Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Τα αιολικά δεν εξοικονομούν συμβατικά καύσιμα... Ούτε CO2... Για να δούμε αν θα το πάρουν χαμπάρι στην ΡΑΕ ή το ΥΠΕ"ΚΑ"...


http://www.theaustralian.com.au/national-affairs/hopes-of-slashing-greenhouse-emissions-just-blowing-in-the-wind/story-fn59niix-1226462745494

http://www.thegwpf.org/hopes-of-slashing-co2-emissions-just-blowing-in-the-wind/

Η ίδια ιστορία. Φυσικά και δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες, και το συμβατικό καύσιμο που πραγματικά υποκαθιστούν είναι πάντα της τάξης του 4, 5, 6% (ετησίως κατά μέσο όρο) της ονομαστικής τους ισχύος. Και τα οφέλη με το αέριο και αυτά πλασματικά. Αν έχεις αέριο, είναι φτηνότερο να το καις μόνο του σε μονάδες διπλού κύκλου χωρίς αιολικά, παρά σε ο,τιδήποτε, με αιολικά.  Αν δεν έχεις αέριο, ...φασολάδα.

 
Κι ας μας δώσει, επιτέλους, η ΡΑΕ, ή το ΥΠΕΚΑ, πραγματικά στοιχεία, πόσα πραγματικά καύσιμα εξοικονομήθηκαν από τα 1.600 ή 1.700 εγκατεστημένα αιολικά μεγαβάτ, το τελευταίο 12μηνο; Όχι πλασματικές ιστορίες για χιλιάαααδες σπίτια που ηλεκτροδοτούνται και εκατομμύυυρια τόνους CO2 που εξοικονομούνται... Άσε πια τις χιλιάααδες θέσεις εργασίας.

1. Πόσοι τόνοι λιγνίτη εξοικονομήθηκαν;  Μετρημένοι. Όχι πλασματικοί!
2. Πόσα κυβικά φυσικού αερίου εξοικονομήθηκαν;
3. Πόσα κερδίσαμε από τις μετρημένες εξοικονομήσεις;
4. Πόσα μας κόστισαν αυτές οι εξοικονομήσεις;

Φυσικά και δεν θα απαντήσει η ΡΑΕ ή το ΥΠΕΚΑ.  Είναι πολύ απασχολημένοι για τέτοια...  Για αυτό, έχω βάλει εγώ τους μπακάλικους υπολογισμούς μου:

Η "έγχυση", ή πώς οι αιολικοί πληρώνονται αδρά, ενώ δεν υποκαθιστούν συμβατικά καύσιμα, ή πόσο, πραγματικά, μάς κοστίζει η αιολική μεγαβατώρα

"'Εγχυσης" συνέχεια (και μια πρόταση για πείραμα από το ΚΑΠΕ, χαχάααχα)

2 σχόλια:

spiral architect είπε...

Θαρρώ ότι, δεν πρόκειται να (σου) απαντήσουν.
Μετά το σκάσιμο της φούσκας των ΑΠΕ με πρώτα τα Φ/Β το πράμα θα περάσει "στα μουγκά", ή θα βγάλουν μια κομψή ανακοίνωση που θα δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα με φιοριτούρες και καλολογικα στοιχεία.

Είπε ποτέ κατιτίς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (μη χέσω!) για τη φούσκα του ΧΑΑ, τις 7000 μονάδες του Σάλλα κλπ;

archaeopteryx είπε...

ΠΟΤΕ δεν είπε η ΕΚ τίποτα, και ο Σάλλας ζει και βασιλεύει. Ο Παπαδήμος πήρε προαγωγή και καλή σύνταξη, άσε τον Γκαργκανα ή τον Προβόπουλο.

Και αναρωτιεσαι γιατί η χώρα σπάει ρεκόρ σε διαφθορά και βλακεία