Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η Μπιρμπίλη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας


http://envthink.blogspot.gr/2014/12/blog-post_9.html

Δεν με ενοχλεί που τσακώθηκε με την μακαρίτισσα. Ούτε με ενοχλεί που προέρχεται από το τάδε κόμμα. Ούτε το ότι υπήρξε Επίτροπος (εξ άλλου δεν είναι ο μόνος).  Ούτε με ενοχλεί πάρα πολύ που πριν πάρει σύνταξη έδωσε προίκα την θέση του στον γιο του... Το συνηθίζουν οι τύποι που παριστάνουν τους "Νομοθέτες" μας...

Με ενοχλεί που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένας θεσμοθετημένος αχυράνθρωπος, και η εκλογή του ιδιαίτερα προσβλητική σε οποιονδήποτε έχει IQ πάνω από αυτό της αμοιβάδας.


Και γιατί όχι τον Γεώργιο Ανδρέα Γεωργίου Παπανδρέου;

4 σχόλια:

nikos είπε...


Το μοντέλο αγοράς της ΕΕ είναι το χρηματιστήριο ενέργειας (power exchange) ενώ το μοντέλο των ΗΠΑ είναι η υποχρεωτική κοινοπραξία (power pool).
Στο χρηματιστήριο, η ενέργεια αντιμετωπίζεται ως παράγωγο προϊόν και το κόστος χονδρικής δεν αντανακλά το κόστος παραγωγής.
Είναι πιο ανορθολογικό και φιλελεύθερο από αυτό των ΗΠΑ.

Η διαμόρφωση ενιαίας αγοράς ενέργειας με χρηματιστηριακούς όρους θα ωφελήσει χώρες με ισχυρές υποδομές, οικονομικό και ενεργειακό χαρτοφυλάκιο.

Η δημιουργία χρηματιστηρίου ενέργειας στην Ελλάδα παραδίδει τη λειτουργία και τον έλεγχο της αγοράς στο Γερμανικό χρηματιστήριο ενέργειας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

nikos είπε...

το σημερινό φαγοπότι του Μανιατη θαυμάστε http://www.hellenicparliament.gr/…/c8827c35-439…/9107433.pdf

spiral architect είπε...

[...] Δυστυχώς, υπό αυτές τις συνθήκες, το πρόσωπο του Προέδρου καταλήγει να μην έχει σημασία.
(N. Ξυδάκης)

spiral architect είπε...

Πρέπει να σ' ενοχλεί καθότι είναι μακράν ο καταλληλότερος για να προεδρεύει μιας χώρας την οποία το ΔΝΤ και η Κομισιόν αντιμετωπίζουν όπως τις υπερχρεωμένες χώρες της υποσαχάρειας Αφρικής.