Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Διεφθαρμένοι εμείς; Are you talking to me?


Δεν μας είπε κάτι καινούργιο ο Juncker (ποιός είναι πάλι αυτός;)... Να μην πω ότι τον έβαλαν τα αφεντικά του να το πει για να πάψουμε να παίζουμε θέατρο. Αφού εμείς παραδεχόμαστε ότι λαδώνουμε για να επιβιώσουμε, αφού το βαθύτερο πολιτικό επιχείρημα στα καφενεία είναι «ποιος έχει φάει τα περισσότερα», αφού είμαστε λίγο καλύτεροι από την Αλβανία και αρκετά χειρότεροι από την Τουρκία στον διεθνή δείκτη διαφθοράς, τι νόημα έχει η καθόλου τυχαία, κατά την γνώμη μου, δήλωσή του;

Mάλλον φτιάχνουν το ηθικο-επικοινωνιακό πλαίσιο για χειρότερα που έρχονται. Ή συνδυάζεται με την απίθανη δημόσια στήριξη που κάνουν οι φιλέλληνες ξένοι στον Γιωργάκη. Ο καταπληκτικός, φιλεύσπλαχνος, ειλικρινής, σκληρά πασχίζων, πεφωτισμένος Γιωργάκης και οι αλήτες απατεώνες Γραικύλοι που έχει το δύσκολο έργο να κυβερνά. Για τα εκατομμύρια της Siemens και των άλλων Γερμανικών εταιριών, ούτε κουβέντα. Φυσικά, αφού οι δικοί μας τα πιάνανε, εκείνοι τα χώνανε.


Πέφτουν λοιπόν οι μάσκες. Μας λένε απροκάλυπτα τι είμαστε, τι να κάνουμε, τι να μην κάνουμε, σε μια διαδικασία που δεν ξέρω πότε ακριβώς ξεκίνησε αλλά κάπου μεταξύ 1989 και 1990. Δεν θυμάμαι τι γινόταν πριν το 1989, αλλά από το 1989 και μετά, όλο παράξενα και περίεργα… Από την ΑΓΕΤ μέχρι τον ΟΤΕ. Από το …Praktiker μέχρι τον Βασιλόπουλο. Από τα τανκς μέχρι τον Σκαραμαγκά. Όχι μόνο ό,τι πουλήθηκε και ό,τι προμηθευτήκαμε, αλλά και ό,τι «πάγωσε». Ρωτήστε κανένα παλιό Γενικό Γραμματέα γιατί ΔΕΝ πουλήθηκε η ΛΑΡΚΟ (γιατί έτσι συμφέρει την Κρουπ) ή γιατί η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ είναι ακόμα στο Δημόσιο (γιατί έχουν εκκρεμότητες και προβληματάκια).

Και, φυσικά, η ΔΕΗ… Δεν θέλει ο Γερμανός τα παλιά σαπάκια ή τις υπερτιμολογημένες παλιατσούρες. Θέλει τον έλεγχο του Δικτύου. Θέλει ακριβότερο ρεύμα για να βγάζει υπερκέρδη και να τα στέλνει στην Μητρόπολη. ΑΠΕ, δεν πολυθέλει, αλλά θέλουν άλλοι Γερμανοί την γη μας για να πουλήσουν όλα τους τα απούλητα. Και για αυτό πρέπει να ακριβύνει το ρεύμα.

Από το 1989 και μετά, ΚΑΘΕ κυβέρνηση είναι «πιασμένη», καμιά φορά λιγότερο, καμιά φορά περισσότερο. Μερικές σε καιρό ανάπτυξης και εύκολου δανεισμού, μερικές σε καιρό ύφεσης. Μερικές με καλά επιχειρήματα, μερικές με γελοία επιχειρήματα. Μπορεί να με ενοχλούν τα αιολικά γιατί με διώχνουν από τον τόπο μου, αλλά το πρόβλημα είναι ευρύτερο.

Σε 200 χρόνια, αν υπάρχουμε, κάποιος θα πιάσει και το θέμα της τρομοκρατίας, και του αντιαμερικανισμού, και της ιστορίας του …Πασόκ. Όχι ότι είναι άγιοι οι Αμερικάνοι ή οι Άγγλοι, ή οι Ρώσοι, αλλά από το 1989, αλλουνού είμαστε περίοικοι, και επειδή πήραμε την μίζα του, τώρα γινόμαστε είλωτες.


Για τον δείκτη διαφθοράς, Wikipedia. Το υπογραμμισμένο κείμενο από το antinews. Δείτε και το olympia.gr. Οι κυρίες που κλαίνε είναι Γερμανίδες στην Τσεχία το 1938. Το 1938 ήταν 9 χρόνια μετά το κραχ, άρα, ίσως συμφέρει να ταΐζουμε το θηρίο...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ποιόν πρωθυπουργό εννούσε ο Γιούνκερ !
Posted by Greekx στο Οκτωβρίου 10, 2010

Κύριε Παπακωνσταντίνου τι ακριβώς είναι… προφανές;

Αγαπητοί φίλοι

Στην αυτούσια δήλωση του κου Γιούνκερ αναφέρεται το εξής:

«Μr Jüncker said he knows the Greek economy well and saw the crisis coming. “I could not go public with the knowledge,” he said. “Three or four years ago, I knew that one of the main Greek characteristics is corruption . . . Now the Greek prime minister is saying, ‘I am governing a country of corruption’. »

από και από το olympia.gr http://www.irishtimes.com/newspaper/finance/2010/1009/1224280699632.html

φίλος είπε...

"Σου είπαν ψέμματα πολλά,ψέμματα σήμερα σου λένε ξανά κι αύριο ψέμματα ξανά θα σου πουν,ψέμματα σου λένε οι εχθροί σου μα κι οι φίλοι σου, σου κρύβουν την αλήθεια.
Ψεύτικη δόξα σου τάζουν οι ψεύτες μα κι οι φίλοι σου με ψεύτικες αλήθειες σε κοιμίζουν..."


και αυτό αφορά την αύξηση τιμής Ηλεκτρικού ρεύματος που προαναγγέλθηκε στο Βήμα
από τον Α.Ζερβο
" Η ΔΕΗ ήδη από 1ης Σεπτεμβρίου και σε ένδειξη καλής θέλησης για την ομαλή λειτουργία της αγοράς έχει αναθεωρήσει το κόστος του λιγνίτη και το έχει αυξήσει κατά 4 ως 5 ευρώ."http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&c
t=19&artId=358273&dt=03%2F10%2F2010 .. που έχει σχέση με την κατάρρευση παραγωγής ρεύματος από λιγνίτες
http://www.desmie.gr/up/files/energy_201008_GR.pdf δλδ.-9,97% το 9-μην.

Ανώνυμος είπε...

επειδή πήραμε την μίζα του, τώρα γινόμαστε είλωτες

nikos είπε...

πολύ γρήγορα επιβεβαιώθηκε ο Α. Ζερβός http://pontokomicom.blogspot.com/2010/10/blog-post_8168.html

nikos είπε...

τώρα .. επιβεβαιώθηκα .. ποιο τομάρι ..μας πούλησε...http://topontiki.gr/article/10343...

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας λέει όμως ο Γιώργος, ΤΙ θα κάνει για την διαφθορά. Θα επιστρέψει τίποτα κλεμμένα;

nikos είπε...

όταν οι Γερμανοί επιδότησαν με το αστρονομικό ποσών τον 500 δις Ευρώ της ΑΠΕ .. κάποια χαϊβάνια σαν και εμάς δεν θα τα επιστρέψουν πίσω???? Είναι δυνατών ????

Ανώνυμος είπε...

Επιδότησαν τις εξαγωγές τους. Λες να ζητήσουν πίσω και τα Καγιέν και τα Mπεμβέ;