Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Από την Πράσινες Αρλούμπες στην Γερμανική Άλωση


Θα σας κουράσω σήμερα...  Από το συμπέρασμα ότι οι Γερμανοί είναι πίσω από όλη την Πρασινάδα, που με ενοχλεί από μόνο του, έχω φτάσει σε αυτό που θεωρώ προμελετημένη εισβολή και κατάληψη της χώρας μου – και 1) δεν μου αρέσει καθόλου και 2) αναρωτιέμαι εάν υπάρχει καν περιθώριο αντίδρασης, έτσι που έχουν γίνει τα πράγματα.

Τι κάθομαι και γράφω εδώ και ενάμιση χρόνο… Γράφω υπέρ του προφανούς. Επιχειρηματολογώ ότι 1+1 = 2 (στο κοινό σύστημα αριθμητικής μας). Ισχυρίζομαι ότι η φυσική και η κοινή λογική δεν άλλαξαν επειδή έπεσε το Τείχος και επανενώθηκαν οι Γερμανίες.  Και όμως...

Με έκπληξη και επιφύλαξη κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλη η μπουρδολογία για Ανθρωπογενή Κλιματική Αλλαγή και ΑΠΕ και Πράσινη Ανάπτυξη είναι ένα εξαιρετικά καλοστημένο Γερμανικό business plan, το έθεσα σαν υπόθεση εργασίας πάνω στην οποία προσπάθησα και προσπαθώ να βρω λάθη, τρύπες και αντιφάσεις. Και αν και ακούγεται τραβηγμένο, δεν βρήκα. Μου επεσήμαναν διάφοροι κυρίως Αμερικάνοι και Καναδοί ότι δεν είναι μόνο Γερμανοί, αλλά έχει και Ισπανούς και Σκανδιναβούς και Άγγλους η άσκηση, βασικά μερικές οικογένειες Ευρωπαίων πλουσίων. Ωστόσο δεν έχω καταφέρει να καταρρίψω την υπόθεση εργασίας ότι ο σχεδιασμός, η εκτέλεση και ο έλεγχος είναι made in Germany (και όλες οι σχετικές αναρτήσεις μου είναι εδώ).  Ένα θαυμάσιο σχήμα για να χρησιμοποιήσουν οι Γερμανοί τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, να ξεπεράσουν τις αδυναμίες τους (και τις ρετσινιές, κυρίως του Β’ ΠΠ), για μία σύγχρονη νέο-ιμπεριαλιστική επικράτηση σε αυτό που ιστορικά θεωρούν ζωτικό τους χώρο, και που μεταφράζεται σε εξαγωγές, και εισπράξεις, σε προβλέψιμη βάση, από ενεργειακά κυρίως δίκτυα. Και όλα με την επίφαση ότι το κάνουν για το καλό του κόσμου. «Making money while doing good». Και όπου χρειάζονταν νόμοι, οι αχυράνθρωποι της ΕΕ δεν είχαν πρόβλημα να τους παρουσιάσουν σαν «Ευρωπαϊκούς» (εξ ού και ο Γίγαντας Μπαρόζο και ο Τιτάνας Βαν Ρομπουϊ). Όχι μόνο το τύλιξαν σε ένα οικολογικό περίβλημα το εγχείρημά τους, αλλά όλη η γραφειοκρατία της ΕΕ και στρατιές αχυρανθρώπων είναι μέρος της άσκησης.

H Φουκουσίμα πρέπει να τους έκανε κομματάκι άνω κάτω, τους Γερμανούς, αφού έπεσαν και οι ίδιοι στην Πράσινη Παγίδα τους (τον όρο eco-trap τον διάβασα μάλιστα στο Spiegel). Θα κλείσουν, λένε, τα πυρηνικά τους, που αντιπροσωπεύουν πάνω από 20% της ηλεκτροδότησής τους. Θα τα υποκαταστήσουν με ΑΠΕ και υδροηλεκτρικά και ηλιακούς Πύργους Βαβέλ στην Βόρεια Αφρική και την …Ελλάδα. ΔΕΝ τους πιστεύω και μην τους πιστεύετε. Το ρεύμα δεν μεταφέρεται εύκολα, οι γραμμές είναι πανάκριβες και ΔΕΝ συμφέρει να χτίσεις γραμμές υψηλής τάσης για να μεταφέρεις ρεύμα που παράγεις 5,6,7,8 ώρες την ημέρα. Ούτε από την Κρήτη στην Γερμανία, ούτε από το Τομπρούκ στην Γερμανία. Βέβαια, αν μας πείσουν να πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ τα καλώδια, και ΕΜΕΙΣ με τα €400 ή τα €100 την μεγαβατώρα τα φωτοβολταϊκά ή τα αιολικά που ΑΥΤΟΙ εξάγουν, θα μειώσουμε εμείς τις απαιτήσεις μας, θα ζούμε τίμια και πολύ φτωχά, αυτοί θα εξάγουν σαβούρες και εμείς θα ζητάμε λιγότερο αέριο, ή πετρέλαιο ή ο,τιδήποτε. Και επειδή η διαχείριση του δικτύου θα είναι πολύ δύσκολη με την στοχαστικότητα του αέρα και του ήλιου, θα τους πληρώσουμε να το διαχειρίζονται. Και θα τους πληρώσουμε για να πάρουν τα υδροηλεκτρικά μας και να μας πουλήσουν know-how για αντλησιοταμίευση. Ή εάν δεν φτάνουν τα λεφτά για τις σαβούρες που θα αγοράζουμε, θα συμβιβαστούν με γη, νησιά, ανρθρώπους και ό,τι άλλο έχουμε να ξεπουλήσουμε. Και όχι μόνο εμείς, αλλά όποιο κορόϊδο ή όποιο φουκαρά πέσει στα νύχια τους. Εξαιρετική δουλειά, και η ύφεση και η κρίση είναι μία χαρά βοήθεια στα σχέδια τους.. Και απόδειξη το όψιμο ενδιαφέρον τους για εμάς τώρα που έχουμε φαλιρίσει χωρίς να το λέμε.

Σας ζαλίζω με το θέμα, αλλά το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σοβαρό, για εμάς, λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, ελέω σοσιαληστών (made in Germany) Πασόκων και της συμπαθούς τάξης των χαχόλων που έφτιαξαν από το 1981 και μετά.

Η κατάσταση είναι η εξής: Μετά 2 χρόνια Πασοκικής και ΓΑΠικής ανωμαλίας, φαλιρίσαμε και το κάναμε αφού βεβαιώθηκαν οι Πασόκοι και οι ΓΑΠικοί ότι μηδενίσαμε την αξία οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου είχαμε, ώστε ο Ευρωπαίος «επενδυτής» να το πάρει …τσάμπα. Και τι θέλουν οι «Ευρωπαίοι» επενδυτές; Τα λιμάνια, το δίκτυο των σιδηροδρόμων, του νερού, του ρεύματος, τους δρόμους. Εύκολα έσοδα για αυτούς, ανελαστικά έξοδα για εμάς και, εκτός από θέρετρο για τους συνταξιούχους τους, ένα λιθαράκι στο σχέδιό τους για πρόσβαση είτε στην Μέση Ανατολή είτε στην Βόρεια Αφρική. Μα δεν σας θυμίζει κάτι;

Και να επισημάνω, ότι σαν «επενδυτές», οι Γερμανοί δεν βάζουν λεφτά, βγάζουν λεφτά. Η Deutsche Telecom το φυσάει και δεν κρυώνει που έδωσε λεφτά για να πάρει τον έλεγχο του 100% του ΟΤΕ αγοράζοντας το 20%. H Krupp είναι έξω φρενών που έπρεπε να πληρώσει για την HDW αφού αυτή είχε τον Σκαραμαγκά και τα συμβόλαια για τα υποβρύχια. (και σιγά μην πληρώσει η Krupp για το προνόμιο να την επιδοτούμε μέσω Λάρκο, από την οποία παίρνει πρώτες ύλες!

Ο ΟΣΕ; Απαγορεύεται σε Ρώσους να ενδιαφέρονται για τον ΟΣΕ (θέλει τον έλεγχο η DB ή η Σένκερ και τις προμήθειες υλικού τίποτα Γαλλικές θυγατρικές της …Ζήμενς. Με την Ολυμπιακή Αεροπορία καθάρισαν. Έφτιαξαν νέο μέλος της Star Alliance να τροφοδοτεί τα hubs στο Μόναχο και την Φραγκφούρτη για να είναι πιο αποτελεσματική και κερδοφόρα η Λουφτχάνσα (που έτσι πήρε το πτητικό έργο χωρίς να δώσει φράγκο). Βέβαια, η Aegean δεν το βλέπει έτσι, αλλά το συμπέρασμα αυτό είναι, αλλά να θυμίσω πόσοι έβριζαν την παλιά Ολυμπιακή. Το Αεροδρόμιο; Μικρογραφία μικρού επαρχιακού αεροδρομίου της τέως Α. Γερμανίας, και το πληρώσαμε και το πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ για να το νέμονται αυτοί! Φυσικά και έχουμε Ελληνικά καροτσάκια και Έλληνες στα γκισέ. Τα λεφτά δεν είναι τα καροτσάκια και τα γκισέ.

Να θυμίσω ότι στον Β’ Π.Π., ο Γερμανικός Στρατός δεν είχε επιμελητεία. Ζούσε από τις χώρες που κατελάμβανε. Σημαντικό να το καταλάβουμε αυτό: Από τις χώρες που κατελάμβανε. Και είχε υποχρέωση ο Γερμανικός Στρατός να στέλνει και κατιτίς στον Πατέρα Πατρίδα… Έτσι και τώρα. Θέλουν έλεγχο της ΔΕΗ για να επιβάλλουν, μέσω δήθεν αθώων «οικολόγων», φουσκωμένα τιμολόγια. Θέλουν ΑΠΕ, για να πουλάνε φτερωτές, φωτοβολταϊκά, καλώδια, συστήματα ελέγχου. Θα υπερκαλύψουν μόνο από αυτό την ζημιά τους από τα …ομόλογα. Να θυμίσω την σπουδή με την οποία η Κυβέρνηση Παπανδρέου (με την σύμφωνη ψήφο της ΝΔ) πέρασαν τον απίθανο νόμο για τις ΑΠΕ… Έτοιμο από τον καιρό του άλλου φωστήρα και καλού ανθρώπου ευρωεπιτρόπου Δήμα. Τυχαίο;

Θα ελέγχουν τα τηλέφωνα, τους δρόμους, τα λιμάνια, τα τρένα. Όπου δεν το κάνουν οι ίδιοι, θα βάζουν συνεταίρους (βλέπε π.χ. την "ελληνική" αεροπορική εταιρία μέλος της Star Alliance). Καλώδιο από εμάς, εάν είμαστε φτηνότεροι από τον Τσέχο, τον Ούγγρο ή τον Πολωνό. Τα χωματουργικά δικά μας (για να έχουν το Μέγκα με το μέρος τους). Θέλουν και τα βουνά και τις πεδιάδες για τις ΑΠΕ που θα μας πουλάνε και θα πληρώνουμε. Θα ελέγχουν κάθε δίκτυο (χωρίς να βάλουν φράγκο) και θα εισπράττουν εσαεί. Δεν θα τους νοιάζει εάν χρεοκοπήσουμε, θα τους ανήκουμε και θα εισπράττουν εσαεί, αμήν ... Από λογαριασμούς, διόδια, εισιτήρια, ποσοστά, royalties. Φυσικά με ντόπιους συνεταίρους.

Λείπει ένα τελευταίο συστατικό για να είναι πλήρης η Άλωσή μας: Οι Τράπεζες… Θα τις ελέγξουν και αυτές, και σιγά μην τις αγοράσουν!… Είπαμε… Βγάζουν λεφτά, δεν βάζουν. Θα τελειώσει η Blackrock την μελέτη (η Blackrock είναι παραφυάδα επενδυτικής τραπεζικής που εγώ την είχα αφήσει να κάνει …επενδύσεις βέντσουρ κάπιταλ. Πότε έμαθε να αναλύει Ελληνικές Τράπεζες μου είναι μυστήριο (αλλά κάτι τέτοιους τους λες τι θέλεις να στο πούνε, και στο λένε στα αγγλικά). Η κατάσταση είναι που είναι χάλια και θα γίνεται χειρότερα, θα βάλουν τις ζημιές των Τραπεζών στις ΔΟΥ (και την τσέπη μας), και θα αναγκαστεί κάποια Γιούρομπανκ να «θυσιαστεί», και αφού αγοραστεί από την Εθνική, και συγχωνευτεί με τους υπόλοιπους, να αναλάβει την διοίκηση του υπόλοιπου τραπεζικού συστήματος. Αμφιβάλετε; Μα έχει ήδη συζητηθεί και η πρόβα έγινε με τα ΕΛΔΑ Το «Γιουρο» της υποθετικής Γιούρομπανκ γράφει στην πίσω σελίδα "DB" και θα την πληρώνουμε κι από πάνω, για το know how!). Και με 2-3 Ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες θα ελέγχουν και θα παρακολουθούν κάθε κίνηση, τύφλα να' χει η Αμερικανική Εφορία. Εδώ θα έχουμε Πράσινη, σύγχρονη, Γεστάπο.

Η Γερμανική Πράσινη Απάτη με την οποία ασχολούμαι εδώ και ενάμιση χρόνο έχει αποκτήσει άλλη πιο επείγουσα διάσταση: Την Άλωσή μας. Φωνάζουμε για τον ΓΑΠ ή για την Μέρκελ. Τρίχες. Περαστικά ανθρωπάκια. Οι Πασόκοι ήταν πάντα σε διατεταγμένη υπηρεσία (στην Γερμανία δεν ξεκίνησαν με τους επαναστατικούς μανδύες τους;) και το Γερμανικό πλάνο είναι η σύγχρονη (από την δεκαετία του 80) εκδοχή προηγούμενων πλάνων. Οι Ευρωπαϊστές και οι Ευρωλιγούρηδες μέρος της άσκησης.

Το εάν μπορούμε να αντιδράσουμε είναι άλλο θέμα… Τώρα, βλέπετε γιατί φωνάζω «δις ιζ Πάρτα» εδώ και καιρό. Με την διαφορά ότι τα έχουν ήδη πάρει (τα περιουσιακά στοιχεία μας, όχι τ' απαυτά μας). Και τους πληρώνουμε κιόλας. Θα βρεθούν πολλοί να λένε «μα καλά είναι, δεν έχουμε επιλογή». Και παραμονές του 1940 το έλεγαν, και παραμονές 1914 το έλεγαν. Ή δεν είναι μέρος του Μεγάλου Διχασμού; Ή δεν εξηγεί και το φαινόμενο Ζήμενς; Καταδικάστηκε μέχρι και στην Νιγηρία, αλλά εδώ... Γρεκολάνδη...   ΓΙΑΤΙ δεν μπορούμε να πιάσουμε αυτόν που έχει παραδεχθεί το αδίκημα;

Το ότι όλα έγιναν επί ΓΑΠ είναι συμπτωματικό. Βρήκαν τον βολικό, τον παραμύθιασαν, έταξαν  και επιχειρηματικές δόξες στο περιβάλλον, να το. Και με τον άλλο βολικό στον Λευκό Οίκο (της ίδιας σοσιαλδημοκρατικής πράσινης συνομοταξίας), μπορεί να είναι όλα τελειωμένα. Εκτός εάν… Εκτός εάν…

ΥΓ1.  Για σκεφτείτε ποιός βγήκε κερδισμένος από τα μονά-ζυγά για τον Δακτύλιο;  Για σκεφτείτε γιατί το Πράσινο Ταγάρι ξεκίνησε με πρόστιμο για τα παλιά αυτοκίνητα... Για σκεφτείτε γιατί δεν ήταν τεκμήριο η αγορά αυτοκινήτου μέχρι εργοστασιακή αξία 50.000 (48 έκανε το Καγιέν).  Και μην τα βάζετε με την Μέρκελ, ή τον ΓΑΠ... Είπαμε... Περαστικά ανθρωπάκια. Το Ράϊχ δουλεύει ασταμάτητα από το 1980, από το 1900... Έφτιαξε και συντήρησε κομμουνιστές, αντιεβραίους, νεοσοσιαλιστές, έχει αγοράσει την Αγγλία, έχει βάλει γερό χέρι στους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ (που ξεκαθάρισαν και κάτι λογαριασμούς στην Σερβία), έχει βάλει χέρι στους Labour της Αυστραλίας, δεν το νοιάζει εάν διαλυθεί πλέον η Ευρώπη, θα κρατήσει το Βέλγιο και ό,τι άλλο θέλει, εμάς μας έχει δεμένους χεροπόδαρα, να' στε καλά, εσείς και ο Γερμανοσοσιαλισμός.  Ο δρόμος για την υποδούλωση.

ΥΓ2. ΜΗΝ πιστεύετε ότι θέλουν να βάλουμε ΑΠΕ για να τους εξάγουμε ρεύμα. Πρώτον γιατί δεν παράγουν αξιόλογο ρεύμα οι ΑΠΕ, δεύτερον γιατί το στοχαστικό ρεύμα δεν μεταφέρεται τόσο απλά και τρίτον πρόκειται για πανάκριβο ρεύμα.  Θέλουν να βάλουμε ΑΠΕ για να μας πουλάνε σαβούρες, και για να πληρώσουμε εμείς τα καλώδια για την Βόρεια Αφρική, για να κάνουν την ίδια κομπίνα εκεί.  Εμείς θα δίνουμε Γη και κ_λο, για να ξεπληρώνουμε, η Β. Αφρική θα δίνει ό,τι ήθελε και ο Ρόμελ.

Δείτε και το http://www.antinews.gr/2011/08/27/119216/  

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

DESERTEC!!!
Σου θυμίζω σχετικό σχόλιο σου στο blog μου, σε ανάρτηση με θέμα ΛΙΒΥΗ - DESERTEC.
http://envthink.blogspot.com/2011/03/desertec.html

"το Desertec είναι μείζον κομμάτι της εξωτερικής και εξαγωγικής πολτικής της Γερμανίας.

Εάν πιστέψεις ότι το εννοούν (και νομίζω το εννοούν είναι η κατάληψη με ειρηνικά ενεργειακά μέσα και δίκτυα της Βορείου Αφρικής. Για αυτό και δεν άντεξα να μην το χαρακτηρίσω σαν δεύτερο operation sunflower.

Οι στρατηγική τους είναι "πληρώνει ο κατεχόμενος για το προνόμιο που του δίνω να τον κατέχω". Εμείς πληρώνουμε τα μεταφορικά τους μέσω Ελλάδας. Ο ΓΑΠ και το Πασόκ είναι 100% ταγμένοι σε αυτό το κατοχικό σχήμα. 100%. Το αν βγάζουν και κανένα μεροκάματο μερικοί είναι μέρος του παιχνιδιού"...
@katalytikos

Η απορία που έχω είναι εάν αυτό που γίνεται στην Λιβύη και την Βόρεια Αφρική τους εξυπηρετεί ή όχι.

Και δεν είμαι σίγουρος αν τα δικά μας συμφέροντα εξυπηρετούνται από την Γερμανική κατάληψη της Βόρειας Αφρικής. Δηλαδή, δεν δίνω βουνά ούτε πληρώνω καλώδια για να παίρνουν ρεύμα οι Γερμανοί από την Λιβύη, ιδίως όταν στην διαδικασία με φορτώνουν με άχρηστες σαβούρες για να βγάζουν τα έξοδά τους.

archaeopteryx είπε...

Η Λιβύη είναι σκοτεινό θέμα (παίζει ακόμα) Εκαναν ότι ήταν κατά του πολέμου, αλλά τα πετρέλαιά τους είναι εκεί, η Ιταλία είναι στον άξονα, και την Αγγλία την έχουν αγοράσει.

Βασικά, όσο έχει σφαίρες και μπόμπες, δεν μπορούν να βάλουν ...καθρέφτες

Ανώνυμος είπε...

τελικά όσο πιο σοβαροφανής είναι μια χώρα τόσο πιο καραγκιόζης είναι. Η Γερμανία με την επισημότητα της και τους δήθεν θεσμούς τελικά είναι ένας ψιλοκομπιναδώρος του κερατά. Το ίδιο ισχύει για τους Τούρκους και την δήθεν σοβαρή διπλωματία τους.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να φυτρώσουμε ένα ζευγάρι και να βρούμε το θάρρος, και το θράσος, να τους τα πούμε στα ίσα.

Οσο για κατάληψη κλπ, αυτά ισχύουν όσο τα ανέχεται ο κατακτημένος. Οταν σοβαρέψουν τα πράγματα οι "επενδυτές" παίρνουν δρόμο.

Ανώνυμος είπε...

Το καραφλο βούρλο πήγε να δει τα λαμόγια στο Πικέρμι

Ανώνυμος είπε...

και συνοδεύεται (???) από:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jeffrey_Sachs

porta porta είπε...

Ολα τα $$ θα ειναι η νεα Τραπεζα του Χρυσοχοιδη, με Γερμανικη Τεχνογνωσια...

Εκει θα γινει ο "πολεμος"...

και ΑΠΕ και Εργοστασια και τουρισμος.. ολα τα $$ θα περνανε απο γερμανικο κοσκινο, με την αναλογη αποσταθεροποιηση των "επενδυσεων" και το ξεβρακωμα των assets.

θα "κλεισουν" και τα Ελληνικα Χρηματοπιστωτικα μαγαζια.. ελεω ρευστοτητας...

τα παντα ρει.

Θα χασουμε τη μπαλλα.

ΠΠ

porta porta είπε...

*Το πρώτο εξάμηνο του 2011 οι πωλήσεις της ΑEGEAN ανήλθαν σε 295,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 10%, λόγω της αύξησης κατά 24% που επετεύχθη το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους 19,8 εκατ. έναντι καθαρών ζημιών ύψους 32,6 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2010.

ΠΠ

spiral architect είπε...

..."πληρώνει ο κατεχόμενος για το προνόμιο που του δίνω να τον κατέχω".

Αυτή είναι η αλήθεια και κάποιοι το'χουν καταλάβει!

Το θέμα είναι: Τι κάνουμε? Το να το συζητάμε σε μπλογκ, στη δουλειά μας, ή πάνω στα τσίπουρα με την παρέα μας, χρήσιμα συμπεράσματα μπορεί να βγάλουμε (ότι 1+1=2) αλλά δουλειά δεν γίνεται! Το Reich μας κατσικώθηκε στο σβέρκο!

Μην περιμένετε να φτιαχτεί το σάπιο σύστημα στις επόμενες, μεθεπόμενες, ή παραμεθεπόμενες εκλογές! Αυτό που "τεσταρίστηκε" αυτές τις μέρες (με το νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ) είναι οι μελλοντικές κυβερνήσεις συνεργασίας, ala Ευρώπη.

- Περιμένετε ότι αυτές θα κάνουν κάτι διαφορετικό απ' ότι κάνει ο ΓΑΠ τώρα?

- Έστω κι αν ο Σαμαράς πάρει αυτοδυναμία, πιστεύετε ότι θα "ορθώσει τα στήθη" του απέναντι στο Reich?

- Με λίγα λόγια μια οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση θα μπορέσει να άρει τις κοινωνικές και οικονομικές αδικίες και τους παραλογισμούς του συστήματος, που μια παράμετρος αυτών των παραλογισμών είναι η "επιδοτούμενη πράσινη ανάπτυξη"?

Αγαπητοί μου πάρτε το απόφαση: Ένα αυτοκίνητο, όσο και να το συντηρείς, κάποτε θα σκουριάσει. Ο σιδερόστοκος και η σιλικόνη θα το κρατήσει για λίγο ακόμα στη ζωή, άλλα είναι καταδικασμένο να γίνει scrap!

Έτσι είναι και το σύστημα που διάγουμε: Σιλικόνη, σιδερόστοκος, κλεισιμο στις διαρροές του νερού και του λαδιού και ... παρηγοριά στον άρρωστο, μέχρι να βγει η ψυχήτου!

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

Ναι να πάμε για καινούργιο αυτοκίνητο, αλλά μάρκα και μοντέλο που θέλουμε εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Η αεροπορική εταιρεία Star Alliance έχει καμία σχέση με την άλλη Alliaz, που αναφέρεται σε ένα πρόγραμμα, το PRIMAKLIMA ή είναι απλά συνωνυμία;

http://www.scienceblogs.de/primaklima/2009/07/allianz-und-wwf-verfassen-eine-zwischenbilanz-zum-kyotoprotokoll.php

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε μου, σεβαστά τα όσα γράφεις αλλά για την αποψή μου περι της γερμανικής καταλήψης και κυριως για το ποιος φταιει, εχω αναφερθεί σε προηγούμενο σχετικό αρθρο σου. Επίσης ήταν εμφανές απο την πρώτη μέρα ότι ο όλος παραλογισμός της κρίσης γίνετε για το ξεπούλημα.
Για το μικρόβιο της απάθειας των Ελλήνων και ειδικά των νέων, σε όλα όσα διαδραματίζονται θα γραφτεί απο κάποιον κανενα άρθρο? (και μην μου πείτε για τους αγανακτισμένους......γελοίοτητες). ThW

spiral architect είπε...

http://wp.me/pPn6Y-abg

Ανώνυμος είπε...

spiral
Πολύ ωραίο. Δεν το ήξερα. Αλλα... This last year ... τώρα?
Τώρα ο Ελλην πάσχει απο...προληψη. Πρέπει πάντα να φτάνουμε στα άκρα? Την τελευταία στιγμή? Στο τέλμα όλων των εξαθλιώσεων που αναφέρει το άρθρο?
Την Ομηρου Οδύσσεια διδαχθήκαμε αλλά όλοι αυτοί που ο αρχαίος καταριέτε, την μελέτησαν και έγιναν οι πολυμήχανοι.
Εμείς? -Μπεεεεεε
ThW

Ανώνυμος είπε...

εντάξει όλα αυτά τα βλέπω να έρχονται ... εδώ το ερώτημα είναι πως αντιδρώ ... δηλαδή τι θα κάνει αυτό το Έθνος που δέχεται αυτή την ανήθικη επίθεση ... άντε μου λες αρχαίο πουλάκι ότι ο εχθρός ότι δεν έχει απλά περάσει την πύλη άμυνας αλλά ότι είναι μέσα απο τα τείχη και απλά ζυγίζουν τα πτώματα και βλέπει τις δυνατότητες των εν ζωή ανθρώπων .... εγέρθειτε Έλληνες ...

Ανώνυμος είπε...

φιλε αρχαιοπτερυξ(βρεθηκε στη Γερμανια)
Η προθεσεις σου ειναι καλες,και εχω και εγω τις ιδιες ανυσηχιες μαζι σου.
Θελω με καθε τροπο να μην γινουμε σκλαβος κανενος.
Ολα τα στοιχεια που δινεις ειναι σωστα,και ειναι αυτα που μπορει ο καθενας να βρει αν ψαξει λιγο.
Ειναι ομως τελειος ΛΑΘΟΣ ο στοχος σου.
Και τα συμπερασματα σου οσο αφορα καποιο σχεδιασμο μακροχρονιο.
Ειναι σχεδον αδυνατον να σε πεισω γιατι ο χωρος εδω ειναι περιορισμενος
και τα στοιχεια υπερβολικα πολλα που θα επρεπε να αναφερεθουν.
Ναι η Γερμανια εκμεταλλευεται αυτη την στιγμη την κατασταση μας οπως την περγραφεις,ειναι αληθεια.
Ομως τι επρεπε να κανει?
Προδοσια για τα συμφεροντα της?
Οπου της δινεται ευκαιρια πρεπει να δραστηριοποιηθει,αλλιως θα καλυψει αλλος το κενο.
Οπου δινετε επιχειρηματικη ευκαιρια πρεπει να μπει στο παιχνιδι.
Και εδω βρηκε πολλες ευκαιριες.
Ομως δεν ειναι αυτο το παιχνιδι της Γερμανιας,δεν το ανοιξε αυτη,απλως οι Γερμανοι ξερουν και ειναι υποχρεωμενοι για την δικη τους επιβιωση να παιξουν αυτο το παιχνιδι.
Οι Γερμανοι δεχθηκαν την δεκαετια του 90 πολυ ασχημη επιθεση απο κερδοσκοπικα κεφαλαια αγγλοσαξονικα οπως δεχθηκαμε εμμεις τωρα.
Με κιδυνο να καταστραφει πληρως η πραγματικη τους οικονομια,και δεν ειχαν καμμια στηριξη τοτε.
Ομως δεν στησανε κ..λο οπως εμεις τωρα αλλα αμυνθηκαν χρησιμοποιωντας τα ιδια μεσα του εχθρου.
Η Deutsche Bank αλλαξε πληρως δομη και μπηκε στο παιχνιδιτων αγγλοσαξονικων ανταγωνιστων για να μην γινει η ιδια θυμα κερδοσκοπικων παιχνιδιων.
Τωρα αν τα καταφερε τοσο καλα που σημερα ειναι στου 4 μεγαλυτερους παιχτες ειναι αρνητικο?
Δηλαδη επρεπε να καθησουν ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ??????
Λοιπον φιλε μου οι Γερμανοι παιζουν πολυ καλα το παιχνιδι της επιβιωσης και δυσκολευουν τα αγγλοσξονικα κερδοσκοπικα κεφαλαια.
Γιατι τελικα αυτος ειναι ο εχθρος.
Και οσο σαν χωρα και σαν ανθρωποι δεν μπορουμε να δουμε τον πραγματικο εχθρο και σε αυτον να αντιδρασουμε ,κανουμε μια τρυπα στο νερο.
Η δικη μας κυβερνηση δυστηχως εγινε ο Δουρειος Ιππος του εχθρου,ενω μπορουσε να αμυνθει,και αυτο πιστευεις οτι δεν θα το πληρωναμε???????
Θα ηθελα απαντηση για να μπορεσω να σου γραψω πολλα περισσοτερα.
Φιλικα
θανασης

archaeopteryx είπε...

Αθανάσιε, το πρόβλημα μπερδεύει επειδή αυτό που λέμε "Γερμανοί" και αυτό που λες "αγγλοσαξωνικό κεφάλαιο" δεν έχουν μονοσήμαντες ή δυαδικές υποστάσεις. Πολύ απλοϊκά, οι συντηρητικοί (?) των ρεπουμπλικάνων πχ δεν είναι οι ίδιοι με τους "δημοκρατικούς". Και αυτό που θα νόμιζα σαν παραδοσιακούς του Κολ, ακούνε πράσινα και βγάζουν σπυριά.

Προσωπικά, αν και δεν ξέρω ποιό είναι το αγγλοσαξωνικό κεφάλαιο, δεν ξέρω να με πείραξε, ένώ το Γερμανικό μου -άμησε τον αδόξαστο το 1941, και μου το ξανακάνει τώρα. Και χωρίς να είμαι στην Αμερική, νομίζω ότι και εκεί γίνεται μάχη μεταξύ αυτού που λέμε Γερμανικού και Αγγλοσαξωνικού κεφαλαίου, και εμένα μου μυρίζει ότι οι σοσιαλΔημοκρατικοί (σαν το πασόκ) ανήκουν σε μεγάλο βαθμό στην Ζήμενς, τραβηγμένο όσο κι αν ακούγεται.

Σωστά λες ότι η δική μας Κυβέρνηση έγινε Δούρειος Ιππος του εχθρού, αλλά και οι Δημοκρατικοί και οι απανταχού σοσιαλιστές του Δυτικού κόσμου (και της Αυστραλίας και ΝΖ). ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ του εχθρού. Τώρα, με την άσκηση του "ποιός οφελείται" εγώ δεν βλέπω σιωνισ΄τες και αγγλοσάξονες, 4-5 Ευρωπαϊκές οικογένειες βλέπω...

Ανώνυμος είπε...

to megalitero kolpo tora stinete me ta idroilektrika tis DEH ..aksizi na to anadiksis archaeptryx ..esxos ekatontaetias !!

Ανώνυμος είπε...

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/881aafdc-dc0a-48cc-b8d3-a901fb50c841

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο επενδύσεις!
Για τα υδροηλεκτρικά πάντως, βασικό είναι να δει κανείς πού υπάρχουν οι προδιαγραφές για τέτοια έργα (υδάτινοι πόροι κλπ). Τέτοιες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς και στις διευθύνσεις:

http://www.ekby.gr/ekby/el/EKBY_Greek_Wetlands_el.html

http://www.ekby.gr/ekby/el/EKBY_Links_el.html

spiral architect είπε...

http://youtu.be/IqrORTmSI3g

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιταλός υπουργός οικονομικών ανέφερε ένα ενδιαφέρον στοιχείο προχθές:

Γερμανικές εξαγωγές στην Κίνα το 2010 53 δισ. Γερμανικές εξαγωγές την ίδια χρονιά σε Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα, 51 δισ.

Δηλαδή τα PIIGS συνεισφέρουν στην γερμανική οικονομία όσο και η Κίνα με πληθυσμό των 1,3 δισ.

spiral architect είπε...

Για ψάξτε το λιγάκι, ισχύει το παρακάτω:

http://antigoldgreece.wordpress.com/2011/08/29/chavez-gold-bubble/

Αν ναι, τότε ποιος θα ασχολείται με τις φούσκες των ΑΠΕ.

Μιλάμε πλέον για την απόλυτη φούσκα!

porta porta είπε...

2 πιθανοτητες ( αποψη μου )

1. Θα φτιαξουν μια Νεα Κεντρικη Τραπεζα για τους "πλουσιους" του βορρα.

2. να βγουν οι Γερμανοι,Ολλανδοι, Φινλανδοι και Αυτριακοι απο Ευρω και να φτιαξουν το NEURO.

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

Σας στελνω μια μικρη ακουστικη οαση λιγων λεπτων για διάλειμμα:
http://www.youtube.com/watch?v=ZLXtSwJ85j8&feature=related

Αρχαιοπτέρυξ, σου αρεσει η κλασσικη
μουσικη;

Ανώνυμος είπε...

Νόμισμα «NEURO»;
Τελευταία που οι τσέπες μου είναι άδειες (ενώ δουλεύω κανονικά όπως παλιά), διαβάζω ολοένα και συχνότερα για (πιθανά) καινούργια νομίσματα.
Πρόσφατα διάβασα αυτό:

Το Bancor (ένα νόμισμα για έναν ενωμένο κόσμο ?) ήταν ένα υπερεθνικό νόμισμα, που εμπνεύστηκε οJohn Keynes κατά τα έτη 1940-1942 και το οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο πρότεινε να εισαχθεί μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο...

http://www.on-news.gr/2011/09/blog-post_1335.html

spiral architect είπε...

Τι λέγαμε?
http://tvxs.gr/node/93030