Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Και εναντίον τίνος είναι, τελικά, ο πόλεμος κατά του κάρβουνου;

Η Κίνα είναι ...μεγάλη, και υπάρχει και αναπτύσσεται χάρη στο κάρβουνο. Και, λέει το Stratfor, θα εξακολουθήσει να εξαρτάται από το κάρβουνο, παρ' ότι βάζει κάτι 2,7 GW μονάδες αερίου. To Stratfor αναφέρει ότι όσο κι αν αυτή η εξάρτηση συνεχίσει, έστω και μικρές αλλαγές στα ποσοστά χρήσης, λόγω του μεγέθους της Κίνας, θα επηρεάσει τις τιμές στις παγκόσμιες αγορές τόσο κάρβουνου, όσο και αερίου.

Να θυμίσω ότι πριν κανένα μήνα γράφτηκε ότι η Ρωσία έκανε κάτι μεγα-συμφωνίες για αέριο προς την Κίνα.

Να θυμίσω επίσης, ότι όπως σε πρόβες που κάνει η Καλιφόρνια, η "οικολογική" τοποθέτηση, γενικά, και κατά του κάρβουνου ειδικά, είναι βασικά συγκεκαλυμμένος προστατευτισμός. Δηλαδή, αφήνω την φαντασία μου να οργιάζει, και βλέπω δασμούς σε βάρος των Κινέζικων, επειδή φτιάχνονται δήθεν με κάρβουνο. "Ευρωπαϊκή" νομίζω ότι είναι η πατέντα, αλλά η "οικολογία" σαν μηχανισμός περιορισμού του ανταγωνισμού δεν είναι άγνωστη στην ...Δύση. "Environmental policies are often economic protectionism in green clothing", λέει η WSJ. Και, "California could impose restrictions on virtually any out-of-state product on the pretext of reducing carbon emissions as the state defines them".

Έχει ξαναγραφτεί, ότι η Κίνα προωθεί και πυρηνικά.

WSJ: California's Green Trade War -- Carbon mandates to punish out-of-state businesses
http://www.energyandcapital.com/articles/china-drives-nuclear-revival/3912


http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/energy/10377467/China-demand-to-see-coal-overtake-oil-as-the-key-fuel-for-global-economy.html

Αλλά το κάρβουνο είναι εύκολο και φτηνό.  Και με φίλτρα, αποθειωτές και σωστή διαχείριση στερεών δεν είναι και τόσο κακό... άσχετα τι λένε οι "οικολόγοι" -- και μην ξεχνάτε:  Όλα τα αιολικά της "Ευρώπης" δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ούτε μία συμβατική θερμική μονάδα. Δεν το έχουν κάνει εδώ και 40 χρόνια που υπάρχουν στην σημερινή τους μορφή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ;ΠΟΥ ΑΠ'ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΥΠΟΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ......
ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟΤΕΛΙΚΑ;
(ΡΗΤΟΡΙΚΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ)..........