Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ο νικητής της Ισπανικής συμφωνίας;


http://www.zerohedge.com/news/guest-post-how-will-spanish-bailout-deal-effect-greek-elections

Δεν είμαι οπαδός του Τσίπρα, σας έχω πει εδώ και μέρες ότι, με τρόπο του, είναι ο μόνος που "διαπραγματεύτηκε".  (Και ο Καμμένος το έκανε αλλά δεν έχει το αριστερό ...ρεύμα). Νομίζω ότι πολύ είναι το 3% για το Πασόκ, και, για το 7% της ΝΔ, δεν λέω τίποτα, για ...ιστορικούς λόγους.  Αν η ΝΔ δεν τα είχε γυρίσει περί τον Νοέμβριο, θα είχαμε, ίσως, την Ελληνική εκδοχή του Ραχόϊ.  'Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο μεγαλώνουν οι προοπτικές να βγει πρώτο κόμμα (που ειλικρινά δεν το ξέρω και σχεδόν δεν με νοιάζει, πια), τόσο θα άποδειχθεί "μιά απ'τα ίδια".  Κουμάντο κάνει και θα κάνει η έλλειψη ρευστότητας. Οι διακοσμητικές πινελιές, ακόμα και η απειλή της αναδιανομής δεν θα αλλάξουν πολλά. Ακόμα και για να αναδιανείμεις, πρέπει να έχεις.   Είπαμε... The road to serfdom, ή ο (μάλλον προσχεδιασμένος) δρόμος για την δουλοπαροικία.

Βέβαια, μην βιάζεστε, δεν ξέρουμε ακόμα τίνος θα είναι τα €100 δις... Λένε από Γερμανία και Γαλλία και λοιπούς... Θα ξέρω περισσότερα όταν δω ισοτιμία €/$.  Αν και η μύτη μου μυρίζει ...πράσινο. Μόνο ένα πράσινο μυρίζει ωραία... Θα μου πείτε και το εκατόευρω, πράσινο είναι... αμ δε...  Ή θα λασκάρει και η Fed και θα έχουμε, και σε αυτό, μία από τα ίδια.

4 σχόλια:

nikos είπε...

αφού η Ντόρα γύρισε στην Ν.Δ. την βλέπω από Δευτέρα Αρχηγό .. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία!!!!

spiral architect είπε...

7%; 3%; Γουάου!

Χτες είχα μια συνάντηση (μετά ποτών) μετά από κάμποσα χρόνια με ένα παλιό συμφοιτητή. Δουλεύει σε τεχνική εταιρεία με 25ετή εμπειρία σε τεχνικά έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τώρα είναι project manager.
(και όχι μόνο του γραφείου, αλλά και του εργοταξίου)

Μου διηγείται:

"Κάτι παλληκάρια (και κορίτσια) γυρνοβολούν εδώ και κάνα χρόνο στην εταιρεία που δουλεύω, μην έχοντα ιδέα πως στήνεται μια σοφιστικέ μεταλλική κατασκευή, πως φτιάχνεται ένα κτίριο, πως δουλεύει μια πρίζα, με σκοπό να κάνουν ακόμα πιο "παραγωγική" μια πολυεθνική επιχείρηση, με υποκατάστημα στην Ελλάδα και με πελάτες στο εξωτερικό.

Κρατούν από ένα ντοσιέ στα χέρια, μερικοί ένα ipad με μπόλικα excelια μέσα και μιλούν με ένα κλισέ λεξιλόγιο όπως "καινοτομία", "οικολογικό αποτύπωμα", "πράσινη ανάπτυξη", "παραγωγικότητα" κλπ.

Από την πίσω πόρτα έχουν πείσει το αφεντικό και κάποιους project managers ότι πρέπει να δώσουν έμφαση στην εργολαβία (ελληνιστί: outsourcing) μειώνοντας δραματικά το λειτουργικό κόστος και απολύοντας έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Ξέρω ότι θα τους πείσουν. Είναι μόδα. Ξέρω επίσης ότι σε μεγάλη ηλικία τα στελέχη της επιχείρησης θα ψάχνουν για δουλειά και φυσικά δεν θα βρίσκουν, εκτός αν ξενιτευτούν. Ξέρω ότι στην κενή θέση τους (αν υπάρξει τέτοια) δεν θα έλθει κανένας νεώτερος και φτηνότερος από αυτούς.

Τους αντιπροτείνω (με στοιχεία) να μεταφερθεί αυτούσια η επιχείρηση στο εξωτερικό. Τα παλληκάρια και οι κοπελιές του “σύμβουλου managment” έπαθαν collapsus. Η αντιπρότασή τους ακόμα αναμένεται επίσημα, αλλά από διαρροές μαθεύτηκε ότι ήλθαν για να διώξουν κόσμο και να κλείσουν το εν Ελλάδι υποκατάστημα. Σε κουβέντες που διαμείφθηκαν εκατέρωθεν μίλησαν για άλλες νοοτροπίες και για γηράσκουσες καταστάσεις εντός της επιχείρησης που πρέπει να καταστραφούν. Τονίζω και πάλι ότι η επιχείρηση δεν είναι ελληνική.

Δεν με πείθουν, ξέρω ότι δεν τους πείθω. Το firmware που τους εγκατέστησαν δεν μπορώ να το υπερβώ. Από μέσα μου λέω ότι, είστε εχθροί μου και θα σας πολεμήσω.
Παρ' όλα αυτά εύχομαι να μην βρεθείτε στη θέση καποιανού εδώ μέσα, εδώ που πάτε να κάνετε τη "βρωμοδουλειά της εξυγίανσης". Αλλά ακόμα και τότε δεν θα καταλάβετε τίποτα. Ο αμοραλισμος – και εν τέλει η απανθρωπιά – σάς έχουν ποτίσει ακόμα και το μεδούλι."


Αυτός λοιπόν μέχρι προχθές ψήφιζε ΝΔ. Στις προηγούμενες εκλογές ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και τώρα πάλι ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει!

Ακόμα κι αυτός δεν πείθεται!

spiral architect είπε...

... δεν πείθεται, ούτε τρομοκρατείται, εννοώ!

archaeopteryx είπε...

αρέσκομαι στο να απομακρύνω management consultants σαν αυτούς που περιγράφεις