Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε γιατί δεν ανέχεται την Πράσινη Θρησκεία


Ο Ivar Giaever, Φυσικός, γεννήθηκε Νορβηγός το 1929.  Και αυτός ξεκίνησε την καριέρα του σαν ελεγκτής ευρεσιτεχνιών. Εργάστηκε στην General Electric στον Καναδά και την Αμερική, έγινε Αμερικανός πολίτης το 1964, και το 1973 πήρε το Νομπέλ Φυσικής για την δουλειά του στο φαινόμενο σήραγγας ηλεκτρονίων σε ημιαγωγούς (semiconductor electron tunnelling) κατά την δεκαετία του '60. 

O Ivar Giaever αμφισβητεί το Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου και παραιτήθηκε από την American Physical Society (όπου είχε διάφορα αξιώματα) ενοχλημένος από την πρόταση "the evidence is incontrovertible", δηλαδή ότι τα στοιχεία (για το ανθρωπογενές φαινόμενο του θερμοκηπίου) είναι αδιαμφισβήτητα. Έχει αναφερθεί στο Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου σαν την "Νέα Θρησκεία" και έχει δηλώσει ότι "είναι εκπληκτικό πόσο σταθερή είναι η θερμοκρασία του Πλανήτη τα τελευταία 150 χρόνια".

Στην επιστολή του προς την Αμερικανική Εταιρία Φυσικών, ο Ivar Giaever είπε τα εξής:

Αγαπητή Ms. Kirby

Σας ευχαριστώ για την επιστολή με την οποία με ρωτάτε για την συμμετοχή μου. Δεν ανανέωσα την συμμετοχή μου γιατί δεν μπορώ να ζήσω (να ανεχθώ) την παρακάτω δήλωση:

«Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από ανθρώπινες δραστηριότητες αλλάζουν την ατμόσφαιρα με τρόπους που επηρεάζουν το κλίμα της Γης. Τα αέρια του θερμοκηπίου περιλαμβάνουν το διοξείδιο του άνθρακα, το μεθάνιο, οξείδια του αζώτου και άλλα αέρια. Εκπέμπονται από την καύση ορυκτών καυσίμων και διάφορες βιομηχανικές και αγροτικές δραστηριότητες.

Τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα: Η θέρμανση του Πλανήτη συμβαίνει.

Εάν δεν παρθούν διορθωτικές κινήσεις, σημαντικές αναστατώσεις είναι πιθανές στα φυσικά, οικολογικά και κοινωνικά συστήματα καθώς και στην ασφάλεια και την ανθρώπινη υγεία. Πρέπει να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, αρχίζοντας από τώρα».

Στην Αμερικανική Ένωση Φυσικών (APS) επιτρέπεται να συζητάμε εάν η μάζα ενός πρωτονίου αλλάζει με τον χρόνο, και πώς συμπεριφέρεται ένα πολλαπλό σύμπαν, αλλά τα στοιχεία για την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι αδιαμφισβήτητα; Ο ισχυρισμός (και πώς μετράς τον μέσο όρο της θερμοκρασίας του Πλανήτη στην διάρκεια ενός χρόνου;) ότι η θερμοκρασία της Γης άλλαξε από περίπου 288 βαθμούς Κέλβιν (15,85 Κελσίου) σε περίπου 288,8 βαθμούς Κέλβιν (16,65 Κελσίου) σε περίπου 150 χρόνια, που (εάν είναι αληθινός) μου λέει εμένα ότι η θερμοκρασία είναι εντυπωσιακά σταθερή, και τόσο η ανθρώπινη υγεία και ευτυχία έχουν σαφώς βελτιωθεί κατά την περίοδο αυτή ‘θέρμανσης’.

Με εκτίμηση
Ivar Giaever
Νομπελ 1973

Θα θυμάστε ότι παραιτήθηκε και ο Harold Lewis για τον ίδιο περίπου λόγο.  Ο Lewis ανέφερε "διαφθορά"  των επιστημόνων από Κυβερνητικά κονδύλια και αναφέρθηκε στο Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου σαν "ψευτοεπιστημονική απάτη".  Για τον Lewis είχα γράψει τον περασμένο Νοέμβριο.

Εγώ είμαι ένας ασήμαντος archaeopteryx.  Από όσα έχω δει, το κλίμα επηρεάζεται κυρίως από τον Ήλιο, και από τεκτονικές δραστηριότητες της Γης, που μάλλον επηρεάζονται από τις τροχιές της Γης και της Σελήνης.  Σέβομαι απόψεις επιστημόνων που ισχυρίζονται ότι οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες επηρεάζουν το κλίμα -- δεν προκύπτει από στοιχεία, αλλά από αποδεδειγμένα ατελή μοντέλα -- αλλά θεωρώ βλακώδη και απατηλή την άποψη ότι ο έλεγχος των πορδών των αγελάδων ή οι ΑΠΕ θα έχουν οποιονδήποτε αντίκτυπο στον Πλανήτη. Θα έχουν εμπορικό αντίκτυπο σε αυτούς που ζουν από ή που υφίστανται αυτές τις θεωρίες, και τίποτε άλλο.

Μου είπε το αλλενάκι ότι θα διώκονται στο μέλλον οι αμφισβητίες της Πράσινης Απάτης. Δεν θα χρειαστεί. Ένας-ένας θα ...τελειώνουμε και τα παιδάκια στα σχολεία θα έχουν μεγαλώσει γαλουχημένα σε νέες μπουρδολογίες.  Για αυτό είναι σημαντικό, μέσα στα σκατά που θα περνάμε, να θυμόμαστε και να σκεπτόμαστε. Και να μιλάμε (και να γράφουμε) στα παιδάκια.  Σε αυτά θα παιχτεί το μέλλον της Ελευθερίας.

6 σχόλια:

spiral architect είπε...

Κβαντομηχανική:
Φαινόμενο σήραγγας:

http://www.physics4u.gr/faq/tunneling.html

spiral architect είπε...

Όταν ο επιστήμονας είναι στρατευμένος στην επιστήμη του, αναπόφευκτα κάποτε θα έλθουν και τα ηθικά διλήμματα και θα πάρει θέση.

Κλασσικό παραδειγμα ο Αϊνστάιν που ήταν ένας πραγματικός διανοούμενος, (όπως τον όρισε ο Σάρτρ) που θεωρούσε τον εαυτό του ταγμένο να εργάζεται στο επιστημονικό πεδίο αυξάνοντας όμως αθέλητά του την στρατιωτική δύναμη των ισχυρών, αλλά από την άλλη να καταγγέλλει τις αδικίες, τον πόλεμο, τον μιλιταρισμό, τον ιμπεριαλισμό των ισχυρών δυνάμεων. Όπως έλεγε και ο ίδιος η ζωή του ήταν "μοιρασμένη ανάμεσα στην πολιτική και τις εξισώσεις".

Ατυχώς το όνομά του συνδέθηκε στενά με τον ερχομό της ατομικής εποχής. Ανήσυχος όμως, πριν να ρίξουν οι Αμερικανοί την ατομική βόμβα, έστειλε ένα γράμμα στον Ρούζβελτ ζητώντας του να μην την ρίξει και προειδοποιώντας δημόσια για τους κινδύνους που έρχονται για την ανθρωπότητα.

Πήρε θέση ...

Ανώνυμος είπε...

Kαλημέρα!

TO ΑΙΟΛΟΔΑΝΕΙΟ SOLYNDRA...

Treasury Inspector General Opens Probe Into Oblabla's... SOLARGATE

In the latest installment of what is rapidly becoming Oblabla's... Keynesian Solargate, we learn that the Treasury Department's Inspector General has opened an investigation of the now defunct $528 million government loan to SOLYNDRA which has NO chance of getting REPAID, following what will be a pennies on the dollar liquidation of the company, especially since it is primed by a $75 million term loan to George Kaiser, a DOCUMENTED O. "bundler" as was documented previously.

Per the AP...
The "concern" is that O. has pushed LEVERS to get the investment in a venture controlled by a "FRIEND" on a FASTTRACK.
...simply look at campaign and other contributions by Solyndra's equity backers which features the George Kaiser Family Foundation, U.S. Venture Partners, CMEA Ventures, Redpoint Ventures, Virgin Green Fund, Madrone Capital Partners, RockPort Capital Partners, Argonaut Private Equity, Masdar and Artis Capital Management.

When in doubt, always follow the buck... especially when it is looking for a very fast turnaround courtesy of taxpayer capital IRR padding...

archaeopteryx είπε...

Αααα... το Solyndra... Πρέπει να κάνω ένα αφιέρωμα στο Προτζεκτ Χέλιος των Γερμανών και του ΠαπαΓΑΠ... Ίδιο σκηνικό.

katalytikos είπε...

Τελικά, το θέμα της ΒΙΟΜΑΖΑΣ και με τη δικιά σας βοήθεια, έφθασε στα αυτιά αρμοδίων!! Αναμένονται αντιδράσεις.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα εν μέρει πηγάζει από την απόλυτη άγνοια των πολιτικών για οτιδήποτε τεχνικό. Αυτό περιλαμβάνει και τα τεχνικά των ΑΠΕ και της πράσινης ανάπτυξης. Το μόνο που ξέρουν οι πολιτικοί μας είναι να επανεκλέγονται.

Σε αυτή την κατάσταση όποιος τους πάει έτοιμη "περιβαλλοντική πολιτική" γίνεται χρήσιμος και αρεστός. Ακόμη και νέοι πολιτικοί όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Χατζηδάκης πέφτουν σε αυτή τη λούμπα.

Ομως η Φύση από μόνη της θα αποδείξει πόσο ψέμα μας έχουν ταϊσει και τα λαμόγια θα αποκαλυφθούν. Βέβαια αν έπεφτε και καμιά σφαλιάρα το πράμα θα γινόταν πιο σύντομα. Λέμε τώρα...