Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Αστακός (από την Καθημερινή 15 Οκτ 2010)


Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση. Θα εξάγουμε ρεύμα από εισαγόμενο πετρογκάζ, αλλά θα πληρώνουμε 3 και 4 φορές καπέλο για αιολικό. Έχω μια καλύτερη ιδέα: Να κρατήσουμε το ρεύμα από το πετρογκάζ, και να εξάγουμε το αιολικό. Ή ακόμα καλύτερη: Να εισάγουμε πυρηνικό ή υδροηλεκτρικό από την Βουλγαρία ή την Αλβανία, να το βαφτίζουμε "αιολικό" και να το εξάγουμε.


Περιμένω τοποθέτηση επί του θέματος από την ΔΕΗ ή από την ΕΛΕΤΑΕΝ ή από τον Χατζηαβάτη, αν με διαβάζει.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και το θέατρο της μελέτης επικινδυνότητας!

Μην χαλάτε χαρτί βρε πουλημένοι κακομοίρηδες

Ανώνυμος είπε...

Ποιός αποφασίζει το μείγμα καυσίμων? Και σε ποιά χώρα παίρνονται οι αποφάσεις?

Ανώνυμος είπε...

Η ρήτρα που ζητάει είναι η εξαγωγή, όχι το περιβαλλοντικό.

Ανώνυμος είπε...

http://greenhellblog.com/2010/10/11/wv-guv-takes-dead-aim-at-cap-and-trade/

archaeopteryx είπε...

εξαιρετικό 3:39, χαχαχάαα!

Αντκαν είπε...

Η πουρομπάρμπι έχει από δίπλα τους Αλβανούς. Η εισαγόμενη (δήθεν) ενέργεια από μαπέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκπλήρωση των "στόχων" μεν, η δε αγορά ενδείκνυται για αγοραπωλησίες δικαιωμάτων άνθρακα. Ο Άκης τα έπιασε χοντρά από τις Α/γ της Εύβοιας (ρωτήστε τους ντόπιους). Έχει μείνει ανέκδοτο στην ΔΕΣΜ..η διαφορά απόδοσης γειτονικών και ιδίου τύπου Α/γ! Γύρναγαν κάποιες με ρεύμα από τα βρώμικα όταν δεν φύσαγε..με αποτέλεσμα μεγάλες διαφορές, η Βασούλα προσπάθησε στην συνέχεια για το κάτι τις αλλά δεν πρόκανε και πολλά. Το υγροποιημένο φυσικό αέριο νομίζω ότι είναι η ενεργειακή λύση για τα νησιά του αρχιπελάγους.
"Είς εμοί τρισμύριοι". Ένα φύσημα είναι το ΠΑΣΟΚ. Μη ξεχνάτε : κυριαρχούν οι ολίγιστοι γιατί εμείς είμαστε γονατιστοί.
Η επικείμενη σύμπραξη ΔΕΗ-EDF μήπως αποσκοπεί στους Βαλκανικούς πυρηνικούς σταθμούς ; Μην το ξεχνάτε, ο σχεδιασμός είναι πυρηνικά και Α/γ.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το υποκοριστικάκι
Πουρομπάρμπι!
Μια λοιπόν λέει οτι διαφωνεί, Μία υπογράφει και όλα λέει ο Κουβέλης πανε κατ' ευχήν κι έρχονται οι Καταρινοί. Ποιά η αλήθεια?