Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Καμπανάκια συναγερμού για τα αιολικά... Σκάει η φούσκα (παντού εκτός από το "Ελληνικό" Υπουργείο "Ενέργειας")


Handelsblatt Global, May 17, 2017 -- Wind Power -- Alarms Ringing for Green Energy
https://global.handelsblatt.com/opinion/alarms-ringing-for-green-energy-767282 (συνδρομητικό)

Το άρθρο είναι σαφέστατο.  Τα αιολικά (και οι άλλες ΑΠΕ) υπάρχουν μόνο με επιδοτήσεις και μόνο για τις επιδοτήσεις. Μα το λένε οι ίδιοι οι Γερμανοί και το έχω μεταφέρει και εγώ:  Η μεγαλύτερη τεχνολογική εφεύρεση των ΑΠΕ ήταν ο Νόμος EEG που τις επιδοτεί αναγκαστικά, τις κάνει υποχρεωτικές και τους δίνει προτεραιότητα. στα δίκτυα.

Από το 1992 μέχρι σήμερα, οι ΑΠΕτζήδες έχουν βγάλει πάρα πολλά λεφτά χωρίς να έχουν συμβάλει σε καμμία ενεργειακή επάρκεια, ή εξοικονόμηση, ή κάτι καλό, ενεργειακά ή περιβαλλοντικά.  Απλά εισπράττουν!  Σαν κλάδος είναι ο ορισμός της στρέβλωσης και δεν αντέχουν στον παραμικρό ανταγωνισμό. 

Χάρη στην εξαγωγή του Νόμου EEG στους ηλίθιους, ο κλάδος των ΑΠΕ φτιάχτηκε για να εξάγει. Στήθηκε βιομηχανία μαφιόζων να εισπράττουν επιδοτήσεις.  Και με το που έγιναν "ακριβοί" οι Γερμανοί, ήρθαν πιο φτηνοί απατεώνες, σειρά τους να φάνε και αυτοί -- όσο υπάρχουν ηλίθιοι να πληρώνουν και "Υπουργοί" να δίνουν παρατάσεις για γαλαντονόμες επιδοτήσεις, παλαιάς κοπής, -- πληρωμένες από τους ηλίθιους. Θα κλείσουν οι Γερμανοί κατασκευαστές κόλπων, θα έρθουν οι Κινέζοι. Λεφτά υπάρχουν.


Όσο οι ...σοσιαλιστές και οι παπαγάλοι διαφημίζουν πόση πολλή πράσινη ενέργεια παράγει η Γερμανία, η Γερμανική εταιρία φωτοβολταϊκών Solarworld χρεοκόπησε χάρη στα φθηνά Κινέζικα και στην πτωτική αγορά επιδοτήσεων. Χάθηκαν 100.000 από τις 350.000+ πράσινες θέσεις εργασίας της Γερμανίας. Η ίδια η παραγωγή πράσινης ενέργειας στην Γερμανία, ή οπουδήποτε, είναι ψευδαίσθηση.   Τα ποσοστά στην ηλεκτροπαραγωγή υπάρχουν 1) μόνο λόγω επιδοτήσεων, 2) μόνο επειδή αναγκάζονται οι συμβατικές μονάδες να λειτουργούν μεταβλητά (και με μειωμένες αποδοτικότητες και αυξημένες εκπομπές) και 3) επειδή μπορεί και απορρίπτεται το κουτουρού ρεύμα σε γείτονες. Το αποτέλεσμα είναι πανάκριβο ρεύμα (το δεύτερο ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη), καμμία μείωση σε εκπομπές CO2 και πολλές πράσινες θέσεις εργασίας. Που όμως και αυτές είναι ψευδαίσθηση αφού σκάει η φούσκα. Με καθυστέρηση, αλλά σκάει.


Πόσο καιρό λέω τα ίδια πράγματα? Πόσο καιρό επιβεβαιώνομαι από τις ειδήσεις?  Από το 2004, τουλάχιστον, είναι γνωστή η απάτη! Πετάμε λεφτά που δεν έχουμε, σε άχρηστα πράγματα, για να τρώνε 2-3 μαφιόζοι. Με τα μισά λεφτά θα είχαμε σύγχρονες μονάδες και θα περίσσευαν λεφτά για το ασφαλιστικό, την παιδεία, την βιομηχανία.

Ως πότε?  Ή μήπως είναι "ημιμαθείς" και στην Γερμανική σοβαρή εφημερίδα?

17 σχόλια:

nikos είπε...


H μυστική επένδυση - μαμούθ που ετοιμάζεται με τους Κινέζους για την ελληνική ενεργειακή αγορά

http://energiakoiergazomenoidei.blogspot.gr/2017/05/h_19.html

Ανώνυμος είπε...

Αν γνωριζατε τις μιζες που εχουν μοιραστεί απο τους αιολικους στους "φορεις", από ΡΑΕ μεχρι υπουργους θα τραβουσατε τα μαλλια σας...

Unknown είπε...

Από την αλλη πάλι ξεχνάτε πως οτιδήποτε νέο ειναι στην αρχή ακριβό, καθώς και τα περιβαντολογικα ωφέλη από τις ΑΠΕ. Οι αιτιασεις σας δεν στέκουν αν υπολογίσουμε επιστημονικά τα κατά και τα υπέρ του καθε συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

archaeopteryx είπε...

11.52:
α) τα παράπονά σας στην Γερμανική εφημερίδα που μεταφέρει κάτι που έχει πει και η Κομισιόν πέρυσι, και οι ηλεκτροπαραγωγοί της Ευρώπης το 2013 (και φυσικά το έχω μεταφέρει σε αυτό το μπλογκ).
β) Τα αιολικά είναι τεχνολογία 1970! Η μόνη εξέλιξη ήταν ο τρόπος που επιδοτούνται.
γ) Υπάρχουν από το 1970 επιδοτούνται από το 1990 και ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχουν μετρηθεί να συμβάλλουν σε ηλεκτροδότηση. 45 χρόνια, αποτέλεσμα μηδέν, πολλά πεταμένα λεφτά.
δ) Πουθενά δεν έχουν κάνει κάτι από το να ακριβύνουν το ρεύμα.
ε) Και δωρεάν να είναι τα αιολικά, πάλι ακριβαίνουν το ρεύμα λόγω επιβάρυνσης δικτύων, εφεδρειών κλπ.
στ) Το "4%" της μελέτης της ΕΟΝ του 2005, επιβεβαιώνεται πια καθημερινά και επίσημα.
ζ) Θέλετε αιτιάσεις? Έχει περίπου 3.000 αναρτήσεις σε αυτό το μπλογκ, οι μισές έχουν σχέση με το θέμα. Καλό διάβασμα. Ή διαβάστε το άρθρο του εκονιουζ: http://www.econews.gr/2016/06/03/ape-anthrakas-apexartisi-130524/
η) Εχω ψαξει πολύ και δεν έχω βρει περιβαλλοντικά οφέλη από αιολικά. Δεν μειώνουν ρύπους, δεν εξοικονομούν καύσιμα, δεν υποκαθιστούν μονάδες. Για βρείτε μου εσείς κάποιο όφελος, βάλτε και την πηγή, και θα το δημοσιεύσω.

Η απάτη έχει ξεσκεπαστεί και απλά πολεμάνε οι απατεώνες να χάψουν καμιά ακόμα επιδοτησούλα σαν καλά παράσιτα. Διαβάστε τι λέει η εφημερίδα από την χώρα που τα εξάγει -- και στείλτε τους σχόλια να τους εντυπωσιάσετε.

Unknown είπε...

Α. Δεν εχω κάποιο παράπονο, απλά η αναμετάδοση ειδήσεων που ελέγχονται για σκοπιμότητες λέγετε "παπαγαλάκι."
Β. Τα αυτοκίνητα ειναι τεχνολογια του 1900 και πριν, αυτό δεν τα πειράζει να έχουν γίνει 130 χρόνια καλύτερα από τότε.
Γ. "Δεν έχουν μετρηθεί να συμβάλουν σε ηλεκτροδότηση" αυτό δεν μου ακούγετε επιστημονικό. Σίγουρα ο διανομέας (Π.χ.ΔΕΔΔΗΕ) δεν εχει σχέση με παραγωγή... επίσης παραγωγή αμέτρητων ποσών ενέργειας από ΑΠΕ έχουν καταναλωθεί μέχρι τωρα.
Δ. Σας έγραψα και πριν οτι ένα ΣΗΕ που στηρίζεται σε μείγμα με ΑΠΕ χρειαζετε υποστήριξη μέχρι να μπορέσει να μεγαλώσει αρκετά ώστε να μην μπορεί να πέσει. Σκεφτειτε ένα παιδί. Στην αρχή χρειάζεται ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.
Ε. Δεν το σχολιάζω γιατί δεν το καταλαβαίνω, χρειάζομαι περισσότερα στοιχεία...
ΣΤ. Δεν το γνωρίζω και να σας ομολογήσω οτι δεν εχω λόγο να το μάθω. Ειναι πάντα ο σκοπός που εχει κάποιος για να γράψει κάτι.
Ζ. Διάβασα ένα μικρό αριθμό από τα 3000 λήμματα που έχετε στον ιστοχώρο σας. Δεν ενθουσιάστηκα από αυτά που διάβασα. Όλα περιγράφουν είτε παιδικές ασθένειες ( όπως ανέφερα στο Δ) είτε τεχνολογικές καινοτομίες που ειναι σε πειραματικό στάδιο για να εφαρμοστούν είτε αλλά προβλήματα που ειναι δουλειά των ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ να τα λύσουν ώστε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο παραγωγής ανεκτό για την κληρονομιά που θα δώσουμε στα παιδιά μας. ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ!
Η. Καμία μονάδα παραγωγής δεν αντικαθιστά μια αλλη. Το μείγμα ειναι αυτό που μετράει και ο τρόπος που το εκμεταλλεύονται αυτοί που κινούν τα νήματα. Τι εννοείτε οτι δεν μειώνουν ρύπους; δεν εξοικονομούν καύσιμα;
Πηγές μπορώ να σας παραθέσω όλα τα βιβλία των σχολών Ηλεκτρολόγων μηχανικών που αναφέρονται στα ΣΗΕ, τις μηχανές, τις ΑΠΕ αλλά δεν εχω τέτοια επιθυμία.
Κατανοώ οτι υπάρχουν πάντα γνώμες ακριβώς αντίθετες από τη δίκη μου και τις σέβομαι. Δεν θέλω να τις αλλάξω, ούτε να τις αποσιωπήσω. Ίσως χρειάζονται για να μπορώ να βρίσκω λύσεις σε προβλήματα ώστε να κάνω την επιστήμη μου καλύτερη σαν μηχανικός.
Μια ερώτηση προσωπική, αν θέλετε απαντάτε.
Θα δεχόσασταν να εγκατασταθεί μια μικρή μονάδα παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ στην περιοχή που ζείτε εφόσον σας διασφάλιζε αδιάλειπτη παροχή και χαμηλή χρέωση για την κατανάλωση που θα κάνατε στο χώρο σας;
Μήπως θα προτιμούσατε μια αντίστοιχη παραδοσιακή (λιγνίτη,ορυκτού καυσίμου,πυρηνικού, φυσικού αερίου, κ.α.) που θα είχε τα ιδια ακριβώς με την παραπάνω;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

ΜΕ ΤΙΜΗ


archaeopteryx είπε...

A. Η είδηση είναι ότι οι Γερμανοί λένε στον εαυτό τους ότι τα αιολικά θα έχουν την τύχη των φ/β επειδή υπάρχουν μόνο με επιδοτήσεις, θα έρθει ο Κινέζος πιο φτηνός θα παίρνει αυτός τις επιδοτήσεις.
Β. Το αυτοκίνητο είναι κλασσικό παράδειγμα εξέλιξης τεχνολογίας. Η αύξηση στην αποδοτικότητα σημαίνει μεγαλύτερες διαδρομές για το καύσιμο. Και τα αιολικά και τα φ/β έχουν εξελιχθεί, αλλά ακόμα και 100% αποτελεσματικά (που δεν είναι) ακόμα και 100% δωρεάν (μονο δωρεάν δεν είναι αυτά και η χρήση οτυς, ΠΑΛΙ ΑΧΡΗΣΤΑ θα είναι, αφού σε ένα δίκτυο η προσφορά πρέπει να είναι ίση με την ζήτηση και το ρεύμα δεν αποθηκεύεται σε κλίμακα δικτύου. Οι δήθεν αποθηκεύσεις με αντλησιοταμίεση, πεπιεσμένο αέρα, υδρογόνο, μπαταρίες, σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα κλπ. είναι αποδεδειγμένες μούφες. Το εφικτό δεν σημαίνει το ανεκτό ή πρακτικό, ή οικονομικό. Ειδικά τα αιολικά υπάρχουν στην σημερινή μορφή τους από το 1975. Η ΜΟΝΗ τεχνολογική εξέλιξή τους είναι ο νόμος EEG και αυτός ο νόμος EEG είναι αυτός που αμφισβητείται από το άρθρο.
Γ. Δεν συμβάλλουν στην ηλεκτροδότηση σημαίνει α) δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες (απλά χρειάζονται πρόσθετες ταχείας απόκκρισης με χαμηλά τεχνικά ελάχιστα). β) δεν εξοικονομούν μετρήσιμα καύσιμα! Ποτέ και πουθενά, από το Τεξας στην Δανία και όπουδήποτε. Στην Γερμανία και στην Ιρλανδία μετρήθηκαν να μειώνουν την αποδοτικότητα και να αυξάνουν την κατανάλωση (και το κόστος) του φυσικού αερίου! Όχι, δεν συμβάλλουν στην ηλεκτροδότηση. Την κάνουν ακριβότερη, αυξάνουν την εξάρτηση σε πολύτιμα καύσιμα, τα οποία όμως κάνουν ασύμφορα και τα σπαταλούν.
Δ. Ένα δίκτυο με πολλές ΑΠΕ είναι ένα ασταθές δίκτυο που αυτοκαταστρέφεται. Εκτός εάν είσαι ΠΟΛΥ πλούσιος. Οι Αυστραλοί δεν είναι, προφανώς. Οι Δανοί παριστάνουν ότι έχουν πολλές ΑΠΕ. Η μόνη ΑΠΕ που έχουν είναι τα Υ/Η της Νορβηγίας και η τύχη τους να είναι στην διασυνδεση Σκανδιναβικών χωρών με Γερμανία. Τα παιδιά μεγαλώνουν στα 18-20 έτη. Οι ΑΠΕ υπάρχουν από το 1975 και επιδοτούνται από το 1990 (η "τεχνολογική εξέλιξη"). Ασήμαντα τα αιολικά και τα φ/β, ΠΑΝΤΟΥ. Ακόμα και εκεί που έχει πολλά και έχουν ονομαστικά ποσοστά της κατανάλωσης, αν δεις τα ίδια τα Γερμανικά στοιχεία δείχνουν ότι βασικά απορρίπτουν τα αιολικά (το είπε ο Γκαμπριελ στην Αθήνα, "εξάγουμε το 80% του αιολικού ρεύματος" -- στα γειτονικά Υ/Η, και πληρώνουν για αυτό, όπως και οι Δανοί) και τρελαίνουν τις λιθανθρακικές μοναδες να ακολουθούν τα φ/β
Ε) Πληρώνεις 90 ευρώ για κάθε αιολική μεγαβατώρα, αλλά δεν γλυτώνεις κάποιο άλλο καύσιμο. Απλό είναι. Και με τα αιολικά πρέπει να έχεις πρόσθετα δίκτυα, πρόσθετες εφεδρείες, μονάδες που ΔΕΝ έχεις, και αέριο. Και επειδή όλα αυτά είναι πανάκριβα, οι Γερμανοί απλά το πετάνε. Εμείς παίζουμε θέατρο και εισάγουμε πάνω από 25% του ρεύματος (από 0% πρίν τον Νόμο Μπιρμπίλη (EEG).
ΣΤ) Μην κάνεις την στρουθοκάμηλο. Η ΕΟΝ είπε το 2004-2005 ότι επειδή το αιολικό ρεύμα είναι στοχαστικό, τα αιολικά, όσο πολλά κι αν είναι, δεν μπορούν να είναι πάνω από 6 με 4% της συμβατικής ηλεκτροδότησης. Αν θες λεπτομέρειες στο http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2011/03/1.html ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ καθημερινά. Μπορεί να βλέπεις περισσότερες αιολικές μεγαβατώρες, αλλά εάν πληρώνεις για να τις ξεφορτωθείς (όπως οι Δανοί) έεε... ας πρόσεχες.
Ζ) Δεν με νοιάζει εάν δεν ενθουσιάζεσαι. Είτε δεν καταλαβαίνεις, είτε είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Σημασία έχει ότι το άρθρο αυτό που σε έκανε να σχολιάζεις το είχαν διαβάσει πάνω από 6.000 από το πρωί. Προφανώς ενδιαφέρει. Τα αιολικά είναι η κλασσική φούσκα. Υπάρχουν μόνο με επιδοτήσεις και μόνο για τις επιδοτήσεις. Τα περί εγγονιών και δακρύβρεχτες αρλούμπες τις λέει και ο Τσιπουρίδης. Κλάμα για να σώσει τον πλανήτη από το θερμοκήπιο. Να τον βρεις να τα λέτε παρέα.

archaeopteryx είπε...

Η) Είσαι λίγο αδιάβαστος ή μου φαίνεται? Τα πυρηνικά της Γαλλίας υποκατέστησαν ΟΛΗ την συμβατική της παραγωγή στην δεκαετία του 70. Οι λιγνιτικές και ανθρακικές μονάδες υποκατέστησαν τα πυρηνικά της Γερμανίας (και όχι οι ΑΠΕ). Το αέριο και οι εισαγωγές υποκατέστησαν λιγνίτη στην Ελλάδα. Το σχιστολιθικό αέριο υποκατέστησε μονάδες άνθρακα στις ΗΠΑ (πρόσκαιρα). ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΡΥΠΟΥΣ σημαίνει ότι οι το CO2 υπολογίζεται για κάθε χώρα της ΕΕ (και όχι μόνο) και οι χώρες με πολλές ΑΠΕ δεν φαίνεται να έχουν μειώσει΄CO2. Οι χώρες με ύφεση αντιθέτως, μια χαρά μειώνουν CO2. Αφού διάβασες μερικά από τις 3000 αναρτήσεις, σε συμβουλεύω να χαζέψεις αυτές: http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/search/label/%CE%B4%CE%B5%CE%BD%20%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%BD%20%CE%BA%CE%B1%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1 . Τα περί ενεργειακού μείγματος που επικαλούνται οι ΑΠΕτζήδες είναι σαν να λές ότι θες και λίγες αιμορροΐδες, αν είναι λίγες τις συνηθίζεις. Το μείγμα των Γερμανών είναι 1) λιγνίτης, 2) λιθάνθρακας, 3) πυρηνικά, 4) βιομάζα και κάτι ψιλά που τους κάνουν το ρεύμα το δεύτερο ακριβότερο στην Ευρώπη, αλλά μέχρι που βγήκε το άρθρο αυτής της ανάρτησης απασχολούσαν και 350.000 κόσμο ΕΞΑΓΩΝΤΑΣ το 80% των μηχανημάτων ΑΠΕ. Τώρα φούνταρε μία μεγάλη, βγάλε 100.000, λέει το άρθρο.
Φυσικά και θα δεχόμουν μια ή πολλές μονάδες ΑΠΕ που με ηλεκτροδοτεί με κόστος όχι πολύ μεγαλύτερο από τις συμβατικές. Δεν υπάρχουν. ΟΥΤΕ στην Δανία, ΟΥΤΕ στο El Hierro. Οι μόνες ΑΠΕ που ηλεκτροδοτούν (και στην Γερμανία) είναι τα Υ/Η και η βιομάζα. Οι μονάδες βιομάζaς είναι λίγο βρωμερές (πολλοί αρωματικοί κυκλικοί υδρογονάνθρακες). Έχω ζήσει και κοντά σε πυρηνικό και κοντά σε μονάδα που έκαιγε πετρέλαιο και κοντά σεμονάδα κάρβουνου. Η Φραγκφούρτη έχει λιγνιτικές μονάδες γύρω γύρω. Τα φίλτρα οι σκεπασμένοι ταινιόδορμοι και οι αποθειωτές είναι φτηνές τεχνολογίες 1960. Δεν θα δεχόμουν να πληρώνω για κάτι που δεν ηλεκτροδοτεί. ΤΟ θεωρώ κλοπή. Αν είσαι καλός μηχανικός, ρίξε μια ματιά στον λογαριασμό της ΔΕΗ τώρα, και βρες και έναν το 2009, και έλα πές μου να σου εξηγήσω τις διαφορές.

Unknown είπε...

Όπως ανέφερα και παραπάνω χαιρετίζω τις διαφορετικές απόψεις αλλά δεν τις ασπάζομαι εφόσον δεν ικανοποιούν τα επιστημονικά μου κριτήρια.
Είσασταν πολύ περιφραστικος στο γραπτό σας αλλά δεν θα το σχολιάσω άρθρο προς άρθρο, ομως αυτό που με ικανοποίησε ήταν οτι θα δεχόσασταν την χρήση των ΑΠΕ εφόσον το κόστος για εσάς ήταν "ανεκτό". Ετσι λοιπόν το μόνο που έχουμε να κάνουμε όλοι μας ειναι να δώσουμε τον αγώνα μας, ο καθένας από την δίκη του μεριά, ώστε να ικανοποιήσουμε το λογικό αίτημα σας. Είναι ο μόνος στόχος που πρέπει να θέσουμε ώστε να καταφέρουμε στο μέλλον να έχουμε όλοι αυτό το τεχνολογικό αγαθό (την ηλεκτρική ενέργεια) θα έλεγα ακόμα και Δωρεάν.
Ας πληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα κόστη, συντήρηση, μεταφορά ενέργειας, διαχειριστές δικτύων. Όπως γίνεται τωρα στο λογαριασμό της κατανάλωσης που μας στέλνει ο πάροχος μας. Το 2009 δεν είχαμε ούτε την σκέψη σαν χώρα να εφαρμόσουμε τις οδηγίες της ΕΕ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
Ο πλανήτης γη δεν μας ανήκει ούτε δικαιούμαστε να τον παραδώσουμε σε χειρότερη κατάσταση από πριν στα παιδιά μας. Αν δεν έχετε παιδιά δεν πειράζει, έχουμε εμείς οι υπόλοιποι.

archaeopteryx είπε...

Κοίτα, δεν έχω αμφιβολία ότι είσαι παπαγάλος. "Δεν σχολιάζεις τίποτα". Ούτε το άρθρο, ούτε ο,τιδήποτε από αυτά που γράφω. Σημείωσε λοιπόν: Οι διαλείπουσες ΑΠΕ ήταν και είναι μάπα. Και θα είναι μάπα όσο δεν υπάρχει αποθήκευση ρεύματος.

Αποθήκευση ρεύματος? Το Ελ Ιέρο φωνάζει: "Μάπα, σε νησί με ελάχιστη οικονομική δραστηριότητα, κι ας πληρώνει κάποιος άλλος". Το Τάου φωνάζει: "μια χαρά σε τροπικό νησί χωρίς οικονομική δραστηριότητα εάν πληρώνει κάποιος άλλος"

Το επιμύθιό σου είναι "να πληρώνουμε για να σώσουμε τον πλανήτη". Μα, βαλτέ χαζούλη, όλες οι ΑΠΕ του πλανήτη, πλην μεγάλων Υ/Η πληρώνονται αδρά και είναι ασήμαντες ενεργειακά, και υπάρχει λόγος: Δεν παράγουν. Αυτό που παράγουν είναι τόσο μπελαλίδικο που δεν συμφέρει να υπάρχει, και δεν υπάρχει. Οι ΑΠΕ υπάρχουν ΜΟΝΟ με επιδοτήσεις για να πληρώνονται κάτι λαμόγια -- ξέρεις κανένα? Για κανέναν πλανήτη και για καμία ενέργεια. Το μόνο ΔΩΡΕΑΝ με τις ΑΠΕ είναι τα παραμύθια που σερβίρουν οι παπαγάλοι (αν και κάτι θα πληρώνονται και αυτοί)

Έχεις παιδιά? Τα έχεις χρεώσει με 9 δις εξωλογιστικό δάνειο, που αποπληρώνεται με περίπου 1 δις τον χρόνο (1,5 με τις ΣΥΘΗΑ) χωρίς ούτε να ηλεκτροδοτείσαι από αυτές, ούτε να εξοικονομείς καύσιμα. Εάν τώρα πληρώνεσαι για να λες αρλούμπες, τότε ταϊζεις τα παιδάκια σου λέγοντας αρλούμπες. Δεν είσαι μόνος.

archaeopteryx είπε...

Οι επισκέψεις στο άρθρο που δεν μπορείς να σχολιάσεις, έχουν ανέβει στις 6.250 από το προηγούμενο σχόλιό σου. Πω πω! Ο Πλανήτης ψήνεται και πρέπει να βάλουμε ΑΠΕ για να ταΐσεις τα παιδιά σου.

archaeopteryx είπε...

ξέρεις να διαβάζεις?

Professor Moriarty είπε...

Το ποσοστό συμμετοχής των αιολικών και Φ//Β στην παγκόσμια ηλεκτροπαραγωγή είναι κάτω από 1%. Ακόμα και το 2040 με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν οι συμφωνίες του Παρισιού θα είναι κάτω από 2.5%, όπως προκύπτει από τα γραφήματα 5-3, 5-4 IEA outlook 2016

Και αυτά με την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν επιδοτήσεις εκατοντάδων δις. Για το double speak περί κόστους της πράσινης ενέργειας υπάρχει μία περιγραφή εδώ

Επίσης ο IEA προβλέπει ότι το 2040 η κατανάλωση άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή θα είναι αυξημένη κατά 23% σε σχέση με σήμερα, έστω και αν ποσοστιαία η συμμετοχή της θα έχει μειωθεί συγκριτικά με τις άλλες πηγές. Επίσης φαίνεται από τα δεδομένα ότι όταν το σχετικό ποσοστό άνθρακα πέφτει συνήθως αυξάνεται το ποσοστό ΦΑ. Για ποιά εξοικονόμηση ορυκτών καυσίμων μιλάμε?

“Καμιά μονάδα ηλεκτροπαραγωγής δεν αντικαθιστά κάποιαν άλλη” Η δημαγωγία και η σοφιστεία δεν έχει όρια. Και όμως αυτό υπόσχονται στους νησιώτες, ότι θα αντικαταστήσουν τους συμβατικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας με αιολικά και Φ/Β και ότι θα κάνουν και “εξαγωγή”. H προπαγάνδα που βασίζεται σε ψεύδη χρειάζεται πάντα το double speak. Το “μείγμα” είναι μία άλλη λέξη για την ανεπάρκεια των ΑΠΕ να ηλεκτροδοτήσουν.

archaeopteryx είπε...

είναι προφανές ότι οι αντιδράσεις των νησιωτών έχουν ενοχλήσει. Για 100 εκατομ μετρητά... θα πετάξουν και οι ελέφαντες

Unknown είπε...

Επανήλθα για σας παραθέσω τον παρακάτω σύνδεσμο. http://michanikos-online.gr/news.php?aID=21647
Τα υπόλοιπα σχόλια περιττεύουν.

archaeopteryx είπε...

Περιττεύουν? Μάλλον οι "μηχανικοί" που αναδημοσιεύουν παραπλανητικές καταχωρήσεις, είναι παπαγάλοι.

1) Το 20% ή και 100% είναι λογιστική εγγραφή. Πείτε μου εσείς πόσα κιλά λιγνίτη ή φυσικό αέριο εξοικονόμησαν αυτά τα αιολικά -- παρακαλώ από πραγματικά, μετρημενα στοιχεία. Να σας πω εγώ? Περίπου ΜΗΔΕΝ.

2) ΣΗΜΕΡΑ έχει 100% άπνοια. Όλα τα ανεμιστήρια είναι ακίνητα (ή τραβάνε ρεύμα για να γυρίζουν να μην κολλήσουν τα ρουλεμάν. Εάν χτες είχαμε 1 πραγματικό γιγαβάτ από αιολικά, ΤΙ άναψε και πήγε από 0 σε 1000 μεγσαβατ από χτες ως σήμερα? ΤΙΠΟΤΑ. Αναμένα ήταν και απο χτες, αλλά οι "μηχανικοί" δεν ξέρουν από τέτοια.

3) Πόσο πληρώνουμε τα 2000 ονομαστικά μεγαβάτ που δήθεν ηλεκτροδότησαν το 20% της ζήτησης των 5000 μεγαβάτ. 500 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, 100% (όχι 20%) πεταμένα λεφτά. Ο "μηχανικός" και η Ναυτεμπορική" παπαγαλίζουν ληρωμένες καταχωρήσεις ΑΠΕτέώνων και λοιπών "επενδυτών" μπας και πάρουν τις άδειες που έχουν ήδη μεταπουλήσει -- για αυτό η πρεμούρα των fake news

4) Τα καμπανάκια συναγερμού λένε ότι οι απατεώνες θα πληρώνονται ΜΟΝΟ εάν θέλει το δίκτυο το ρεύμα. Χτες, δεν θα το ήθελε, θα φαλίριζαν οι απατεώνες και εσύ θα κολλούσες μπρίκια (όχι με αιολικό ρεύμα, τα αιολικά δεν μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν μία ηλεκτροκόληση).

Περιμένω τα υπόλοιπα σχόλια, παπαγάλε των παπαγάλων.

archaeopteryx είπε...

αλλά η επισκεψιμότητα αυτής της ανάρτησης έχει ξεπεράσει τις 8000 και ΔΕΝ είναι για τον "μηχανικό". Ρώτα τον, πόσοι τον είδαν, χαχαχαάααχα! Και αυτή η ανάρτηση είναι δωρεάν, ενώ για την άλλοι πληρώνουν κάτι λαμόγια...

Ανώνυμος είπε...

Οι ΑΠΕ είναι "φρούδα ελπίδα", ενάντια στην λογική στην αριθμητική και στους Νόμους της Φυσικής. Υπάρχουν μόνο με "βουνά επιδοτήσεων". Η συμμετοχή των αιολικών στην ηλεκτροδότηση, από το 0,45% το 1990, με την επιδοτούμενη εγκατάσταση χιλιάδων ανμογεννητριών έφτασε στο 0,75% με 1% το 2010!

http://www.econews.gr/2016/06/03/ape-anthrakas-apexartisi-130524/

Ο "μηχανικός" είναι ο μεθυσμένος από την ΕΛΙΚΑ που έστελνε ανέκδοτα στα νησιά στην Εύβοια στην Κρήτη και στην Μάνη