Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Κύριε Λαφαζάνη, ο Νόμος Μπιρμπίλη είναι μία απάτη made in Germany. Πρέπει να καταργηθεί. Ή να αλλάξει...


 https://drive.google.com/file/d/0B9FySh5HYMVpTXB3RXhDODBKWVVsU1hfa01CenkwWU9GUnNZ/view?usp=sharing

Τα παρακάτω είναι δικές μου προσθήκες... Ή του Π-Π, έχω χάσει λογαριασμό...

Ο Νόμος Μπιρμπίλη είναι η Ελληνική εκδοχή του Γερμανικού Νόμου EEG. Αυτού που στην Γερμανία υπερδιπλασίασε το κόστος του ρεύματος, αλλά έφτιαξε και 370.000 (Γερμανικές) θέσεις εργασίας κατασκευής και εξαγωγής (Γερμανικών) ΑΠΕ, δηλαδή αιολικών και φωτοβολταϊκών.  Και στην Γερμανία, αυτές οι ΑΠΕ είναι ενεργειακά ατελέσφορες και περιβαλλοντικά μια τρύπα στο νερό.

Σε εμάς, τα αιολικά και τα φ/β είναι κλοπή σε βάρος των πολλών και των φτωχών, υπέρ Γερμανών εξαγωγέων, με ποσοστά σε πρόθυμους κακομοίρηδες, και τους 3-4 ολιγάρχες που ζουν από το "βάστα Ρόμελ". Είναι καταστροφή της Εθνικής Οικονομίας.

Η λύση κύριε Λαφαζάνη είναι απλή: 

1) Άκου τι σου λέει ο ΑΔΜΗΕ (σελ. 40, 50 και 51) και η ΔΕΗ.

2) Τα υδροηλεκτρικά μετράνε για ΑΠΕ σε όλη την Ευρώπη, σε όλον τον κόσμο, πλην Ελλάδας! Να μετρήσουν σαν ΑΠΕ. Φτιάξε 1-2-3 (μεγάλα παρακαλώ) υδροηλεκτρικά, θα σε αγαπήσει ο κάθε χωματουργός και τσιμεντάς.  Τα μικρά, μου λέει ο φίλος Βαλαβάνης "συμβάλλουν" και δεν ενοχλούν (αλλά ακούω παράπονα από άλλους φίλους στην Ευρυτανία ότι καταλήγουν να ελέγχουν νερά σε βάρος ίσως του συνόλου).

3) ΑΔΙ μόνο για υδροηλεκτρικά, και τα Υ/Η της ΔΕΗ, που εξ άλλου παρέχουν "Δ.Ι." (διαθεσιμότητα ισχύος).

4)  Μία σύγχρονη, αποτελεσματική (45%) μονάδα λιγνίτη ή λιθάνθρακα, σε σχέση με μια ίδια, παλιά (30%), εξοικονομεί 100.000 φορές περισσότερα καύσιμα και ρύπους από όλες τις ΑΠΕ της Ευρώπης! Οι ΑΠΕ της Γερμανίας μετρήθηκαν και ξαναμετρήθηκαν, και δεν εξοικονομούν καύσιμα.

5) Η διασύνδεση δεν είναι κακή ιδέα, αλλά διασύνδεση για ηλεκτροδότηση, και όχι για λαμογιές Περιστεροκοπελούζομπομπολαίων.  Θες λεφτά για την διασύνδεση? Βάλε φόρους, μην βάζεις αιολικά... Καταστρέφεις την οικονομία, τον τουρισμό, άντε και τα οικοσυστήματα, και συσπειρώνεις όλο και περισσότερους Έλληνες εναντίον σε μία αποδεδειγμένη απάτη. Θες να δώσεις λεφτά στην Διαπλοκή? Φτιάξε υδροηλεκτρικά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ελπίς?

Τι γίνεται με το νέο πρόεδρο της ΡΑΕ

http://kourdistoportocali.com/post/44283/o-lafazanhs-o-mpoylakshs-kai-h-gek-terna
http://www.protothema.gr/politics/article/482249/vouli-me-adidraseis-apo-tin-adipoliteusi-i-akroasi-ton-neon-melon-tis-rae/

Τι ήξερε ο μικρός πρίγκηπας όταν κάρφωνε ότι οι άνθρωποι των εταιριών έχουν φροντίσει να είναι κοντά και στο νέο υπουργό?

Ανώνυμος είπε...

Τι μαθαίνουμε από το βιογραφικό του νέου προέδρου της ΡΑΕ;
http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=l%2F1cY3yzZZA%3D&tabid=37&language=el-GR
- Διδακτορική Διατριβή με τίτλο “Βέλτιστη ανάπτυξη των ηλεκτρικών δικτύων σε περιοχές με υψηλό αιολικό δυναμικό”. Επιβλέπων της διδακτορικής διατριβής ήταν ο Καθηγητής ΕΜΠ κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ την Τριμελή Συμβουλευτική Επιτροπή
συμπλήρωσαν οι Καθηγητές κ. Νίκος Χατζηαργυρίου και ο αείμνηστος Βασίλειος
Παπαδιάς.

- Από τον Γενάρη του 2001 εργάζεται στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Μέχρι και τον Απρίλη του 2002 ως συνεργάτης της Αρχής με σύμβαση έργου και, ακολούθως, σε θέση Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού όπου προσελήφθη με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Όταν προσλήφθηκε ο νέος πρόεδρος με διαδικασίες ΑΣΕΠ που όμως περιλαμβάνουν και τη συνέντευξη του υποψηφίου, μέλος του ΔΣ της ΡΑΕ από το 2001-2003 ήταν ο επιβλέπων καθηγητής του κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος ο οποίος και συνέχισε τη συνεργασία του με τη ΡΑΕ ως συνεργάτης της και με τον νέο πρόεδρο ειδικότερα όπως προκύπτει από το πλήθος των δημοσιεύσεων τους. Ο κ. Παπαδόπουλος διετέλεσε και πρόεδρος του ΔΕΣΜΗΕ με την κυβέρνηση Παπανδρέου για να αναλάβει μετά πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ.

Την πολιτική τους όπως την αντιλαμβάνομαι χονδρικά είναι διασυνδέσεις και ΑΠΕ. Σίγουρα δεν υπάρχει παρθενογένεση αλλά είναι φανερό ότι ο Σύριζα δεν μπορεί να βρει στελέχη να προωθήσουν νέες πολιτικές. Άρα έχουμε νέα πρόσωπα που όμως γίνεται όλο και πιο φανερό ότι θα ακολουθήσουν την πεπατημένη όπως έγινε φανερό και από την ακρόαση του νέου προέδρου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και την υποστήριξή του για τις ΑΠΕ.

Από τα αντικείμενα που έχει διαπραγματευθεί ο νέος πρόεδρος είναι φανερό ότι γνωρίζει καλά όλα όσα εκτίθενται κατά καιρούς σε αυτό το ιστολόγιο περί αποδόσεων των αιολικών, πρόκληση προβλημάτων αστάθειας του δικτύου, κλπ. Στην ερώτηση του βουλευτή κ. Πετράκου για τη διείσδυση των αιολικών και τη χρήση φυσικού αερίου δεν είπε τίποτα αρνητικό και υπερθεμάτισε την αύξηση της διείσδυσης των αιολικών.

Συνοψίζοντας, ούτε ψύλλος στον κόρφο μας. Σαν τη Λερναία Ύδρα.

nikos είπε...

ΔΕΗ: Παραιτήθηκε ο διευθυντής Τύπου και ΜΜΕ Κίμων Στεριώτης
Ναι ... αυτος που τελευταια σας ελεγε ΑΛΗΘΕΙΕΣ για τους Λογ/μους της ΔΕΗ και τις Ανανεωσιμες Πηγες Ενεργειας ..