Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Όχι αιολικά στην Μάνη (ή την Λακωνία, ή την Ικαρία, ή την Άνδρο, ή την Κρήτη, ή... ή...). Αν σας αρέσουν, να τα βάλετε εκεί που ξέρετε, να δείτε αν σφυρίζουν


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Συνάντηση στον Πειραιά Μανιατών και Λακώνων
πολιτικών προς ενημέρωσή τους για τις πρωτοβουλίες
αποτροπής εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Μάνη

Σε συνέχεια της πετυχημένης πρόσφατης (25/6/2012) συνέντευξης Tύπoυ, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα, και σε συνεργασία με την Ένωση Απανταχού Μανιατών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στο Σπίτι του Μανιάτη στον Πειραιά (Πραξιτέλους 215), ενημερωτική συνάντηση με τους Μανιάτες και Λάκωνες πολιτευθέντες στις τελευταίες εκλογές, με θέμα την αποτροπή εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Μάνη.

Η πρωτοβουλία αυτή ελέχθη με στόχο την εξασφάλιση της ευρύτερης δυνατής στήριξης στο αγώνα που έχουμε ξεκινήσει με σύνθημα «συναγερμός για τη σωτηρία της Μάνης». Αγώνας ο οποίος θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα σε όλα τα επίπεδα.

Παρευρέθησαν οι: Αντωνάκος Εμμανουήλ, Καρπενάρος Βασίλειος, Κατσαφάδος Βασίλειος, Κατσαφάδος Κώστας, Μανωλάκου Διαμάντω, Μπαρμπαγιάννη Ευγενία, Μελάς Παναγιώτης και Μόφορης Γρηγόριος.

Οι παρευρεθέντες εξέφρασαν την αντίθεση τους στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Μάνη και δεσμεύθηκαν να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τις πρωτοβουλίες των 32 συλλόγων και φορέων, που πρόσφατα υπέβαλλαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των δύο αποφάσεων του ΥΠΕΚΑ για αδειοδότηση των δύο πρώτων «αιολικών πάρκων». Μάλιστα οι παρόντες δήλωσαν πρόθυμοι να εκφράσουν την αντίθεση τους και σε δημόσια εκδήλωση, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Μάνη μέσα Αυγούστου. Όπως υπογραμμίσθηκε, όλες οι ενέργειες και κινητοποιήσεις κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Μάνη, κινούνται πέρα από κομματικές τοποθετήσεις. Κίνητρο μας είναι η σωτηρία της Μάνης από μια επικείμενη καταστροφή.

Επιπλέον, την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012, στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι του Μανιάτη (Πραξιτέλους 215, Πειραιάς), ειδική συνάντηση, παρουσία των Μανιατών δικηγόρων, οι οποίοι μας υποστηρίζουν σε όλο αυτό τον αγώνα, όπου καλούνται να πάρουν μέρος οι ιδιοκτήτες περιουσιών στις πλαγιές των βουνών, όπου θα ανοιχτούν δρόμοι για τα «αιολικά πάρκα» αλλά και στην οροσειρά όπου θα εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες. Η συνάντηση αυτή αποσκοπεί στον συντονισμό για την ανάληψη συγκεκριμένων ενεργειών αποτροπής της εγκλήματος που πάει να γίνει σε βάρος της Μάνης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ 32 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΣτΕ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΙΩΤΩΝ «Η ΑΡΜΕΝΟΠΕΤΡΑ»
Το πλούσιο ενημερωτικό υλικό που διαθέτει ο Σύλλογος μας μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο κατόπιν αίτησης του.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6937243614-210.4412711, Fax: 210.8256137, Εmail: armenopetra@gmail.com, www.facebook.com/GEROLIMENAS

2 σχόλια:

eryx-t είπε...

Καταπληκτικός πίνακας από τη Σκύρο. Το είδα στο facebook και τώρα έχω παραγγείλει σε κάποιον από Σκύρο να μου το φωτογραφήσει καλύτερα. Προσέξτε τις λεπτομέρειες!
h++p://wtrns.fr/Sa2c4F7a2ztJvLejavascript:void(0)

spiral architect είπε...

Ρυθμιστική
Αρχή
Επιδοτήσεων