Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Η Μπιρμπίλη δίνει 1% για να ξεπεραστούν οι Τοπικές Αντιδράσεις


Η Κυρία Μπιρμπίλη ξέρει: Ένα από τα βασικά εμπόδια που αντιμετωπίζει η «ανάπτυξη» των Α.Π.Ε. είναι η «άγνοια και η έλλειψη πληροφόρησης». Και την «άγνοια και έλλειψη πληροφόρησης», μετά 2-3 χρόνια προπαγάνδας στα κανάλια, τις θεραπεύει με επιδότηση (από το μείζον προϊόν της επιδότησης).  Λαδάκι για τους Ιθαγενείς.

Η προωθήτρια του Παραμυθιού της Ανθωπογενούς Κλιματικής Αλλαγής… Η συγγραφέας της Νέας Αριθμητικής όπου τα €400 ευρώ είναι φτηνότερα από τα €100, που είναι φτηνότερα από τα €35… Η Υπουργός που νομίζει ότι ακριβαίνοντας το ρεύμα φέρνει … «ανάπτυξη»! Η αδιάβαστη που δεν βλέπει τι έχει πάθει η Πορτογαλία και η Ισπανία από τις ΑΠΕ… μιλάει για άγνοια και παραπληροφόρηση!

Να πάς κοπέλα μου στην Λακωνία ή στην Κρήτη ή στην Σκύρο, ή στην Ευρυτανία, να τους πεις για την Κλιματική Αλλαγή και πως οι φτερωτές σου θα την …αλλάξουν. Να πας να τους πεις να πληρώνουν πιο ακριβά το ρεύμα για να βγάλει κανένα φράγκο η παρέα σου. Να τους πεις ότι το ΟΛΟ το ρεύμα θα ανέβει 60% ή 100% για να μπορείς να τους λαδώσεις με το 1% της αξίας της αιολικής ενέργειας που θα παράγουν αν φύγουν από τα μέρη τους. Να τους πεις γιατί ξεκαρδίστηκες στα γέλια με τον Ερντογάν που πληρώνει 100 την φ/β μεγαβατώρα (390 ή 370 εσύ) και 50 την αιολική μεγαβατώρα (100 εσύ)!

Δεν τολμάς, γιατί ο κόσμος έχει ξυπνήσει. Ξέρει ότι όπου πάνε τα αιολικά σου, καταστρέφεται για πάντα το μέρος. Έχουν καταλάβει το προφανές: Πουλάς επιδοτούμενες αρπαχτές. Έχουν καταλάβει ότι τα αιολικά υπάρχουν ΜΟΝΟ για τις επιδοτήσεις και ότι ούτε χρήσιμο ρεύμα παράγουν, ούτε σώζουν το περιβάλλον. Να στείλεις κανένα καθηγητή Πολυτεχνείου να τους πει ότι το ακριβό είναι φτηνό! Και η επαρχία έχει λεμονόκουπες.

Το βασικό πρόβλημα των ΑΠΕ, Κυρία μου, είναι ότι παράγουν πανάκριβο ρεύμα, με χαμηλή διαθεσιμότητα, δεν λύνουν κανένα ενεργειακό ή περιβαλλοντικό πρόβλημα και καταστρέφουν το τοπίο και διώχνουν τον τουρισμό. Να πας να δώσεις 1% στους Παπανδρέου να βάλουν αιολικά στο Καστρί και την Πολιτεία. Και βάλε και ένα στην αυλή σου και ένα στον Δήμα... Άντε... μέρες που είναι...

Την είδηση μου την είπε ο Π-Π και την έμπνευση την πήρα από εδώΕγώ δίνω στην Υπουργό 10 κιλά παστεριωμένα γερμανικά φύτρα από φασόλια, για την υγεία της.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

... Έτσι, χωρίς να αλλάζει το πνεύμα της ως προς το επιμεριζόμενο ποσό και τους δικαιούχους του, προτείνεται νέα ρύθμιση, η οποία ξεπερνά τις δυσκολίες υλοποίησης και ταυτόχρονα προβλέπει το σύνολο των εξουσιοδοτήσεων που απαιτούνται για την εφαρμογή της διάταξης. Επιπλέον, κρίνεται σκόπιμο, προκειμένου να εξασφαλισθεί ο στόχος εξοικονόμησης ενέργειας, να τεθούν όρια κατανάλωσης, καθώς και να επεκταθεί η πίστωση για την εξόφληση μέρους ή και του συνόλου των δημοτικών τελών, τα οποία επιβαρύνουν τους δικαιούχους της πίστωσης».

Aν το παραπάνω λέγεται τεκμηρίωση και πείθει τις τοπικές κοινωνίες, μάλλον κι αυτή παίρνει από το "καλό το πράμα" που καλλιεργεί ο Γιωργάκης!

spiral architect

porta porta είπε...

το καλυτεροτερο ειναι αυτο !

"Το μέτρο αυτό, θα περιορίσει δραστικά το φαινόμενο της αγοραπωλησίας αδειών!!!!!!!!!!!!! και θα βοηθήσει τους υγιείς επενδυτές που λαμβάνουν άδειες παραγωγής προκειμένου να υλοποιήσουν έργα και όχι να εμπορευθούν άδειες, και φυσικά θα οδηγήσει στην άμεση ανάκληση πολλών χρονιζουσών αδειών παραγωγής, οι οποίες αποδεδειγμένα αντιστοιχούν σε έργα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν"
χχαχαχαααα
τωρα θα πουλανε στη μαυρη αγορα !
πανικος !
ο ενας θα αγοραζει και ο αλλος θα πουλαει ΑΕΡΑ με αγχος !!

Πρασινες Μπιζνες.

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

@ porta porta:

Ειδικά τώρα που φτιάξανε νέο νομοθετικό πλαίσιο "one stop" ποιος τους πιάνει:

http://tinyurl.com/6h2rq6q

...τους "επενδυτές"!

spiral architect

porta porta είπε...

@spiral
και ποσες ΜΚΟ ???
"ποδηλατισσες" σ αυτη θα γραψω τον Αρχαιο ! χαχαα

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ 1 ΚΑΙ ΓΙΑ 3 ΚΑΙ ΓΙΑ 5%. ΕΤΣΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΔΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ

victoria είπε...

Και κάτι άλλο, ΔΕΝ ΉΤΑΝ καν δική της ιδέα αυτό, το να πάρουν τουλάχιστον κάποια χρήματα έναντι του λογαριασμού τους της ΔΕΗ, όσοι ζουν σε περιοχή με ΑΠΕ (εγκατεστημένες).

Ήταν ρύθμιση της ΝΔ (ε, να μην το πω αφού το ξέρω?)

archaeopteryx είπε...

Τι; Προωθεί και η ΝΔ την Απάτη;

victoria είπε...

Αρχαίε, ακόμα κι αν δεχτούμε απολύτως πως είναι όντως κακό πράγμα συλλήβδην οι ΑΠΕ, και *ήδη* κάπου βρίσκονται εγκατεστημένες, το να ελαφρύνει ο λογαριασμός της ΔΕΗ των ανθρώπων που ζουν κοντά, από τη λειτουργία των ΑΠΕ αυτών, είναι ένα μέτρο έστω ελάχιστης 'αποζημίωσης'.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Βικτώρια ο Περιστέρης σε έστειλε?

Ελαφραίνεις λογαριασμό χρεώνοντας το ρεύμα τριπλά και δεκαπλά?

100% πάνω το ρεύμα σε 10 000 000 κόσμο για να να δώσεις έκπτωση στην Κάτω Μουσουνίτσα?

victoria είπε...

Όχι «για να», αλλά «αφού» υπάρχουν, τουλάχιστον ας ΜΗΝ τα πάρει όλα ο Περιστέρης που λες, αλλά και ο κάτω Μουσουνιώτης.
Δεν είναι κίνητρο, είναι αντιστάθμιση και (κάποια) κατανομή οικονομικού όφελους σε αυτούς που επιβαρύνονται από την όχληση αν θες.

Το ίδιο γίνεται και με άλλες ενεργειακές εγκαταστάσεις αν δεν το ξέρεις, και έλειπε για τις ΑΠΕ. Δεν είναι αυτό το πρόβλημά μας με τις ΑΠΕ, μην κολλάμε.

archaeopteryx είπε...

Δεν νομίζω ότι η Μπιρμπίλη καίγεται για τα υπάρχοντα αιολικά. Καίγεται γιατί έχουν ξεσηκωθεί οι πιο ετερόκλητοι άνθρωποι στην επαρχία και έχουν συσπειρωθεί εναντίον των αιολικών.

Αν η ΝΔ θέλει να βάλει πλάτες στο έργο της Μπιρμπίλη, θα είναι, πολιτικά, ενδιαφέρον, δεν θα είναι; Να την η συναίνεση! Συναίνεση στην Πράσινη Ανάπτυξη! Να το κάνω θέμα;

archaeopteryx είπε...

Aαα.. δεν σε είδα...

Οι "άλλες" ενεργειακές εγκαταστάσεις παράγουν και ρεύμα. Οι ΑΠΕ παράγουν διαφθορά, επιδοτήσεις, ανεργία. Και όπως είπα και πιο πάνω, _έστηκε η Μπιρμπίλη για τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Θα ξέρει ότι οργανώνεται ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ και ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ κίνημα κατά των Αιολικών, και για αυτό ...αντιγράφει την ΝΔ.

victoria είπε...

Παίζει κι αυτό.

Προσθέτω πως η ρύθμιση θα μπορούσε να έχει ισχύσει από πέρυσι, αλλά τα χρήματα δεν δόθηκαν γιατί.. δεν μπορούσαν να κάνουν τους υπολογισμούς.

Ανώνυμος είπε...

Εν τω μεταξύ η Γερμανική κυβέρνηση βάζει 5δις ευρώ στο τραπέζι για ανάπτυξη αιολικών πάρκων (offshore)

http://www.tagesschau.de/inland/windenergie120.html

Τι σημαίνει αυτό?

Αφού τα βάζουν αυτοί, οι πιέσεις να τα βάλουν και οι άλλοι (εμείς) θα γίνει ακόμα μεγαλύτεροι.

Καλά κουράγια!!!

sawas

Ανώνυμος είπε...

http://tinyurl.com/5sflz52 (φρέσκο)

http://tinyurl.com/6b3xpls (λίγο πιο παλιό)

Απελευθερώστε την αγορά Η.Ε., για να ξανανοίξει η ψαλίδα μεταξυ αγοραζόμενης και πωλούμενης ενέργειας.

Τζάμπα τόσα χρόνια που σπούδασα. Θα βγάλω φωτοτυπίες τα πτυχία μου, για να τυλίγω ρέγγες!

Ανωτάτη Μπακαλική! Καλύτεροι είναι οι της ΕΛΕΤΑΕΝ?

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

Επένδυση ίσον ρίσκο. Μπορεί κανείς να μας πει τι ακριβώς ρισκάρει ένας επενδυτής σε ΑΠΕ όταν είναι ήδη προαποφασισμένη η εκ των προτέρων ενίσχυση της επένδυσης και δίνεται εγγυημένη τιμή προϊόντος;

Από την δική μου σκοπιά φαίνεται ότι το ρίσκο μεταφέρεται συνολικά στον καταναλωτή.

Να δώσω μια πιθανολόγηση: αν σε 5 χρόνια έχουμε ένα τεχνολογικό άλμα που λύνει το ενεργειακό πρόβλημα, ποιος θα υποφέρει την χασούρα των ΑΠΕ; Ο επενδυτής ή ο φορολογούμενος καταναλωτής;

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

@ Kaymakchalan:

Και επίσης όλες αυτές οι επενδύσεις είναι "εντάσεως κεφαλαίου" που σημαίνει ότι, σαν εργαζόμενος δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα, παρ' εκτός και είσαι "χωμένος". (insider)

Θα ξεράσω ...

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

Spiral

Εχεις δίκιο περί έντασης κεφαλαίου. Ενώ το retrofit για αύξηση της ενεργειακής αποτελεσματικότητας και μείωση κατανάλωσης θα είχε πολλαπλάσια επίδραση στο σύνολο της οικονομίας, είναι έντασης εργασίας, σαφώς μέσα στις τεχνολογικές μας δυνατότητες και θα απορροφούσε μέρος των ανέργων στις κατασκευές.

Εγιναν κάποια αναιμικά βήματα, αλλά σε σύγκριση με όσα έγιναν για τις ΑΠΕ είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

@ Kaymakchalan:

Το έγραψα σαν σχόλιο σε προηγούμενη ανάρτηση, το βάζω και εδώ:

Δεν είπαμε ότι η "πράσινη ανάπτυξη" θα φέρει νέες θέσεις εργασίας? Πάρε μερικές απ' αυτές:

http://tinyurl.com/65969ya


Η επιχείρηση εντάσεως εργασίας VESTAS θα κλείσει 4 εργοστάσια στη Δανία και θα απολύσει 3.000 εργαζόμενους, γιατί, όπως ισχυρίστηκε, μέσα στο 2010, παρουσίασε μεγάλα κέρδη, αλλά όχι τα αναμενόμενα για τους επενδυτές.

Θα ξαναξεράσω ...

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

"ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" Τέλειο ! πώς το σκέφθηκες?
με πρωτοπαλίκαρα για τη λάντζα την τίνα την χαλκοπράσινη και τον αντρίκο το μικρό που τα έχει χωρίσει τα τσανάκια του με τον νικολή, γιατί λέει χωρίσαν τισ μπίζνες.

Ε όχι και πρωταγωνιστρια η χαλκοπράσινη ! Για συγγραφέας της Νέας Αριθμητικής πάλι δε λέει,
γιατί δεν φαίνεται να ξέρει τίποτε. Εκτός εάν το έβαλε το χεράκι της στο οτι χώρισαν οι τσέπες των δυο .....

archaeopteryx είπε...

χααχαχαάααχαχα ανώνυμε, κωλύομαι να απαντήσω, κωλύομαι (γιατί θα με λογοκρίνει ο a. horribillis!!!)