Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Η θλιβερή ΡΑΕ


Διάβασα τις προτάσεις της ΡΑΕ για την αναδιοργάνωση της εγχώριας αγορά ενέργειας.  Κάτι λέει ότι κάπως οι ΑΠΕ βεβαίως βεβαίως ακριβές κλπ, αλλά φροντίζει και κάθε βδέλλα της ΔΕΗ, πλην της ΔΕΗ και των καταναλωτών. Τσιμουδιά για την ενεργειακή φτώχεια.  Τσιμουδιά για την κατάρρευση της ισχύος βάσης. ΑΠΕ, ΕΤΜΕΑΡ και πως θα επιδοδήσουμε τους 3-4 τύπους που παριστάνουν τους ενεργειακούς επιχειρηματίες (και που ακούγεται ότι λαδώνουν ό,τι κινείται στο ΥΠΑΝ και όχι μόνο...)

Να σάς κάνω εγώ δύο-τρεις προτάσεις καλόπαιδα.

1. Χαρίστε την ΔΕΗ στους Περιστεροκοπελουζομυτιληνεορέστηδες (και σε όποιον άλλον θέλει). Τσάμπα. Χωρίς διάσπαση. Να κρατήσει το Δημόσιο Μία (1) Χρυσή Μετοχή για να μην την κάνουν τράμπα οι μάγκες, όπως ο Μαρφίν το 20% του ΟΤΕ (με το μάνταζμεντ πακέτο).  Επιτρέπεται χοντρική τιμή ανά μεγαβατώρα από €35 έως €55 (ή δραχμικό ισοδύναμο χαχαχάαααχα).  Για να δούμε αν τσακωθούν για τα ποσοστά τους...

2. Θεσπίστε best practices για ανάπτυξη και αξιοποίηση λιγνιτικών πεδίων.Δεν είναι ανάγκη να είναι __ουρδέ__ τα λιγνιτικά πεδία. Και η Γερμανία έχει και άλλες "πολιτισμένες χώρες" έχουν λιγνίτη.

3. Να ξαναπάτε σχολείο να μάθετε τι σημαίνει (α) ενεργειακές επιλογές και (β) επενδυτικές επιλογές.

Και ένα ερώτημα για εσάς:  Πόσα διασυνδεδεμένα αιολικά χρειάζονται για να κατασκευαστεί ένα ρουλεμάν μιας ανεμογεννήτριας; (Ή... θα πηγαίνατε το παιδάκι σας για -- χτύπα ξύλο -- χειρουργείο σε αιολικό νοσοκομείο;)

A... και πόσα μάς λείπουν;  Τόσα να χρεώσουμε:  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=153168&catid=3 (ευχαριστώ ThW).  

 Μήπως αντ' αυτού να διαλέξουμε φτηνή ηλεκτροπαραγωγή και να κρατήσουμε την ΔΕΗ ακέραια για χαμηλό κόστος --και χαμηλό χρηματοδοτικό κόστος;

Δείτε και το http://www.energypress.gr/news/Synolikh-protash-RAE-gia-thn-anadiorganwsh-ths-agoras-hlektrismoy

Δεν υπάρχουν σχόλια: