Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΔΕΗ για το μπλακάουτ στην Ρόδο...

Οι διακοπές οφείλονται κατά βάση στα χαμηλά φορτία σε συνδυασμό με τα προβλήματα ευστάθειας του Δικτύου που προκαλεί η λειτουργία Ανεμογεννητριών (Α/Γ)

εγκατάσταση ειδικών διατάξεων, που θα αντισταθμίζουν τις επιπτώσεις από τις Α/Γ

δαπάνες δεκάδων εκατομμυρίων, ενίσχυσης του Δικτύου

η κατασκευή και λειτουργία της νέας μονάδας, γίνεται για την ασφάλεια εφοδιασμού του νησιού, με επιβάρυνση της  [ΔΕΗ]

κοινώς, τις πληρώσαμε και τις πληρώνουμε, δεν ηλεκτροδοτούν, κάνουν ζημιά στα δίκτυα, και ούτως ή άλλως πρέπει να έχουμε συμβατική ηλεκτροδότηση για να έχουμε ρεύμα.

Όσοι από εσάς έχετε υπάρξει ...μελετηροί, ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι τα παραπάνω αποσπάσματα από την ανακοίνωση της ΔΕΗ στην Ρόδο είναι η λιτή και ακριβής περίληψη, ή επιβεβαίωση, περίπου 2.000 αναρτήσεων από τον Απρίλιο του 2010,  παραμονές της ψήφισης του Νόμου Μπιρμπίλη (που ψήφισαν Πασόκ και ΝΔ με ανακοινωμένη την πτώχευση της χώρας, μετά το φιάσκο της Κοπεγχάγης για το "Κλίμα", μετά το σκάσιμο της φούσκας των ΑΠΕ στην Ισπανία.


Ξέρω ότι οι τύποι που παρίσταναν τους πολιτικούς τόσο καιρό, δεν καταλαβαίνουν γιατί τους θεωρώ ...κάπως, για την στάση τους τουλάχιστον στα ενεργειακά.   Ξέρω ότι οι τύποι που παριστάνουν τους ενεργειακούς βαρώνους θέλουν να ροκανίσουν κι άλλο.  Αυτό που δεν ξέρω, είναι εάν οι τύποι που παρίσταναν την Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, καταλαβαίνουν έστω και σήμερα, γιατί το γράφημα 7 στην σελίδα 9 της μελέτης της Γερμανικής ΕΟΝ του 2005 είχε προβλέψει τις διακοπές στην Ρόδο και την λαμογιά στην οποία έχουν βάλει τις υπογραφές τους.





Αυτοί είναι οι ανεξάρτητοι που ασχολήθηκαν με κάθε αδειοδότηση αιολικού και φωτοβολταϊκού "πάρκου".  Εγγυημένο εισόδημα στους "επιχειρηματίες", με κράχτη, ως συνήθως, τους αφελείς μικρούς.  Εγγυημένο εισόδημα, συμπλήρωμα του άλλου εγγυημένου εισοδήματος από το φυσικό αέριο.  Ίδιοι πελάτες...

Και το αποτέλεσμα?

Έχοντας χρεωθεί 7-8 εξωλογιστικά δις ευρώ, για 5.000 μεγαβάτ ΑΠΕ, που αποπληρώνουμε με περίπου 1,5 δις ετησίως, 1) δεν έχουμε αρκετό ρεύμα (αφού οι ΑΠΕ δεν μετράνε σαν χρήσιμη ισχύς),  2) έχουμε ρεκόρ εισαγωγών (να είναι καλά ένας πελάτης που είναι ο εισαγωγέας) , όλα σε καιρό ύφεσης και εξαφάνισης της βιομηχανίας.  Και ο ΑΔΜΗΕ το έχει πει στην σελίδα 40, 50 και 51 της Μελέτης Επάρκειας Ισχύος του 2013.  Και η ΕΟΝ το 2005, στην σελίδα 9, γράφημα 7:


Πολύ θα ήθελα να τους δω τους Ανεξάρτητους Ρυθμιστές Ενέργειας σε ένα δικαστήριο να προσπαθούν να απαντήσουν γιατί υπέγραφαν, αφού η ΕΟΝ τα είχε πει... Ή αν απλά δεν καταλαβαίνουν το γράφημα 7 στην σελίδα 9... Ή την σελίδα 40, 50 και 51 της Μελέτης Επάρκειας Ισχύος του ΑΔΜΗΕ... Ή τις αναφορές της ίδιας της ΡΑΕ, γαμώ το μου...

Ανεξάρτητη αρχή, όχι υπαλληλάκια του κάθε λαδιάρη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: