Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Τα αιολικά είναι από τις μεγαλύτερες απάτες της σύγχρονης εποχής



1,2 δις κόσμος σήμερα ζει χωρίς ρεύμα. 2,8 δις μαγειρεύουν και ζεσταίνονται με ξύλα:  Ενεργειακή φτώχεια.

Συνέδρια πάνω σε συνέδρια για την Κλιματική Αλλαγή... Κίνα, Ινδία και Γερμανία, δεν θα πάνε στο επόμενο...

Καλό ή κακό το CO2, από τι παίρνει ενέργεια ο κόσμος;  Από ορυκτά και πυρηνικά (και καυσόξυλα). Η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος θέλει ενέργεια.  Η ηλεκτροδότηση είναι ο εκσυγχρονισμός είναι πρόοδος, ευημερία και ελευθερία, είναι αύξηση της ποιότητας ζωής, η μείωση της παιδικής θνησιμότητας.

Αυτοί που θέλουν ηλεκτροδότηση, και ειδικά αυτοί που δεν είναι πάμπλουτοι, δεν βάζουν αιολικά ή φωτοβολταϊκά, βάζουν μονάδες κάρβουνου.

Η Γερμανία έχει παντρευτεί το Ρώσικο αέριο και καταστρέφει την βιομηχανία της με τις ΑΠΕ.

Έχω φωτοβολταϊκά σπίτι μου, επειδή με επιδοτούν να τα έχω. Όλα τα φωτοβολταϊκά του κόσμου είναι ενεργειακά ασήμαντα, όσο κι αν πέφτει η τιμή τους.

Το κάρβουνο έχει δαιμονοποιηθεί από επαγγελματίες οικολόγους, αλλά αυτό ηλεκτροδοτεί.

Οι ΑΠΕ είναι ανύπαρκτες, αναξιόπιστες, δεν μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν. Το μεγάλο ψέμα (big fib) είναι ότι οι ΑΠΕ θα ικανοποιήσουν κάποια ενεργειακή ανάγκη. Πού; Πώς; Με 1 και 2% ποσοστό συμμετοχής;  Σε ποιά χώρα το έχουν κάνει; Με τι κόστος έχουν φτάσει μονοψήφια ποσοστά; Αν γεμίζαμε τον κόσμο αιολικά, κυριολεκτικά, δεν θα έφταναν ούτε για να καλύψουν την αύξηση στην ζήτηση (όχι την ζήτηση, την αύξηση στην ζήτηση). Τα αιολικά είναι από τις μεγαλύτερες απάτες της σύγχρονης εποχής. Τα βιοκαύσιμα είναι κάτι χειρότερο: Καίμε φαγητό.


Τα αιολικά είναι απάτη γιατί πληρώνονται για δήθεν εγχεόμενες μεγαβατώρες που όμως, επειδή είναι τυχαίες και μεταβλητές, δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, δεν εξοικονομούν καύσιμα, δεν μειώνουν κανένα ρύπο. Πληρώνονται για να ενοχλούν.  Επιβαρύνουν τα δίκτυα.  Επιδοτούνται για να απαιτούν ακριβό αέριο που όμως το κάνουν ακριβότερο από ότι ήδη είναι.  Ακριβή, βλαπτική, ενεργειακά ασήμαντη, παρασιτική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: