Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Κάψτε τα χωρίς ενδοιασμούς


Ααα… η μαγεία της προπαγάνδας. Όχι αυτής που προσπαθώ να κάνω εγώ, ο ερασιτέχνης, της άλλης, της επαγγελματικής.

Θυμάστε την δήλωση της κυρίας Σιούτη, «να μπουν ΑΠΕ ακόμη και σε καμένα δάση»; Το είχε γράψει το Πρώτο Θέμα στις 4 Οκτωβρίου. (http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=83942)

Σήμερα, εμφανίστηκε είδηση για «μελέτη» που κατηγορεί τα … δέντρα και τους θάμνους ότι εξασθενούν τους ανέμους και «κάτι τέτοιο, όπως λένε οι ερευνητές θα μπορούσε να επηρεάσει την κινητικότητα των ρύπων, αλλά όχι απαραίτητα την αποδοτικότητα των ανεμογεννητριών». Και συνεχίζει με την ίδια διατύπωση του κάποιος κάπου κάποτε…

Το είδα στην Ναυτεμπορική, (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1886204) για να δούμε αν θα μείνει ο σύνδεσμος, ή θα κατέβει. Θα μείνει. Είναι σαν τα σποτ με την μία εικόνα που δεν προλαβαίνεις να την δεις στο κινηματογραφικό έργο, που σου δείχνει κόκα κόλα, ή τσιπσάκια. Πώς το λένε; Subliminal advertising? Βλέπεις το έργο και θες κόκα κόλα στο διάλειμμα χωρίς να το συνειδητοποιείς… Δεν ξέρω ποιοι είναι οι «μελετητές», αλλά, εκτός αν έχω πια γίνει τόοοσο καχύποπτος, θα είναι οι ίδιοι μελετητές που ζεσταίνουν τον πλανήτη και λειώνουν τους πάγους.

Κακά τα δέντρα… Δεν ενοχλούν στα αιολικά, αλλά σας κάνουν κακό στα πνευμόνια, και μην γκρινιάζετε που καίγονται 1-2 χρόνια πριν μπούνε «πάρκα». Στην επόμενη πυρκαγιά δάσους, θα την θυμάστε υποσυνείδητα αυτήν την πληροφορία.. Δεν πειράζει που κάηκε, θα έχουμε πιο εύκολη απομάκρυνση των ρύπων. Η φωτό είναι από εδώ.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά. Το έχουμε χάσει το τρένο.

Ανώνυμος είπε...

http://www.i-reportergr.com/2010/07/blog-post_2627.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=2567

Ανώνυμος είπε...

http://astakos.wordpress.com/2010/07/26/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D/

Ανώνυμος είπε...

http://politika-mezedakia.blogspot.com/2010/10/blog-post_4741.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.omogenia.com/forum/showpost.php?post/60699/

Ανώνυμος είπε...

Σπορίδης Σεφερτζής ακτύπητο ντούο

Ανώνυμος είπε...

Πόσο μπορεί να βρωμάει κάποιος?? Επέλεξαν οι Άραβες τον επικοινωνιολόγο του ΓΑΠ? Είμαστε σοβαροί και λέμε τέτοια?

Ανώνυμος είπε...

http://ouranos.gr/tag/%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D/

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ 7πλασιάσει την εγκατεστημένη ισχύ της έως το 2015 στα 1.200 MW,
Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα επενδύσει 2 δισ. ευρώ για να αυξήσει το δυναμικό της, κυρίως σε αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, που αυτή τη χρονιά θα ανέλθει σε συνολικά σε 160 MW

Λέει για 1200 MW έως το 2015συμπεριλαμβάνοντας και σχέδια για "γιγαντιαίο" φωτοβολταϊκό πάρκο στον Νομό Κοζάνης, σχεδιάζει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες (Τσιπουρίδης).
Made in Germany ή Made in China?

Ανώνυμος είπε...

Kαλά, μιλάμε για ανοιχτές εγκληματικές προθέσεις.

Πως το είχε πει κάποτε; "αλλοίμονο αν ο ηγέτης άκουγε τη γνώμη της πλειοψηφίας για να πάρει αποφάσεις", "το σύνταγμα είναι για να κουρελιάζεται κοινώς, αν εμπεριέχει μη διατάξεις που δε συνάδουν με τη σύγχρονη λογική"

Εδώ ισοπέδωσαν τις υποδομές της Σερβίας για να την υποτάξουν και εμείς απορούμε ακόμα με την επιδεξιότητά τους; έχουν πάρει το κολάι...

Το γιγαντιαίο πάρκο στο νομό Κοζάνης μάλλον πρόκειται για άλλη μία οικογενειακή... πολυδιαφημισμένη ελληνο-αμερικανική επένδυση με το 51% να έχει ο μάλλον καλιφορνέζος εταίρος, αν δε κάνω λάθος.
@αλλενάκι

Professor Moriarty είπε...

"Επενδύσεις συνολικού ύψους 45 δισ. ευρώ σε πράσινες υποδομές αναμένονται στη χώρα μας έως το 2015" διάβασα ότι είπε ο πράσινος πρωθυπουργός.

είπε ακόμη:

«Η Ελλάδα, δεν ενεργεί μεμονωμένα αλλά προωθεί προτάσεις και μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η επιβολή φόρου στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει πηγή χρηματοδότησης των πράσινων υποδομών και επενδύσεων στην πράσινη οικονομία».

Και επειδή κάποιες έρευνες έδειξαν ότι οι φόροι αυτοί συνήθως δεν πάνε σε "πράσινες επενδύσεις", η υπόλοιπη αλήθεια:

"Σύμφωνα με τη ΡΑΕ, «οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν στην ηλεκτρική αγορά το 2009, καθώς και αυτές που προβλέπονται για το 2010, όπως για παράδειγμα η κατά πολύ αυξημένη υδροηλεκτρική παραγωγή στη χώρα μας, είχαν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση χαμηλής τιμής στη χονδρεμπορική αγορά που δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις νομοθετικά καθορισμένες τιμές για ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ΑΠΕ». Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΕΚΑ αποφάσισε την αναπροσαρμογή του τέλους ΑΠΕ σε 5,57 ευρώ ανά 1.000 kWh, για όλους τους καταναλωτές, πλην των οικιακών." (11-06-2010).

Και εκτός αυτού η αύξηση της τιμής ανά kWh που θα επιβαρύνει κυρίως τις επιχειρήσεις.

Έτσι θα πληρώσουμε τις ΑΠΕ, αλλά αυτό δεν το είπε. Το έκανε.

Και φυσικά τα υδροηλεκτρικά μεγάλης ισχύος δεν θεωρούνται ΑΠΕ σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Και τι κι αν μειώσει η Ελλάδα κατά 50% τα αέρια θερμοκηπίου; Το Πεκίνο από μόνο του εκπέμπει περισσότερα τέτοια αέρια απ' ότι η Ελλάδα. Από την άλλη, αν θέλει οι κάτοικοι της Πτολεμαϊδας και των πέριξ να αναπνέουν καθαρότερο αέρα, θα έπρεπε οι επενδύσεις να γίνουν για εκσυγχρονισμό και περιορισμό των ρύπων στα λιγνιτικά εργοστάσια της περιοχής, και όχι σε επενδύσεις του αέρα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.topontiki.gr/article/10718

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΑΝΤΡΙΚΟΥ αυτά που γράφεις)

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι που τα λένε αυτά είναι πλέον εγκληματίες.
Γι αυτό καίγονται τα δάση? Για κόβουν ανενόχλητα βόλτες οι ρύποι?
Σε λίγο θα μας πούν πως φταίμε κι εμείς γιατί εμποδίζουμε τα σκουπίδια να βρίσκονται ελεύθερα στην φύση.

Ανώνυμος είπε...

αυτό στην ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΑ