Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Η νοοτροπία του Ευρωπόντικα είναι ίδια με αυτή του ζητιάνου στα φανάρια


http://www.euractiv.com/climate-environment/europe-airline-ceos-blast-crazy-carbon-pricing-scheme-news-512975
http://thegwpf.org/international-news/5808-europes-airline-ceos-blast-crazy-carbon-pricing-scheme.html
Οι αεροπορικές εταιρίες είναι έξαλλες με την αλαζονεία της ΕΕ να βάζει φόρο άνθρακα (που αποκαλούν παλαβό -- crazy) σε περίοδο σκληρού ανταγωνισμού, ύφεσης και με τα αντίποινα στον ορίζοντα.

Οι Κινέζοι μιλάνε για ανάμειξη σε θέματα εθνικής κυριαρχίας

Οι οικολόγοι είναι πάντα σε ρόλο παπαγάλου.

Οι ευρωπόντικες επιχειρηματολογούν ότι "the increase is less than the cost of a cup of coffee at the airport", δηλαδή ότι η επιβάρυνση του επιβάτη είναι μικρότερη από αυτή ενός φλυτζανιού καφέ στο αεροδρόμιο. 1) Ο καφές στα αεροδρόμια είναι πανάκριβος. 2) Έτσι είναι οι φόροι, ξεκινούν από λίγο λίγο. 3) Το ίδιο επιχείρημα έχουν και οι ζητιάνοι που πλένουν τζάμια στα φανάρια.

Αυτά έχουν όση σχέση με το "κλίμα" όση και οι θεωρίες του Κάϊζερ ή του Dr. Strangelove με feng shui.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/46505-%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-citigroup-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CE%BE%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-tokyo-mitsubishi-ufj-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-17%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF-2-3-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bhDiRqf_V_o

archaeopteryx είπε...

http://hat4uk.wordpress.com/2012/05/25/greece-breaking-athens-caretaker-government-forced-to-raid-recapitalisation-budget-to-keep-going-34/

για καρδιά περιβόλι

Professor Moriarty είπε...

Έχουμε και τους (αντιμνημονιακούς) οικοπόντικες. Να τι έγραφαν οι Συριζα στις προγραμματικές τους θέσεις:

"Ριζική μεταστροφή στις ΑΠΕ (κύρια αιολική, ηλιακή και γεωθερμική), που αποτελούν την πλέον αειφορική πρόταση του ενεργειακού μείγματος και συγκεντρώνουν πολλαπλά οφέλη: περιβαλλοντικά, ασφάλεια εφοδιασμού, σταθερότητα τιμών ενέργειας, δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας σε αποκεντρωμένη βάση και παραγωγή εγχώριας τεχνογνωσίας.

Ενσωμάτωση του εξωτερικού περιβαλλοντικού και κοινωνικού κόστους στην παραγωγή ενέργειας ώστε να αντανακλάται το πραγματικό κόστος της, με το οποίο μέχρι σήμερα επιβαρύνονται αδιακρίτως -αλλά άνισα- όλοι οι πολίτες."

http://www.syn.gr/programma/programma.htm

Ανώνυμος είπε...

http://yiannismakridakis.gr/?p=753#comment-134

Ανώνυμος είπε...

http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2012/05/blog-post_26.html

archaeopteryx είπε...

Professor, με φρίκη είδα τα περί "Ελντοράντο ΑΠΕ" (και του φόρεσα και σχετικό καπελάκι, χες-προχτές.

Μεταξύ Αρούλη και Ελντοράντο, η μόνη ελπιδα είναι να είμαστε τόσο άφραγκοι που να μην αντέχουμε τίποτα παρά μόνο ξερό ψωμί. Μακάβριο σενάριο, αλλά μακάβρια είναι τα σεναρια, γενικώς.

nikos είπε...

Ισχυρό ράπισμα για την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ η Απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Α.Π.Θ.


http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/05/25/apofasi-prytanikou-symvouliou/

Ανώνυμος είπε...

Προς τον Professor Moriarty: Οι θέσεις που καταγράφονται στο σχόλιο σας είναι οι θέσεις του Συνασπισμού, μιάς από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Οι επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του, ήδη από το 2009
www.syriza.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=617&Itemid=170
(άραγε σήμερα τι πρεσβεύουν;), αν μη τι άλλο, βάζουν νούμερο 1 προτεραιότητα την εξοικονόμηση ενέργειας, θέλουν την ΔΕΗ δήμοσια επιχείριση και είναι κατά των αιολικών πάρκων βιομηχανικής κλίμακας

Ανώνυμος είπε...

(συνέχεια από το προηγούμενο σχόλιο)Συγκεκριμένα αναφέρουν:
Αυτός ο βαθύς μετασχηματισμός δεν μπορεί να γίνει μέσα από το λεγόμενο «πράσινο καπιταλισμό», που παραμένοντας στη προτεραιότητα του κέρδους μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να φέρνει μερικές δευτερεύουσες αλλαγές, που μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν και παράπλευρες αρνητικές συνέπειες. Το παράδειγμα της ανάπτυξης της αιολικής ενέργειας με καπιταλιστικό τρόπο μέσα από φαραωνικά αιολικά πάρκα, που καταστρέφουν δάση και ολόκληρες περιοχές είναι ενδεικτικό.


Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτάσσεται στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία ευνοεί ιδιωτικούς ομίλους, αυξάνει τις τιμές και πλήττει την οικονομία και το περιβάλλον
Προτείνουμε και διεκδικούμε Μια νέα ενεργειακή πολιτική, που θα έχει στόχους:
Τη δραστική εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος, τη μείωση των ενεργειακών τιμών και την υποβοήθηση της ανάπτυξης.
Την αναγόρευση της εξοικονόμησης ενέργειας, της απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και της προώθησης των ΑΠΕ (αιολική, ηλιακή, γεωθερμική κλπ) σε κεντρικούς στόχους της ενεργειακής πολιτικής.
Μια ανασυγκροτημένη, 100% δημόσια, ενιαία και καθετοποιημένη ΔΕΗ, η οποία θα συνιστά το βασικό εργαλείο για μια νέα πολιτική στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας με δραστική εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων, ταχύτατη αλλαγή του ενεργειακού ισοζυγίου με την προώθηση των ΑΠΕ, νέες επενδύσεις για ενεργειακή αυτάρκεια και προσιτές μειωμένες τιμές για τους καταναλωτές και την οικονομία.
Τη χωροθέτηση εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας, με σεβασμό στα τοπικά οικοσυστήματα, με αξιόπιστες μελέτες και μηχανισμούς έγκαιρης ενημέρωσης, διαβούλευσης και συναπόφασης με τις τοπικές κοινωνίες.
Την επανάκτηση του δημόσιου ελέγχου στα ΕΛΠΕ, τον αποφασιστικό πλήρη κρατικό και κοινωνικό έλεγχο του συστήματος διύλισης, διάθεσης και εμπορίας των καυσίμων, την εξάλειψη των καρτέλ και τη δραστική μείωση των τιμών.
Τη ματαίωση της εισαγωγής της ΔΕΠΑ στο Χρηματιστήριο και την ανασυγκρότησή της, τον δημόσιο έλεγχο των ΕΠΑ και την εφαρμογής μιας πολιτικής μείωσης των τιμών του φυσικού αερίου.
Την απόρριψη της προοπτικής δημιουργίας θερμοηλεκτρικών εργοστασίων λιθάνθρακα.
Την προώθηση και εξάπλωση της βιο-κλιματικής αρχιτεκτονικής. Άμεση αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας των δημοσίων και όλων των νέων κτιρίων υπό αυστηρές βιο-κλιματικές προδιαγραφές, καθώς και επιδοτήσεις για την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας όλων των υπαρχόντων κτιρίων.
Την απόρριψη παραγωγής βιοκαυσίμων, η καλλιέργεια των οποίων γίνεται σε βάρος των καλλιεργούμενων εκτάσεων. Πιθανώς η παραγωγή βιοκαυσίμων από υπολείμματα καλλιεργειών και άλλων παραγωγικών διαδικασιών να αποδειχθεί πιο χρήσιμη.
Την απόρριψη κάθε σκέψης για παραγωγή πυρηνικής ενέργειας."

archaeopteryx είπε...

ανώνυμε, θα το κάνω ανάρτηση το τελευταίο σχόλιό σου (αν και για το ελντοράντο το άκουσα)

Ανώνυμος είπε...

http://filopatria.wordpress.com/2012/05/23/%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B1/

nikos είπε...

αξίζει πάντως να παρακολουθηται το ημερήσιο φορτίο συστήματος http://www.admie.gr/ και βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Ανατριχιαστικά !!

nikos είπε...

O εγκληματίας Δήμαρχος ξαναχτύπησε

http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/05/26/o-eglimatias-pahtas/#respond

Ανώνυμος είπε...

Για την ιστορία:
Eυρωπαϊκός φόρος άνθρακα στις αερομεταφορές από 1η Ιανουαρίου
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231142946

Πραγματικά, φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτού του τύπου τους φόρους:
http://thetravellernews.com/airlines-ukapd/΄

Ανώνυμος είπε...

Και να ήταν μόνο αυτό! Υπάρχουν σκέψεις για ρύθμιση και στις υπόλοιπες μεταφορές, μετακομίσεις κλπ,. Φοβάμαι πως αν δεν ονοματίσουν τα πάντα πράσινα (και αν δεν τα φορολογήσουν ως πράσινα) δεν πρόκειται να ησυχάσουν.

"...Ευρηματικότητα και πράσινες προτάσεις για το μέλλον μας
Αναγκαία η στροφή σε λιγότερο ρυπογόνους μεταφορές
Οι μεταφορές αποτελούν έναν από τους τομείς όπου η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται τις τελευταίες δεκαετίες, μαζί με τις εκπομπές ρύπων και αερίων του θερμοκηπίου. Η ανάγκη μιας πιο ορθολογικής οργάνωσης των μεταφορών φωτίστηκε από διάφορες εισηγήσεις, που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τη «Μετάβαση σε μια πράσινη Ελλάδα 2010-2020» του ΕΛΙΑΜΕΠ..."
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathglobal_1_21/05/2012_443105

Professor Moriarty είπε...

Ανώνυμε λες τα ίδια με αυτά που διάβασα με άλλα λόγια. Τα λες λίγο πιο στρογυλεμένα. Και γιατί να αποκλείσουμε εξ ορισμού την παραγωγή ενέργειας από τον λιγνίτη με νέες τεχνολογίες; Οι Γερμανοί υποκαθιστούν την ενέργεια των αντιδραστήρων που έκλεισαν σε μεγάλο ποσοστό από λιθάνθρακα. Εθνική ανεξαρτσία σημαίνει πρώτα απ όλα ενεργειακή αυτονομία και αξιόπιστη ενεργειακή υποδομή. Εγώ βλέπω ότι οι ν συνιστώσες του Συριζα έχουν συνισταμένη το πράσινο νεφέλωμα το οποίο είναι μια νεα εξαγώγιμη Γερμανική Ιδεολογία, που προλείανε το έδαφος για τις γερμανικές εξαγωγές ανεμιστήρων και πανελς και εξαρτημάτων "αναβάθμισης" δικτύων. Κάτι ας πούμε όπως ήταν στο παρελθόν ο μαρξισμός-λενινισμός επί σοβιετικής ένωσης.

archaeopteryx είπε...

Εγώ νομίζω ότι μπορεί και να μην έχουν ιδέα, γιατί καλές οι απόψεις, αλλά όπως λέει και ο Professor Moriarty, για να έχεις ρεύμα, δεν φτάνουν οι απόψεις.

Ακούω ότι έχουν δώσει μάχες κατά του λιθάνθρακα, και σίγουρα δεν πάνε τα πυρηνικά.

Εγω είμαι ολιγαρκές πτηνόν, ζω και χωρίς ρευμα.

100.000 αιολικά σε όοολη την Ελλάδα, και άλλα τόσα φ/β, δεν φτάνουν για ένα χειρουργείο (εκτός εάν ο ασθενής δεν είναι ...φίλος)