Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ζήτουλας και η κοκότα


Έχουμε βάλει 1.800 αιολικά ονομαστικά μεγαβάτ.
Κόστος περί τα 2,7 δις. Αποληρωτέα από τον λογαρισμό της ΔΕΗ.
Άχρηστα σε κάθε πορτοκαλί συναγερμό (και πείτε μου αν θα φυσάει στις 15 Δεκεμβρίου)

10% της ονομαστικής ισχύος τα μετράει ο ΑΔΜΗΕ για "επάρκεια ισχύος" και πολλά λέει. Να ξαναρωτήσω:  Πόσο θα φυσάει των Φώτων;

Μην πιστεύετε την διαθεσιμότητα του 20%. Η διαθεσιμότητα είναι μέτρο το πόσο θα πληρώνοτναι, όχι του πόσο θα ηλεκτροδοτούν όταν τους χρειαζόμαστε (άλλη μια κλεψιά).

Έχουμε πετάξει 2,7 δις για Τσιπουρίδεια δάκρυα δηλαδή για εισαγωγές αιολικών, Με 2.7 δις θα αγοράζαμε 1,5-2,5 ανθρακικά ή λιγνιτικά μεγαβάτ, πραγματική ισχύ για την βιομηχανία, σύγχρονες, αποτελεσματικές, αντιρρυπαντικές μονάδες, φτηνό ρεύμα για τον κόσμο. Κόστος ανά πραγματική μεγαβατώρα 50-60 ευρώ το πολύ, με τυχόν δικαιώματα CO2 (αν υπάρχουν).  Το κόστος ανά μεγαβατώρα δεν έχει σχέση με την αιολική ταρίφα. Το ένα είναι για ρεύμα, το δεύτερο είναι κεφαλικός φόρος.

Το ότι είναι ακριβή αποτυχία τα αιολικά στην Ισπανία το έγραψα χτες. Να βάλω και για την Γερμανία; Ή θέλετε να το δείτε μόνοι σας;

Έχουν βγει στο youtube αποσπάσματα από τις πρόσφατες εκδηλώσεις στην Τήνο και στην Άνδρο.  Καραμανώφ, Στουρνάρας, Παπαδέδε, Μαβής.  Πουθενά δεν λένε αυτά που λέει ο Δόκτωρ Τ. Λένε για μη βιωσιμότητα, για φαιδρές μελέτες, για ενεργειακή και οικονομική απάτη, για μη εξοικονόμηση καυσίμων (πχ την μελέτη του York), για προσβολή νοημοσύνης... Τσιπουρίδη, eat shit.

Φτάνει πια με αυτούς που ντύνονται επί πιστώσει και γδύνονται τοις μετρητοίς:


Η φωτό του ζήτουλα και της κοκότας είναι από την "Κάλπικη Λίρα":


1 σχόλιο:

archaeopteryx είπε...

πριν πόσους μήνες είχε πάρει φωτιά αιολικό "πάρκο" στην Εύβοια?
Τώρα στην Κρήτη: http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1162018