Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Όλα μετακομίζουν ανατολικά (και άντε να τους μαζέψεις... εκτός εάν τους αναγκάσεις να σώσουν το ...κλίμα))


Από την Ε.Ι.Α., International Energy Outlook 2013

Ο κόσμος θα χρησιμοποιεί 56% περισσότερη ενέργεια το 2040
και ο "αναπτυσσόμενος" κόσμος θα καίει φθηνά ορυκτά καύσιμα

Κυρίως σε Ινδία και Κίνα

Κυρίως εκτός ΟΟΣΑ (και κλάμα για τις εκπομπές... Το πιάνετε;)

Τα ορυκτά καύσιμα θα κυριαρχούν Όλοι θέλουν την ζήτηση και τα ΑΕΠ, αλλά φαίνεται ότι μετακομίζουν ανατολικά, όπου έχει φθηνή ενέργεια (να τους την ακριβύνουμε λιγάκι σώζοντας το ...κλίμα;)

Θα αυξηθούν οι ΑΠΕ και η πυρηνική (στις ΑΠΕ βάζει τα υδροηλεκτρικά, για τον αέρα λέει ότι είναι ότι είναι όμορφος αλλά the intermittence of wind and solar energy, in particular, can further hinder the economic competitiveness of those resources, as they are not necessarily available when they would be of greatest value to the system, κοινώς ψιλοάχρηστος εκτός εάν κλπ.  Φυσικά και πάνε να χώσουν ΑΠΕ στους αναπτυσσόμενους. Ένας τρόπος να τους μαζέψουν...

Κίνα... Διπλάσια κατανάλωση ενέργειας από ότι οι ΗΠΑ (αλλά έχουν και πολύ κόσμο)

Ως το 2040, ποιός ζει, ποιός πεθαίνει, αλλά να διαβάζετε τα ραπόρτα της Exxon. Τα παραπάνω τα έχει πει από πέρυσι, και πρόπερσι. Και δεν χωνεύει καθόλου τα αιολικά, τα θεωρεί και αυτή, ψιλοάχρηστα (διαβάστε παρακαλώ το κείμενο της εικόνας, τα λέει όλα):

7 σχόλια:

spiral architect είπε...

Μισώ τις μελλοντολογίες, έστω κι ας έχουν σωστή προσέγγιση.
Ως το 2040, ποιός ζει, ποιός πεθαίνει άσε δε που ισχύει το δεύτερο, καθότι στη γωνία παραμονεύουν ο Στουρν παρέα με το φίλο του το Σόιμπλε.
Ο Γ'Π.Π. είναι σε εξέλιξη, σιγά – σιγά, θα βάλουμε και μεις μια τάξη στη ζωή μας, θα γίνουμε Γερμανοί, έστω και μετά θάνατον. Τότε θα παράγεται ηλεκτρενέργεια από βιομάζα.

archaeopteryx είπε...

να λοιπόν κι άλλος τρόπος καταστολής της ζήτησης για ενέργεια...

spiral architect είπε...

Ινβέστ ιν Γκρις, ρε:
Η τρέχουσα εγκατεστημένη ισχύς είναι 43 MW. Οι τοπικές αρχές στην προσπάθειά τους να διαχειριστούν πόρους με τρόπο οικονομικά αποδοτικό, προβάλλουν τα συστήματα βιομάζας ως το επίκεντρο των επενδύσεων, με την υπόσχεση ότι πρόκειται για τομέα ανάπτυξης με σημαντικές προοπτικές.

archaeopteryx είπε...

στην επαρχία ζούσαν από βιομάζα μέχρι περίπου το 1965-1975. Το Ινβεστ ιν Γκρης είναι άχρηστα υπαλληλάκια που ήρθαν από το τίποτα και θα πάνε στο τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

http://bbs.boingboing.net/t/solar-pays/5536/25

archaeopteryx είπε...

παραμύθια... και τσάμπα να είναι, οι μπαταρίες δεν είναι τσάμπα και δεν κρατάνε για πολύ...

spiral architect είπε...

Την Κυριακή (28-7) το βράδυ ο Άλφα είχε "ρεπορτάζ" για το "τέλος υπέρ ΑΠΕ", όπου (κλασσικά) ξεκίναγε με το "ο ήλιος και ο αέρας είναι δωρεάν", φτάνοντας στο ότι με το τέλος ΑΠΕ ουσιαστικά επιδοτούνται οι παραγωγοί ΦΑ και κατέληγε ότι για τη στρέβλωση φταίει η δεσπόζουσα θέση της ΔΕΗ!
Μπηχτές Κοντομηνά εναντίον Κοπελούζου-Μυτιληναίου χωρίς περαιτέρω εμβάθυνση. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει ο Λάκης.