Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ναμίμπια; Πού είναι η Ναμίμπια;

Τι είπατε; Τέλειωσε το πετρέλαιο; Όχι ακόμα. Θα μάθατε ότι έξω από την Βραζιλία έχει πολύ πετρέλαιο. Οι insiders το ξέρουν αυτό εδώ και καιρό. Όχι, δεν είμαι insider απλά, με αφορμή τα δύο πρόσφατα άρθρα του Άλκιμου, έψαξα λίγο σε κάτι εξειδικευμένες ιστοσελίδες… από το 2005 γράφουν για giant και gigantic offshore fields στην Βραζιλία.

Πολύ αργά να τρέξετε να …επενδύσετε, είναι καπαρωμένα.


Αυτά που δείχνω δεν είναι ούτε καινούργια ούτε ειδήσεις. Είναι παλιές, πλέον, ειδήσεις. Ειδήσεις που οι Πράσινοι καταστροφολόγοι επέλεξαν να μην σας πουν, όπως εντέχνως ξέχασαν να σας πουν για το κλίμα που ζεστάθηκε τον 13-14ο αιώνα, όπως σας δουλεύουν ψιλό (και χοντρό) γαζί με πολλαπλές σκοπιμότητες, την εξής μία: Να σας τα πάρουνε. Χαιρετίσματα λοιπόν και στον Πρωθυπουργό, και στην Τίνα, και στον Αντρίκο και τα συνέδριά του, και στα απανταχού λαμόγια που θέλουν να εκμεταλλευτούν τον φόβο σας για να σας γδάρουν. Ή γιατί θέλουν να σας φορέσουν γλυκά-γλυκά την εισαγωγή ρεύματος από την Τουρκία.


Κάποτε θα τελειώσει το πετρέλαιο. Κάποτε θα εξαντληθεί και το υδρογόνο στον Ήλιο. Πριν εξαντληθεί το υδρογόνο, ο Ήλιος θα περάσει φάση «κόκκινου γίγαντα» και θα μας καταπιεί. Τα αιολικά της Μπιρμπίλη, της ΤΕΡΝΑ, του Κοπελούζου και όλων αυτών θα έχουν σαπίσει πολύ πριν γραφτούν οι πρωτοσέλιδες ειδήσεις για την Ναμίμπια, ή την επόμενη Ναμίμπια. Ναμίμπια; Πού είναι η Ναμίμπια;


Να δείτε αέριο που έχουν οι βερβερίνοι στην Β. Αφρική… Και εάν το εισαγόμενο αέριο, παράγει ρεύμα στην μισή τιμή από τα εισαγόμενα αιολικά, και το εισαγόμενο κάρβουνο παράγει ρεύμα στο 1/3 της τιμής… γιατί συζητάμε; Α! ξέχασα… η κλιματική αλλαγή. Βρε δεν ντρέπεστε;…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και η ΝΔ το 2005, στην Έπιτροπή Ενεργειακής Στρατηγικής είχε #2 προτεραιότητα την μέιωσης εξαρτησης από το πετρέλαιο. Μυαλά πετεινού.

Ανώνυμος είπε...

Eίναι αβιοτικό λέμε...
Καλό μήνα!
@αλλενάκι