Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Πές ότι βγήκαν. Και μετά;

http://www.zerohedge.com/news/euro-dead-long-live-euro

"...Merkel is increasingly isolated but being from the old East Germany she is almost certainly dangerous when cornered. The option for her may not be kicking the Greeks into touch, but taking Germany back to the DMark and leaving the French to sort the mess out ....The chances of a pro-austerity government being elected second time around are improving and if that happens they will surely be given another chance only for it all to go horribly wrong a little way down the road when they hit an enormous pile of tin cans..."

...Η Μέρκελ είναι όλο και πιο απομονωμένη, αλλά ούσα από την Ανατολική Γερμανία, είναι σχεδόν σίγουρα επικίνδυνη εάν στριμωχτεί.  Η εναλλακτική της λύση μπορεί να μην είναι να διώξει τους Έλληνες, αλλά να ξαναγυρίσει την Γερμανία στο Μάρκο και να αφήσει τους Γάλλους να βγάλουν άκρη. ...Οι πιθανότητες να εκλεγεί την δεύτερη φορά μία κυβέρνηση υπέρ της λιτότητας βελτιώνονται, και εάν αυτό συμβεί, θα τους δοθεί η ευκαιρία όλα να πάνε στραβά λίγο αργότερα, όταν θα τρακάρουν με μία στοίβα ντενεκάκια.

Αν δεν κάνω λάθος, κάτι τέτοια αναρωτιόμουν και εγώ. ΟΚ, Πες ότι βγήκαν. Μετά; Μετά; Θα περιμένουν εξελίξεις; Θα διαχειρίζονται;  Θα επιστρέψει ο Χριστοφοράκος;

12 σχόλια:

spiral architect είπε...

Τι εννοούν (γιατί το έχουν πει πολλοί) ότι η κυρα Ανγκέλα κατάγεται από τη ex-DDR;
Αν ήταν από το Αννόβερο, το Μόναχο, ή τη Βόννη θα άλλαζε κάτι;
Οι ιστορικές συνθήκες, τα τραπεζικά συμφέροντα και η θεση της Γερμανίας στην Ευρώπη την κάνουν να συμπεριφέρεται έτσι

"Κακοί" και "παραπέτασμα" δεν υπάρχουν πλέον για να δουλέψουν το σύστημα του μεσοπολέμου.

Δεν καταλαβαίνω τι επί πλέον κέρδος θα έχουν εξαθλιώνοντας λαούς, χωρίς προφανή κέρδη.
Τα πετρέλαια και τα φυσικά αέρια είναι ακόμα στο βυθό της θάλασσας και εν πολλοίς στα χαρτιά.
Καλοί καταναλωτές γερμανικών κλπ προϊόντων είμαστε.
Τα πανωτόκια τα πληρώνουμε μετά το κούρεμα, πέρα απ' ότι τα πληρώναμε και προ μνημονίου.
Τι κέρδος θα έχουν οι Γερμανοί μέτοικοι της Καρδαμύλης, του Πόρου και της Κασσάνδρας όταν θα βγαίνουν απ' το σπίτι τους για να αγοράσουν γάλα και δεν θα βρίσκουν όχι μάρκετ, αλλά πουλί πετούμενο;

Κάτι δεν κολλάει ρε παιδί μου ...

archaeopteryx είπε...

το προφανές τους κέρδος είναι το zero-sum game.

Τα δικά μας, δικά τους.

Μας δάνειζαν για να ψωνίζουμε και τώρα θέλουν τις υποθήκες.

Οι Γερμανοί μέτοικοι θα έχουν προνόμια σε ειδικά μαγαζιά με γάλα, και αυτοί που το προμηθεύουν δεν θα παίρνουν ψωμί εάν δεν προμηθευσουν γάλα.

spiral architect είπε...

Ναι, αλλά μπαίνοντας οι υποθήκες το κράτος σαν υπόσταση παύει να υφίσταται, οι υπήκοοί του καταλήγουν ζητιάνοι και η εσωτερική αγορά καταρρέει.
Το μόνο που κολλάει πλέον είναι ο μαζικός εξανδραποδισμός των ντόπιων (καταστροφή κεφαλαίων και ανθρώπων, όπως λέει ο Μαρξ) και αντικατάστασή τους από αλλοεθνείς εισβολείς χωρίς πυροβόλα όπλα αυτή τη φορά.
Μόνο έτσι ...

archaeopteryx είπε...

μην βρίζεις τους ζητιάνους. Οι ζητιάνοι ξέρουν ότι ζητιανεύουν και επιλέγουν και από ποιόν.

Δουλοπάροικοι. Ευτυχείς που πήραν την δόση της εβδομάδας. Ψευδαίσθηση χαράς. Και όταν πέφτει και βούρδουλας, θα το δικαιολογούμε ότι είναι για το καλό μας.

spiral architect είπε...

... άσε που ακολουθούν και άλλες νύφες:
Τι προίκα θα πάρουν; Την Πίζα και τη Φλωρεντία, την Αλάμπρα και την Μπαρτσελόνα;
Και καλά εμείς έχουνε υδρογονάνθρακες στα χαρτιά.
Τα άλλα γουρουνάκια τι έχουν;

archaeopteryx είπε...

Τα άλλα γουρουνάκια είναι 1) τροφοδότες φαγητού και εργατικών και 2) πελάτες πλεονασμάτων. Εμείς είμαστε σερβιτόροι (και αυτό παίζεται) και καταναλωτές αποφαγιών.

spiral architect είπε...

Οπως λέει και ο Τέκι [...] Παίρνουμε μια έννοια με μυθικές διαστάσεις, προσπαθούμε να δούμε αν αυτές οι μυθικές διαστάσεις ακουμπάνε κάπου στα δεδομένα που διαθέτουμε σήμερα ή στα ιστορικά δεδομένα που διαθέτουμε από το παρελθόν, εξετάζουμε αν η πρόταση έχει μια κάποια λογική συνέχεια και μετά σπάμε πλάκα με τα κενά που βρίσκουμε.[...]

Μέχρι πότε όμως; Το bug στο σύστημα συνεχίζει και τρέχει ...

spiral architect είπε...

“Η θέσις των παρ’ ημίν πολιτευομένων, πολύ ομοιάζει την των αυτοκρατόρων της Βυζαντινής Ρώμης, οίτινες προς κατάληψιν του θρόνου, συνεμάχουν μετά Φράγκων, Τούρκων και Βουλγάρων, εις ους αυτοί τε και οι υπήκοοι αυτών, επλήρωνον έπειτα λύτρα”.
Εμμανουήλ Ροΐδης (1836-1904), Έλληνας συγγραφέας.

spiral architect είπε...

Οι αποστάσεις ανάμεσα στο γελοίο και το τραγικό, τη φάρσα και την τραγωδία, την κοινή λογική και την ανοησία έχουν μικρύνει επικίνδυνα. Οι δύο κόσμοι που υποτίθεται πως συγκρούονται στις εκλογές της 17ης Ιουνίου στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα θα έφερναν σε αμηχανία ακόμη και τον Τσακ Νόρις.

spiral architect είπε...

Παρεμπιπτόντως γράψε και κάνα σχόλιο στο σαμαρομπλόγκ λέγοντάς τους ότι με τα οργιώδη ψέμματα που σερβίρουν στους θαμώνες, απλά ρίχνουν νερό στο μύλο του Τσίπρα.
(εκτός αν η "δουλειά είναι μιλημένη" αλά Ελιά και Ντ' Αλέμα)

Ανώνυμος είπε...

Οι Γερμανοί, ανεξάρτητα από όσα κάνουν ή αποφασίζουν για άλλες χώρες της Ε.Ε. βρίσκουν τον τρόπο να προστατεύουν τα συμφέροντα των πολιτών τους.
Ένα παράδειγμα; «Διάβασαν» τις οικονομικές εξελίξεις σε άλλες χώρες και ταμπουρώθηκαν, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και νομοθετικά.
Τα επιδόματα ανεργίας στη Γερμανία πριν λίγο καιρό:
http://www.boreiodytika.com/2010/03/blog-post.html
Οι σχετικά πρόσφατες αλλαγές.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_18/03/2012_476241
Τα υπόλοιπα, αναφέρονται και στη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, (…ggae.gr)

Το ερώτημα που δεν βρίσκει απάντηση είναι: Για εμάς εδώ ποιός θα νοιαστεί, (και μετά τις εκλογές);

OLYMPIA είπε...

Οι Γερμανοί "βυθίζουν" την Ευρώπη σε έναν νέο Μεσαίωνα.

Είναι έτοιμοι να αναλάβουν το ρίσκο;

Αυτό, το οποίο συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη της "ανταγωνιστικής" και "τίμιας" Γερμανίας, είναι μια νέα "βύθιση" της Ευρώπης στον Μεσαίωνα. Στην πραγματικότητα η Ευρώπη μιμείται το παρελθόν της. Κάποιοι συνεχίζουν μια παλιά ενδοχριστιανική διαμάχη, η οποία ξεκίνησε από τον Λούθηρο ...Μια διαμάχη, η οποία αιματοκύλισε άπειρες φορές την Ευρώπη. Τώρα, που η οικονομική κρίση αρχίζει και διαχωρίζει μεταξύ τους τα εμπλεκόμενα κράτη, αυτό είναι κάτι, το οποίο δεν μπορεί πλέον να αποκρυφτεί. Είναι φανερό πλέον ότι κάποιοι προτεστάντες συνεχίζουν τον Τριακονταετή Πόλεμο ...Έναν πόλεμο, ο οποίος αιματοκύλισε την Ευρώπη άπειρες φορές ...Έναν πόλεμο, του οποίου "εκφράσεις" είναι και οι δήθεν Παγκόσμιοι Πόλεμοι ...Οι Παγκόσμιοι Πόλεμοι, οι οποίοι προκλήθηκαν από τους προτεστάντες και είχαν ως στόχο την κατάκτηση κατ’ αρχήν της Ευρώπης και εν συνεχεία του κόσμου όλου.

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/05/ellada-magisses-tou-salem.html

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ