης μέρος των οποίων μπορούν να μετατραπούν σε μέσα παραγωγής (για να δωθούν κίνητρα αγοράς του εξοπλισμού),
Μερικά προϊόντα μαζικής κατανάλωσης ,μπορούν να μετατραπούν σε μέσα παραγωγής (για να δωθούν κίνητρα αγοράς του εξοπλισμού) όπως τα ''πράσινα προϊόντα'' (π.χ. φωτοβολταϊκά πάνελ, ανεμογεννήτριες κ.α.) για την παραγωγή ενέργειας.
Το νερό θα αναρωτηθεί κάποιος εκτός από καταναλωτικό προϊόν, πως θα μπορούσε να γίνει μέσο παραγωγής;
Το νερό μπορεί να διασπαστεί σε υδρογόνο και οξυγόνο με την ηλεκτρόλυση (υπάρχουν και άλλες μέθοδοι διάσπασης αλλά προς το παρόν δεν μας ενδιαφέρουν).
Το υδρογόνο χρησιμοποιείται στις κυψέλες καυσίμου για την παραγωγή ενέργειας.

με σκοπό την προώθηση της γιγάντωσης πολυεθνικών εταιριών με ''πράσινο'' φιλικό μανδύα.
Οι πολυεθνικές και οι τράπεζες θα βρουν μια τεράστια ''αγορά'' και καταναλωτές για τα ''πράσινα'' προϊόντα τους, καθώς και η απόκτηση οικολογικού προφίλ βοηθάει και στις υπόλοιπες δραστηριότητές τους.

Πολυεθνικές εταιρίες και τράπεζες, με επενδύσεις σε ''πράσινες εταιρίες'' θα ελέγχουν υποδομές και μεταφορικά μέσα μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων, μέσω (κυρίως) της εξαγοράς κρατικών μετοχών (στην περίπτωση που έχουν μπεί στο χρηματιστήριο), ή δημιουργώντας καινούργιες υποδομές και εκμεταλευόμενες τον ορυκτό πλούτο.
Εκμεταλλευόμενες:
1. την οικονομική εξάρτηση πολλών χωρών από δάνεια που είναι αδύνατον να αποπληρωθούν,
2. τους ελεγχόμενους πολιτικούς των κομμάτων,
3. τις ελεγχόμενες οικονομικές και ενεργειακές κρίσεις,

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ είπε...

Πολυεθνικές εταιρίες και τράπεζες με τον πράσινο μανδύα θα έχουν υπερκέρδη (οι πολυεθνικές) από την μεγάλη προσφορά εργατικού δυναμικού (χαμηλοί μισθοί λόγω ανασφάλειας του εργατικού δυναμικού).
Εκμεταλλευόμενες:
4. τους στοχευμένους πολέμους στρατών και μυστικών υπηρεσιών (για την ανατροπή πολιτικών ή δικτατόρων, για την δημιουργία πολιτικών προσφύγων, για την απόσπαση πλουτοπαραγωγικών πηγών),
5. την ελεγχόμενη λαθρομετανάστευση που την διακινούν ομάδες εκπαιδευμένες από μυστικές υπηρεσίες,

Αναπτύσσοντας οικολογική συνείδηση για ιδιοτελείς υλικούς σκοπούς
β) ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ
Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΫΛΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΟΠΩΣ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ''ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ'', ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ''ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ''.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ Ο ''ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ'', ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΞΟΔΑ (ΦΑΪ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ), Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ (ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ).

και εξουσιαστικούς σκοπούς με νομικές, πολιτικές διευκολύνσεις
a). κατάργηση των συνόρων στα εθνικά κράτη,
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΟΡΩΝ:
ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ:
Η ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ, ΘΕΡΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ''ΚΡΑΤΩΝ'' κ.α., ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟ ''ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ'' ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.


b). διακίνηση ανθρώπων, υλικών και επιχειρήσεων σε πολύ μεγάλες γεωγραφικά περιοχές χωρίς περιορισμούς (νομοθετικούς)
Ήδη οι νόμοι διακίνησης υλικών, επιχειρήσεων και ανθρώπων έχουν χαλαρώσει σε σχέση με τα προηγούμενα χρονια. Στην διακίνηση των ανθρώπων έχουν φτιάξει νόμους για τους πολιτικούς προσφυγες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, κράτη που δεν αποδέχονται επαναπατρισμό πολιτών τους με διάφορες αστείες δικαιολογίες (π.χ. ότι οι λαθρομετανάστες δεν ήταν πολίτες του κράτους αφού δεν έχουν χαρτιά)


και την εξασφάληση σταθερών συνθηκών ομαλής λειτουργίας με τον ελέγχο του λαού (συμπεριφορά, αριθμός πληθυσμού, κοινωνικό επίπεδο).
6. τον μη αμεσοδημοκρατικό (δημοψηφίσματα τακτικά και μη) τρόπο λειτουργίας των κρατών,
7. την πτώση του κοινωνικού επιπέδου (παιδεία, πολιτισμός, ενημέρωση),
8. τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε.
9). Τον εκφοβισμό και την ανασφάλεια όσο περισσότερων γίνεται ( για να υπάρχουν ελεγχόμενες αντιδράσεις) με όπλα:

α). την εγκληματικότητα,
β). το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό,
γ). την εργασιακή ανασφάλεια,
δ). περιβαντολογική καταστροφή
ε). θέματα υγείας (μεταδοτικοί ή μη βακτήρια & ιοί)
ζ). κρατική καταστολή και αντιδράσεις από ιδεολογικά αντίρροπες δυνάμεις (ιδεολογικός πόλεμος, με συντονισμένες και μη συντονισμένες, αλλά έμπρακτες τακτικές κινήσεις ενάντια στις φωνές αντίστασης)
η). ο ρόλος των φύλων σε συνθήκες όλο και μεγαλύτερης εργασιακής ανασφάλειας (στην οικογένεια και γενικότερα στην κοινωνία)
θ). τον έλεγχο της καθημερινής ζωής (κάμερες, εμφυτεύσιμα τσιπάκια κ.α.)

10). Την καλλιεργούμενη απάθεια μέσω διαφόρων μεθόδων ( Μ.Μ.Ε., χημικών μεθόδων)

Ανώνυμος είπε...

http://www.voxeu.org/index.php?q=node/5185

archaeopteryx είπε...

Όλα όσα λες Νησί του Ήλιου έχουν κάποια βάση να είναι πιστευτά -- αν και είμαι απιφυλακτικός στην αποτελεσματικότητα των συνομωσιών, γιατί τα συμφέροντα αποκλίνουν.

Ωστόσο, αν έχεις δίκιο,τα "πράσινα" δεν είναι τίποτα άλλο παά παραπλάνηση. Το να πεις ότι η Ελλάδα με αιολικά και ηλιακά θα έχει υδρογόνο και κυψέλες είναι σαν να λές ότι θα μας πουλήσουν ότι Α/Γ και καλώδια μπορούν (μηδενίζοντας την σχετική γη στην οποία τα βάζουν) και ΔΕΝ θα έχουμε ενέργεια, γιατί Ο,ΤΙ και να λένε πολιτικοί, συνομώτες, η Μπιρμπίλη, κλπ, τα αιολικά ΔΕΝ κάνουν για ρεύμα όπως το ξέραμε τον 20ο αιώνα. Υδρογόνο ΔΕΝ θα είναι μέρος της οικονομίας για τα επόμενα 100 χρόνια: ΔΕΝ υπάρχουν ούτε τα υλικά για την διακίνησή του, ούτε αρκετό φτηνό ρεύμα για την παραγωγή του.

Άρα ή είναι απλά μια εμπορική απάτη, ή -- αν πάρουμε την συνομωσία -- σχέδιο υποβάθμισης του Νότου, με την πιο έυκολα δικαιολογούμενη θεωρία, ότι η Αμερική και η Γερμανία θέλουν το πετρέλαιο για πάρτη τους, και με τον Νότο σε κατάσταση 16ου αιώνα, θα είναι πιο εύκολο.

Τι να πω... όλα εξηγούνται με λογική, αν βλέπεις όλη την εικόνα.

Η απορία παραμένει... Είναι ο ΓΑΠ και η Μπιρμπίλη εν γνώσει τους σε τέτοιες ασκήσεις; Ή είναι απλά ανόητοι;

Ανώνυμος είπε...

"No one pretends that democracy is perfect or all-wise. Indeed, it has been said that democracy is the worst form of government except all those other forms that have been tried from time to time."

Winston Churchill, 1947 A.D.

nikos είπε...

Η Μαντάμ τρέχει… σήμερα λένε πως είναι εδώ http://kozani.net/news2.php?page_module=news&p_id=17916 τρίτη φορά την αναγγέλλουν ..όλο «δουλεία» είναι το κοπέλη ..άρε γέλια που θα δούμε σήμερα

Ανώνυμος είπε...

http://www.physics4u.gr/articles/2005/marketpollution.html

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο στην κυρία Τίνα

«Αντί της υπερθέρμανσης του πλανήτη με ρυθμό 0.7 Κελσίου ανά δεκαετία, αρχεία παρελθόντων φυσικών κύκλων αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξει παγκόσμια ψύξη για τις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα ή περίπου το 2030," δήλωσε ο Easterbrook, μιλώντας σε μια επιστημονική συζήτηση με άλλους κλιματολόγους. Αυτή την ψύξη, υποστηρίζει, κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει μια “υπερθέρμανση του πλανήτη περίπου από το 2030 έως το 2060", που στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια άλλη ψύξη από το 2060 έως το 2090.

http://www.physics4u.gr/blog/?p=2252

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο στην κυρία Τίνα:

Αντί της υπερθέρμανσης του πλανήτη με ρυθμό 0.7 Κελσίου ανά δεκαετία, αρχεία παρελθόντων φυσικών κύκλων αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξει παγκόσμια ψύξη για τις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα ή περίπου το 2030," δήλωσε ο Easterbrook, μιλώντας σε μια επιστημονική συζήτηση με άλλους κλιματολόγους. Αυτή την ψύξη, υποστηρίζει, κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει μια “υπερθέρμανση του πλανήτη περίπου από το 2030 έως το 2060", που στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια άλλη ψύξη από το 2060 έως το 2090.

http://www.physics4u.gr/blog/?p=2252

archaeopteryx είπε...

«Με μια γενναία στροφή προς τις ΑΠΕ και προωθώντας την εξοικονόμηση ενέργειας, θα καταστήσουμε την Ελλάδα πρωτοπόρο στην προσπάθεια να γίνει η Ευρώπη η πιο ανεξάρτητη ενεργειακά περιοχή του πλανήτη», κατέληξε η υπουργός

Κάτι τέτοια λέει η ΥΠΕΚΑ και αναρωτιέμαι... Είναι τόοοοοσο άσχετη;

Κυρία ΥΠΕΚΑ, όλη την Ελλάδα να γεμίσετε ΑΠΕ, αν χρειστεί να πάτε παιδάκι για κρεατάκια στην μύτη στο νοσοκομείο, θα πρέπει να έχετε συμβατική ενέργεια (ή να έχει γεννήτρια το νοσοκομείο). Σήμερα πχ, τι να τι κάνετε τις ΑΠΕ;

ΚΑΘΕ MW από ΑΠΕ θέλει άλλο ένα συμβατικό να κάθεται να το περιμένει.

nikos είπε...

επιδει δεν την κανω την Μανταμ διαφημησει γελαστε λιγο Αθήνα, 17 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: «Επίσκεψη Υπουργού ΠΕΚΑ σε Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη»

Την Πτολεμαΐδα θα επισκεφθεί αύριο, στις 13:00, η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, προκειμένου να θέσει εκτός λειτουργίας τη μονάδα «Πτολεμαΐδα 1». Το κλείσιμο της πρώτης ρυπογόνου λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης με λιγνίτη πιο καθαρό και με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αποκτούν κεντρικό ρόλο στο ενεργειακό μίγμα της Ελλάδας.
Η Υπουργός, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, Κώστα Μαθιουδάκη και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, θα έχει συναντήσεις με φορείς της τοπικής κοινωνίας στη Νομαρχία Φλώρινας και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη.

Και τα ερωτήματα παραμένουν π.χ.
Ποιος είναι ο εισηγητής τον πράξεων της π.χ.ΤΕΕ /ΤΔΜ –ΟΧΙ… μήπως ο «κύριος» Αδαμιδης του «επαναστατικού» Σπάρτακου ,Ι.Τσαρουχας μέλος Δ.Σ.ΔΕΗ ..χιχχιι

nikos είπε...

Και όταν λέει η Μπιρμπιλιο για "να θέσει εκτός λειτουργίας τη μονάδα «Πτολεμαΐδα 1»....εννοεί σίγουρα… αυτήν που έγινε το λεγόμενο repowling πριν 10 χρόνια… αξίας 12 δις από την εταίρα SIEMENS

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε με την εκδήλωση της i4senses?
Εξαιρετικά ενοχλητικά αυτά τα ακρωνύμια που αποδομουν τη γλώσσα by the way.
@αλλενάκι

archaeopteryx είπε...

δεν έχω ιδέα, έφαγαν ήπιαν, και αν κρίνω από την επισκεψιμότητα, με διάβασαν χαχαχαχα! Αλλά ιδού, η Μπιμπίλη πήρε θάρρος και εμφανίστηκε!

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΑΙΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ

nikos είπε...

archaeopteryx....λες να ειμαι ...μαγος ...τόσα χρόνια τους έφαγα στη μάπα http://kozani.net/news2.php?page_module=news&p_id=17920 χιχχιχι

archaeopteryx είπε...

Δεν ξέρω αν ο Σπάρτακος το εννοεί ότι συμφωνεί με 20% της ενέργειας από ΑΠΕ μέχρι το 20. Εκτός εάν εννούν τα Υ/Η. Όλοι τελικά έχουν χάψει το Πράσινο παραμύθι. Παραμύθι είναι. Διαφήμιση της Ζήμενς. Τίποτε άλλο.

nikos είπε...

Άρα ένα κοπρόσκυλο ,αγράμματο ,αποδεδειγμένα τεμπέλης της περιοχής… αλλά διορισμένος υποπράκτορας αόρατης εξουσίας (μαλλον ΚΥΠ)..είναι και ο εισηγητής τον εξαγγελιών της Μπιρμπιλιο ..άιντε βγάλε εσύ τα συμπεράσματα σου είναι για Δαφνί η όχι …

nikos είπε...

απο τα blog της περιοχης μου http://pontokomicom.blogspot.com/2010/06/blog-post_1357.html χιχιχ

nikos είπε...

έχει πράγματι πλάκα η ακτιβίστρια ΜΚΟ Μπιρμπιλιο από www.kozan.gr
Εγκρίθηκε η μικρή ΜΠΕ Ποντοκώμης - Μαυροπηγής - Δόθηκε το πράσινο φως για τη μετεγκατάσταση των δύο οικισμών
Το πράσινο φως για τη μετεγκατάσταση των δύο οικισμών Ποντοκώμης - Μαυροπηγής σηματοδοτεί η έγκριση της μικρής ΜΠΕ Ποντοκώμης - Μαυροπηγής, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα απο την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη.

Ανώνυμος είπε...

Μετά τη φανφάρα με τις μονοδρομήσεις
μας σέρβιρε τη φανφάρα
της Πτολεμαϊδας,
τώρα θα μας σερβίρει 20 20 !

Δεν της έχει πει κανείς απο την οικογένεια να μην κλιμακώνει τις βλακείες?
Η μήπως το κάνει επίτηδες για να τους τσαντίσει....

Ιμαρτον κοπελίτσα μου ξερακιανή και άσχετη. Μαζέψου σπιτάκι, στο παιδάκι σου, πριν είναι αργά.
Και να θυμάσαι. Στους δύο τρίτος ΔΕΝ ΧΩΡΕΙ

nikos είπε...

Μα αυτό.... δεν είναι ούτε ...καν είδηση ..αλλά κοινό μυστικό στους εργαζομένους του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ και Ορυχείο Τομέας 6 ..μετά το «κλείσιμο» από την Μπιρμπιλιο Μονάδας 1 ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ..τώρα εποικείτε το αναγκαστικό κλείσιμο του ΑΗΣ Καρδιάς Ισχύς 1200 MW …λόγω ελλείψεις λιγνίτη …Το παραπάνω έχει αναγγείλει άλλωστε... δίχως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες ....ούτε διαψευστεί … ο Π. Γεννηματάς τέως διοικητής Ευ.Τ.Ε πριν ένα μήνα στο Μεγκα . Παρακαλούνται οι καλοθελητές ..να το διαψεύσουν..

υ.γ.

Εμείς στο χωριό μου πάντως ..ανάβουμε αύριο φωτιές τηρώντας τα έθιμα μας