Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ποιοί οι «φαιδροί» και ποιοί οι απατεώνες;

Άκουσα ότι στην ημερίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ την Δευτέρα που μας πέρασε (αυτή που ευχαρίστησε τους εμπρηστές των δασών), μερικοί αιολικοί χαρακτήρισαν όσους αντιδρούν ή διαφωνούν με τα σχέδιά τους ως «φαιδρούς» και «ανενημέρωτους». Ενδιαφέρον... Αυτό με κάνει εμένα φαιδρό και ανενημέρωτο. Θα μου πείτε… ούτε εγώ είμαι ευγενικός. Τους αποκαλώ «λαμόγια, απατεώνες, κρατικοδίαιτους, παράσιτα, μαφιόζους»…

Κύριοι της ΕΛΕΤΑΕΝ, και κύριοι πελάτες της ΕΛΕΤΑΕΝ:

Φαιδρός μπορεί να είμαι, ανενημέρωτος όμως δεν είμαι: Όπου έχουν μπει ή θα μπουν αιολικά, το ρεύμα που παράγουν κοστίζει 2 με 5 φορές το συμβατικό ρεύμα. Το κόστος αυτό καλύπτεται είτε με επιδοτήσεις είτε με αυξημένα τιμολόγια (ταρίφες τα λέτε). Χωρίς επιδοτήσεις και αυξημένα τιμολόγια δεν θα υπήρχατε. Σας προκαλώ να πουλήσετε ρεύμα στον ΔΕΣΜΗΕ την τιμή του συμβατικού ρεύματος. Άντε, στην τιμή του συμβατικού, προσαυξημένου με τα πρόστιμα που σαν υπαλληλάκια των Γερμανών, παρακαλείτε να μας επιβληθούν για να δικαιολογήσετε την ύπαρξή σας. Ούτε μία μέρα δεν θα αντέχατε με τιμές αγοράς. Ούτε μία.

Το αιολικό ρεύμα είναι και θα είναι αποτυχία –άσχετα τι θα προλάβετε να κλέψετε -- επειδή ο αέρας δεν φυσάει αναγκαστικά όταν υπάρχει ζήτηση, και ούτε αυτός, ούτε το ρεύμα αποθηκεύονται σε πραγματική κλίμακα και με λογικό κόστος. Τα νούμερα του ΔΕΣΜΗΕ δείχνουν «διαθεσιμότητα» των αιολικών στην Ελλάδα 22-24% και έχει πολύ δρόμο έως το 90-95%. Τσεκάρετέ το. Για αυτό είναι καταδικασμένο το εγχείρημά σας.

Κάθε αιολικό χρειάζεται αντίστοιχη θερμή εφεδρεία. Αν δεν είναι 100% θερμή, είναι πάνω από 60-70%. Διαψεύστε με. Σίγουρα 100% συνολική. Διπλά λεφτά, διπλοί τόκοι, διπλά τα πάντα, αλλά δεν πειράζει, «λεφτά υπάρχουν» (όπως είπε η διάνοια ο αρχηγός μας) και κορόϊδα, γεμάτη η Ελλάδα.

Η μόνη επιστήμη που ξέρετε είναι να λύνετε δύο εξισώσεις με δύο αγνώστους: Οι δύο άγνωστοι είναι «χ» η επιδότηση και «ψ» η αυξημένη ταρίφα. Δηλαδή, πόση επιδότηση και πόση ταρίφα, για να κονομήσετε. Τα μόνα νομικά που σας χρειάζονται είναι πως θα μεθοδεύσετε νόμους, και θα καταστρέψετε Ελληνική γη.

Και γιατί τα κάνετε όλα αυτά; Για να σώσετε τον πλανήτη; Αυτοκτονώντας θα προσφέρετε μεγαλύτερη υπηρεσία στον πλανήτη, ρωτήστε τον Lovelock. Άντε γρήγορα, φτιάξτε μερικά, να σας τα εξαγοράσει η ΔΕΗ... τάκα-τάκα.

12 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

και αναρωτιέμαι... επίτηδες με κουρδίζουν; Πιό καλά δεν θα ήταν να έψαχνα τους όρους εξαγοράς του αιολικού του κυρίου Κ. από την ΔΕΗ "Aνανεώσιμες";

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αποκαλύπτεται η μεθόδευση Αρχαίε και πλέον δεν έχουν κανένα επιχείρημα.

Είναι πραγματικό σκάνδαλο και κλοπή εισοδήματος αυτές οι πρακτικές την πράσινης ανάπτυξης.

nikos είπε...

οταν για χρόνια το ψέμα πάει κάθετα και οριζόντια σε όλο το μήκος της κοινωνίας .. είναι δυνατόν σήμερα να αλλάξει τίποτα ...

Ανώνυμος είπε...

Επικοινωνείς σοφά το μήνυμα:

1. Ο αέρας δεν φυσάει κατά παραγγελία.
2. Ο αέρας δεν μπορεί να αποθηκευθεί για μετά.
3. Για κάθε αιολική κιλοβατώρα απαιτείται θερμή εφεδρεία.
4. Δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας, δημιουργουνται θέσεις ανεργίας.
5. Η Α/Γ ρυπαίνει οπτικά και ηχητικά το Ελληνικό τοπίο.

Καλό είναι να τα κωδικοποιήσεις κάπως σύντομα απλά σε ένα bannerάκι να το βάλουμε.

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

http://windwatch.gr/forum/t-272435/

Εξάκτινος είπε...

Εχτές επέστρεφα με το αεροπλάνο στη μαμά πατρίδα. Δίπλα μου καθόταν μια κυρία της οποίας η αδερφή εργάζεται σε αεροτουρμπίνες στη Δανία. Όταν της έθεσα το θέμα του κόστους του ρεύματος μου είπε, με βάση αυτά που της έχει πει η αδερφή της, ότι είναι 3 φορές πιο ακριβό.

Ανώνυμος είπε...

"Αποχαρακτηρίζεται η Γυάρος?
Από τόπο προσκυνήματος στις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αντίστασης και της ανυπακοής, η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, όπως μας ενημέρωσαν μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, θέλει να μετατρέψει τη Γυάρο σε χώρο προσκυνήματος και υπακοής στα κελεύσματα των μεγαλονταβατζήδων.

Κάποιοι, (ακούγεται το όνομα μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας) εντελώς ξεδιάντροπα ζητούν από το ΥΠΕΚΑ να αποχαρακτηρίσει τη Γυάρο από Ιστορικό τόπο, προκειμένου ανοίξει ο δρόμος για να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες.
Το πρότζεκτ φαίνεται πως έχει αναλάβει να προωθήσει, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος.
Το ερώτημα είναι εάν « η ακτιβίστρια» κα Μπιρμπίλη, ο κ. Σηφουνάκης και ο κ. Γερουλάνος θα υποκύψουν στις πιέσεις και θα παραδώσουν τη νήσο Γυάρο βορά στις ορέξεις των μεγαλοεργολάβων ή θα αρνηθούν να προχωρήσουν στον αποχαρακτηρισμό της υπερασπιζόμενοι τον συμβολισμό της Γυάρου ως τόπου ιστορικής μνήμης που έχει αναπόσπαστα συνδεθεί με την ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας;

Read more: http://yperpasok.blogspot.com/#ixzz11aJtQUGB"

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Αρχαιοπτερυγα,

Συμφωνω με την κωδικοποιηση που προτεινει το αλλενακι. Δεν ειμαστε αλλωστε ολοι μηχανολογοι για να επικοινωνουμε τις λεπτομερειες...

@calamari

archaeopteryx είπε...

Γεια σου Εξάκτινε. Όλη η βιβλιογραφία (πρόσφατα τεχνικά και μη άρθρα) βασικά το ίδιο λένε: 2 με 5 φορές πιο ακριβό. Το εύρος έχει σχέση με το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά της τοποθεσίας. Όσο πιο μεγάλη, τόσο λιγότερο ακριβό το ρεύμα. Αλλά οι μεγάλες είναι ...100 και 150 μέτρα ύψος! Οι υπεράκτιες έχουν μεγαλύτερη διαθεσιμότητα (30% έναντι 20-25% αφού φυσάει πιο συχνά και σταθερά σε μέρη με jet stream) αλλά είναι πολύ πιο ακριβές.

Το γράφημα στο http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/05/blog-post.html
παρ΄όλο που αρχίζει και παλιώνει, είναι άψογο και δεν έχω βρεί διαφωνία.

Αλλενάκι, έχουμε ξεκινήσει μερικά, όπως τα λες.

Νίκο, πώς έλεγε το τραγούδι;

"Σου είπαν ψέμματα πολλά,
ψέμματα σήμερα σου λένε ξανά
κι αύριο ψέμματα ξανά θα σου πουν,
ψέμματα σου λένε οι εχθροί σου
μα κι οι φίλοι σου, σου κρύβουν την αλήθεια.

Ψεύτικη δόξα σου τάζουν οι ψεύτες
μα κι οι φίλοι σου με ψεύτικες αλήθειες σε κοιμίζουν..."

Ορέστιε, έχουμε μπλέξει.

Ανώνυμος είπε...

Πάρτε το χαμπάρι μας έχουν κάνει τον σκουπιδότοπο της Γερμανίας. Από το 1996 και μετά. Χερ Σιμίτις

Εξάκτινος είπε...

Μα πέρα από τη βιβλιογραφία επιβεβαιώνεται και από τους εργαζόμενους στον κλάδο. Κι επειδή το γεγονός είναι φρέσκο, ούτε 24 ώρες δεν έχει κλείσει, το παρέθεσα προς ενίσχυση της ανάρτησης.

@ Ανώνυμε 5:40 μμ

δυστυχώς μετά την εποχή Σημίτη δεχόμαστε μια επίθεση από όλες τις πλευρές και δεν ξέρω πως θα τη βγάλουμε καθαρή.