Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ψυχεδελικά προεκλογικά


Προσπαθώ εναγωνίως να μην μιλάω για κόμματα και εκλογές, αλλά, παιδιά, έχετε ξεφύγει.

Η ΝΔ έχει εκδηλωθεί σαν δήθεν πατριωτικό, κόμμα με λάβαρα και ελληνικές σημαίες στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Η περήφανη πολιτική συνίσταται στην γλώσσα έξω, και ελπίδα ότι τελικά θα μας σώζουν γιατί εμείς τους ...ανακαλύψαμε.  ΄'Η θα μας σώσουν γιατί φοβούνται την Ισπανία. Να τους ψηφίσουμε για να γλυτώσουμε από τον νέο Αντρέα και τους συμμορίτες που θα μας πάρουν τα σπίτια. Ψηφίστε ΝΔ για να μην γυρίσετε στην δραχμή και ξεμείνετε από φάρμακα και πετρέλαιο. Και για να μην ξανάρθουν οι δολοφόνοι των λαών Αμερικάνοι που σίγουρα είναι πίσω από τους κομμουνιστές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει, λέει, πιο σκληρή στάση στους Ευρωπαίους, θα τους αλλάξει και θα οδηγήσει όλη την Ευρώπη σε πιο πολλή κοινωνική δικαιοσύνη και παροχές. Δυτικός προσανατολισμός, αλλά με σχέση με BRICS και Ρωσία.  Περισσότερη αξιοπρέπεια για τους φτωχούς, και μάλλον περισσότεροι φόροι.  My friend -- δεν λέω πια товарищ -- τα λεφτά δεν φυτρώνουν στα δέντρα. Ή στα δίνουν (με ανταλλάγματα), ή τα τυπώνεις, ή τα παίρνεις από πλούσιους και τα μοιράζεις, ή τα δουλεύεις κάνοντας το σκ@τό σου παξιμάδι, και ελπίζεις.

Τα επιχειρήματα της ΝΔ είναι φαιδρά, και μου θυμίζουν επιχειρήματα τσιφλικάδων που προσπαθούν να διατηρήσουν προνόμια, τάζοντας φέουδα σε αστούς και κρατικοδίαιτους.  Είδαμε, ξέρουμε, μια από τα ίδια. Τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι (όχι αναγκαστικά βάσιμη) ελπίδα για τον απελπισμένο, αλλά με άγνωστο, ή ...περίεργο, αντίκρυσμα.


Επειδή και οι δύο αναφέρουν "δραχμή", σας έχω ξαναπεί, ότι η δραχμή είναι 1) συνέπεια έλλειψης ρευστότητας, 2) προσπάθεια να κρατηθεί ο έλεγχος των τραπεζών (δεν ξέρω γιατί με νοιάζουν τα 1-2 Πασοκομάγαζα που στήνουν φούσκες), 3) αναπόφευκτη, νομίζω, υποχώρηση μαζικής, και οριζόντιας "προσαρμογής" με δυνατότητα όμως (επώδυνης, αλλά εξ ίσου απαραίτητης) απεξάρτησης από εισαγόμενα είδη πολυτελείας και πρώτης ανάγκης.  Όποιος δεν θέλει δραχμή, να βγει και να πει για διοικητική απαγόρευση εισαγωγών, αλλά η ΝΔ δεν θα τολμήσει γιατί έχει πολλούς πλασιέ ξένων (αλλά θα το πλασάρει σαν "φιλελευθερία":  Ελεύθερος να παρακαλάς για ελεημοσύνη, για να εισάγεις γαλλικές πατάτες).

Στην Πράσινη Απάτη, είναι και οι δύο ύποπτοι,  η ΝΔ λόγω πλασιέ και προσκυνήματος, και ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί κουβαλάει ανώμαλους που δεν θυμούνται την φυσική τους και είναι άσχετοι με τα φυσιολογικά οικονομικά.  Την Πράσινη Απάτη θα την γλυτώσουμε, αν την γλυτώσουμε, λόγω φτώχειας. Τελικά θα κριθεί εάν οι Ευρωπαίοι Προστάτες μας, προτιμούν κάποια εξυπηρέτηση δανείων, ή εάν προτιμούν πωλήσεις αιολικών.

Το τι θα έκανα εγώ, δεν έχει σημασία γιατί εγώ είμαι blogger και όχι πολιτικός.  Έχω πει κατά καιρούς τι θα έκανα, αλλά δεν ...ελπίζω. Αυτό που ξέρω είναι ότι, όσοι μπορούν, την κάνουν, με ελαφριά πηδηματάκια, και όσοι δεν μπορούν φοβούνται. Και ότι για αυτό φταίνε τα ...20 χρόνια βαρεμάρας (εδώ, εδώ και εδώ, για όποιον καίγεται για παρελθοντολογίες).

Οι ...νομοτελειακές εικόνες είναι από εδώ και εδώ, και η γλώσσα από τα Sticky Fingers των Rolling Stones.  Κάποια στιγμή πρέπει να φτιάξω εικόνα του Πειναλέων του Μποστ, καβάλα σε άλογο, με ελληνική σημαία, να καταλαμβάνει το Βερολίνο, για να δείτε την γελοιότητα ορισμένων λεγομένων.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://antarsya.gr/node/476

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον άσχετο με την ανάρτηση αλλά σχετικό με τα θέματά σου αρχαίε, προσφορά ΝιουςΜπομπ+Ναυτεμπορική. Δες το γιατί τα λες καλύτερα από μένα.
...Αρκτική: 800.000 χρόνια μετά, πάνω από 400ppm το διοξείδιο του άνθρακα...
http://www.newsbomb.gr/energeia-periballon/story/138285/arktiki-800000-hronia-meta--pano-apo-400ppm-to-dioxeidio-toy-anthraka

archaeopteryx είπε...

800.000 μετά, οι τεκτονικές πλάκες θα είναι αλλού, η τροχια της Σελήνες αλλού, κανένας μετεωρίτης αλλού, και δεν θα είμαστε καν παρόντες να το δούμε

Ανώνυμος είπε...

Ψυχεδελικών συνέχεια. Μέχρι την Κυριακή θα δούμε και άλλα και στην ΤV.
http://www.youtube.com/watch?v=Sia31xQBWAM&feature=related