Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ο Δόκτωρ Τ ενάντια στις απαισιόδοξες ειδήσεις



 Οι Άγγλοι πλήρωσαν ρεκόρ 2,8 εκατ. £ 2,8 εκατ. στους αιολικούς για να μην παράγουν, συν £ 1,3 στους συμβατικούς για να κρατήσουν την ισορροπία στο δίκτυο. Τα αιολικά είναι χειρότερο πρόβλημα όταν φυσάει, παρά όταν δεν φυσάει. Και η Γερμανία τα ξέρει αυτά... Πρώτο χέρι...  Βέβαια, για τον Δόκτορα Τ, το να πληρώνεσαι από άλλους για να κάθεσαι είναι αναπτυξιακό. Το Πασόκ είναι εδώ...

http://www.bloomberg.com/news/2014-08-12/europe-s-green-energy-rules-cost-u-k-156-billion.html

"the rules are threatening jobs and driving companies to nations with lower power prices".  Να μεταφράσω;  Οι ευρωΠρασινάδες κοστίζουν κάπου 100 εκατομμύρια στερλίνες στους Άγγλους, απειλούν την απασχόληση και διώχνουν τις εταιρίες. Η Ελλάδα δεν έχει τέτοια προβλήματα.  Λεφτά υπάρχουν, όλοι θα δουλεύουν στους ΟΤΑ και σε αιολικούς, και οι εταιρίες έχουν ήδη φύγει.

http://www.reuters.com/article/2014/08/15/us-germany-economy-insight-idUSKBN0GF0RF20140815

Δεν με εκπλήσσει που και η Γερμανία εισπράττει την ύφεση. Το Reuters λέει ότι δεν φταίει η κρίση της Ουκρανίας. Φταίει η παλαβή προώθηση των ΑΠΕ. Αφαίμαξη σε βάρος της βιομηχανίας και του καταναλωτή. Και η Γερμανία εξάγει το 70% των αιολικών και των φ/β της. Η Γερμανία, που πάσχει από τις πολλές ΑΠΕ, απασχολεί 300.000 κόσμο να κατασκευάζει τις ΑΠΕ που μας εξάγει. Κύριε Μανιάτη.

http://www.aeeolica.org/en/new/the-spanish-wind-power-industry-installed-less-than-01-mw-in-the-first-semester-due-to-the-regulatory-situation/

Η αιολική υπερδύναμη της Ισπανίας σώρευσε έλλειμμα 28 δις ευρώ χάρη στα πολλά, επιδοτούμενα αιολικά της. Για να μην έχουν την τύχη της ...Ελλάδας, έκοψαν τις αιολικές επιδοτήσεις και σταμάτησαν να μπαίνουν αιολικά.  Μόνο με επιδοτήσεις. Μόνο για τις επιδοτήσεις.

http://www.energypress.gr/news/Aiolikh-energeia-kai-anaptyxh-ths-ethnikhs-oikonomias

Και κόντρα σε όλη αυτή την απαισιόδοξη ειδησεογραφία, ο Δόκτωρ Τ βλέπει επανεκκίνηση της (Γερμανικής) οικονομία αν βάλουμε 7.500 αιολικά μεγαβάτ, κόστους περίπου  €...10 δις, που ηλεκτροδοτικά θα είναι άχρηστα, και όταν φυσάει θα πληρώνονται για να μην δουλεύουν αφού δεν υπάρχουν γείτονες ή καλώδια να πάρουν 7,5 GW τυχαία, κουτουρού και για πλάκα.  Διαψεύδει τους Γερμανούς που δεν κατάφεραν να υποκαταστήσουν τίποτα, παρά μόνο με ...κάρβουνο και λιγνίτη. Και, εν έτει 2014 ψευδολογεί ότι τα αιολικά του θα κάνουν κάτι για την Κλιματική Αλλαγή!  Και θυμήθηκε τα νησιά... Το ότι η Κύπρος, 100% ηλεκτροδότηση από πετρέλαιο έχει φθηνότερο ρεύμα από την Δανία ή την Γερμανία, του διέφυγε,  Μην σκούζεις άλλο Δόκτωρ Τ... Θα τα βάλει τα καλώδια ο ΑΔΜΗΕ, θα πουλήσει ακόμα λίγες σαβούρες η ΕΝΕΡΚΟΝ.

Να ετοιμάσεις καινούργια ψευδολογία φίλε μου... Τώρα που δεν θα έχει αέριο, θα λές ότι τα αιολικά θα δουλεύουν με εφεδρεία ...πετρογκάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: