Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Εισαγγελική έρευνα στον π.Δήμο Κορθίου Ανδρου - Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί και άλλες πονεμένες ιστορίες με τις ανεμογεννήτριες...


http://sagini3.blogspot.gr/2016/05/blog-post_29.html

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις , σχετικά με το θέμα της παράνομης εκμίσθωσης αγροτικών εκτάσεων στο Κόρθι Άνδρου , από π.δημάρχους και αντιδημάρχους . Εδώ και καιρό η Εισαγγελία Σύρου διεξάγει έρευνες και λαμβάνονται ένορκες καταθέσεις εμπλεκόμενων και μη στην υπόθεση . Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχουν ηδη "ανοίξει" τραπεζικοί λογαριασμοί !!!

Το χρονικό της υπόθεσης

Από το 2001 επι δημαρχίας στον π.δήμο Κορθιου Άνδρου του Ιωάννη Γλυνού (μετέπειτα προέδρου της πράσινης ''ΔΑΦΝΗΣ'' με αδυναμία στις ΑΠΕ.) , καταρτίστηκαν δεκάδες συμβόλαια μακροχρόνιας
ενοικίασης μεγάλων αγροτικών εκτάσεων.  Τα συμβόλαια έγιναν από τον συμβολαιογράφο Κορθιου Πέτρο Κασκαμπά , με συμβαλλόμενους απο την μια πλευρά ,τους ιδιόκτητες των εκτάσεων και από την άλλη τον Δήμο Κορθιου . Εξουσιοδοτημένος για την υπογραφή εκ μέρος του Δήμου Κορθιου ήταν ο Ιωάννης Ρήγας εφοριακός,  τότε αντιδήμαρχος Κορθίου .

Με τα συμβόλαια αυτά , οι ιδιοκτήτες τους παρείχαν αντι ετήσιου ενοικίου ,το δικαίωμα στον Δήμο Κορθιου να επινοικιαζει μακροχρόνια ( 25 ετία ) σε τρίτους ( με μίσθωμα που αυτός θα επέλεγε ) τις ιδιοκτησίες τους σε ιδιωτικές εταιρείες αιολικών που θα τοποθετούσαν τις ανεμογεννήτριες εντός των ανωτέρων ιδιοκτησιών!

Από την πλευρά του Δήμου εδιδετο η αόριστη υπόσχεση οτι το αρχικό ετήσιο ενοίκιο θα πολλαπλασιαζόταν όταν θα άρχιζε η κατασκευή των ανεμογεννητριών. Όλα τα παραπάνω έγιναν με απόλυτη μυστικότητα , αφού η ελπίδες μελλοντικού πλουτισμού που μοίρασε ο Δήμος κράταγαν τα στόματα των κατοίκων κλειστά . Βεβαίως ουδέποτε ενημερώθηκαν τα επίσημα βιβλία του Δήμου Κορθιου αλλά και μετέπειτα του Δήμου Άνδρου , για τα συμβόλαια αυτά , από τον Ι. Γλυνό. Από τότε τα χρήματα άρχισαν να καταβάλλονται ετησίως κανονικά στους ιδιόκτητες , από τον Ρήγα και άλλους έμπιστους του δημάρχου.

Το 2015 ο συμβολαιογράφος Κορθιου επανήλθε ( 4η φορά) και πάλι εγγράφως στον Δήμο Άνδρου ( δήμαρχος Θ.Σουσουδης ) και ζητούσε επιτέλους την καταβολή των οφειλόμενων στο Ταμείο Νομικών, για τα συμβόλαια που ειχε συντάξει ο ίδιος από το 2001 , από τον νέο δήμαρχο ,αφού ποτέ δεν τα έλαβε όσο ήταν δήμαρχος Άνδρου ο Ιωάννης Γλυνός , (π.δήμαρχος Κορθιου).

http://sagini3.blogspot.gr/2015/05/blog-post_8.html  

Σοβαρά ποινικά αδικήματα

Ήταν φανερό πλέον οτι η υπόθεση έπρεπε να διαβιβαστεί άμεσα στην Εισαγγελία Σύρου .

Τα αδικήματα είναι πλέον ομολογημένα , από τον ίδιους τους φυσικούς αυτουργούς.

Μόνον οι Εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν την νομική εξουσία για να διατάξουν έρευνα σε τράπεζες , εφορίες , στα αρχεία ιδιωτικών εταιρειών, να πάρουν ένορκες η ανωμοτί καταθέσεις μαρτύρων και να αποφασίσουν αν συντρέχουν η όχι οι προϋποθέσεις άσκησης ποινικών διώξεων . Η ηγεσία του Δήμου όμως επέλεξε άλλο δρόμο .

Σε μια συνεδρίαση του ΔΣ Ανδρου ο σημερινός δήμαρχος ανέθεσε την υπόθεση στον δικηγόρο Άνδρου κο Β. Πομωνη ο οποίος την διερεύνησε όπως είπε και στην συνεδρίαση του ΔΣ Άνδρου την 27/7/2015 είπε οτι εχει καταθέσει έγγραφη εισήγηση στο ΔΣ όπου ...αποφάνθηκε ότι όλα τα συμβόλαια πρέπει να θεωρηθούν ανύπαρκτα και άκυρα , ότι εχει ευθύνη ο ...συμβολαιογράφος ,για να απεμπλακεί ο Δήμος, που φαίνεται σήμερα οτι ενοικιάζει 34 ακίνητα , και όσοι άλλοι εμπλέκονται στην υπόθεση , με την προϋπόθεση οτι οι ιδιόκτητες θα κληθούν και θα προσέλθουν για να υπογράψουν οτι αποδέχονται την υπαρξη ακυρότητας εξ αρχής !

Τα δε οφειλόμενα στον συμβολαιογράφο, έχουν ...παραγραφεί !

Η παραπάνω εισήγηση του ζητά να γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία του σημερινου ΔΣ Άνδρου.

Παράλληλα ,ο ίδιος ο κος Πομώνης , προτείνει στην εισήγησή του , την δικαστική αναγνώριση στην διεκδίκηση του Δήμου Άνδρου με δυο θετικές δικαστικές αποφάσεις . Μια για την αγωγή της κας Κοδρου εναντίον του Δήμου και μια εναντίον όλων των υπόλοιπων ιδιοκτητών.

Αυτό προτεινει να γίνει με νέα απόφαση -ανάθεση του ΔΣ Ανδρου στον ίδιο η άλλο δικηγόρο επ'αμοιβή φυσικά .

Κάπου ακούγεται στο βίντεο και η απειλή οτι οι ιδιοκτήτες είναι υπόλογοι στις φορολογικές αρχές ,σε περίπτωση που δε έχουν δηλώσει τόσα χρόνια αυτά τα εισοδήματα !!!

Δείτε το βίντεο της συνεδρίασης της 27/7/2015 του ΔΣ Άνδρου . ( από το 0,15,20 έως 2,5,36)

http://www.sousoudis.gr/index.php/dimotika-symvoylia/item/148-dimotiko-symvoylio-27-07-2015

Όπως θα είδατε στο βίντεο ο Ρήγας που κατέθεσε αυτοβούλως και αυτοπροσώπως ,στην παραπάνω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου,  δήλωσε οτι αφού αρχικά υπέγραψαν σαν Δήμος Κορθιου τα παραπάνω συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων , μετα υπέγραψαν συμβάσεις με εταιρείες αιολικών ( Μπόμπολας ,Μυτιληναίος κλπ ) για να πληρώνουν αυτές κάθε χρόνο τα ενοίκια στους ιδιόκτητες μέσω Δήμου Κορθιου ,απο εξωλογιστικό λογαριασμό της Εθνικής τράπεζας , χρήματα ( αγνωστον πόσα χρήματα , 200 000 ! είπε ο ίδιος ) τα οποία στην συνέχεια αυτός και άλλοι μοίραζαν στους ιδιοκτήτες .

Δηλώνει δηλαδή οτι διακίνησε επι σειρά ετών , σαν αντιδήμαρχος Κορθιου ,εν γνώση φυσικά του Ι.Γλυνου , μαύρο χρήμα , μέσω κρυφού λογαριασμού του Δήμου,χωρίς κανένας να γνωρίζει σήμερα πόσα κεφάλαια ακριβώς διακινήθηκαν με αυτό τον παράνομο τρόπο . Αυτά είπε γινόντουσαν μέχρι το 2010 που ο ίδιος συμμετείχε στον Δήμο Κορθιου . Μετά, ως γνωστόν η νομοθεσία για τα αιολικά άλλαξε , σε σχέση με τις εκτάσεις γης , και οι εταιρείες αιολικών δεν πλήρωναν .

Είναι φανερό οτι τα τοπικά μικροσυμφέροντα αποτελούν για τους εκλεγμένους άρχοντες , προτεραιότητα .

Αν και σύμφωνα με τον σημερινό πρόεδρο του ΔΣ δικηγόρο κο Μπάλα , "έχει παραβιαστεί όλος ο ποινικός κώδικας" , η πρόταση του κου Πομωνη για ακυρότητα όλων των συμβολαίων εκμίσθωσης, με αμφίβολη προϋπόθεση την σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών , δυστυχώς έγινε ομόφωνα αποδεκτή .

Η ταπεινή μας γνώμη είναι οτι γίνεται μια μεθοδευμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού και μετάθεσης ευθυνών στους ιδιοκτητες των αγροτικών εκτάσεων.

Βέβαια στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες αρνηθούν να υπογράψουν, ο Δημος θα πρέπει να κινηθεί νομικά εναντίον τους ,πράγμα που σημαίνει ατέλειωτους δικαστικούς αγώνες με έξοδα του Δήμου Άνδρου κλπ, κλπ .

http://sagini3.blogspot.gr/2015/08/blog-post.html  

Μην ξεχνάτε .

Είπαμε οτι ο Ι.Γλυνος , π.Δήμαρχος Κορθιου και μετά Άνδρου , ήταν ο πρόεδρος της ΜΚΟ ''ΔΑΦΝΗ'' που βασική της επιδίωξη ήταν η προώθηση της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα νησιά μας .

Προφανώς αυτή είναι η πρώτη καραμπινάτη και ομολογημένη απάτη με πολλούς υπευθύνους που αφορά ανεμογεννήτριες στην χρεοκοπημένη σήμερα Ελλάδα , όπου τα αιολικά βαφτίζονται ...επενδύσεις .

Ερωτηματικό παραμένει ο τρόπος που έγινε η καταγγελία της υπόθεσης στην Εισαγγελία Σύρου .

Λέγεται ότι ίσως έγινε στην Εισαγγελια Συρου , ανώνυμη καταγγελία από κάποιους , οι οποίοι διαπίστωσαν οτι ολα τα παραπάνω αποτελούν προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης .

Από εδώ και πέρα λοιπόν αυτό που θα έχει ουσία για την υπόθεση θα είναι οι Εισαγγελικές αποφάσεις και όχι φυσικά οι αναθέσεις έρευνας σε δικηγόρους του Δήμου Άνδρου , που ετσι και αλλιως εχουν περιορισμένες δυνατότητες .

Φυσικά ο Δήμος Ανδρου οφείλει να ενημερώνει τακτικά τους Δημότες του για την πορεία της υπόθεσης στην Δικαιοσύνη.

Για το θέμα πολύ εύστοχα γράφει ο http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/  (στον ...δομημένο αέρα)

...Και φυσικά, αν το δείτε, χωρίς να δείτε την ουσία, τα αιολικά , είναι η μόνη επένδυση που ο επενδυτής βγάζει εγγυημένη απόδοση, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα, χωρίς καν να χρειάζεται κεφάλαιο.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρουν τις άδειες (έδωσε άδειες η ΡΑΕ να φάνε κι οι κότες), να βρεις τα χωράφια στα βουνά ή στα νησιά (χάρη στην Μπιρμπίλη, το νοίκι είναι το ίδιο με αυτό που πληρώνουν οι μελισσοκόμοι, αν είναι "Δημόσιο"), οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις είναι οι πιο εύκολες να "πιαστούν" (τάζεις χωματουργικά στον μπατζανάκη, τοπογραφικά στον ανιψιό, υπηρεσίες φύλαξης στον γιο της ιδιαιτέρας)... Διαφθορά με άλλο όνομα. Από εκεί και πέρα, οι ταρίφες είναι όσο χρειάζεται για να βγει κάποιο θετικό IRR, τα ίδια κεφάλαια τα βάζει ο κατασκευαστής του αιολικού, τσοντάρει και κανένα ΕΣΠΑ ή Γιούνκερ, τους δρόμους τους άνοιξε νύχτα κάποιος Δήμαρχος, την διασύνδεση την φτιάχνει ο ΔΕΔΔΗΕ δήθεν για το ξωκλήσι, και τα δάνεια... Τα δάνεια;

Τα δάνεια είναι εγγυημένα από τις εγγυημένες ταρίφες, επιδοτήσεις, του Νόμου Μπιρμπίλη.

Κι αν φοβούνται οι τράπεζες (ναι, φοβούνται) φτιάχνεις και ένα fund με κεφάλαια ιδιωτών, και κάνεις, σε κυριλέ εκδοχή, αυτό που προσπαθεί να κάνει η "Δάφνη" στα νησιά:

Μαζεύεις λεφτά από τον κοσμάκη. Παίρνεις λεφτά τάζοντας αποδόσεις -- από μη ανταποδοτικές επιδοτήσεις πληρωτέες από καταναλωτές, σε πτωχευμένη χώρα που είναι σε εκκαθάριση.


Μέσα στην παρακμή και την κατάπτωση των ημερών οι όχι τόσο αφανείς "επιχειρηματίες" δεν το βάζουν κάτω. Θέλουν τα χωράφια σας και τα βουνά σας. Για να συνεχίσουν να σας παίρνουν τα λεφτά σας. Νόμιμες κλοπές με όχι τόσο νόμιμες διαδικασίες.

Η φωτό με τον δρόμο στο πουθενά είναι από το http://androsfilm.blogspot.gr/2015/09/blog-post_54.html

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έστω ότι βαζουν έλικες.
Όταν αυτοί χάσκουν χαλασμένοι και δεν δουλεύουν, πως πρέπει να το ερμηνεύσουμε αυτό;
Δηλαδή όταν κλείσουν τον πρώτο κύκλο ζωής τους και χρειάζονται πολυδάπανη αντικατάσταση (όχι μόνο τα ανταλλακτικά, αλλά και τα βάλε, βγάλε μετάφερε κλπ) σε ποιόν επιμερίζεται αυτό το κόστος;
Γιατί μια στoυς δύο έλικες στην δύσβατη περιοχή της Καρύστου στο ακρωτήρι δεν λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια;

archaeopteryx είπε...

όταν και εάν τις βάλουν, το τι θα κάνουν μετά εξαρτάται από το που έχουν πάει τα αρχικά λεφτά. Εάν τα λεφτά ήταν στην εγκατάσταση, τα πήραν και έφυγαν και άντε γεια. Αν πραγματικά περιμένουν να βγάζουν από τις ταρίφες (αν δεν αλλάξει και εδώ ο τρόπος αμοιβής) τότε θα τις δουλεύουν. Νομοτελειακά θα παραμείνουν εικαστικές παρεμβάσεις στο βουνό σας. Ποιος επιμερίζεται κόστος? Μα ο καταναλωτής, ποιος άλλος? ΠΟΙΟΣ πλήρωσε για τις νυχτερινές διανοίξεις? Κάποια τοπική υπηρεσία, αλλά δεν ξέρω κιόλας. Μήπως και ο Δήμος? Τίποτα ...μελισσοκόμοι??

Ανώνυμος είπε...

Κατανοητός.
Μια και το πιάσαμε τώρα άλλη μια απορία.
Το ειδικό τέλος για μείωση εκπομπών στον λογαριασμό της ΔΕΗ υπέρ ΑΠΕ (αντισυνταγματικό για το συμβ επικρ, αλλά ποιός το υπολογ(αμ)ίζει το συμ επικρ όταν το κοινοτικό δίκαιο είναι ουμπερ αλες...) καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του λογαριασμού μη ρεύματος.
Τι εμποδίζει τον αυριανό Γερμανό ιδιοκτήτη της ΔΕΗ, να τον εκτοξεύσει κατά το δοκούν;
Ποιός θα τα κανονίζει αυτά τα πράγματα, δηλ Γιάννης πίνει, Γιοχάνες κερνάει;

christ0s είπε...

Γιάννης πίνει, Γιοχάνες κερνάει;

xaaaxaxax polu kalo . akrivws etsi