Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Το συστημικό ρίσκο των τραπεζών που προωθούν και δανείζουν ΑΠΕ


http://www.bloomberg.com/news/2013-07-17/spain-clean-energy-subsidy-cuts-raise-bankruptcy-risk.html

Οι ΑΠΕ είναι άλλο ένα στοιχείο συστημικού ρίσκου σε βάρος του τραπεζικού συστήματος. Είτε εκτελώντας κυβερνητικές επιλογές (μάλλον εντολές της Γερμανίας "Ευρώπης"), είτε από κοντόφθαλμη ή διεφθαρμένη απληστία να "γράψουν" δάνεια (τα δάνεια είναι στοιχεία ενεργητικού για τις τράπεζες) δάνεισαν "επιχειρηματίες" ΑΠΕ. Οι ΑΠΕ είναι όμως μία μη ανταποδοτική και βαριά επιδοτούμενη δραστηριότητα. Υπάρχουν μόνο επειδή επιδοτούνται, χωρίς όμως να αποδίδουν κάτι χρήσιμο. Δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, ή, έστω, συμβατικά καύσιμα. Μόνο φόρος. Οι τράπεζες δάνεισαν για είσπραξη φόρου, σε καιρό όμως που οι καταναλωτές δεν τον αντέχουν, και τα κράτη ήδη καταρρέουν, πακέτο με τις τράπεζες από τις οποίες εξαρτώνται. Αυτό είναι το συστημικό ρίσκο. Θα καταρρεύσουν όλα μαζί. Και οι ΑΠΕτζήδες χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα το ότι θα χρεωκοπήσουν, για να μην τους κοπούν οι επιδοτήσεις.


Και στην Ελλάδα έχουμε "τραπεζίτες" που προώθησαν και προωθούν δάνεια για ΑΠΕ και μετά θα βάζουν τα μέσα τους να ζητάνε αυξημένα τέλη για ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ), για να μην φαλιρίσουν... Και κυκλοφορούν ελεύθεροι... Και ΑΠΕτζήδες, και τραπεζίτες... Αν είναι δυνατόν...

24 Ιουνίου 2013 Φωστήρες της "Ελληνικής" πολιτικής που προωθήσατε Πράσινη Απάτη:    Spain’s banks are hardly in a state to withstand the blow; they have already had to take more than 41 billion euros from a European credit line to recapitalise balance sheets laden with bad loans since a 2008 property market crash. Εδώ και 3 χρόνια γράφω ότι τα δάνεια τραπεζών για Πράσινη Ενέργεια είναι: επισφάλειες!

13 Απριλίου 2012  Η Παρευξείνια Τράπεζα δανείζει την ΤΕΡΝΑ για αιολικά. Χαχαχάαααχα!

 31 Μαϊου 2011 Και υπάρχει χειρότερος κίνδυνος που αφορά την ΤτΕ. Στον βαθμό που αυτές οι επενδύσεις χρηματοδοτούνται από Ελληνικές Τράπεζες, αυξάνουν τις πιθανές επισφάλειές τους. Και αυτό, επειδή καμία αιολική «επένδυση» δεν θα υπήρχε εάν δεν επιδοτείτο από φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος (τέλη υπέρ ΑΠΕ ή αιολικές ταρίφες).

Πράσινα Δάνεια

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε γενικώς το θεμα των θαλασσοδανείων των τραπεζών είναι το σκάνδαλο του αιώνα.
Ωστόσο ειδικά στις ΑΠΕ , υποτιθεται οτι η αποπληρωμή του δανείου ήταν εξασφαλισμένη βάσει νόμου. Επομένως ακόμη κι αν φαληρισουν ομαδικώς Τραπεζες - επενδυτες ΑΠΕ, να 'ναι καλά οι φορολογουμενοι που θα φορτωθούν την χασούρα μέσω ΑΡΠΑΓΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ. Το γραφω κεφαλαία διοτι οι καταθεσεις μας ήδη αρπάζονται έμμεσα, μέσω της αδικης & υπερμετρης φορολογίας!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Συμφωνω με τις απόψεις σου περί απάτης ΑΠΕ, αλλά ο λαός που πληρωνει τη λυπητερή είναι μια ζωή μακάκας!

Ανώνυμος είπε...

Χθες, 19 Ιουλίου ανακοινώθηκε αύξηση του τέλους υπερ των ΑΠΕ στον λογαριασμό της ΔΕΗ κατά 18 Ευρώ το τρίμηνο.

Αφου καθόμαστε και μας ***** εμείς φταίμε.