Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Η επανάσταση στην Κούβα και η αλ Φατάχ δεν έχουν σχέση με αιολικά


Αν έχω εμπεδώσει κάτι, τα τελευταία 6 χρόνια που παρακολουθώ το θέμα, είναι οι πάμπολλοι τρόποι χυδαίας προπαγάνδας του αιολικού λόμπυ.  Και του λόμπυ του αερίου και της μούφας του Ανρωπογενούς Θερμοκηπίου.

Η Προπαγάνδα είναι υψηλή τέχνη. Είναι ο φθηνός και αναίμακτος καταναγκασμός. Και οι τρόποι της Προπαγάνδας είναι πολύ πιο σοφιστικέ, διακριτικοί, και εφευρετικοί από τα συνθήματα που καταλαβαίνει και χρησιμοποιεί το πόπολο.

Οι δημοσιογράφοι στην  Ελλάδα πάσχουν όπως και οι υπόλοιποι από αναδουλειές και έλλειψη χρημάτων και χωρίς να αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένο, έεε... δεν είναι μυστικό ότι όταν πεινάς, συμβιβάζεσαι λίγο πιο εύκολα από όταν είσαι χορτάτος.  Αν μια ελεγκτική εταιρία, ή η ...Εφορία, έβλεπε πηγές χρηματοδότησης σε ...αμερόληπτα έργα, κάτι θα μαθαίναμε, αλλά δεν υπάρχει τέτοια διαφάνεια ούτε σε πολύ σοβαρότερα ζητήματα... Πόσο μάλλον όταν η χρηματοδότηση είναι από εισφορές φτωχών αναρχικών. Hasta la Victoria...

Τα αιολικά είναι θέμα τεχνικό,  οικονομικό και, σε τελευταία ανάλυση, πολιτικό, και τόσο εξειδικευμένο που για να το καταλάβεις, πρέπει να καταλαβαίνεις ηλεκτροπαραγωγή, δίκτυα, μικροοικονομικά, επενδύσεις, διαχείριση Κοινών Ωφελειών (utilities), πράγματα που δεν προσφέρονται για εκλαΐκευση -- και σίγουρα δεν "πουλάνε".  Επί της ουσίας, στο θέμα αυτό, η εκτίμησή μου, που επιβεβαιώνεται απόλυτα από τα αποτελέσματα, είναι ότι τα αιολικά δεν ηλεκτροδοτούν, ούτε "κύρια" ούτε "συμπληρωματικά". Είναι μια στοχαστική (κουτουρού) ηλεκτροπαραγωγή, που από μόνη της είναι βλαπτική και παρασιτική κοστίζει πεταμένα λεφτά, αλλά δικαιολογεί "επενδύσεις" σε καλώδια στις ερημιές, ηλεκτροπαραγωγή από αέριο και διπλασιασμό στο κόστος του ρεύματος.  Είναι αρπαχτή. Θέλετε να είναι δεξιά αρπαχτή? Μα την προωθεί και το στιφτούνγκ Ρόζα Λούξεμπουργκ με αγνούς Οικωλόγους.

Μου αρέσουν τα ντοκιμαντέρ που αναφέρονται σε αιολικά, μόνο που και αυτά χρηματοδοτούνται. Από ποιον λέτε να χρηματοδοτούνται?   Βοηθήστε με να μην πεθάνω από τα γέλια. Ακόμα κι αν δεν έχουν πάρει λεφτά από τις αιολικές εταιρίες, ή τους κατασκευαστές ή τους χωματουργούς, ή τους αεριάδες, ή τους ΑΠΕτζήδες, εεε... εεε... εεε...  Στο όνομα της αμεροληψίας θα δείξουν και την άλλη άποψη, και από την μία θα είναι αυτοί που δεν τους αρέσουν και οι ...αναρχικοί και από την άλλοι οι ...ενεργειακοί βαρόνοι, και, λογικά, όλοι κάνουν δωρεές υπέρ της αλήθειας.   Φυσικά και θα προτιμήσετε το ντοκιμαντέρ από τις εκπομπές του Εκονιούζ, ειδικά αν είναι από ...επαναστάτες.

Αν θέλω να σας "πουλήσω" μια ιδέα, στην Ελλάδα, και σας πω ότι είμαι οπαδός του Μίλτον Φρήντμαν, της ελεύθερης αγοράς και της εισβολής των ΗΠΑ στο Ιράκ, έχω χάσει από χέρι. Αν δηλώσω επαναστάτης, οπαδός του Γιάσερ Αραφάτ, του Τσε Γκεβάρα κλπ, έχω καλύτερες πιθανότητες, έτσι δεν είναι?

Η μόνη ιδέα που προσπαθώ να σας πουλήσω εγώ, είναι ότι τα αιολικά πληρώνονται 400 εκατομμύρια τον χρόνο και δεν εξοικονομούν ούτε 4 εκατομμύρια καύσιμα, ενώ απαιτούν να πληρώνουμε άλλα πρόσθετα 400 εκατομμύρια, αυξημένο κόστος για αέριο και διασυνδέσεις. Δεν χρειάζεται να είσαι αριστερός ή αναρχικός για να διαμαρτύρεσαι όταν σε κλέβουν.  Αλλά αν σε ένα "αμερόληπτο" ντοκυμαντέρ ακούσεις τον Λάλα ή κάποιον άλλο πονηρό, ίσως ντυμένο φτωχικά και λαϊκά, να λέει για καθαρή ενέργεια, την βρώμικη Πτολεμαΐδα, την σωτηρία του Κλίματος, τοπική ανάπτυξη, ενεργειακή ανεξαρτησία, υποχρεώσεις προς την Ευρώπη, και όλο πακεταρισμένο σε hasta la victoria sempre commandante και θάνατος στους Σιωνιστές τότε να ξέρεις ότι είναι στημένη η δουλειά και σε δουλεύουν. Να αναζητήσεις το κίνητρο.  Η επανάσταση στην Κούβα και το Μεσανατολικό δεν έχουν σχέση με αιολικά στην Ελλάδα. Οι επαναστάτες πάνε στην χώρα τους να ...πολεμήσουν δεν τριγυρνάνε να κάνουν λόμπυϊνγκ υπέρ... υπέρ τίνος? Δεν ξέρω και ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει να μάθω, όπως μου λέει και ο archaeopteryx thymosophus, απλά δεν ανακατεύομαι -- αλλά μην μου ζητάτε να προβάλω κάτι που νομίζω δεν είναι αυτό που δείχνει.

Καλή επιτυχία σε όλες τις καλλιτεχνικές και επαναστατικές προσπάθειες, και θυμηθείτε:  Η καλύτερη προπαγάνδα γίνεται με ψευδοσκόπια, και από όσους πήγαν στον Ρήγα Φεραίο το 1970,  μερικοί το έκαναν από ...ιδεολογία, πολλοί για να ρίξουν καμία γκόμενα και οι πονηροί για να πάνε μετά στο ΠΕΧΩΔΕ και να ροκανίσουν κανένα ΣΔΙΤ.

Αν το αντιαιολικό κίνημα στην Ελλάδα είναι μόνο οι ...αναρχικοί, δεν είναι το ίδιο με το να είναι η βιομηχανία, οι καταναλωτές, ο μέσος Μήτσος και οι αναρχικοί.  Οι αναρχικοί μπορεί να είναι το ...άλας της γης, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί το αντιαιολικό κίνημα. Το πιάνετε? 

Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά, λέει το μικροαστικό μυαλό μου.

1 σχόλιο:

Professor Moriarty είπε...

Φυτέψτε δέντρα, σαν τον
Λεονάρντο ντι Κάπριο
, για να εξιλεωθείτε από το προπατορικό αμάρτημα του carbon footprint! Είναι μία νέα εκδοχή της indulgencia.