Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ααααχ... οι αρνητικές εξελίξεις


Διάβασα των σχεδιασμό της Υπουργού Κλιματικής Αλλαγής για την επίτευξη των στόχων 20-20-20. Δεν έχω ιδιαίτερη όρεξη να το πολυαναλύσω, εξάλλου μιλάει για σχέδια του 2020 και μετά το 2020, και επομένως, σήμερα, 23 Ιουνίου 2010, σας λέω επίσημα, ότι μέχρι το 2020, οι πιθανότητες να ζούμε σε έναν διαφορετικό κόσμο είναι μεγάλες (και δεν αναφέρομαι στην προς Κύριον αποδημίαν από φυσικά αίτια), και ελέω θεού, θα συμφωνήσουν και αι Τράπεζαι πάσαι.

Τα καλά νέα είναι ότι και οι συντάκτες της μελέτης το λένε πιο κάτω, αλλά πιο νεο-γραφειοκρατικά:

"Υπάρχουν όμως πολλοί παράγοντες που μπορεί να αποτελέσουν αιτία για αρνητικές εξελίξεις ώστε η επίτευξη του στόχου να κινδυνεύσει ή και να καταστεί αδύνατη. Οι επιπτώσεις των οικονομικών συνθηκών, οι πρόσφατες και η μεσοπρόθεσμη εξέλιξή τους, είναι καθοριστικές" (ααααχ... μουσική στα αυτιά μου!... Δεν θα δάνειζα ούτε στόκο για παράθυρο με βάση μοντέλο του 2010 από οικολόγους γιαλαντζή με εκπαίδευση από οικο-σεμινάρια του Σκάϊ, που μιλάνε για το ...2020, σε χώρα με ΒΒ rating, με την Ευρώπη να μαζεύεται).

Τέλος λέει ότι "η συνεισφορά όλων των μορφών ΑΠΕ είναι αναγκαία για την επίτευξη των στόχων". Δεν ξέρω τι εννοεί η ποιήτρια, αν διαβάζω αυτά που έχω γράψει μέχρι τώρα, θα περιλαμβάνει και τα Υ/Η, αφού μόνο αυτά, ή ήδη αυτά πληρούν τους στόχους.


Και τι λένε ότι θέλουν; €31 δις για τις ΑΠΕ και τα φ/β (χωριστά τα φ/β; χεχεχε) για να πετύχει τους στόχους της; 31 να είναι οι μέρες σας, ανόητοι. €31 δις είναι τα λεφτά που θα δανειστούν οι "επιχειρηματίες" από τράπεζες για να πετύχει η κυρία Κλιματική Αλλαγή τους στόχους της. €31 δις που θα ξεπληρωθούν, συν τους τόκους και τις προμήθειες από εμάς, εσάς και εμένα, από τους προσαυξημένους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Όχι 31 μέρες, 31 ώρες.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=2232

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_5251.html

Ανώνυμος είπε...

Αν βρουν πάντως λεφτά, τόσα αιολικά γεμίζουν ξηρά και θάλασσα. Η ίδια θα έχει προφανώς σκοπό να μετακομίσει

Ανώνυμος είπε...

More oil gushing into Gulf after problem with cap
(AP) – 5 hours ago

NEW ORLEANS — The Coast Guard says BP has been forced to remove a cap that was containing some of the oil gushing into the Gulf of Mexico.

Coast Guard Adm. Thad Allen says an underwater robot bumped into the venting system. That sent gas rising through vent that carries warm water down to prevent ice-like crystals from forming in the cap.

Allen says the cap has been removed and crews are checking to see if crystals have formed before putting it back on. In the meantime, a different system is still burning oil on the surface.

Before the problem with the containment cap, it had collected about 700,000 gallons of oil in the previous 24 hours. Another 438,000 gallons was burned.

The current worst-case estimate of what's spewing into the Gulf is about 2.5 million gallons a day.

Ανώνυμος είπε...

http://www.antinews.gr/?p=51142&cpage=1#comment-474533

Tsarouhos says:
24/06/2010 at 00:33 H ΡΑΕ σε εφαρμοφή του Μνημονίου για την Ενέργεια και το Περιβάλλον, που υπέγραψε η Μπιρμπίλη με τους Τούρκους στις 14 Μαίου 2010 κατά τη πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν (βλ.παρακάτω), έχει συμφωνήσει να τεθούν σε ψυχρή εφεδρεία οι Σταθμοί Παραγωγής Ρεύματος της ΔΕΗ Σαμοθράκης, Ψαρών, Νισύρου και Τήλου, διότι δήθεν το παραγόμενο ρεύμα σε αυτούς είναι πολύ ακριβό (αλλά σαφώς φθηνότερο από ΑΠΕ- Φωτοβολταικό), και να διασυνθεθούν με το Τουρκικό Δύκτιο…

Ο Πράσινος Οικολογικός Αγώνας Δικαιώνεται με το κλείσιμο των σταθμών της ΔΕΗ στα ακριτικά μας νησιά και τη μετατροπή τους σε υποπόδιο της Τουρκίας…

archaeopteryx είπε...

http://www.realclearworld.com/articles/2010/06/23/germany_russia_getting_closer_99029.html

Για να μην πεί κανείς ότι μόνο εγώ σκέφτομαι τέτοια σενάρια...

Ανώνυμος είπε...

Τέρμα οι ΑΠΕ.
Τώρα βρέχει πετρέλαιο.
Νά' ναι καλά ο "Ο".
http://www.zerohedge.com/article/black-gold-heavens-oil-rain-louisiana

Ανώνυμος είπε...

http://www.helapco.gr/library/23_6_10/HELAPCO_NREAP_23June2010.pdf

Αν κρίνω από την ανακοίνωση των φωτοβολταικών, γινεται προφανες οτι υπάρχει ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ αιολικών -φωτοβολταικών για το ποιος θα πάρει ποιο μεγαλο κομματο πιτας έως το 2020.

Επί της ουσίας, ο κρατικός σχεδιασμός του μίγματος ΑΠΕ για το 2020 είναι για γέλια, αβάσιμος, αστοιχείωτος, με πιέσεις και παζαρια και αρλούμπες από την αγορά και τα λόμπυ.

Κακώς τους πληρωνουμε τους κρατικοδίαιτους ψευτοσοφούς του ΥΠΕΚΑ και κακώς η αντιπολίτευση κοιμάται όρθια.

Ανώνυμος είπε...

Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ εχουν φθάσει στο μη περαιτέρω με τα τέλη που έχουν επιβάλλει για τα αιολικά που ΘΑ εγκαταστήσουν μετά από 20 χρόνια.
Πρόκειται για απατεώνες ιδεοληπτικούς μονομανείς. Μεγάλη πίκρα να περιμένεις 20 χρόνια να γίνεις εξουσία και να επιβάλλεις παρωχημένα οικολογικά μοντέλα που σου είχαν φυτέψει στο μυαλό οι ινστρούχτορες όταν σπούδαζες.
Και μεγάλη πίκρα να μην έχεις κάνει τίποτα παραγωγικό στη ζωή σου πλην σχεδίων επί χάρτου για επιδοτήσεις και συμμετοχή σε σεμινάρια και συνέδρια.
Ποιος από όλους αυτούς τους νεόκοπους και μη εκλεγμένους της κυβέρνησης έχει δουλέψει πραγματικά παραγωγικά;
@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Αφθονη η γκρίνια "θα σώσουμε το κλίμα, θα σώσουμε την απασχόληση στην Γερμανία, αλλά δεν έχουμε λεφτά"!

http:old.acci.gr/announce/DEH_EBEA/Giannakikou.doc

Πάντως, όπως σε όλες τις τεχνολογίες ηλεκτροπαραγωγής, έτσι και οι ΑΠΕ δέχθηκαν το τελευταίο διάστημα ισχυρά χτυπήματα από τη χρηματοπιστωτική κρίση. Το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι η σημαντική μείωση στη ζήτηση ενέργειας, είχε ως αποτέλεσμα να “στεγνώσουν” οι πιστώσεις για τα μεγάλα projects κατασκευής νέων μονάδων

http://www.capital.gr/News.asp?id=878435

Πείνα οι βρυκόλακες

Ανώνυμος είπε...

@8.35 μπορεί να έχουν στεγνωσει οι πιστωσεις για μεγαλα έργα, αλλά σε διαβεβαιώ οτι υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε φ/β πανελς και ινβερτερς στην αγορα, γιατι γινεται τεραστιο μπουμ στην εγκατασταση μικρών φωτοβολταικών στην Ευρωπη

archaeopteryx είπε...

Τα ταμεία αδειάζουν και σύντομα οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες θα βρεθούν μπροστά σε ανέχεια που μόνο όσοι είναι πάνω από 60 ετών θα μπορούν να καταλάβουν "τι είναι".

Σε αυτό το περιβάλλον, προώθηση ανόητων και αντιπαραγωγικών επενδύσεων θα είναι αυτοκτονία. Είναι παραγματικά διεστραμμένο να ελπίζεις να σωθείς μέσω της καταστροφής, αλλά η μονομανία των ανεγκέφαλων του ΥΠΕΚΑ και των τρωκτικών που τους σπρώχνουν, εκεί οδηγεί.

Ανώνυμος είπε...

Το περπάτημα με έκανε υπουργό
Δεν φταις εσύ, η Φαντασία φταίει

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα το σχέδιο «Αθήνα-Αττική 2014», το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, και την πεζοδρόμηση των οδών Πανεπιστημίου και Βασιλίσσης Όλγας. Η εξαγγελία της κυρίας Μπιρμπίλη προκάλεσε την αντίδραση των συνδικάτων, αφού δεν θα μπορούν πια να κλείνουν με τις πορείες τους την Πανεπιστημίου και να εμποδίζουν τη διέλευση των αυτοκινήτων. Εκπρόσωποι των συνδικάτων δήλωσαν πως η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου αποτελεί ένα ύπουλο χτύπημα στο λαϊκό κίνημα και ζητούν να μην πεζοδρομηθεί και η Σταδίου, ώστε να μπορούν οι διαδηλωτές να την κλείνουν και να ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα στη διακοπή της κυκλοφορίας. Η βασική φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι να πεζοδρομηθεί το κέντρο της Αθήνας, ώστε να μην μπορούν πια οι διαδηλωτές να σταματάνε την κυκλοφορία και να αναγκαστούν να διαδηλώνουν στην Κηφισίας ή στη Συγγρού. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κρατήσει τους απεργούς, συνταξιούχους και άνεργους μακριά από τη Βουλή, για να μην μπουκάρουν μέσα και τα κάνουν όλα λίμπα.

http://pitsirikos.net/2010/06/talk-of-the-town-240610/

Ανώνυμος είπε...

Έχεις κακό μάτι
1478 το ΧΑ
797 το spread

nikos είπε...

ευχαρηστω ..δεν θελω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ)

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ)»


Για την επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για τη στελέχωση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ), το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει την πρόθεση να προβεί σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η στελέχωση της ΕΥΕΠΕΝ θα γίνει με αποσπάσεις μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν βιογραφικό σημείωμα ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής - Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μεσογείων 119, 101 92 Αθήνα ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: eg.epe@eka.ypeka.gr. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=339.

Όταν εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα θα ακολουθήσει από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ ανακοίνωση – πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη στελέχωση της ΕΥΕΠΕΝ.