Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Το κάρβουνο ζει και βασιλεύει, και ο προστατευτισμός ξύπνησε


Μπορεί τα made in Germany παπαγαλάκια να μας λένε ότι τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά είναι το ...μέλλον, αλλά στην Γερμανία το παρόν είναι περισσότερο κάρβουνο (ναι, το ίδιο κάρβουνο που δεν κάνει να καίμε εμείς επειδή είμαστε ...οικολόγοι).

Η Γερμανική ηλεκτροπαραγωγή από κάρβουνο έχει πάει από 53% πέρυσι σε 68%.  Τα κέρδη σε Γερμανικές ανθρακικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής είναι πάνω 30%.  Το κάρβουνο είναι φτηνό, το αέριο ακριβό, και οι Γερμανοί, μετά την Φουκουσίμα αποφάσισαν να κλείνουν και να κλείσουν τα πυρηνικά τους (αλλά εισάγουν πυρηνικό ρεύμα από την Γαλλία και την Τσεχία).

Και επειδή λόγω ύφεσης και πραγματικότητας έχουν πέσει και τα δικαιώματα άνθρακα, η Δανέζα "Επίτροπος" μαγειρεύει να μειώσει τα ελεύθερα δικαιώματα για να ανεβάσει την τιμή τους. Η παρέμβαση, της παρέμβασης, ώ παρέμβαση, από ευρωγραφειοκράτες με συμπλέγματα (και λίγη βοήθεια στην Vestas).


Παράλληλα, οι νεοεκλεγέντες Γάλλοι σοσιαλιστές έδειξαν κι άλλο πρόσωπο της Πράσινης Απάτης (που το ξέρουμε αλλά δεν το λέμε). Δασμοί άνθρακα στα ευρωσύνορα. Προστατευτισμός. Θα αρέσει σε όσους αρέσει ο προστατευτισμός, αλλά έλα ντε που η Γερμανία ζει από εξαγωγές... Και τώρα που άρμεξε μέχρι τέλους τους ευρωεταίρους, βασίζεται σε αυτούς που οι Γάλλοι θέλουν να τους βάλουν δασμούς. ΤΩΡΑ καταλαβαίνετε γιατί η Κίνα έχει βάλει αιολικά στα φωτοτυπικά και τα παράγει με τις εκατοντάδες. Και αυτοί "πράσινοι" (άσχετα εάν τα αιολικά είναι -- και εκεί, όπως παντού, διακοσμητικά). Τώρα καταλαβαίνετε γιατί δεν θέλουν να βγούμε από τα σύνορα οι "Ευρωπαίοι" και γιατί και οι Γάλλοι είναι "φίλοι μας".  Θα απαγορευτούν τα Ντάτσουν παρά μόνο εάν είναι ...Ευρωπαϊκά.   Θα γελάσουμε.

http://thegwpf.org/international-news/5753-europes-return-to-coal.html
http://online.wsj.com/article/SB10001424052702303448404577410132895266186.html
http://thegwpf.org/international-news/5759-eco-imperialism-socialist-france-plans-to-revive-eu-carbon-war-on-developing-nations.html
http://www.euractiv.com/climate-environment/french-revive-sarkozys-eu-carbon-tariff-idea-news-512790

5 σχόλια:

nikos είπε...

Ο καταστροφέας της Ελλάδας διαφημίζει το έργο του!

http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/05/19/papak-apologismos/

Ανώνυμος είπε...

Το τραγικό είναι ότι καμαρώνει και για το νομοθετικό του έργο!

Στο εξής όμως προβλέπεται να ισχύουν ειδικοί κανόνες Καλής Νομοθέτησης.
Ας διατηρήσουμε λοιπόν την ψυχραιμία μας.
http://www.ggk.gov.gr/?page_id=120

spiral architect είπε...

Ένας από τους πολλούς λόγους που δεν μας αφήνουν να φύγουμε από το ευρώ, όσο και να τρομοκρατούν και να εκβιάζουν:

Πελααααάτες μου!

Ανώνυμος είπε...

spiral architect-η πελάτες συνεχώς μειώνονται μέρα με την μέρα ..δες μόνο πόσο μειώθηκε το προσδόκιμο γεννήσεως στην χώρα μας μετά την επιβολή τον μέτρων, αυτοκτονίες Aids, ναρκωτικά, αλκοολισμός , ..θα φρικάρεις

Φοτις είπε...

Tουλάχιστον 50 περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις υπέγραψε ο Παπακωνστανίνου λίγο πριν τις εκλογές

Προεκλογική βιομηχανία περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων στο ΥΠΕΚΑ

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=689811