Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Έρχονται Γερμανοί για επενδύσεις στην Ελλάδα


Αφού χορτάσαμε "επενδύσεις" Ζήμενς και HDW (αυτή που πληρώθηκε για να "επενδύσει" στον Σκαραμαγκά), και αφού η Λουφτχάνσα πήρε αυτά που ήθελε από την Ο.Α. (να' ναι καλά και οι συνδικάλες), και αφού ο ΟΤΕ έγινε DT από την πίσω πόρτα, τώρα έρχονται κι άλλοι Γερμανοί "για περαιτέρω διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στους τομείς της ενέργειας, των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού, της διαχείρισης απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων".


Εν όψει της επίσκεψης, και για να μην ξεχνάμε, εμείς οι Ιθαγενείς, μας έκαναν λίγη ενημέρωση οι τηλεοράσεις και οι εφημερίδες ότι τα ραπανάκια θα μετακομίσουν βόρεια του Θεσσαλικού κάμπου λόγω ανθρωπογενούς φαινομένου του θερμοκηπίου.

Ανώνυμοι αξιωματούχοι της ΕΕ δηλώνουν δεξιά και αριστερά ότι οι οικολογικές και κλιματολογικές οργανώσεις Α-ΠΑΙ-ΤΟΥΝ από τους Ρώσους, τους Κινέζους, τους Αμερικάνους και τους Ιάπωνες να συνεχιστεί η συνθήκη του Κυότο.


Η συνθήκη του Κυότο είναι περίπου πεθαμένη, αλλά το Ράϊχ -- συγγνώμη, η Ε.Ε. -- την θέλει πώς και πώς για να πουλάνε φτερωτές και φωτοβολταϊκά στους Κάφρους και Δοσίλογους.  Στην φωτό, οικολογικές οργανώσεις σε φεστιβάλ υπέρ της συνέχισης του Κυότο.

Στην χώρα των Κάφρων και Δοσίλογων, η J&P Άβαξ μειοδότησε και κέρδισε τον διαγωνισμό φωτοβολταϊκών στην Μεγαλόπολη.  Ο κλέψας του κλέψαντος.  Η απάτη είναι διακομματική (μην ξεχνάμε ότι και η ΝΔ ψήφισε τον Νόμο για τις ΑΠΕ). Εύχομαι, κύριοι J&P Άβαξ, (και ΤΕΡΝΑ, Ελάκτωρ και άλλοι ...κρατικοδίαιτοι) τα έσοδα από τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά, να τα φάτε σε γιατρούς. Οι τζίροι σας είναι λεφτά που δεν έχουμε, για φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος.

10 σχόλια:

spiral architect είπε...

Συμβουλή:

Τώρα που θα βγουν νομοθετικά μέτρα για την λειτουργία των blogs προς την κατεύθυνση της ταυτοποίησης των διαχειριστών:

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=413666

θα σού πω εγώ μετά, αν θα δημοσιεύεις τέτοιες αναρτήσεις!

Θα το γυρίσεις σε αναρτήσεις τέτοιου στυλ:

http://pasokhtefra.blogspot.com/
(πολύ "πράσινο" δικέ μου!)

Θα κάνεις τη πλάκα σου, θα κράζεις κανονικά και δεν θα μπορεί να σου πει κανείς τίποτα!

archaeopteryx είπε...

spiral, θα δημοσιεύω από την Καλιφόρνια, από την Ισλανδία, από τον Άγιο Μαυρίκιο, ή απλά από την Νέα Υόρκη.

Ανώνυμος είπε...

Από το δημοσίευμα «Μαζική μετακίνηση των ειδών προς τους πόλους ελέω κλιματικής αλλαγής » εντύπωση κάνουν οι εκτιμήσεις:
…«Η κλιματική αλλαγή αναγκάζει ζώα και φυτά να εγκαταλείψουν τους οικοτόπους τους έως και τρεις φορές ταχύτερα απ' όσο πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, με προορισμό πιο ευνοϊκές τοποθεσίες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Science, τα είδη μετακινούνται προς μεγαλύτερα υψόμετρα με ρυθμούς 11 μέτρων ανά δεκαετία και προς μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη με ρυθμούς 17 χιλιομέτρων ανά δεκαετία.
…Και σε περίπτωση που οι αριθμοί ακούγονται πολύ μικροί ή αμελητέοι, ο Τόμας εξηγεί ότι «οι αλλαγές είναι ισοδύναμες με μια απομάκρυνση ζώων και φυτών από τον ισημερινό με ρυθμούς 20 εκατοστών την ώρα, για κάθε ώρα της μέρας, για κάθε μέρα του χρόνου. Αυτό συμβαίνει εδώ και 40 χρόνια και θα συνεχίσει να συμβαίνει τουλάχιστον έως τα τέλη του αιώνα….»

Και εγώ τώρα αναρωτιέμαι:Αν συμβούν αυτά, θα πρέπει αυτές οι αλλαγές να αποτυπωθούν και στους χάρτες οικότοπων του Πανευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000; Γιατί αν προβλέπεται ότι θα μετακινηθούν τόσο πολύ τα ζώα και τα φυτά (μεταξύ αυτών θα υπάρχουν σπάνια, απειλούμενα, προστατευόμενα κ.ά.) λογικό το βρίσκω και να πρέπει να αναπροσαρμοστούν και οι χάρτες περιοχών οικοπροστασίας, στα νέα δεδομένα.

Στην Ελλάδα, για τη χαρτογράφηση του Natura και την προστασία σπάνιων ή απειλούμενων ειδών, έγιναν, την περίοδο 1992-2008, περισσότερα από στα 180 προγράμματα LIFE, με προϋπολογισμό, γύρω στο 1.000.000 ευρώ (κατά μέσο όρο) το καθένα. Και το χρηματοδοτικό LIFE δεν ήταν το μόνο… εκταμιεύτηκαν και οικο-αγροτικά, για οικοπάρκα κλπ

Για τους μειοδοτικούς διαγωνισμούς και τις επιτροπές που αποφασίζουν για τα διάφορα έργα, αναπτυξιακά, ΑΠΕ κλπ, δεν ξέρω... Εύχομαι να ξέρουν τι υπογράφουν (οι πολιτικοί) και μετά, να ελέγχουν αν οι επιχειρηματίες τηρούν τα συμφωνημένα.

archaeopteryx (από ...Ισλανδία) είπε...

Ανώνυμε, testicula carabelae cunatque haidonis είναι η μετακίνηση ειδών... Λαμογιά κοινώς

katalytikos είπε...

¨...και στο καπάκι
"..Επίσκεψη στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Πικέρμι Αττικής θα πραγματοποιήσει αύριο (Παρασκευή) το πρωί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για να ενημερωθεί για το έργο του ΚΑΠΕ από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο του Κέντρου, Μάνθο Σανταμούρη."

Ανώνυμος είπε...

πόσο μακάκας μπορεί να είναι ο μακάκας?

Εξάκτινος είπε...

Μη στεναχωριέσαι ρε αρχαίε!!! Όπως έλεγε κι ο καραγκιόζης θα με δέρνετε θα με δέρνετε θα κουραστείτε και θα σταματήσετε!

Θα έρθουν οι Γερμανοί, θα επενδύσουν, εμείς θα χρεοκοπήσουμε, αν δε χρεοκοπήσουμε το Ευρώ θα πάει για φούντο, όταν φουντάρει το Ευρώ θα κάνουμε υποτίμηση μετά θα κάνουμε κρατικοποιήσεις στο μισό της πραγματικής αξίας και οι Γερμανοί θα πάρουν πίσω το 25% των αρχικών χρημάτων.

porta porta είπε...

*Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου στη Μεγαλόπολη ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, θυγατρική της ΔΕΗ.
Ο διαγωνισμός αφορά στην κατασκευή και τη λειτουργία δύο φωτοβολταϊκών σταθμών, ισχύος 39MW και 11MW αντίστοιχα. Oι εταιρίες που είχαν λάβει μέρος στον διαγωνισμό οποίες ήταν οι
ΤΕΡΝΑ Α.Ε., J&P ΑΒΑΞ Α.Ε., Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - ΒΙΟΣΑΡ Α.Ε. και Κ/Ξ INTRAKAT-FCC CONSTRUCTIONS S.A.-ESPELSA.

Το χαμηλότερο οικονομικό τίμημα προσέφερε η εταιρεία J&P ΑΒΑΞ Α.Ε.

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

τους είπε ο άνθρωπος να τα φάνε σε γιατρούς

Ανώνυμος είπε...

Από καινούρια έρευνα φαίνεται ότι το ποσοστό όσων νοιάζονται πολύ για την κλιματική αλλαγή μειώθηκε. Η οικονομική κρίση κ.ά. αλλάζουν τα δεδομένα. Τώρα φαίνεται ότι τους ενδιαφέρουν περισσότερο τα υδατικά αποθέματα, η χρήση ζιζανιοκτόνων κ.ά.

http://www.econews.gr/2011/08/29/klimatiki-allagi-oikonomiki-krisi/